Αποστολέας Θέμα: Μάσκες 3M - Bίντεο  (Αναγνώστηκε 2547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Μάσκες 3M - Bίντεο
« στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 02:42:37 πμ »
Πως φοράμε, χρησιμοποιούμε, καθαρίζουμε και συντηρούμε τις μάσκες 3M τύπου "half face"

new! Μάσκες 3M και φίλτρα, με κωδικούς προϊόντων
http://multimedia.3m.com/mws/media/797418O/reuseablerespirators-low-pdf.pdf

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: Μάσκες 3M - Bίντεο - φίλτρα για σκόνες
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 13, 2015, 02:01:30 πμ »
Extra Φίλτρα σωματιδίων.
Extra φίλτρα σωματιδίων είναι επιπλέον φίλτρα που βάζουμε στη μάσκα μας με τα υπάρχον φίλτρα για να σταματήσουμε τις σκόνες.

Τα φίλτρα σωματιδίων  χωρίζονται και αυτά σε κατηγορίες.
::pin:: European
Παράθεση
EN 143
P1    Filters at least 80% of airborne particles
P2    Filters at least 94% of airborne particles
P3    Filters at least 99.95% of airborne particles

https://en.wikipedia.org/wiki/Respirator , http://multimedia.3m.com/mws/media/433598O/european-standards.pdf

::pin:: US
Spoiler (hover to show)

Λίστες προϊόντων: European, US

Μάσκες σωματιδίων και μόνο
Υπάρχουν και μάσκες μόνο για σωματίδια  (particle filtering) που συνήθως είναι  χωρίς αποσπωμενα μέρη με αυτα τα standart:
::pin:: European
Παράθεση
EN 149

Class   Filter penetration limit (at 95 L/min air flow)   Inward leakage   
FFP1Filters at least 80% of airborne particles<22%
FFP2Filters at least 94% of airborne particles<8%
FFP3Filters at least 99% of airborne particles<2%

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
Απ: Μάσκες 3M - Bίντεο
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 23, 2016, 08:56:36 πμ »
Καλημέρα σας,

Πολύ χρήσιμα βίντεο, ομολογώ πως δεν τα είχα δει, είχα διαβάσει μόνο τις οδηγίες που υπήρχαν μέσα στην συσκευασία της μάσκας όταν την αγόρασα.

Μάλιστα συνειδητοποίησα πως τα επιπλέον φίλτρα σκόνης τα είχα τοποθετήσει ανάποδα (τα γράμματα προς την εξωτερική μεριά να φαίνονται ενώ στο βίντεο δείχνει πως πρέπει να είναι απο την μέσα μεριά, δλδ να μην τα βλέπεις). Ο κωδικός των φίλτρων σκόνης είναι 5911, ενώ ο κωδικός για το κανονικό φίλτρο είναι Α2 3Μ 6055.

Σε αυτό το σημείο έχω κάποιες ερωτήσεις.

1. Ο Κωδικός Α2 3Μ 6055, να υποθέσω πως κάνει για τους δικούς μας διαλύτες σωστά? Τουλάχιστον έτσι μου τον είχαν δώσει όταν τους είπα πως χρησιμοποιώ και διαλυτικά πολυουρεθάνης και όλα τα μοντελιστικά διαόλια  :twisted:
2. Είδα στο βίντεο πως πρέπει μετά απο κάθε χρήση να μπαίνει στο σακουλάκι της, μακριά απο τον χώρο στον οποίο έχουμε βάψει.......εδώ μάλλον την πάτησα γιατί το συρτάρι στο οποίο τη φύλαγα με το σακουλάκι της είναι στον ίδιο χώρο...  :evil:
3. Κατά την διάρρκεια του βαψιματος, δεν μυρίζω το υλικό με το οποίο ψεκάζω, έχω όμως παρ'όλα αυτά μια αχνή μυρωδία ακόμα και πριν ξεκινήσω την προετοιμασία βαψίματος, δλδ με το που εφαρμόζω την μάσκα στο πρόσωπό μου, υπάρχει περίπτωση τα φίλτρα να έχουν ποτίσει με παλαιότερα βαψίματα και να θέλουν αντικατάσταση? Μήπως να τα βγάλω λίγο απο το σακουλάκι να αεριστούν ή χρειάζονται αλλαγή? Ο προβληματισμός μου είναι πως δεν έχω κάνει παραπάνω απο 10 βαψίματα με αυτά τα φίλτρα... :roll:
4. Εαν χρειαστούν αλλαγή, αλλάζω και φίλτρο και φίλτρο σκόνης?

Σε κάθε βάψιμο κάνω το τεστ σωστής εφαρμογής (εισπνοές και εκπνοές) όπως τα δείχνει στο βίντεο και η μάσκα εφαρμόζει σωστά και μάλιστα για επιβεβαίωση ανοίγω και το διαλυτικό και παίρνω μια γερή τζούρα, χωρίς όμως να μου γίνει αντιλιπτή η οσμή του, αποδυκνείοντας πως η εφαρμογή είναι σωστή.

Ελπίζω οι ερωτήσεις αυτές να μην κουράσουν ή να έχουν απαντηθεί αλλού (έψαξα λίγο πριν το φόρουμ ακι είδα πως εδώ αναφέρειται η μάσκα της 3Μ) και να βοηθήσουν και άλλους συναδέλφους με τις αντίστοιχες απορίες.

Ευχαριστώ πολύ  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 24, 2016, 01:10:17 πμ »
Παράθεση
3. Κατά την διάρρκεια του βαψιματος, δεν μυρίζω το υλικό με το οποίο ψεκάζω, έχω όμως παρ'όλα αυτά μια αχνή μυρωδία ακόμα και πριν ξεκινήσω την προετοιμασία βαψίματος, δλδ με το που εφαρμόζω την μάσκα στο πρόσωπό μου, υπάρχει περίπτωση τα φίλτρα να έχουν ποτίσει με παλαιότερα βαψίματα και να θέλουν αντικατάσταση? Μήπως να τα βγάλω λίγο απο το σακουλάκι να αεριστούν ή χρειάζονται αλλαγή? Ο προβληματισμός μου είναι πως δεν έχω κάνει παραπάνω απο 10 βαψίματα με αυτά τα φίλτρα... :roll:

Γεια σου φίλε μου. Ειχα παρόμοιο προβλημα γι'αυτό και αρχησα να το ψάχνω και εφτιαξα και αυτο το ποστ.

Καταρχήν να σου πω το προβλημα μου, καθε φορά που έτριβα στοκο ή πριμερ παρόλου που φορουσα τη μασκα ένιωθα καπως το στομα μου. Σα να περνουσαν μικρες ποσοτητες σκονης μεσα στη μασκα.

Εξ αρχης εχω κανει φυσικά ολα τα τεστ εφαρμογης - κανενα προβλημα

Επειτα αγορασα και τοποθετησα εξτρα φιλτρακια σωματιδιων. Αυτα που μπαινουν με τη βοηθεια καποιων πλαστικών κουμπωμάτων πάνω απο τα υπαρχον φίλτρα της μασκας μου. - καμια αλλαγή, συνέχιζα να εχω αυτή την αίσθηση σκόνης στο σαλιο μου.

Στη αρχή θεωρησα οτι τα φιλτρακια σωματιδιων που έχω δεν κανουν. Αλλά μετά σκεφτηκα: Πως ειναι δυνατον να μην μυριζω τιποτα, τα φίλτρα να κανουν σωστη δουλεια αλλα να περναει η σκονη; Τα σωματιαδια της σκόνης ειναι ποιο μεγάλα απο τα σωματίδια της μυρωδιας. Αν σκονη περνουσε απο τα φιλτρα θα μπουκωναν τα φιλτρα και δεν θα μπορουσα να ανασανω ευκολα..

Ετσι κατεληξα στο εξής: Το προβλημα βρίσκεται στο κυλινδρικό εξάρτημα που βρίσκεται στο στόμα της μάσκας. Αυτο το στρογγυλάκι ειναι στην ουσία απροστάτευτο (0 φίλτρα) και εξαρτιέται μόνο από την πίεση του αέρα που δημιουργείται ωστε να κλείσει.

Ψαχνοντας το περισσότερο , για να διασταυρώσω τη σκεψη μου, ειχα βρει μια εταιρεία στο εξωτερικό που έχει κάνει έρευνα γύρω απο το θεμα και όντως υπήρχαν διαρροές. Υπήρχε και ενας συγγεκριμενος όρος για αυτο και εψαχνα μετα στη 3Μ αν γράφει καπου τον αριθμό αυτο της διαρροής, μηπως βγάζουν καμια καλύτερη μασκα.

Απο οτι καταλαβαίνω εχει να κανει με το σχεδιασμό της μασκας. Αν το σκεφτεις απλά, οτι για να κλεισει αυτο το τσοχάκι στο στομα πρεπει να ρουφηξεις αερα, σιγουρα κάτι περνάει. Τωρα εχει να κανει και στο ανθρωπο ποσο ευαισθητος ειναι στη μυρωδιες και στη γευση από τα σωματίδια στη γλώσσα του.

Αυτο που έχω κάνει προς το παρών είναι να πάρω ενα φιλτράκι σωματιδιών και να το βάλω μπροστά στο στόμα! Έτσι και είδα αποτέλεσμα. Θα σου στείλω αύριο φώτο από τη μάσκα μου. (Δεν είναι και καλή λύση όμως, κουράζεσαι γρήγορα γιατι δε περνάει τόσο αερας όσο πριν οταν εκπνέεις!)

Και επίσης τρίβω πάντα μπροστά σε ανοιχτό spray booth με βγαλμένα τα φίλτρα ώστε να ρουφάει φουλ και να μην μπουκωσουν και τα φίλτρα με τη σκονη.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 24, 2016, 01:22:57 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Εαν μπορέσεις στείλε μια φωτογραφία απο την "tuned" μάσκα σου, για να δώ τι ακριβώς έχεις κάνει, θα με βοηθήσεις αφάνταστα.

Απογοήτευση όμως γιατί η μάσκα αυτή υποτίθεται πως είναι κατασκευασμένη και σε χρήση σε ποιο επικίνδυνους χώρους, αλλά και για ανθρώπους που βάφουν πολύ συχνότερα πχ βαφείς αυτοκινήτων....τί να πω.... :roll: για να είμαι σίγουρος με βλέπω να αντικαθιστώ τα φίλτρα και τα φίλτρα σκόνης, για σιγουριά και βλέπουμε απο εκεί και πέρα.

Ο χώρος που βάφω (πλυσταριό στην ταράτσα με αποτέλεσμα το spray booth να το έχω εκεί) είναι ξεχωριστός απο το δωμάτιο στο οποίο προχωράω τα υπόλοιπα στάδια της κατασκευής (γραφείο στο σπίτι), ώστε να μην έχω μυρωδιές απο μπογιές για τα πιτσιρίκια.

Πρέπει όμως απο ότι φαίνεται να την χρησιμοποιούμε συνεχώς και κατα την διάρκεια της κατασκευής - στοκάρισματος - τριψίματος, ώστε να μην μυρίζουμε τίποτα, ούτε ακόμα την οσμή της κυανοακρυλικής. Δεν ξέρω εαν είμαι υπερβολικός ή αν απλά έτσι διασφαλίζουμε καλύτερα την υγεία μας.

Θα με βοηθούσε επίσης εαν μου έλεγες τον κωδικό των φίλτρων της μάσκας που χρησιμοποιείς, είναι σαν τις δικές μου Α2 3Μ 6055 ή κάτι άλλο?

Εαν κάποιος συνάδελφος χρησιμοποιεί μάσκα 3Μ θα βόλευε να ποσταρε τις δικές του εμπειρίες.

::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 25, 2016, 02:58:33 πμ »
Γεια και πάλι. Τα φίλτρα που έχεις θα μπορούσαν να αντικατασταθουν με καλύτερα. (ABEK1) Τα χρώματα που βάφουμε και το αζαξ που καθαρίζουμε είναι ένας συνδυασμός με όλα τα διαόλια μέσα. Βάλε και τους στόκους και τη σκόνη από τις ρητίνες, κτλ τοτε καταλαβαινεις ότι οσα περισσότερα φιλτρα έχει η μάσκα μας τόσο καλύτερα για την υγεια μας  :mrgreen:

ΈΧω ποστάρει και στο αρχικό ποστ ένα ωραίο pdf της 3M με όλες της τις μάσκες της και τα φίλτρα. Με χρονολογία που βγήκαν και σε τι διαφέρουν. Από εκεί είναι και οι εικόνες που ποσταρα.

Φώτο από τη μάσκα μου ακόμη δεν έβγαλα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 27, 2016, 05:16:04 μμ »
Nα και η Μάσκα μου που λέγαμε.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 30, 2016, 03:52:52 μμ »
μμμμμμμμ δλδ έξτρα φιλτράκι στην τάπα της πρόσοψης ε??? Ενδιαφέρον, δλδ κατακρεουργείς ενα απλό φίλτρο σωματιδίων του εμπορίου ή και μάσκα ιατρική?

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 30, 2016, 11:20:06 μμ »
Φιλτράκι σωματιδίων που μπαίνει στη μάσκα είναι, στο μαγαζί που τα παίρνω τα δίνει και με το τεμάχιο! Αλλά γενικώς είναι πολύ φτηνά αυτά.