Mig-17F / Μετατροπή σε Lim-6bis AZ Models, 1/72Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα του nick2: όχι άλλα Phantom, όχι άλλα F-16, ας κάνουμε κάτι πιο...
γκουρμέ. Και προτείνει το Mig-17F, άγνωστο σε μένα ως τότε - οριακά ήξερα ως τύπο το Mig-15...
Παραγγέλνει λοιπόν ο nick2 το κιτ και στο μεταξύ αρχίζει από πλευράς μου το ψάξιμο για μία περίεργη παραλλαγή. Ναι, θα ήταν ένα Mig λίγο διαφορετικό άρα όχι ρώσικο.
Πολλές χώρες (προφανώς του ανατολικού μπλοκ) ανά την υδρόγειο είχαν τον συγκεκριμένο τύπο ή κάποιες ελαφρές παραλλαγές του.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η Πολωνία του Μπόλεκ και του Λόλεκ ήταν μία πραγματικά όμορφη επιλογή, με πληθώρα διαφορετικών καμουφλάζ.
Πολωνικό Mig-17F σημαίνει κατασκευή στην Πολωνία, άρα είναι σωστότερο να το λέμε
Lim-5. Και για να το κάνουμε πιο γκουρμέ ακόμη, χρειάστηκε να αυξήσουμε τον βαθμό δυσκολίας.
Μπήκε λοιπόν ουρά αλεξηπροχώριου καθώς και ρουκετοβόλα και έτσι από
Lim-5 πήγαμε στο
Lim-6bis.
http://wpalette.com/en/planes/11378Πολλή ταλαιπωρία, δεν θέλω να τα θυμάμαι, όποιος αντέχει ας ανατρέξει στην αρχή του παρόντος thread.
Λαμβάνοντας υπόψιν και τις τελευταίες εύστοχες παρατηρήσεις των συναδέλφων λίγες μέρες πριν για τα ρουκετοβόλα και τις δεξαμενές, το αεροπλάνο έφτασε στην ολοκλήρωσή του, με τελικές προσθήκες την αντέννα από evergreen διπλα στην ανοικτή (τι περιπέτεια και αυτή...) καλύπτρα, λίγο chipping στους αεροφράκτες των πτερύγων και τέλος το παραδοσιακό matt βερνίκι.

Koniec λοιπόν, όπως μας έλεγαν οι αγαπημένοι μας πολωνοί ήρωες!
Επιτρέψτε μου να το αφιερώσω:
...Στον
nick2, εμπνευστή της όλης φάσης. Ναι, πλέον η βιτρίνα μου έχει κάτι το πολύ διαφορετικό! Και ναι, πλέον έχω ξανοιχτεί και σε non-HAF jets.
...Στους
Indy και
dtg για την αμέριστη ηθική συμπαράσταση
...Στον
Λάμπρο87, του οποίου τα κόκκινα ψηφία/ decals έσωσαν την παρτίδα στο παρά πέντε
και τέλος
...Στον
Κατάσκοπο, με μία υπόσχεση: το θέμα "Πολωνία" σίγουρα δ ε ν κλείνει εδώ! Μιλάμε για πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία και τεράστια χρωματική παλέτα.
Να είστε καλά!