Αποστολέας Θέμα: Τι ισχύει σήμερα με τα Capital Controls  (Αναγνώστηκε 31194 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: Τι ισχύει σήμερα με τα Capital Controls
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 22, 2016, 03:15:11 μμ »
Απο τις 14 Ιανουαρίου με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων απο λογ/μο στην Ελλάδα σε άλλο λογ/μο στο εξωτερικό, εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων.

...

αυτο εχει αλλάξει και απο  11 Μαρτιου :

"1) Επιτρέπεται ειδικώς η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από πιστωτικά ιδρύματα έως του ποσού των χιλίων (1.000) ευρώ ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό μήνα, μέχρι μηνιαίου ορίου σε ευρώ για το σύνολο των πιστωτικών ιδρυμάτων, το οποίο θα ορίζει και θα κατανέμει ανά πιστωτικό ίδρυμα με απόφασή της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών."

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 23, 2016, 09:40:41 μμ »
Μολις εκανα την αγορα ενος Ki 44 Shoki απο το ebay με paypal. Γιατι απο το hannants εφαγα 'πορτα' για τον ιδιο λογο?

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 23, 2016, 10:33:59 μμ »
Συμβαινει αυτο με τις καρτες παντως..ακριβως το γιατι δεν το γνωριζω.
Μια εκδοχη που στη δικια σου περιπτωση δεν στεκει αλλα την εχω ακουσει απο την τραπεζα ειναι οτι το οριο ειναι συνολικο/κοινο για ολους τους χρηστες οποτε ειναι θεμα τυχης αν καθε φορα το συνολικο οριο πιστωσης εχει ξεπεραστει η οχι.

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 23, 2016, 11:02:07 μμ »
Νομίζω πως παίζει ρόλο και σε τι κατηγορία εμπίπτει το κατάστημα (βιβλία, παιχνίδια, χόμπυ κλπ)

Αποσυνδεδεμένος charis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 24, 2016, 10:24:17 πμ »
Καλημέρα ,
Υπαρχει όριο τον μήνα για τις εκροές χρημάτων απο Ελλάδα προς τα έξω.Στο τέλος του μήνα ειναι πιθανόν μτφ να μην εκτελεστεί.Οταν αλλάζει ο μήνας τα όρια ανανεώνονται.ΤΩρα για την PayPal δεν ξερω πως τσεκάρουν την κατηγορία του αγαθού .Εχει τύχει για το ίδιο αγαθό να φάω άκυρο στο hlj και στο eBay να μην εχω προβλημα.Δεν θυμαμαι αν μεσολάβησαν κάποιες μερες μεταξύ των συναλλαγών κ αν ηταν τέλος η αρχές μήνα.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 24, 2016, 12:10:21 μμ »
Αν το paypal είναι στο paypal balance σου δεν υπάρχει περίπτωση να φας πόρτα καθώς τα χρήματα είναι εκτός Ελλάδας. Αν προσπαθείς να πληρώσεις μέσω paypal με την πιστωτική κάρτα, ισχύει ότι κάθε τράπεζα έχει ημερήσιο όριο για αγορές από εξωτερικό (για της κατηγορίες που επιτρέπονται). Αν δοκίμαζες αργότερα μετά τα μεσάνυχτα η με άλλη τράπεζα πιθανώς να στο περνούσε (Αν και παίζει να μην σε αφήσει από Hannats επειδή δεν είναι στις κατηγορίες που επιτρέπονται). Το μηνιαίο όριο ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα και για εμβάσματα στο εξωτερικό.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 24, 2016, 07:33:48 μμ »
Μετέφερα το ποσό των 50EUR από την χρεωστική κάρτα ΕΤΕ  όπου έχω λογαριασμό, στο paypal.  Αφαιρέθηκαν 2,05EUR και με το υπόλοιπο ποσο έκανα την αγορά.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 24, 2016, 09:25:49 μμ »
Εκανα μια αλλη αγορα- η τελευταια! :twisted:- απο το aviation megastore με τον ιδιο τροπο και ολα πηγαν ΟΚ. ::thumbleft::
Το παρακατω βιντεο τα εξηγει ολα..
 ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος charis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 26, 2016, 10:10:46 πμ »
Αν το paypal είναι στο paypal balance σου δεν υπάρχει περίπτωση να φας πόρτα καθώς τα χρήματα είναι εκτός Ελλάδας. Αν προσπαθείς να πληρώσεις μέσω paypal με την πιστωτική κάρτα, ισχύει ότι κάθε τράπεζα έχει ημερήσιο όριο για αγορές από εξωτερικό (για της κατηγορίες που επιτρέπονται). Αν δοκίμαζες αργότερα μετά τα μεσάνυχτα η με άλλη τράπεζα πιθανώς να στο περνούσε (Αν και παίζει να μην σε αφήσει από Hannats επειδή δεν είναι στις κατηγορίες που επιτρέπονται). Το μηνιαίο όριο ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα και για εμβάσματα στο εξωτερικό.

Spoiler (hover to show)
θυμησε μου λιγο!!

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 26, 2016, 11:26:57 πμ »
Το παρακατω βιντεο τα εξηγει ολα..
 ::arrowdown::

Πολύ καλό video απλά να επισημάνουμε ότι τα fees είναι 3.4%(ποσοστό επί του ποσού)+0,35euros(στάνταρ ταρίφα) για κάθε μεταφορά. Για αυτό και στο video τα αρχικά 6ευρώ ήταν τελικά:(6-3.4%*6)-0,35=5.8-0,35=5.45ευρώ. Συνολική κράτηση 0.55ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 26, 2016, 08:44:39 μμ »
Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 28, 2016, 11:10:41 μμ »
p.s. εαν την μεταφορά την κάνουμε απο το e-banking της Πειραιώς (δηδ απο δικο μας τραπεζικό λογ. στην Πειραιώς) η διαδικασία ειναι η παρακάτω:
1) Συνδεθείτε> μεταφορές >  Αποστολή Νέου> Πληρωμή τιμολογίου μέσω CLA.
2) Έπειτα συμπληρώνετε :
α) ΙΒΑΝ>  το ΙΒΑΝ
β) Το ποσό>  το ποσό που θέλετε να καταθέσετε.
γ) Είδος Εμπορεύματος > το όνομα σας.
δ) ΚΩΔΙΚΟΣ -NIMEXE  > τον ID του Σκριλλ λογαριασμού σας.
ε) Αιτιολογία > τον ID του Σκριλλ λογαριασμού σας.

Στο νέο ebanking της Πειραώς που θα ισχύσει από αρχές Ιουνίου δεν έχει επιλογή πληρωμή τιμολογίου μέσω  CLA. :( :? Σε αυτή την περίπτωση κάνουμε κανονική μεταφορά εντός τραπέζης βάζοντας τον λογαριασμό  (IBAN) της Πειραιώς που υπάρχει στο SKRILL? :roll:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 29, 2016, 09:39:02 πμ »
Ναι δεν το έχουν βάλει. Με τον υπάλληλο που μίλησα στην υποστήριξη δεν είχε ιδέα τη ήταν  :mrgreen: :twisted:

Το κατέγραψε σαν αίτημα προς το τεχνικό τμήμα να το δουν. Μέχρι τότε μπαίνω στην παλια έκδοση του ebanking. Υπάρχει σαν επιλογή ακριβώς κάτω απο εκει που βάζεις το username και pass.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 29, 2016, 10:18:34 πμ »
Ναι όντως στην παλιά έκδοση υπάρχει. Στην καινούργια όχι. Έστειλα και εγώ αίτημα και έστειλα και ένα μικρό ποσό με κανονική απευθείας μεταφορά να δω αν θα πραγματοποιηθεί :roll: Ελπίζω να είναι αυτή η εναλλακτική μέθοδος :!: ή στην χειρότερη να το βάλουν και στη νέα version του ebanking. Τι τις θέλουν τις αλλαγές :?: :twisted: ::violent1::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 29, 2016, 12:00:47 μμ »
.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 28, 2016, 03:27:48 μμ »
Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Λοιπόν είχα μια prepaid συνδεδεμένη με paypal η οποία έληξε..Ποιες κάρτες μπορούν πλέον να συνδεθούν με paypal; Γιατί δοκίμασα χρεωστική, ταμιευτηρίου και δεν τις παίρνει.. :( :( Αν βγάλω νέα prepaid θα τη δεχτεί λόγω cc; Φοβάμαι γιατί έχω χρήματα στο paypal balance αλλά δε μπορώ να τα χρησιμοποιήσω μέχρι να λύσω το θέμα με την κάρτα!!

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 28, 2016, 08:36:05 μμ »
Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Λοιπόν είχα μια prepaid συνδεδεμένη με paypal η οποία έληξε..Ποιες κάρτες μπορούν πλέον να συνδεθούν με paypal; Γιατί δοκίμασα χρεωστική, ταμιευτηρίου και δεν τις παίρνει.. :( :( Αν βγάλω νέα prepaid θα τη δεχτεί λόγω cc; Φοβάμαι γιατί έχω χρήματα στο paypal balance αλλά δε μπορώ να τα χρησιμοποιήσω μέχρι να λύσω το θέμα με την κάρτα!!

Καλησπέρα,

εάν έχεις χρήματα στο balance του PayPal (και όχι στην κάρτα συνδεδεμένη με το PayPal) τοτε μπορείς να χρησιμποιήσεις αυτό το balance κατευθείαν χωρίς χρήση της κάρτας.
Το πρόβλημα είναι (θεωρητικά) στην πληρωμή μέσω κάρτας.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 18, 2016, 11:56:34 πμ »
Γνωρίζει κανείς αν το ΙΒΑΝ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο skrill που χρησιμοποιούσαμε άλλαξε σε ΙΒΑΝ ΑLPHA! Έχει συμβεί κάτι? :roll: Υποθέτω το μόνο που αλλάζει στην διαδικασία φόρτισης της skrill είναι ο νέος χρησιμοποιούμενος ΙΒΑΝ της  ALPHA και φυσικά οι χρεώσεις αν η φόρτιση δεν γίνεται από υπάρχων λόγαριασμό ALPHA? :?

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 21, 2016, 02:59:25 μμ »
Γνωρίζει κανείς αν το ΙΒΑΝ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο skrill που χρησιμοποιούσαμε άλλαξε σε ΙΒΑΝ ΑLPHA! Έχει συμβεί κάτι? :roll: Υποθέτω το μόνο που αλλάζει στην διαδικασία φόρτισης της skrill είναι ο νέος χρησιμοποιούμενος ΙΒΑΝ της  ALPHA και φυσικά οι χρεώσεις αν η φόρτιση δεν γίνεται από υπάρχων λόγαριασμό ALPHA? :?

Ναι, έχουν επαναφέρει τα στοιχεία του λογαριασμου τους στην Alpha.
Εχε υπ'οψην οτι σε μεταφορές απο αλλη τράπεζα ειχα αντιμετωπίσει καθυστερήσεις στο χρόνο μεχρι να φανούν τα χρήματα στο υπόλοιπο του skrill,
μεχρι και τηλέφωνο τους ειχα πάρει κανα δυο φορές.

Οταν η μεταφορά γινόταν απο Alpha σε Alpha δεν υπήρχε θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 21, 2016, 04:04:34 μμ »
Φαντάζομαι!! Είμαι περίεργος να δώ πόσο θα κάνει να εμφανιστεί στο skrill και επίσης ποια η προμήθεια που κρατάει όταν η μεταφορά γίνεται από άλλη τράπεζα. Η Πειραιώς κράτησε ήδη 1ευρώ. Να δώ πότε και τι θα μπεί στο skrill! :roll:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 21, 2016, 04:16:31 μμ »
Φαντάζομαι!! Είμαι περίεργος να δώ πόσο θα κάνει να εμφανιστεί στο skrill και επίσης ποια η προμήθεια που κρατάει όταν η μεταφορά γίνεται από άλλη τράπεζα. Η Πειραιώς κράτησε ήδη 1ευρώ. Να δώ πότε και τι θα μπεί στο skrill! :roll:

εξοδα αλλα δεν θα εχεις
απο Πειρ τα εστειλες?  χμμ  εαν δεις οτι σε 4 μερες δεν έχουν φανει, στελνεις το αποδεικτικό της μεταφοράς με μαιλ στο help@skrill.com (απο το μαιλ που εχεις δηλώσει στο skrill) και την επόμενη τους παίρνεις τηλ.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 21, 2016, 05:04:30 μμ »
εαν δεις οτι σε 4 μερες δεν έχουν φανει, στελνεις το αποδεικτικό της μεταφοράς με μαιλ στο help@skrill.com (απο το μαιλ που εχεις δηλώσει στο skrill) και την επόμενη τους παίρνεις τηλ.
Tηλ. ποιους την skrill?

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 21, 2016, 05:10:23 μμ »
Tηλ. ποιους την skrill?

εγω αυτούς πήρα.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 28, 2016, 11:44:37 μμ »
Δυστυχώς μετά από μία εβδομάδα το ποσό δεν έχει ακόμα πιστωθεί!έχω στείλει αίτημα το οποίο είναι σε επεξεργασία. Απλά αναρωτιέμαι μήπως φταίει ότι το όριο των 1000 ευρώ εμβάσματος έχει λήξει από 15/6 και για αυτό δεν έχουν πιστωθεί? Επίσης έχει δοκιμάσει κανείς να στείλει στο ΙΒΑΝ του γερμανικού λογαριασμού από ελληνική τράπεζα, μήπως γίνεται πιο άμεσα η πίστωση? Η μέθοδος πληρωμή τιμολογίου μέσω CLA (επανήλθε και στο νέο e-banking της Πειραιώς) ισχύει μόνο από Πειραιώς στον παλιό λογαριασμό της Πειραιώς που υπήρχε στο skrill ή και για μεταφορά και στον υπάρχων της ALPHA από Πειραιώς? :roll: :?  Eπικοινώνησα μαζί τους, κρατήσαν τα στοιχεία και με ενημέρωσαν ότι θα προωθήσουν το ζήτημά μου και θα στείλουν email για την πορεία. :? Για να δούμε!

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 29, 2016, 01:32:50 μμ »
Δυστυχώς μετά από μία εβδομάδα το ποσό δεν έχει ακόμα πιστωθεί!έχω στείλει αίτημα το οποίο είναι σε επεξεργασία. Απλά αναρωτιέμαι μήπως φταίει ότι το όριο των 1000 ευρώ εμβάσματος έχει λήξει από 15/6 και για αυτό δεν έχουν πιστωθεί? Επίσης έχει δοκιμάσει κανείς να στείλει στο ΙΒΑΝ του γερμανικού λογαριασμού από ελληνική τράπεζα, μήπως γίνεται πιο άμεσα η πίστωση? Η μέθοδος πληρωμή τιμολογίου μέσω CLA (επανήλθε και στο νέο e-banking της Πειραιώς) ισχύει μόνο από Πειραιώς στον παλιό λογαριασμό της Πειραιώς που υπήρχε στο skrill ή και για μεταφορά και στον υπάρχων της ALPHA από Πειραιώς? :roll: :?  Eπικοινώνησα μαζί τους, κρατήσαν τα στοιχεία και με ενημέρωσαν ότι θα προωθήσουν το ζήτημά μου και θα στείλουν email για την πορεία. :? Για να δούμε!

εχει να κανει με το γεγονός (απο'οτι εχω καταλάβει) οτι σε εισερχόμενα εμβάσματα απο άλλη τράπεζα προς την αλφα για κάποιο λογο δεν βλέπουν την αιτιολογία... ( :roll: :roll:)

αφου τους πήρες τηλ, λογικά σε μια μερα το πολυ θα τα δεις στο υπόλοιπο σου.

Tags: