Τελειώνοντας το Panther και αρχίζοντας τα βαψίματα του Hellcat θα άρχιζε μια περίοδος αναμονής για να στεγνώνουν καλά τα χρώματα. Οπότε σε αυτές τις περιόδους πρέπει με κάτι να ασχοληθώ για να μην φλιπάρω. Τα ημιτελή που έχω δεν μου κάνουν κλικ που λένε για διάφορους λόγους, οπότε σε μια συζήτηση με τον gkontog έπεσε η ιδέα να πιάσουμε τα F-15E. Εγώ στην 1/48 και εκείνος στην 1/72. Και σίγουρα το μέγεθος μετράει όταν πρόκειται να το βάλεις σε ένα ράφι (ιξού και ο τίτλος).
Αν κάποιος έχει το F-15 σε άλλη κλίμακα και θέλει να μας κάνει συντροφιά είναι ευπρόσδεκτος.
Εγώ λοιπόν θα πιάσω το κιτ της Academy στην 1/48.

Some say... ότι είναι ο αντικαταστάτης του πολύ καλού κιτ της Revell. Δυστυχώς δεν έχω το κιτ της Revell για να το συγκρίνω, πάντως σαν κιτ φαίνεται καλό και σωστό, ενώ η Academy έχει κάνει αρκετές διορθώσεις στα καλούπια της από τότε που έβγαλε το αρχικό.
Σε αυτό το κιτ λοιπόν, καθώς θέλω να έχω να ασχολούμαι και όχι να περιμένω, θα ξεκινήσω ανορθόδοξα.
Ευτυχώς το κιτ το επιτρέπει αυτό. Απλά δεν θα ακολουθήσω τις οδηγίες και θα συναρμολογήσω πρώτα όλα τα επιμέρους τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της ατράκτου και όπλων και μετά θα φτιάξω το cockpit. Ειδικά για το cockpit είχα προμηθευτεί από τότε που αγόρασα το κιτ (τις καλές μέρες) και το Zoom κιτ με τα αυτοκόλλητα-βαμμένα φωτοχαραγμένα της Eduard. Δεν ξέρω αν τελικά θα τα χρησιμοποιήσω γιατί η λεπτομέρεια που δίνει η Academy είναι
πολύ καλή με ωραία ανάγλυφα πάνελ που θα πρέπει να καταστρέψω για να κολλήσω τα Eduard τα οποία σαν φωτοχαραγμένα είναι... flat !
Έτσι είμαι σε δίλημμα. Νομίζω όμως ότι θα προτιμήσω να τα βάψω. Θα κρατήσω ένα πατρόν των πινάκων πάντως για παν ενδεχόμενο.
Προς το παρόν έκοψα όλα τα μεγάλα κομμάτια, τα σημάδεψα με τον αριθμό τους και τα έβαλα σε άλλο κουτί το οποίο γέμισε ήδη!

Το περιεχόμενο του κανονικού κουτιού δεν λέει να μειωθεί!