Αποστολέας Θέμα: F - 15DJ Aggressor  (Αναγνώστηκε 2022 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GosVa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
F - 15DJ Aggressor
« στις: Οκτωβρίου 23, 2015, 05:58:24 μμ »
Ενα φιλοδοξο προτζεκτ με το κιτ της Hasegawa στην 1/48. Για πρωτη φορα θα χρησιμοποιησω ρητινενια καθισματα απο την quickboost. Καλη μου τυχη λοιπον...

Click to see the original size. Click to see the original size.

Για να κανω τη διαφορα, ξεκινησα την κατασκευη με το κοκπιτ. Ψεκαστηκε με το Η317 και μετα ακολουθησε μασκαρισμα και ψεκασμα με μαυρο ματ για τις πλαινες κονσολες. Οι διακοπτες βαφτηκαν με ανοιχτο γκρι και πινελο, οπως και τα οργανα στους πινακες και τελος ενα ελαφρυ wash.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχεια εχουν τα καθισματα......
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος fijidreamer

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: F - 15DJ Aggressor
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 23, 2015, 06:19:23 μμ »
Αν θες βαλε και κανενα clear χρωμα στις οθονες!. Πολυ μου αρεσει και ειδικα το χωρισμα αναμεσα στα panel των διακοπτων! Μια ιδεα για τους διακοπτες που ειδα καπου και ξεσηκωσα ειναι σχεδον στεγνο πινελο απο χρωμα (ασημι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα, γκρι μαλλον ειναι καλυτερο) κανει τους διακοπτες να δειχνουν σαν του δικους σου αλλα με μια ελαφρια φθορα λες και ειναι χρησιμοποιημενοι. Να πω σαν μηχανικος Α/Φ οτι οι διακοπτες ειναι μαυροι συνηθως, κοκκινος ειναι καποιος σαν την μπαταρια και μονο καποιοι αρκετα επικινδυνοι για χρηση εχουν καποιο κοκκινο ή κιτρινομαυρο καπακι για να μη γινει πληχθουν ακουσια ::salut::
Βεβαια δεν εχω δει φωτο απο cockpit F-15 γιαυτο εγραψα συνηθως...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 03:24:50 πμ »
Δε σε "πιάνουμε" πουθενά ρε παιδάκι μου... Ή που θα φτιάχνεις κάτι παπαρδέλια 72άρια μια σταλιά, ή που θα πιάνεις 48άρα μαγκουφάνα 40 πόντους (με το συμπάθειο ::glossa::) :mrgreen:

Τέσπα, πολύ ωραίο και πιασάδικο το θέμα, Βαγγέλη. Όσο για το κόκπιτ, μια χαρά το βάψιμο μέχρι εδώ :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 05:37:12 μμ »
Καλή αρχή και απο μένα, με τη παραλαγη του κουτιού θα το κάνεις; Αν ναι πολύ ενδιαφέρον!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 09:29:47 μμ »
Πού είσαι Βαγγέλη μας;
Καλή αρχή και από μένα με τη γκουμούτσα.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 09:18:39 μμ »
Καλή αρχή και απο εμένα ρε φίλε. Πολύ όμορφο αεροσκάφος ξεκινάς και η αρχή δείχνει πολύ πολύ δυναμική. Το βάψιμο στο κόκπιτ δείχνει πολύ πολύ καλό ενώ και το κάθισμα σκίζει απο λεπτομέρεια. Καλή συνέχεια λοιπόν!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GosVa

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 01, 2015, 12:29:56 μμ »
Αν θες βαλε και κανενα clear χρωμα στις οθονες!. Πολυ μου αρεσει και ειδικα το χωρισμα αναμεσα στα panel των διακοπτων! Μια ιδεα για τους διακοπτες που ειδα καπου και ξεσηκωσα ειναι σχεδον στεγνο πινελο απο χρωμα (ασημι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα, γκρι μαλλον ειναι καλυτερο) κανει τους διακοπτες να δειχνουν σαν του δικους σου αλλα με μια ελαφρια φθορα λες και ειναι χρησιμοποιημενοι. Να πω σαν μηχανικος Α/Φ οτι οι διακοπτες ειναι μαυροι συνηθως, κοκκινος ειναι καποιος σαν την μπαταρια και μονο καποιοι αρκετα επικινδυνοι για χρηση εχουν καποιο κοκκινο ή κιτρινομαυρο καπακι για να μη γινει πληχθουν ακουσια ::salut::
Βεβαια δεν εχω δει φωτο απο cockpit F-15 γιαυτο εγραψα συνηθως...

Φιλε μου ευχαριστω για τις συμβουλες/πληροφοριες. Σε φωτο που ειδα, οι διακοπτες ειναι γκρι ανοιχτο, ισως λιγο πιο σκουρο απ αυτο που εβαψα (ειναι και το φλας που υπερτονιζει). Θα συμφωνησω για τους κοκκινους/κιτρινομαυρους διακοπτες. Παλι απο φωτο ειδα 2 κοκκινους στη δεξια κονσολα του μπροστινου κοκπιτ και καποιους κιτρινους στον πινακα οργανων. Η τεχνικη που προτεινεις θα δειξει το κοκπιτ αρκετα ταλαιπωρημενο ενω τα γιαπωνεζικα aggressor ηταν σχετικα καθαρα. Τελος το αποτελεσμα του clear στις οθονες δεν μου αρεσει, τουλαχιστον σ αυτη την κλιμακα.

Δε σε "πιάνουμε" πουθενά ρε παιδάκι μου... Ή που θα φτιάχνεις κάτι παπαρδέλια 72άρια μια σταλιά, ή που θα πιάνεις 48άρα μαγκουφάνα 40 πόντους (με το συμπάθειο ::glossa::) :mrgreen:

Τέσπα, πολύ ωραίο και πιασάδικο το θέμα, Βαγγέλη. Όσο για το κόκπιτ, μια χαρά το βάψιμο μέχρι εδώ :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Για να μη βαριεσαι το κανω Μανο!  ::glossa::

Καλή αρχή και απο μένα, με τη παραλαγη του κουτιού θα το κάνεις; Αν ναι πολύ ενδιαφέρον!

Ευχαριστω! Το κιτ δινει 3 παραλλαγες. Ολες ειναι με το κλασσικο βαψιμο των φ 15 με τα 2 γκρι και απο πανω εχουν βαψει τα "aggressor" χρωματα. Οπως δειχνει το κουτι, μια με καφε απο πανω (red brown) και αλλη μια με μαυρο.  Να πω την αληθεια ακομα δεν εχω αποφασισει. Προς το παρον με ψηνει το καφε.

Ευχαριστω Φανη και Νασο.
Προς το παρον παιδευομαι με τα καθισματα. Φωτο μολις τελειωσει το βαψιμο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GosVa

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 12:32:39 πμ »
Λιγη προοδος στο προτζεκτ.
Βαφτηκαν τα καθισματα

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

στο σημειο αυτο να πω οτι το φλας υπερτονιζει το wash και το drybrush.
Συναρμολογηθηκε το κοκπιτ και κολληθηκε το ρυγχος

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   

Click to see the original size.   Click to see the original size.

και με το σκιαδιο του πισω κοκπιτ προχειρα τοποθετημενο

Click to see the original size.   Click to see the original size.

Αυτα προς το παρον  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 05:55:01 μμ »
Δείχνει απίθανο Βαγγέλη. Εξαιρετικής λεπτομέρειας τα καθίσματα και βάψιμο που πραγματικά την αποδίδει πολύ πολύ όμορφα. Το μπροστινό πάνελ του πίνακα οργάνων κάτω απο το HUD εφαρμόζει σωστά χωρίς κενό με την άτρακτο;; ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 06:01:43 μμ »
Πολύ, πολύ, πολύ καλό, προβλέπω συναρπαστική συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 11:18:36 μμ »
 Πολύ ωραίο βάψιμο!  ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 11:25:42 μμ »
Φοβερό. .... ούτε photo etched να ήταν. .
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Tags: