Λοιπον παιδια οπως οι περισσοτεροι ετσι και εγω, καποια στιγμη, περνανε την κριση του εφηβου στον μοντελισμο. Ειχα ασχοληθει με τον μοντελισμο οταν ημουν 16-18 χρονων με ελαχιστα χρηματα, πληροφορηση και οχι με καποιο εμφανες καλλιτεχνικο ταλεντο... (ετη 1987-89). Μετα απο 23 χρονια ξαναμπηκα στο τρυπακι πηρα αερογραφο, κομπρεσερ διαφορα μπιχλιμπιδια με το τελευταιο μου αποκτημα το Eco Remover...
Χωρις να το καταλαβω γεμισα μοντελακια τα οποια πρεπει να φτιαξω γιατι θα ακολουθησουν τα καλυτερα απο πισω (F-16 Demo HASEGAWA 1/48, F-4E Επετειακο Hasegawa.
1/48 , F-14 1/72 Hasegawa Atlantic Fleet, και ενα ακομα F-15, E αυτη τη φορα, το καινουργιο της Revell 1/48 με ολα τα καλουδια

Στις παρακατω φωτο βλεπεται καποια σκονισμενα (ελεω χωρου και τζαμαριας) μοντελα που εχω τελειωσει με αγαπημενο μου το A-10 1/48 της MONOGRAM.
Θα προσπαθησω να σας πω τι θα κανω σε καθε ενα απο αυτα.

1. Α-10 Monogram ....τιποτα
2. M2000 ελληνικο που εγινε Γαλλικο (ή καποιες πινελιες στους πυραυλους, ή τιποτα, ή αν τρελαθω θα το ξεβαψω να το κανω Ελληνικο οποως ηθελα απο την αρχη (δεν μου αρεσουν οι συγκεκριμενες χαλκομανιες)
3. Παναρχαιο 1/48 F-15C ξεβαμα και εκει θα κανω την πρωτη μου προσπαθεια για χαραξη ολων

των γραμμων και οτιδηποτε μου ερθει..
4. Harrier GR Mk7 1/48 HAS μετα το ξεβαμα θα το φτιαξω με ή χωρις σκελη (δεν προτιθεμαι να τα αγορασω (16EUR +), και θα χρησιμοποιησω χαλκομανιες απο οτι ειχε μεινει και οτι εχω αποθεμα (κοινως οτι να ναι

)
5. Hawk italeri 1/72 θα γινει το πρωτο σε παραδοση Αυστραλιανο, Tornado 1/72 ESCI θα γινει edit: Marine καμουφλαζ και θα φοραει το γερμανικο dispenser WM1 ...γιατι ετσι μου αρεσει

... και εχω και στοιχεια γιαυτο

, το F-15 1/72 ESCI Satellite Killer ισως το ξεβαψω για να κανω preshading ( αν και ειναι δυσκολο για μενα σε αυτην την κλιμακα και τα συγκεκριμενα f-15 φαινονται σε διαφορες φωτο πολυ καινουργια και καθαρα οπως και το HAWK, τι λετε?)
6. Rafale 1/48 Revell , ξεβαμα και μαστορεμα απο την αρχη κατα 99%.
7. Τρελη αγαπη Columbia (ναι καλα διαβασατε) Hasegawa ισως ξεβαψω το διαστημοπλοιο μονο, και θελω να διορθωσω το χρωμα στην δεξαμενη (στη μεση θελω να το κανω πιο κιτρινε

)
8. F-1 Hasegawa 1/72 λιγο τον πιλοτο να κανακανω (οι χαλκομανιες δεν ηταν αγορασμενες αλλα εμενα μου αρεσει), Α-6Ε Hasegawa 1/72 (τιποτα μονο μια διορθωση στην ενωση της καλυπτρας και ξαναβαψιμο εκει), Mig 29 1/72 Hasegawa τιποτα (τα οπλα ήταν απο παλιο μου κιτ που τα ειχα κρατησει

)
9 ξεβαμα σε διαφορα οπλα απο τα παλια (20 χρονια +) αρκετο πραγμα

10. hawker Demon μονο τους πιλοτους καποια στιγμη βαψιμο και τοποθετηση.
11. Σκοπο ολων αυτων η βελτιωση μου (πχ επαναχαραξη, να κοβω για να αλλαζω κλιση στα πτερυγια, και φυσικα η τεχνικες βαψιματος (οχι σοβατισματος που συνηθιζω είτε με πινελο , ειτε και σημερα με τον αερογραφο

) ) για να φτιαξω αργοτερα τα καλυτερα μοντελα, και η ευχαριστη που δινει η δημιουργια.ΔΕΝ , αυτη τη στιγμη, με νοιαζει η ακριβεια αλλα το καταπροσεγγιση αποτελεσμα (δηλ. χρωματα, χαλκομανιες, βελτιωσεις κτλ).
Αυτο το ποστ το αφιερωνω στον συμμαθητη μου , Γιαννη Δοξα, που με παρακινει συνεχως να γινω καλυτερος (πχ να ασχολουμαι με 1 μοντελο τη φορα

) του οποιου το βιβλιο με τα μοντελα του το εχω αγορασει και πολλες φορες καθομαι και το χαζευω ονειροπολωντας του τι μπορει να κανει ο ανθρωπος....οχι εγω

.
ΥΣ. αν οι διαχειριστες κρινουν οτι το ποστ αυτο δεν πρεπει να ειναι σε αυτη τη θεματικη ενοτητα παρακαλω οπως κανουν τα δεοντα...ευχαριστω για την κατανοηση