καλημέρα φίλοι μου
η συναρμολόγηση έφτασε στο τέλος εκτός από το rigging. Το σετάκι της Griffon αποδείχτηκε πολύ απαιτητικό σε ορισμένα σημεία και για να είμαι ειλικρινής κάποια πράγματα τα έκαναν δύσκολα χωρίς λόγο. Τα κάγκελα του πύργου συνοδεύονται από αρκετά κιλά βρισίδι ας πούμε, ενώ κάποια άλλα κομμάτια τα συναρμολογείς από 4-5 μικρότερα που θα μπορούσαν να είναι ένα και να τα διπλώνεις...
Το fret από ατσάλι για να είναι γερά τα λεπτά κομμάτια όπως τα κάγκελα δεν ήθελε να κοπεί με τίποτα! Οι ενώσεις ήταν πολύ χοντρές και μου βγήκε η πίστη...
Τέλος πάντων το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό και η λεπτομέρεια πάρα πολύ καλή, ειδικά στον πύργο. Το 37άρι είνα όλο φ/χ εκτός από την βάση και η βάση του περισκοπίου απλά δεν έχει καμία σχέση με του κιτ.
Το μόνο εξτραδάκι από εμένα είναι τα dock railing (τα κομματάκια χαλκόσυρμα που θα περαστεί συρματάκι)
Ξαναέφτιαξα και το τσιμεντένιο πάτωμα, κάνοντας έντονες μόνο της κάθετες παράλληλες τομές γιατί πριν το κοιτούσα και μου θύμιζε πεζοδρόμιο! Περάστηκε αρκετά washes με λάδια van dyke brown, raw umber και μαύρο στις τομές. Θέλει ένα χεράκι ματ βερνίκι και άλλο βρώμισμα όπως λεκεδες κλπ.
Στην συνέχεια έχουμε αστάρωμα, pre-shading (πρώτη φορά θα κάνω...) και βάψιμο του υποβρυχίου.