Αποστολέας Θέμα: 1/144 U-boot type VII C  (Αναγνώστηκε 13811 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
1/144 U-boot type VII C
« στις: Αυγούστου 12, 2015, 11:43:58 πμ »
Καλημέρα σε όλους
Επειδή δεν βλέπω κίνηση τώρα τελευταία στα πλοία είπα να κάνω ένα κατασκευαστικό θέμα με το πρώτο μου υποβρύχιο. Πρόκειται για το γνωστό κιτ της Revell + το σετ βελτιωτικών της Grfiffon που φαίνεται πάρα πολύ καλό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.griffonmodel.com/product_view.asp?id=84&classid=74

Δεν ξέρω ποιο θα είναι ακόμα, αλλά θέλω να έχει το net cutter μπροστά οπότε κάποιο από τα πρώτα. Οποια βοήθεια έχετε εδώ ευπρόσδεκτη. Γενικά ακόμα διαβάζω για τα υποβρύχια και έχω αφήσει τέτοιου είδους αποφάσεις για αργότερα.

Για να ξεκολλήσω λίγο από τις θάλασσες λέω να το κάνω σε dry dock αλλά μην φανταστείτε καμιά υπερπαραγωγή. Τσιμέντο κάτω και ξύλινες σκαλωσιές γύρω γύρω, τίποτα παραπάνω. Είχα δει στο modelwarships ένα ανάλογο αλλά δεν το έχω πρόχειρο κάπου, πρέπει να το ψάξω.

Και εκεί που έλεγα ότι δεν θα το ψειρίσω πολύ το υποβρυχιάκι, αρχισε να με τρώει να κάνω oil canning. Επειδή στο Fletcher είχε βγει αρκετά έντονο αυτή τη φορά είναι πιο περιορισμένο. ʼφησε και μια ωραία υφή στις μεγάλες επιφάνειες, την οποία δεν έχω τρίψει ακόμα γιατί μου αρέσει και λέω να την αφήσω έτσι. Μια και θα πέσει αρκετό βρώμισμα δεν νομίζω να φαίνεται και τόσο. Η μία πλευρά πήρε 2 μέρες...

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
Απ: 1/144 U-boot type VII C
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 16, 2015, 08:18:10 μμ »
Η ζέστη και η υγρασία των Χανίων με έχουν κάνει κοτόπουλο και οι εργασίες προχωράνε πολύ αργά.
Τελείωσε το oil canning και στις 2 πλευρές και ανοίχτηκαν και οι πλευρες. Έβαλα και τα πλευράκια όπως θα δέιτε στις φωτό.
Pressure hull δεν θα βάλω αν και το είχα στα σχέδια, γιατί μετά από μία δοκιμή με το κατάστρωμα από πάνω δεν φαίνεται τίποτα και θα είναι βαμμένα μαύρα ούτως ή άλλως. Θα βάλω κι άλλη μία λωρίδα κατά μήκος για να μην μπορείς να δεις την άλλη πλευρά, αλλά τώρα βαριεμαιιιιιι....

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 17, 2015, 05:58:57 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον!

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 18, 2015, 02:36:25 μμ »
επειδή βαριόμουν τα πλαστικά είπα να ξεκινήσω την βάση. Τίποτα σπουδαίο μέχρι τώρα, φύλλο φελλού κολλημένο σε ένα ράφι από το jumbo.
Βάφτηκε ανοιχτό γκρι με σπρέυ και μετά το στοκάρησα με λευκό ακρυλικό στόκο. Τρίφτηκε ελαφρώς και μετά πέρασα ένα ακόμα αραιό χέρι γκρι σπρέι. Φυσικά θα λερωθεί περαιτέρω, αλλά αργότερα.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν πρέπει να το χωρίσω σε τμήματα όπως τους διαδρόμους ή να το αφήσω μονοκόμματο. Κανένα input;

Τώρα πρέπει να φτιάξω καμιά κατοστή μαδέρια (ή όπως τα λένε) για να κάτσει πάνω το υποβρύχιο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε...

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 19, 2015, 03:40:20 μμ »
Βάσης συνέχεια. Τελικά έγινε χάραξη στη βάση με την ανάποδη πλευρά του κοπιδιού, τόσο ώστε να χαραχτεί ο στόκος. Στη συνέχεια έξησα κιμωλία γκρι και έβαλα στις γωνιές κυρίως. Το σκούπισα με ένα πινέλο βεντάλια, και είχε περίπου το αποτέλεσμα ενός wash.

Μετά από αυτό έξησα πάνω από όλη την επιφάνεια (σποραδικά εεε οχι να καλύψουμε τα πάντα) ώχρα, καφέ και μαύρο, ένα χρώμα τη φορά και ενδιάμεσα σκούπιζα απαλά με τη βεντάλια. Στο τέλος περάστηκε ένα χέρι ματ βερνίκι και τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω.

Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά αληθοφανές. Αργότερα θα το λερώσω με λάδια για κηλίδες κλπ.
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 22, 2015, 01:02:46 πμ »
προσπαθώ να εναλλάσσομαι μεταξύ υποβρυχίου και βάσης για να μην βαριέμαι, και η ζέστη είναι κακός αντίπαλος. Κολλήθηκε το κύτος και ανοίχτηκε η τρύπα στο κατάστρωμα στο σημείο που θα μπει η τορπίλη.

Επίσης φτιάχτηκαν ράγες από φύλλο πλαστικού (ο μαζοχισμός σε όλο του το μεγαλείο, τσιγκουνεύτηκα τα 10 ευρώ που θα έδινα για να πάρω διατομές Π) καθώς και τα "βαγονάκια" για τα πλευρικά στηρίγματα. Έστριψα και γύρω στα 2 μέτρα συρματάκι 0,15χιλ για να αναπαραστήσω πολύ ψιλή αλυσίδα για να τα πηγαινοφαίρνουν. Τώρα πρέπει να βρω ένα τρόπο να φτιάξω 120 τροχαλίες στην 1/144... :( :( :(

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 22, 2015, 01:35:43 πμ »
Φιλαράκι η κόλλα είναι για να την βάζεις στο μοντέλο, όχι να τη σνιφάρεις...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::keep_mod::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 22, 2015, 09:36:37 πμ »
Χαχαχα, έχει ξεκολλήσει το πινέλο απο το καπακι εδώ και καιρό. Μισόκλειστη ειναι. Καμια ιδέα για γρήγορες τροχαλίες; σκέφτηκα 3 δισκάκια σάντουιτς με το μεσαίο να ειναι μικροτερο, αλλά μιλάμε για διάμετρο χιλιοστού!
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 08, 2016, 05:01:58 μμ »
αρκετούς μήνες μετά έφτασε η στιγμή να προχωρήσω επιτέλους με το υποβρύχιο.
Βασικά κολληθηκαν τα φ/χ στο κύτος. Βγάζω το καπέλο στην griffon η εφαρμογή είναι τέλεια (ως τώρα γιατί τα δύσκολα είναι στον πύργο). Μένουν τα δόντια μπροστά και τα κάγκελα αλλά θα τα βάλω αφού τελειώσω με προπέλες και πτερύγια/πηδάλια.

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 10, 2016, 09:24:46 πμ »
καλημέρα φίλοι μου

η συναρμολόγηση έφτασε στο τέλος εκτός από το rigging. Το σετάκι της Griffon αποδείχτηκε πολύ απαιτητικό σε ορισμένα σημεία και για να είμαι ειλικρινής κάποια πράγματα τα έκαναν δύσκολα χωρίς λόγο. Τα κάγκελα του πύργου συνοδεύονται από αρκετά κιλά βρισίδι ας πούμε, ενώ κάποια άλλα κομμάτια τα συναρμολογείς από 4-5 μικρότερα που θα μπορούσαν να είναι ένα και να τα διπλώνεις...
Το fret από ατσάλι για να είναι γερά τα λεπτά κομμάτια όπως τα κάγκελα δεν ήθελε να κοπεί με τίποτα! Οι ενώσεις ήταν πολύ χοντρές και μου βγήκε η πίστη...
Τέλος πάντων το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό και η λεπτομέρεια πάρα πολύ καλή, ειδικά στον πύργο. Το 37άρι είνα όλο φ/χ εκτός από την βάση και η βάση του περισκοπίου απλά δεν έχει καμία σχέση με του κιτ.

Το μόνο εξτραδάκι από εμένα είναι τα dock railing (τα κομματάκια χαλκόσυρμα που θα περαστεί συρματάκι)

Ξαναέφτιαξα και το τσιμεντένιο πάτωμα, κάνοντας έντονες μόνο της κάθετες παράλληλες τομές γιατί πριν το κοιτούσα και μου θύμιζε πεζοδρόμιο! Περάστηκε αρκετά washes με λάδια van dyke brown, raw umber και μαύρο στις τομές. Θέλει ένα χεράκι ματ βερνίκι και άλλο βρώμισμα όπως λεκεδες κλπ.

Στην συνέχεια έχουμε αστάρωμα, pre-shading (πρώτη φορά θα κάνω...) και βάψιμο του υποβρυχίου.

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 10, 2016, 08:51:25 μμ »
Νίκο αν σκοπεύεις να κάνεις κάποιο από τα πλαϊνά της δεξαμενής, μπορείς να πάρεις ιδέες από τις δυο πλωτές δεξαμενές του ΝΚ που είναι γερμανικές φτιαγμένες την δεκαετία του 1920.  :wink:

Καλή συνέχεια.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 10, 2016, 09:14:07 μμ »
Ωραία πληροφορία! Εννοείς σαν μεταλλικό η τσιμεντένο τοίχο στην μία μεριά;

Έλεγα να μην το κάνω και να βάλω σκαλωσιές και από τις 2 μεριές, όχι τίποτα τρομακτικό...

αν και κάποια στιγμή φλέρταρα και με αυτό, αλλά έχει πολύ δουλειά

Αν και κάπου είχα δει και κάτι σιδερένιους στήλους που συγκρατούσαν δίχτυα καμουφλαζ ψηλά. Θα ξαναψάξω να βρω την φωτό

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 10, 2016, 09:46:22 μμ »
Μεταλλικό μόνο από την μια πλευρά.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 11, 2016, 12:47:05 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά, Νίκο. Εξαιρετικές εργασίες μέχρι τώρα.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 11, 2016, 12:14:15 μμ »
Ευχαριστώ ʼρη. Τα δύσκολα έρχονται....

--Αυτό το 8 που βλέπω στην ηλικία σου ισχύει; Γιατί ξαφνικά αισθάνθηκα πολύ μεγάλος...--
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 11, 2016, 12:22:32 μμ »
Όχι  :) για ημερομηνία γέννησης έχω βάλει την ημερομηνία εγγραφής στο φορουμ!

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 28, 2016, 10:14:05 μμ »
Μπήκαν τα dock rails και μετά ασχολήθηκα λίγο με την βάση. Ξαναπέρασα λάδια το τσιμέντο (van dyke, raw umber) και μετά διέλυσα άσπρο ανάμεσα στις γραμμές για να ανοίξει λίγο το χρώμα.
Έφτιαξα και τα στηρίγματα από μπαλσα και βάφτηκαν με bondex καρυδιά. Βγήκαν λίγο πιο μεγάλα από ότι νόμιζα αλλά θα τα αφήσω γιατί δεν την παλεύω να τα ξαναφτιάξω. Με το σκάφος επάνω και όλα τα γυρω γύρω δεν θα φαίνεται και πολύ η λάθος κλίμακα. Στις φωτό είναι γυαλιστερά επειδή δεν έχω περάσει ακόμα ματα βερνίκι. Δεν ξέρω αν τελικά θα κάνω τα πλαϊνά συρόμενα στηρίγματα, γιατί είναι πολύ βαρετή δουλειά και θέλω να προχωρήσω παρακάτω. Μπορούν να μπούν και στο τέλος βέβαια αν δω τελικά ότι ταιριάζουν. Σχόλια ευπρόσδεκτα όπως πάντα.

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 28, 2016, 11:19:43 μμ »
Στα μάτια μου δείχνουν εξαιρετικά (δεν είμαι διοραματάς) και σκέψου ότι είναι μια δευτερεύουσα λεπτομέρεια που κάλλιστα σε άλλη προβλήτα θα μπορούσε να είχε ποιο μεγάλα κούτσουρα (αν σε ανησυχεί αυτό)

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 28, 2016, 11:21:36 μμ »
Τα λαμάκια που κρατάνε τα ξύλα μαζί μπορείς να τα κάνεις από συρραπτικό.  :wink:

Ωραίος μέχρι εδώ.  ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 29, 2016, 12:09:23 πμ »
Τα τσιμεντένια πολύ καλά. Τα ξύλα μου φαίνονται λίγο σκούρα.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 29, 2016, 12:15:59 μμ »
ευχαριστώ παιδιά

Amen έχεις δίκιο δεν θα δώσω άλλη σημασία στο μέγεθος.

Νικ το συρραπτικό το είχα σκεφτεί αλλά μετά το ξέχασα!! Την επόμενη φορά (ναι σιγά μην το ξανακάνω...)

Κώστα, κι εγώ νομίζω ότι είναι σκούρα. Έκανα την βλακεία να τα περάσω 2 χέρια bondex. Λέω να τα περάσω ένα λευκομπεζ λάδι, αρκετά διαλυμμένο, να γίνουν και λίγο πιο ασπρόμαυρα. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο; Ή μήπως γκρι;;;

ʼντε όλο δουλειές μου βγάζετε!
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 29, 2016, 12:20:54 μμ »
Στο υποβρύχιο λέω να δοκιμάσω το chipping medium της vallejo. ʼρα πρώτα θα πρέπει να βάψω το υποβρύχιο μαυροκαφεκοκκινοπορτοκαλί, μετά chipping, μετά γκρι, μετά ξύσιμο. Σωστά; Πρώτη φορά και είμαι αγχωμένος :?
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 02, 2016, 12:51:58 πμ »
βάφτηκε το κατάστρωμα πρόχειρα με λάδια raw & burnt umber. Τα κατέβασα και στο πλάι λίγο, μια και η περιοχή θα περαστεί  με chipping medium και μετά θα βαφτεί.

Το υποβρύχιο βάφτηκε με τα 3 γκρι του (τα χρώματα τα φτιάχνω με το μάτι, ποτέ δεν ήμουν της ακρίβειας σε αυτόν τον τομέα) και το κατάστρωμα τρίφτηκε με ψιλό ντουκόχαρτο για να φανεί το ξύλο κάτω από το μάυρο συντηρητικό. Πλώρη και πρυμνη περάστηκαν με νερό και τρίφτηκαν με ένα παλιό πινέλο για να ενεργοποιηθεί το chipping medium και να φύγει η μπογιά. Απ' ότι κατάλαβα δεν πρέπει να περιμένεις και πολύ για ξύσεις το πάνω στρώμα. Το αποτέλεσμα δεν είναι κακό, μου αρέσει αρκετά.

Στη συνέχεια περάστηκε όλο το σκάφος μαύρο wash για να γεμίσουν οι τρύπες στο κατάστρωμα και να βρωμίσει και λίγο το κύτος. Κάπου εδώ με πήρε η μπάλα και άρχισα να κάνω σκουριές. Επειδή κουράστηκα έκαν μόνο το δεξί μέρος της πλώρης, το υπόλοιπο αύριο.

Το έβαλα και πρόχειρα πάνω στη βάση να δούμε τι έχουμε.... χμμμ ωραίο φαίνεται  :D.

Περιμενω σχόλια (και καλά και κακά αλλά προτιμάω τα καλά)!

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 02, 2016, 08:09:13 πμ »
Πάρα πολύ καλή δουλειά. Τώρα που κάθεται το κύτος στους τάκους δείχνουν και καλύτερα. Στην αρχή μου είχαν φανεί κάπως μικροί. Το βάψιμο είναι πολύ καλό και στο κύτος αλλά και τους τάκους, όπως βλέπω από μια πολύ κοντινή φωτογραφία. Και κανονικά σε αυτήν την κλίμακα η πολύ κοντινές φωτογραφίες αδικούν το μοντέλο. Tο chipping σου έχει βγει επίσης πολύ καλό, ιδίως για πρώτη φορά.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 02, 2016, 01:17:11 μμ »
Ευχαριστώ Κωστή. Το κύτος έχει ακόμα δουλειά. Πρέπει να τελειώσω με το ανοιχτο γκρι και τις σκουριές και μετά να ασχοληθώ με το σκούρο, να ανοίξω λίγο τις επιφάνειες, να κάνω τρεξίματα κλπ...
Και μετά πύργος... πακετάκι

24 ώρες δεν φτάνουν...

Tags: