3. Κατά την διάρρκεια του βαψιματος, δεν μυρίζω το υλικό με το οποίο ψεκάζω, έχω όμως παρ'όλα αυτά μια αχνή μυρωδία ακόμα και πριν ξεκινήσω την προετοιμασία βαψίματος, δλδ με το που εφαρμόζω την μάσκα στο πρόσωπό μου, υπάρχει περίπτωση τα φίλτρα να έχουν ποτίσει με παλαιότερα βαψίματα και να θέλουν αντικατάσταση? Μήπως να τα βγάλω λίγο απο το σακουλάκι να αεριστούν ή χρειάζονται αλλαγή? Ο προβληματισμός μου είναι πως δεν έχω κάνει παραπάνω απο 10 βαψίματα με αυτά τα φίλτρα... 
Γεια σου φίλε μου. Ειχα παρόμοιο προβλημα γι'αυτό και αρχησα να το ψάχνω και εφτιαξα και αυτο το ποστ.
Καταρχήν να σου πω το προβλημα μου, καθε φορά που έτριβα στοκο ή πριμερ παρόλου που φορουσα τη μασκα ένιωθα καπως το στομα μου. Σα να περνουσαν μικρες ποσοτητες σκονης μεσα στη μασκα.
Εξ αρχης εχω κανει φυσικά ολα τα τεστ εφαρμογης - κανενα προβλημα
Επειτα αγορασα και τοποθετησα εξτρα φιλτρακια σωματιδιων. Αυτα που μπαινουν με τη βοηθεια καποιων πλαστικών κουμπωμάτων πάνω απο τα υπαρχον φίλτρα της μασκας μου. - καμια αλλαγή, συνέχιζα να εχω αυτή την αίσθηση σκόνης στο σαλιο μου.
Στη αρχή θεωρησα οτι τα φιλτρακια σωματιδιων που έχω δεν κανουν. Αλλά μετά σκεφτηκα: Πως ειναι δυνατον να μην μυριζω τιποτα, τα φίλτρα να κανουν σωστη δουλεια αλλα να περναει η σκονη; Τα σωματιαδια της σκόνης ειναι ποιο μεγάλα απο τα σωματίδια της μυρωδιας. Αν σκονη περνουσε απο τα φιλτρα θα μπουκωναν τα φιλτρα και δεν θα μπορουσα να ανασανω ευκολα..
Ετσι κατεληξα στο εξής:
Το προβλημα βρίσκεται στο κυλινδρικό εξάρτημα που βρίσκεται στο στόμα της μάσκας. Αυτο το στρογγυλάκι ειναι στην ουσία απροστάτευτο (0 φίλτρα) και εξαρτιέται μόνο από την πίεση του αέρα που δημιουργείται ωστε να κλείσει.
Ψαχνοντας το περισσότερο , για να διασταυρώσω τη σκεψη μου, ειχα βρει μια εταιρεία στο εξωτερικό που έχει κάνει έρευνα γύρω απο το θεμα και όντως υπήρχαν διαρροές. Υπήρχε και ενας συγγεκριμενος όρος για αυτο και εψαχνα μετα στη 3Μ αν γράφει καπου τον αριθμό αυτο της διαρροής, μηπως βγάζουν καμια καλύτερη μασκα.
Απο οτι καταλαβαίνω εχει να κανει με το σχεδιασμό της μασκας. Αν το σκεφτεις απλά, οτι για να κλεισει αυτο το τσοχάκι στο στομα πρεπει να ρουφηξεις αερα, σιγουρα κάτι περνάει. Τωρα εχει να κανει και στο ανθρωπο ποσο ευαισθητος ειναι στη μυρωδιες και στη γευση από τα σωματίδια στη γλώσσα του.
Αυτο που έχω κάνει προς το παρών είναι να πάρω ενα φιλτράκι σωματιδιών και να το βάλω μπροστά στο στόμα! Έτσι και είδα αποτέλεσμα. Θα σου στείλω αύριο φώτο από τη μάσκα μου. (Δεν είναι και καλή λύση όμως, κουράζεσαι γρήγορα γιατι δε περνάει τόσο αερας όσο πριν οταν εκπνέεις!)
Και επίσης τρίβω πάντα μπροστά σε ανοιχτό spray booth με βγαλμένα τα φίλτρα ώστε να ρουφάει φουλ και να μην μπουκωσουν και τα φίλτρα με τη σκονη.