Αποστολέας Θέμα: F-15 Sat, C, Tornado,Hawk, Harrier, Rafale ζητω η κριση!  (Αναγνώστηκε 4658 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fijidreamer

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
F-15 Sat, C, Tornado,Hawk, Harrier, Rafale ζητω η κριση!
« στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 12:36:46 μμ »
Λοιπον παιδια οπως οι περισσοτεροι ετσι και εγω, καποια στιγμη, περνανε την κριση του εφηβου στον μοντελισμο. Ειχα ασχοληθει με τον μοντελισμο οταν ημουν 16-18 χρονων με ελαχιστα χρηματα, πληροφορηση και οχι με καποιο εμφανες καλλιτεχνικο ταλεντο... (ετη 1987-89). Μετα απο 23 χρονια ξαναμπηκα στο τρυπακι πηρα αερογραφο, κομπρεσερ διαφορα μπιχλιμπιδια με το τελευταιο μου αποκτημα το Eco Remover...
Χωρις να το καταλαβω γεμισα μοντελακια τα οποια πρεπει να φτιαξω γιατι θα ακολουθησουν τα καλυτερα απο πισω (F-16 Demo HASEGAWA 1/48, F-4E Επετειακο Hasegawa.
1/48 , F-14 1/72 Hasegawa Atlantic Fleet, και ενα ακομα F-15, E αυτη τη φορα, το καινουργιο της Revell 1/48 με ολα τα καλουδια :mrgreen:
Στις παρακατω φωτο βλεπεται καποια σκονισμενα (ελεω χωρου και τζαμαριας)  μοντελα που εχω τελειωσει με αγαπημενο μου το A-10 1/48 της MONOGRAM.
Θα προσπαθησω να σας πω τι θα κανω σε καθε ενα απο αυτα.

1. Α-10 Monogram ....τιποτα
2. M2000 ελληνικο που εγινε Γαλλικο (ή καποιες πινελιες στους πυραυλους, ή τιποτα, ή αν τρελαθω θα το ξεβαψω να το κανω Ελληνικο οποως ηθελα απο την αρχη (δεν μου αρεσουν οι συγκεκριμενες χαλκομανιες)
3. Παναρχαιο 1/48 F-15C ξεβαμα και εκει θα κανω την πρωτη μου προσπαθεια για χαραξη ολων  8) των γραμμων και οτιδηποτε μου ερθει..
4. Harrier GR Mk7 1/48 HAS μετα το ξεβαμα θα το φτιαξω με ή χωρις σκελη (δεν προτιθεμαι να τα αγορασω (16EUR +), και θα χρησιμοποιησω χαλκομανιες απο οτι ειχε μεινει και οτι εχω αποθεμα (κοινως οτι να ναι :mrgreen:)
5. Hawk italeri 1/72 θα γινει το πρωτο σε παραδοση Αυστραλιανο, Tornado 1/72 ESCI θα γινει edit: Marine καμουφλαζ  και θα φοραει το γερμανικο dispenser WM1  ...γιατι ετσι μου αρεσει :lol:  ... και εχω και στοιχεια γιαυτο :mrgreen:, το F-15 1/72 ESCI Satellite Killer ισως το ξεβαψω για να κανω preshading ( αν και ειναι δυσκολο για μενα σε αυτην την κλιμακα και τα συγκεκριμενα f-15 φαινονται σε διαφορες φωτο πολυ καινουργια και καθαρα οπως και το HAWK, τι λετε?)
6. Rafale 1/48 Revell , ξεβαμα και μαστορεμα απο την αρχη κατα 99%.
7. Τρελη αγαπη Columbia (ναι καλα διαβασατε) Hasegawa ισως ξεβαψω το διαστημοπλοιο μονο, και θελω να διορθωσω το χρωμα στην δεξαμενη (στη μεση θελω να το κανω πιο κιτρινε :roll:)
8. F-1 Hasegawa 1/72 λιγο τον πιλοτο να κανακανω (οι χαλκομανιες δεν ηταν αγορασμενες αλλα εμενα μου αρεσει), Α-6Ε Hasegawa 1/72 (τιποτα μονο μια διορθωση στην ενωση της καλυπτρας και ξαναβαψιμο εκει), Mig 29 1/72 Hasegawa τιποτα (τα οπλα ήταν απο παλιο μου κιτ που τα ειχα κρατησει  :mrgreen:)
9 ξεβαμα σε διαφορα οπλα απο τα παλια (20 χρονια +) αρκετο πραγμα :twisted:
10. hawker Demon μονο τους πιλοτους καποια στιγμη βαψιμο και τοποθετηση.
11. Σκοπο ολων αυτων η βελτιωση μου (πχ επαναχαραξη, να κοβω για να αλλαζω κλιση στα πτερυγια, και φυσικα η τεχνικες βαψιματος (οχι σοβατισματος που συνηθιζω είτε με πινελο , ειτε και σημερα με τον αερογραφο :lol:) ) για να φτιαξω αργοτερα τα καλυτερα μοντελα, και η ευχαριστη που δινει η δημιουργια.ΔΕΝ , αυτη τη στιγμη, με νοιαζει η ακριβεια αλλα το καταπροσεγγιση αποτελεσμα (δηλ. χρωματα, χαλκομανιες, βελτιωσεις κτλ).
Αυτο το ποστ το αφιερωνω στον συμμαθητη μου , Γιαννη Δοξα, που με παρακινει συνεχως να γινω καλυτερος (πχ να ασχολουμαι με 1 μοντελο τη φορα  :lol: :lol: 8) :mrgreen:) του οποιου το βιβλιο με τα μοντελα του το εχω αγορασει και πολλες φορες καθομαι και το χαζευω ονειροπολωντας του τι μπορει να κανει ο ανθρωπος....οχι εγω  ::eusa_wall::.

ΥΣ. αν οι διαχειριστες κρινουν οτι το ποστ αυτο δεν πρεπει να ειναι σε αυτη τη θεματικη ενοτητα παρακαλω οπως κανουν τα δεοντα...ευχαριστω για την κατανοηση

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
Απ: F-15 Sat, C, Tornado,Hawk, Harrier,Columbia, Rafale κ.α ζητω η κριση!
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 23, 2015, 01:46:29 μμ »
Δημήτρη μου αν δεν ...μοντελίσεις μικρός θα...μοντελίσεις μεγάλος ::glossa::.
Κάλιο αργά παρά ποτέ φίλε, αρκεί αυτό που κάνεις να σε ευχαριστεί και να σε χαλαρώνει. (Σημαντικό για την εποχή που ζούμε!)
Επιτέλους τώρα στην ουσία (φώτο με τα έργα σου!), γιατί από λόγια θα γράψουμε μυθιστόρημα ::pop::.
Σε περίμενα πολύ χειρότερο από ότι μου περιέγραφες τις κατασκευές σου 8).
Κατασκευστικά τα μοντέλα σου τα βλέπω αρκετά καλά. Οι κολλήσεις σου και τα στοκαρίσματα σε γενικές γραμμές είναι επιτρεπτά, με λίγο παραπάνω προσοχή στην περιοχή των αλεξίνεμων. Το βάψιμο σου είναι αρκετά καλό, στρωτό χωρίς τρεξίματα ή χτισίματα. Δώσε παραπάνω δουλειά στα διαφανή μέρη των μοντέλων σου με βάση το επιμελώς βάψιμο και γυάλισμα τους.
Θα σου πρότεινα και να αγοράσεις μια βιτρινούλα ρε φίλε, έστω μια οικονομική από το ΙΚΕΑ, για να μην πάνε στράφι οι δουλειές σου από  τη σκόνη, αφού έχεις διαθέσει κόπο και χρόνο γι΄αυτές. (δεν ξεχωρίζεις εάν είναι Μig ή F-16 από την σκόνη :roll:  ::glossa::)
Διαθέτοντας τον ενθουσιασμό που δείχνεις και την επιμονή σου να μάθεις περισσότερα για το χόμπι, έχεις όλα τα εφόδια για ομορφότερες, καλύτερες και σταδιακά λεπτομερέστερες κατασκευές στο μέλλον που θα απολαύσουμε και εμείς αλλά και εσύ καλύτερα.
Καλά μοντέλα... ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 23, 2015, 05:52:37 μμ »
Γιαννη μου ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα εισαι επιεικης μαζι μου. Ενταξει δεν ειμαι και τοοοοσοοοο κακος αλλα ενταξ..... :mrgreen:
Κοιτα εχεις δικιο για τις καλυπτρες ιδιως, σε κλιμακα 1/72 ειναι πολυ δυσκολο, ειδικα αν χρησιμοποιησεις copper της molak ή humbrol 25 ετιας :lol: (μη βαρατε λεμε...)
Επισης καποιες απο αυτες που ειδες ειναι εργα μου χωρις Tamyia masking tape οποτε...λιγο ο μαστορας λιγο το εργαλειο...δενει το γλυκο...
Ας πουμε αγορασα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια masking 1mm!! και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  :evil: καταφερα να βαψω σωστα τους πυραυλους στη δεξαμενη του Columbia.. :roll:
Ή ας πουμε δεν ειχα καλο στοκο να κανω δουλεια ουτε sanding sticks που με εχουν σωσει πλεον...να μην πω για τις κολλες...εχω σωθει με ATLACOLL :mrgreen:
Οτι εξωτερικα φαινεται απο κεραιες μεχρι πυραυλους και φυσικα ΚΑΛΥΠΤΡΕΣ πλεον τα κολαω με αυτα και πραγματικα τρελαινομαι  που δεν φαινεται τιποτα! ::moshi44x42::
Αντε δες την πρωτη μου προσπαθεια σε 1/72 να κανω preshading και γελα μαζι μου......εγω παντως θα τα κανω να φαινονται  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: F-15 Sattelite, C, Tornado German Marine,Hawk, Harrier,, κ.α ζητω η κριση!
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 03:36:39 μμ »
Λοιπον παιδες εριξα το πρωτο χρωμα και........σχεδον εξαφανιστηε το preshading μου......ηθελα και απο αυτο τρομαρα μου.Τες πα ζοριζομαι πολυ με το φως και δεν καταλαβαινω αν το καλυψα αρκετα ή λιγο ειδικα τα γκρι χρωματα... :roll:

Το Hawk και το F-15 κλασσικα ειναι το Η308 και το TORNADO MARINE το Γερμανικο επελεξα το Η316 σαν το κατω χρωμα και ο λογος διπλος.
Δεν ηθελα να αγορασω και αλλη μπογια και παρατηρησα οτι οντως το Η316 διαφερει με το Η1. Ζαχαριζει ::glossa::, οποτε ηθελα να δω την αντιθεση και επι πραγματικου σκελη, φωλιες Η1 και κοιλια Η316....για να δουμε :roll:
Η φωτογραφιες ξερω δεν ειναι και οι καλυτερες ας ωψεται κινητο και φωτισμος.
Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 04:31:06 μμ »
Δημήτρη γειά σου, οι παλιοί λέγανε και λένε, " Μάθε τέχνη μικρός και άστηνε......", (δεν ξεχνιέται ποτέ) :wink
παρά το ιντριγγάρισμα του Ιωάννη (δείξε ποιός είναι ο Αρχηγός) μια χαρά τα πάς μετά από τόσα χρόνια....!!!
στο παρελθόν ποτέ δεν μάσκαρα στα καμουφλάζ τώρα ξεκινώ για "Α" και στο τέλος φαίνεται "Ω" :(
Σας χαιρετώ και τους δύο φιλικά Γιάννης. ::salut::
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 04:43:12 μμ »
Γιαννη μου ευχαριστω "θα του δειξω εγω, θα δει τι θα παθει ο συμμαθητης" (οπως ελεγε και ο ρουφιανακος στο ΣΜΧΟΣ Κακκαλος" στην ΤV)..........σε λιγες δεκαετιες...  :mrgreen: :mrgreen:
Ξεχασα να αναφερω τα κιτ και τα Α/Φ που θα φτιαχνω για αρχη.
Παμε λοιπον F-15 Satellite Killer 1/72 ESCI
Italleri 1/72 Bae Hawk (αυτο που πρωτο παραδοθηκε στην Αυστραλιανη Αεροπορια
Tornado IDS 1/72 ESCI θα γινει MARINE καμουφλαζ το παλιο και θα φοραει.....WM-1

Το ονειρο μου θα γινει πραγματικοτητα απιτελους θα βαλω αυτο το WM-1 σε Tornado (το κιτ το ειχα μικρος και το εκανα....αστα να πανε, οποτε μου μεινε αποθημενο ::salut::)

Μεχρι να στεγνωσουν ας πιασω λιγο το Ηasegawa 1/48 Harrier Royal Air Force να το συνεφερω .....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: F-15 Sattelite, C, Tornado German Marine,Hawk, Harrier,, κ.α ζητω η κριση!
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 04:49:03 μμ »
Λοιπον παιδες εριξα το πρωτο χρωμα και........σχεδον εξαφανιστηε το preshading μου......ηθελα και απο αυτο τρομαρα μου.Τες πα ζοριζομαι πολυ με το φως και δεν καταλαβαινω αν το καλυψα αρκετα ή λιγο ειδικα τα γκρι χρωματα... :roll:
Στο F-15 κάτι κατάφερες και φαίνεται μια χαρά απαλό.
Στα άλλα δύο απλά ψέκασες πολύ χρώμα και το κάλυψες εντελώς. Θέλει ελαφριά στρώματα και να χτίζεις σιγά σιγά.
Ένα άλλο κόλπο είναι να μην βάφεις όλη την επιφάνεια με την μία αλλά ένα πάνελ κάθε φορά.
Έτσι έχεις καλύτερα τον έλεγχο πόσο θα καλύψεις από το preshading, πάντα βέβαια σε συνδυασμό με ελαφριά χέρια.
Καλή συνέχεια.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 04:56:31 μμ »
Γιωργο ευχαριστω, αλλα εκτος απο το χρωμα κατι πρεπει να κανω ισως και με την πιεση του αερογραφου ή με μικροτερη απο 0,5 βελονα. Badger 105 εχω και απο πολυ κοντα που εχω δει να βαφουν στο Youtube panel panel , ουτε που τολμαω να το κανω.... Πιεση βαζω γυρω στα 15 lb/in2 = 15PSI. Nα βαζω λιγοτερο, να κανω πιο αραιο το χρωμα να αγορασω ειδικο πορτατιφ φθοριου για μοντελισμο να βλεπω τα χρωματα σωστα ή να αρχισω το ψαρεμα  :lol: :lol: 8)?

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 05:24:49 μμ »
fijidreamer Μια χαρα εργαλειο εχεις για ακρυλικα ειναι ευκολος στην χρηση του.Αυτο που σου ειπε ο Γιωργος εχει δικιο εγω θα σου προτεινα και κατι αλλο να δινεις περισοτερο χρονο στο στεγνωμα ωστε να εχεις πιο ολοκληρωμενη εικονα στην επιφανεια που εβαψες.Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με τα ανοικτα χρωματα ιδιος λευκο οταν ασταρωνα πρωτα με σκουρο ασταρι.Οσο για τα ψαρεμα που λες αστο καλυτερα γιατι σημερα στην θαλασσα εκτος απο γοργονες κυκλοφορουν και αλλα πραγματα.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 05:51:40 μμ »
@Damaskos
Δηλαδη Γιωργο η πιεση ειναι καλη? Τι να κανω να φερνω κοντα (1-2 cm) τον αερογραφο και να βαφω πανελ πανελ? πωπω μιλαμε θα κανω ετσι κοντα στα 5 χρονια το μοντελακι :roll:
Παντως το να βλεπεις καθαρα το χρωμα και τον τονο του μεγαλο πραγμα ....με βλεπω να αγοραζω ΛΑΜΠΑΡΑ φθοριου (αυτη ειναι για μας ετσι?)  ::eusa_wall::
To Ηαρριερ προχωρα, τριβω τα κομματια ενα ενα τα καθαριζω καλα απο τα διαφορα κολες χρωματα, και μετα θα στοκαρω δεξαμενες και αλλα ...
Ειναι υπεροχο συναισθημα να φτιαχνεις κατι παλιο απο την αρχη ...α ρε ECO REMOVER!! με εχεις τρελανει. ::badgood::

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 06:29:46 μμ »
fijidreamer Κατεβασε 5 psi δηλ στην λειτουργεια να εισαι στα 10psi και δοκιμασε σε μια αποσταση 5-7 εκ τη επιφανεια βαφεις.Οσο για την λαμπα φθοριου που λες εγω χρησιμοποιω παλιο φωτιστικο με κοινη λαμπα (κιτρινο φως)στα 80-100 watt  υπο γωνια στο μοντελο με βοηθαει να βλεπω καλυτερα ποσο ανοιγει η δεσμη του αερογραφου.Και οπως σου ειπα ασε το χρωμα να στεγνωνει καλα σε καθε χερι που περνας και να μην επιμενεις να καλυψεις αμεσα την επιφανεια.1 περασμα λιγοτερο στο τελειωμα της κατασκευης μπορει να διωρθει πιο ευκολα απο οτι 2 περασματα με χρωμα που θα εχουν καλυψει λεπτομεριες του μοντελου.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 06:46:05 μμ »
@Damaskos  ::salut::
Λοιπον παιδια τελειωσε το αρχικο καθαρισμα και τριψιμο των κομματιων του HARRIER και τα αποτελεσματα ηταν κατα 95 % τελεια. Το Α/Φ καταφερε να κρατησει τις γραμμωσεις του και τα πριτσινια του κατα μεγαλο ποσοστο.
Ομως  ::pop:: η καλυπτρα και το αλεξινεμο δεν σωζονται με τιποτα.
Οποτε το Α/Φ σχεδον σιγουρα (λογω και των σκελων θα μπει σε stand σε φαση πτησης :twisted:
Εχω δει κατει μοντελακια με βαμενη την καλυπτρα και οδηγιες σε ενα μοντελο για Smoked Grey χρωμα προκειμενου να βαφτει η καλυπτρα (προφανως εξωτερικα γιατι δεν βλεπεται αλλιως).
Το χει κανει κανενας?

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 11:14:30 μμ »
Η προοδος .... :wink:

Λοιπον αφου χρησιμοποιησα και την τελευταια σταγονα H 316  :oops: :roll: :evil: σχεδον τελειωσαν τα βασικα χρωματα και των τριων Α/Φ.Tornnado H42, H316 (δικες μου επιλογες) F-15C τα γνωστα.307,308
Σε γενικες γραμμες δεν πηγε ασχημα ελαχιστα πραγματικα φαλτσα ειχα και εχω αλλα περιμενα να παθω χειροτερα αφου χρησιμοποιησα Blu tack, Hhu patafix kai easy tac 8) (ναι ολα μαζι)! Βεβαια αποφασισα οτι δεν μπορουσα πλεον να αφησω το preshading οποτε εγινε αναμνηση.
Ας ωψεται η Tamyia βεβαια με τις ταινιαρες της. Στο Hawk Μου φαινεται οτι το σκουρο χρωμα ειναι πιο σκουρο απο τα πραγματικο (αρα μαλλον οι οδηγιες ειναι λαθος) Εριξα Η 317 (FS 36231)......ή λετε να ξεχασα και πανω στον ιστρο μου να εριξα Η306??? ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::pop::.
Αντε τωρα να περιμενω καλο ηλιο να δω τι ......εκανα...... :oops:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 29, 2015, 09:14:35 πμ »
Το F-15 σου βγήκε το καλύτερο απ' όλα στο βάψιμο. Μου αρέσει πολύ.
Στο Hawk όντως φαίνεται πολύ σκούρο το γκρι.  Μπορείς να ανοίξεις λίγο ψεκάζοντας το ίδιο χρώμα αραιωμένο με λίγο άσπρο αν δεν έχεις ανοιχτότερο γκρι.
Σιγά σιγά και ελαφριά στρώματα. Δεν θέλεις να το καλύψεις εντελώς, παρά μόνο να του αλλάξεις τόνο.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 31, 2015, 06:45:42 μμ »
Καλα απιστευτο και ομως αληθινο! Οντως ειχα κανει λαθος στο 2 χρωμα οταν εβαφα το Bae Hawk και σημερα πηγα να το διορθωσα με ..........ΠΑΛΙ λαθος χρωμα ::eusa_wall::
Ομως δε μασαω και ξαναεριξα το πρωτο παντου (ουτως ή αλλως ειναι εργοστασιακο μοντελο δεν θελει φθορες  :wink: Βεβαια κλασσικα και μοντελιστικα εσπασα παλι ενα μικρο κομματακι και οταν το κολησα ειχα ηδη κανει 2 γραμμες στο χρωμα που ειχα ριξει με το τσιμπιδακι....δεν θελει λεμε...... :evil:

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 06:31:38 μμ »
Λοιπον εχουμε και λεμε..... Το Columbia ξεβαφτηκε και θα βαφτει με οδηγιες απο το κιτ της Airfix!!!! :mrgreen: :twisted:
Σκεφτομαι να ξεβαψω και τους πυραυλους με τη δεξαμενη τελειως για να τα χωρισω (κοβωντας τις μεταξυ τους ενωσεις με πριονι!!) γιατι με εχει παιδεψει πολυ ετσι...και επ ευκαιρια θα κανω και περισσοτερες λεπτομερειες....λεμε τωρα...... :roll:
Τα αλλα 4 Project δεν λενε να προχωρησουν με τιποτα μιλαμε εχω σπαταλησει πολλεεεεεες ωρες και ολο κατι βρισκω και διορθωνω χαλωντας κατι αλλο και δωστου ξαναματα....
Το Harrier 1/48 (Remake) θα μπει σε stand Που εκλεψα απο το κιτ της Zvenda M-31  :mrgreen: :twisted: , βαφτηκαν οι αεραγωγοι, κολληθηκαν (ξανα) και κοντευει το σταδιο που αρχιζω να γουσταρω πολυ (πειτε με τρελο) ...το στοκαρισμα -τριψιμο ::mastigoma::
Σημερα ειχα εμπευση και αρχισα να τριβω την καλυπτρα και το αλεξινεμο μπας και στρωσουν.....και ω! του θαυματος  ::pop::κατι παει να γινει.......
Σημειωτεον οτι το αλεξινεμο βρεθηκε καποια στιγμη στο πατωμα σπασμενο στη μεση οπου και κολληθηκε με Mr Cement S , το οποιο εξαφανισε το σπασιμο στο μεγαλυτερο μερος του αλλα και αφησε μια θολουρα σαν μπαλα στο πανω σημειο. και ξαφνικα μετα απο τριψιμο με λιμα , buffers κομμενα σε μικρο μεγεθος αρχισε να γινεται το θαυμα......
Οποτε μπηκα στο τρυπακι να αγορασω καμμια κρεμμα γυαλιστικη της Tamiya.......
Oταν ειδα τις τιμες (ενεκα κρισης, οπως λεει ο τιτλος) καθησα και σκεφτηκα ....και ... :idea:  βουτηξα την ORAL B που νομιζω οτι εχει κοκους μεσα πηρα το αντιστατικο πανακι που εχω και δως του............. και (μαλλον) δευτερο θαυμα! ::pop:: δειχνει να καθαρισουν......μιλαμε εχω ξετρελαθει  :lol: ::moshi44x42:: ::Laie_41:: ::drumstel:: ::music-smiley-010::

και μερικες μετα απο τη Oral B

( οσο ποσταρα,  καταφερα το crack στο αλεξινεμο να το μεγαλωσω  ::eusa_wall::) παντως αρχιζει και βλεπεις απο μεσα αρκετα....
Αυτα το ολιγα ....πσσσ  καμμια φτηνη ιδεα κανεις?
PS : Χρησιμοποιησα Gunze μεταλικο αλουμινιο στο F-15 και burned iron επισης Gunze......

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 13, 2015, 11:11:45 πμ »
Σημερα ειχα εμπευση και αρχισα να τριβω την καλυπτρα και το αλεξινεμο μπας και στρωσουν.....και ω! του θαυματος  ::pop::κατι παει να γινει....
Αυτα το ολιγα ....πσσσ  καμμια φτηνη ιδεα κανεις?

Καλημέρα,

Δυστυχώς, φτηνή ιδέα/λύση δεν υπάρχει. Θα αναγκαστείς είτε να αγοράσεις της Gunze το ανάλογο γυαλιστικό είτε, να αγοράσεις για παράδειγμα της Alclad τα ειδικά πανάκια για να κάνεις την δουλειά σου. Τουλάχιστον εγώ αυτό έχω κάνει δηλαδή, συνδυασμό Colgate λευκής με τα ειδικά πανάκια της Αlclad. Υπάρχουν βέβαια στην αγορά ανάλογου σκοπού "λίμες" της Squadron. Kάνε μία βολτα στο τριγωνο.

Καλή συνέχεια!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 13, 2015, 03:28:24 μμ »
@Sernak μαλλον δεν τη γλυτωνω.... :(
Θα παρω της Tamiya την fine μονο (εχει 3).
Αν και ανοιξαν λιγο ή θα τις βαψω (με τι χρωμα?) ή θα δοκιμασω να παραγγειλω απο Hasegawa  ::salut::
Columbia οπως ειπαμε ξεβαφτηκε  για να βαφτει συμφωνα με τις οδηγιες της Airfix .....εκτος απο το πυραυλικο μερος που ειναι σχεδον στο τελος

Tι γνωμη εχετε για το χρωμα αννοω το καφε με το μιγμα κιτρινοκαφε που εκανα, (δεν εχει τελειωσει η δεξαμενη και φυσικα τα  :evil: :evil: :evil: :evil: τρεξηματα μπογιας  :roll:) αξιζει να το σφαξω με πριονι ( να ξεχωρισω τη δεξαμενη και τους πυραυλους) για να κανω λεπτομερειες ? (ειναι κολλημενοι Hasegawa).

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 14, 2015, 07:48:30 μμ »
Και εκει που πας να πεις αντε τελειωσε το βαψιμο σε αυτο το μοντελακι ...τσαααααακκκκκκ πεφτει η μεταλλικη μπογια απο το ανοιχτο  :roll: δοχειακι του αερογραφου ,περναει κατω απο τις ταινιες τις Tamiya (φοβερα διεισδυτικη) και αντε παλι απο την αρχη ...σχεδον...
Ερωτηση , ποτε βαφετε τα φωτακια και τα λοιπα μπιχλιμπιδια (τα μικρα εννοω οπως γριλιες) που βρισκονται πανω στο αεροπλανακι (και οχι ξεχωριστα)? Πριν ριξε τε τα χρωματα (τα βασικα) ή μετα? Εχει καποιος να με συμβουλεψει πως να τα φτιαχνω γιατι ολο και κατι γραμμουλες θα φυγουν και το νιωθεις στο αποτελεσμα...you know what i mean :wink:

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 15, 2015, 01:17:48 μμ »
Ο κυβος εριφθη  ::Guillotine::

Οσο για το Harrier η καλυπτρα εσπασε στη μεση , απο Αμερικη μου απαντησαν οτι θα πρεπει να απευθυνω στον κ. Καλφακη για αγορα ( δηλαδη αντ/ση) των καλυπτρων.
Θα παρω τηλεφωνο απο Δευτερα να δω κοστος και αν γινεται ....αλλιως θα την κολλησω - στοκαρω-βαψω μονο τι χρωμα να χρησιμοποιησω δεν ξερω.....

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 15, 2015, 09:11:53 μμ »
 fijidreamer μπορείς αν θέλεις να ρίξεις ένα κάλυμμα (μουσαμά) πάνω από την καλύπτρα του Harrier.

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 15, 2015, 09:47:03 μμ »
Μπορείς πάλι να στείλεις ένα email στην Airfix (ναι ξέρω Hasegawa έχεις) για να σου στείλουν μια καλύπτρα και αν δεν ταιριάζει να την κάνεις ανοιχτή.

Και από τη Hasegawa μπορείς αρκεί να στείλεις κανονικό γράμμα εσωκλείοντας κάποια postage reply coupons (κάτι που εδώ Καρδίτσα και Λάρισα δεν έχω βρει)

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 15, 2015, 10:32:45 μμ »
@ montelakias  δεν γινεται γιατι το Α/Φ θα το κανω να ιπταται (λογω σκελων που ειχαν καταστραφει) και μαλιστα σκεφτομαι να το κανω σε "φαση" ανεφοδιασμου..... :roll:
Ναι θα προσπαθησω να κοψω το σωληνα ανεφοδιασμου μια και η HAS το δινει ενωμενο ....θα ριξουμε γελιο ή κλαμα...
παντως θα εχει ενδιαφερον να προσπαθησω να φτιαξω σωληνα ανεφοδιασμου!!! KAΛΗ σκεψη ομως! στα υποψη για αλλα κατεστραμμενα.. :roll:

:mrgreen:

@Kατασκοπος AIrfix ε? χμμμμ δεν ειναι κακη ιδεα χμμμμ λες? γιατι να μην ταιριαζει μια χαρα θα ειναι  εξαλλου η καλυπτρα βλεπεται το αλεξινεμο ειναι τελειως για πεταμα :mrgreen:

"postage reply coupons" τι ν τουτο ωρε συναγωνιστη! Εγω εστειλα email στη HAS USA στην εταιρια που εχει το support (ναι η Mary Ann μου απαντησε) και μου ειπε η γυναικα μονο μεσω Kalfaki αν κανω κατι, γιατι αυτοι εχουν μονο τις εγγυησεις και μονο στη USA

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 15, 2015, 11:34:27 μμ »
Καπου ειδα οτι φτιαχνουν καλυπτρες με τη μεθοδο της αναροφησης (τρελη φαση χρησιμοποιουν σκουπα ηλεκτρικη και το φουρνο :lol:) σε ζεσταμενο πλαστικο......λετε? Ξερεις κανενας πως γινεται?

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 16, 2015, 06:22:30 μμ »
Επειδή δεν μπορώ από το κινητό να σου γράψω το λινκ, αν θες στο YouTube πήγαινε δες στο κανάλι "I like to make stuff"-How to make a simple vacuum former....Θα δεις μια εύκολη κατασκευή  :wink:

Tags: