Αποστολέας Θέμα: Mig-17F (Lim-6) 1/72 - { Koniec! }  (Αναγνώστηκε 6622 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Mig-17F (Lim-6bis) 1/72 - { Koniec! }
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 16, 2016, 01:10:55 πμ »
Mig-17F /  Μετατροπή σε Lim-6bis  AZ Models, 1/72

Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα του nick2: όχι άλλα Phantom, όχι άλλα F-16, ας κάνουμε κάτι πιο... γκουρμέ. Και προτείνει το Mig-17F, άγνωστο σε μένα ως τότε - οριακά ήξερα ως τύπο το Mig-15...
Παραγγέλνει λοιπόν ο nick2 το κιτ και στο μεταξύ αρχίζει από πλευράς μου το ψάξιμο για μία περίεργη παραλλαγή. Ναι, θα ήταν ένα Mig λίγο διαφορετικό άρα όχι ρώσικο.

Πολλές χώρες (προφανώς του ανατολικού μπλοκ) ανά την υδρόγειο  είχαν τον συγκεκριμένο τύπο ή κάποιες ελαφρές παραλλαγές του.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η Πολωνία του Μπόλεκ και του Λόλεκ ήταν μία πραγματικά όμορφη επιλογή, με πληθώρα διαφορετικών καμουφλάζ.

Πολωνικό Mig-17F σημαίνει κατασκευή στην Πολωνία, άρα είναι σωστότερο να το λέμε Lim-5. Και για να το κάνουμε πιο γκουρμέ ακόμη, χρειάστηκε να αυξήσουμε τον βαθμό δυσκολίας.
Μπήκε λοιπόν ουρά αλεξηπροχώριου καθώς και ρουκετοβόλα και έτσι από Lim-5 πήγαμε στο Lim-6bis.
http://wpalette.com/en/planes/11378

Πολλή ταλαιπωρία, δεν θέλω να τα θυμάμαι, όποιος αντέχει ας ανατρέξει στην αρχή του παρόντος thread.

Λαμβάνοντας υπόψιν και τις τελευταίες εύστοχες παρατηρήσεις των συναδέλφων λίγες μέρες πριν για τα ρουκετοβόλα και τις δεξαμενές, το αεροπλάνο έφτασε στην ολοκλήρωσή του, με τελικές προσθήκες την αντέννα από evergreen διπλα στην ανοικτή (τι περιπέτεια και αυτή...) καλύπτρα, λίγο chipping στους αεροφράκτες των πτερύγων και τέλος το παραδοσιακό matt βερνίκι.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Koniec λοιπόν, όπως μας έλεγαν οι αγαπημένοι μας πολωνοί ήρωες!

Επιτρέψτε μου να το αφιερώσω:
...Στον nick2, εμπνευστή της όλης φάσης. Ναι, πλέον η βιτρίνα μου έχει κάτι το πολύ διαφορετικό! Και ναι, πλέον έχω ξανοιχτεί και σε non-HAF jets.
...Στους Indy και dtg για την αμέριστη ηθική συμπαράσταση
...Στον Λάμπρο87, του οποίου τα κόκκινα ψηφία/ decals έσωσαν την παρτίδα στο παρά πέντε
και τέλος
...Στον Κατάσκοπο, με μία υπόσχεση: το θέμα "Πολωνία" σίγουρα  δ ε ν  κλείνει εδώ! Μιλάμε για πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία και τεράστια χρωματική παλέτα.

Να είστε καλά!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
Απ: Mig-17F (Lim-6) 1/72 - { Koniec! }
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 16, 2016, 10:31:51 πμ »
 ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Γιάννη βγήκε πάρα πολύ ωραίο! ʼξιζε τον κόπο να αλλάξεις πλώρη  :) Και όπως είπες το θέμα Πολωνία έχει ψωμί, κάτι ωραία Iskra με παρδαλές παραλλαγές και το νέο κιτ της Arma Hobby, νομίζω είναι ότι πρέπει  :wink:

Spoiler (hover to show)

::salut::

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 16, 2016, 03:37:37 μμ »
Γιάννη χαίρομαι πάρα πολύ που το τελείωσες. Βλέπω πραγματοποίησες και τις παρατηρήσεις που σου είχαν κάνει τα παιδιά και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω απο το αναμενόμενο. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι διακριτικές φθορές απο κάτω. ::thumbleft:: ::thumbleft::
Μπράβο!

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 16, 2016, 08:26:32 μμ »
Εξαιρετικό Γιάννη!  ::salut:: ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 17, 2016, 11:04:22 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά,
Μαθιέ λογικά το F16 έρχεται επόμενο στα προς ολοκλήρωση.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 19, 2016, 02:58:16 μμ »
Εξαιρετικό! Οπως πάντα άλλωστε αλλά κάθε φορά που τα χαζεύω τα μοντέλα σου, θυμάμαι πως είναι πινελάτα και παθαίνω ακόμα περισσότερο!

Δεν ξέρω, πιάνει πολύ χώρο; Να του κρατήσω τραπέζι για την έκθεση; ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 19, 2016, 04:15:09 μμ »

Αν το φέρω στην έκθεση, αυτό θα το κάνω καθαρά και μόνο για την σπανιότητα του θέματος, έτσι, ως αλάτι στα 1/72 jets.

Θα δούμε!  :wink:

Tags: