Αποστολέας Θέμα: F-15E για κάθε ράφι.  (Αναγνώστηκε 11780 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
F-15E για κάθε ράφι.
« στις: Αυγούστου 09, 2015, 06:46:22 μμ »
Τελειώνοντας το Panther και αρχίζοντας τα βαψίματα του Hellcat θα άρχιζε μια περίοδος αναμονής για να στεγνώνουν καλά τα χρώματα.  Οπότε σε αυτές τις περιόδους πρέπει με κάτι να ασχοληθώ για να μην φλιπάρω.  Τα ημιτελή που έχω δεν μου κάνουν κλικ που λένε για διάφορους λόγους, οπότε σε μια συζήτηση με τον gkontog έπεσε η ιδέα να πιάσουμε τα F-15E.  Εγώ στην 1/48 και εκείνος στην 1/72. Και σίγουρα το μέγεθος μετράει όταν πρόκειται να το βάλεις σε ένα ράφι (ιξού και ο τίτλος).
Αν κάποιος έχει το F-15 σε άλλη κλίμακα και θέλει να μας κάνει συντροφιά είναι ευπρόσδεκτος.

Εγώ λοιπόν θα πιάσω το κιτ της Academy στην 1/48.
Click to see the original size.
Some say... ότι είναι ο αντικαταστάτης του πολύ καλού κιτ της Revell. Δυστυχώς δεν έχω το κιτ της Revell για να το συγκρίνω, πάντως σαν κιτ φαίνεται καλό και σωστό, ενώ η Academy έχει κάνει αρκετές διορθώσεις στα καλούπια της από τότε που έβγαλε το αρχικό.

Σε αυτό το κιτ λοιπόν, καθώς θέλω να έχω να ασχολούμαι και όχι να περιμένω, θα ξεκινήσω ανορθόδοξα.
Ευτυχώς το κιτ το επιτρέπει αυτό. Απλά δεν θα ακολουθήσω τις οδηγίες και θα συναρμολογήσω πρώτα όλα τα επιμέρους τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της ατράκτου και όπλων και μετά θα φτιάξω το cockpit. Ειδικά για το cockpit είχα προμηθευτεί από τότε που αγόρασα το κιτ (τις καλές μέρες) και το Zoom κιτ με τα αυτοκόλλητα-βαμμένα φωτοχαραγμένα της Eduard.  Δεν ξέρω αν τελικά θα τα χρησιμοποιήσω γιατί η λεπτομέρεια που δίνει η Academy είναι πολύ καλή με ωραία ανάγλυφα πάνελ που θα πρέπει να καταστρέψω για να κολλήσω τα Eduard τα οποία σαν φωτοχαραγμένα είναι... flat !
Έτσι είμαι σε δίλημμα. Νομίζω όμως ότι θα προτιμήσω να τα βάψω.  Θα κρατήσω ένα πατρόν των πινάκων πάντως για παν ενδεχόμενο.

Προς το παρόν έκοψα όλα τα μεγάλα κομμάτια, τα σημάδεψα με τον αριθμό τους και τα έβαλα σε άλλο κουτί το οποίο γέμισε ήδη!

Το περιεχόμενο του κανονικού κουτιού δεν λέει να μειωθεί!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
Απ: F-15E για κάθε ράφι.
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 09, 2015, 07:05:50 μμ »
Θέμα που έγινε bookmark. Έχω ένα rebox του Academy και καπου εχω δει ότι έχει καποια μικρά θέματα. Θα το ψάξω ως βοήθεια.

Καλή αρχή παιδιά.

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 09, 2015, 10:12:12 μμ »
Καλή αρχή και απο μένα, είναι ένα θέμα που δεν βλέπουμε και τόσο συχνά εδώ.

Γνώμη μου ειναι να μην χαλάσεις το πιλοτήριο του κιτ αν ειναι καλό, ασε τα βελτιοτκά για κάνα άλλο που τα έχει πραγματικά ανάγκη. Στο κάτω κάτω τα αναγλυφα ειναι ποιο ωραια!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 12, 2015, 03:42:17 μμ »
Νά 'μαι και εγώ. Επειτα από κάτι μηχανογραφικές ατυχίες τις οποίες διευθέτησα, να πω πως θα φιάξω το F-15E της Italeri στην 1/72. Οι γνώσεις μου πάνω στο αεροπλάνο είναι απλά ανύπαρκτες οπότε θα με υποστείτε με τα λάθη τα οποία θα γίνουν. Επίσης θα σας πρήξω στις ερωτήσεις μήπως και καταλάβω τι γίνετε με τούτα τα ρημάδια τα jet.

Και έρχεται η πρώτη ερώτηση: Η Italeri δίνει κάποιες CBU-100 οι οποίες, τέλος πάντων, έχουν σωστό σχήμα, δίνει και 4 AIM-9P αλλά δίνει και δύο GBU-9/B!!! Εντάξει είμαι άσχετος με το θέμα αλλά όχι και τόσο, θεωρώ ΑΠΙΘΑΝΟ το F-15E να πρόφτασε να πιστοποιηθεί στις GBU-9/B οι οποίες ήταν βασισμένες στις Mk118, κατασκευάστηκαν πολύ λίγες και πιθανότατα αναλώθηκαν όλες στο Vietnam. Προσέξτε, δεν αναφέρομαι στις GBU-8/B οι οποίες βασίζονται στην βόμβα Mk84 και τις οποίες νομίζω πως είχε (έχει; ) η ΠΑ, οι GBU-9/B που βασίζονται στην Mk118 έχουν σαφέστατες διαφορές στο σχήμα και αυτές δίνει το κιτ. Μπορεί κάποιος να μη πληροφορήσει αν είναι σωστό να μπουν σε ένα F-15E; Μην μπω στο κόπο να τις βάψω, που είναι μία τρελλή περιπέτεια, και μετά να τις πετάξω...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 12, 2015, 04:09:53 μμ »
GBU-9 μόνο σε δοκιμές και όχι τα επιχειρησιακά Ε. Ίσως το 0291 σε κάποια πτήση από τις πρώτες.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 13, 2015, 10:21:02 μμ »
Ξεκίνημα λοιπόν με τις εισαγωγές οι οποίες έχουν κάτι όμορφα pin-marks στο εσωτερικό τα οποία θα έβγαζαν μάτι.
Οπότε πριν συναρμολογηθούν, στοκαρίστηκαν...
Τρίφτηκαν...
Και ακολούθησε ποιοτικός έλεγχος με μεταλλικό μαρκαδόρο.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 14, 2015, 01:21:09 πμ »
Σωστή κίνηση να καθαρίσεις τα pin marks! Ευκολα ξεχνιούνται και από ότι βλέπω είχε μπόλικα.
Ωραιο το κολπο με τον μαρκαδόρο, σε γλιτώνει απο τη διαδικασία του αερογράφου. Οταν τον αφαιρέσεις μετά όμως, δεν θα σου σηκώσει και στόκο το διαλυτικό που θα χρησιμοποιήσεις;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 14, 2015, 09:04:37 πμ »
Σωστή κίνηση να καθαρίσεις τα pin marks! Ευκολα ξεχνιούνται και από ότι βλέπω είχε μπόλικα.
Ωραιο το κολπο με τον μαρκαδόρο, σε γλιτώνει απο τη διαδικασία του αερογράφου. Οταν τον αφαιρέσεις μετά όμως, δεν θα σου σηκώσει και στόκο το διαλυτικό που θα χρησιμοποιήσεις;
Όχι, δεν έχει κανένα πρόβλημα. ʼλλωστε ο καθαρισμός γίνεται με νοτισμένο με άοσμο νέφτι χαρτί κουζίνας και σε ένα μόλις πέρασμα έχει καθαρίσει και έχει εξατμιστεί.
Φυσικά εννοείται ότι θα καθαρίσεις τον μαρκαδόρο το συντομότερο δυνατόν και δεν θα τον αφήσεις πάνω με τις μέρες.
Ένα επίσης πλεονέκτημα είναι ότι αν υπάρχουν ακόμα ατέλειες (και εφόσον καθαρίσεις απαλά) θα μείνει χρώμα ακριβώς εκεί που είναι οι ατέλειες και θα μπορείς να τις δεις και διορθώσεις πιο εύκολα.
Μπορείς να δεις την τεχνική σε μεγαλύτερη χρήση εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,19852.msg412256.html#msg412256

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 14, 2015, 04:24:36 μμ »
 ::thanks_smilie:: Και από ότι βλέπω είχα την ίδια απορία και τότε .  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 15, 2015, 12:10:46 μμ »
Πάρτε μάτι πως σχεδίασαν τις εισαγωγές και τις εξαγωγές.
Οι δε εισαγωγές γεμάτες pin marks, που θα φαίνονται κάπως, καθώς και άγρια επιφάνεια εσωτερικά.
Δεν θα μπορούσαν να τις έχουν κάνει ανάποδα; Με τα pin marks και άγρια επιφάνεια απ' έξω;
Από τις εξαγωγές δεν φαίνονται 15 ακόμα κομματάκια (βραχίονες) για κάθε μία.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Εφαρμογή εισαγωγών, εξαγωγών; χάλια...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 15, 2015, 01:24:29 μμ »
Ότι πληρώνεις παίρνεις. Δες λες πάλι καλά που είχε και εισαγωγές. Πολλά ιταλέρι ειναι κούφια μέσα  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 15, 2015, 01:53:24 μμ »
Ότι πληρώνεις παίρνεις. Δες λες πάλι καλά που είχε και εισαγωγές. Πολλά ιταλέρι ειναι κούφια μέσα  :mrgreen:
Δεν νομίζω ότι ισχύει εδώ αυτό... 40EUR έχει το κιτ. Δεν το λες φτηνό με τίποτα!  Τουλάχιστον τα Italeri είναι πιο φτηνά, οπότε εκεί,
ναι, συμφωνώ, ότι πληρώνεις παίρνεις (μέχρι πριν λίγο καιρό δηλαδή, γιατί τώρα τελευταία και τα Italeri είναι υπερκοστολογημένα).

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 15, 2015, 02:58:58 μμ »
Δεν ήξερα ότι έκανε 40Ε. Academy λέω το θεώρησα φτηνό. Από ότι φαίνεται όμως μέχρι να φτάσει Ελλάδα ακριβαίνει το κόστος.

Για ακριβό είχα στο μυαλό μου το κιτ της Great wall Hobby και το hasegawa που είναι και καλύτερα κιτ.

Για αυτό καλό είναι να κάνουμε μια σύγκριση ποιότητας όταν αγοράζουμε ένα κιτ ή να βλέπουμε κανα review για να δούμε αν αξίζει τα λεφτά του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ θα προτιμούσα να σκάσω μερικά ακόμη να πάρω ένα από τα παραπάνω!

Πάντως αν έχεις όρεξη όλα φτιάχνονται, αν δεν έχει και τις δυσκολίες του το κιτ, μέσα στο παιχνίδι είναι όλα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 15, 2015, 05:46:17 μμ »
Το F15E της GWH είναι τέλειο. Αλλά στα 70EUR καθόλου φτηνό.
ΑΝ όμως δεν είχα ήδη αγοράσει το Academy (τότε δεν είχε βγει το GWH), θα το σκεφτόμουν σοβαρότατα να δώσω τα επιπλέον, άσχετα αν στο τέλος πάλι στο Academy μπορεί να κατέληγα (κρίση γαρ)

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 15, 2015, 06:56:42 μμ »
Γιωργο κουραγιο εχεις δρομο μπροστα σου θα δεις. Το καλυτερο Ε ειναι της Revell. Αλλα μονο Ε δυστηχως οποτε...Η gwh βγαζει Ε;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 15, 2015, 07:32:11 μμ »
Σωστός. Το Ε της GWH δεν έχει βγει ακόμα. Έχει βγει το Α και το C μόνο νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 15, 2015, 11:29:07 μμ »
Χάλια μαύρα. Και τώρα με την φωτογραφία είδα τα pin marks εκεί μέσα. :evil:
Μάλλον απλά θα τα τρίψω. Δεν χωράει να βάλω στόκο εκεί μέσα.  Ευτυχώς το κιτ δίνει και τις άλλες εξαγωγές, νομίζω για τους PW και μάλλον εκείνες θα βάλω και ας μην είναι οι σωστές.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 16, 2015, 10:35:22 πμ »
Οι εισαγωγές μετά την περιποίηση.
Αναγκαστικά θα πρέπει να τις βάψω πριν κολλήσω τα μισά μεταξύ τους. Έτσι κι' αλλιώς τι να στοκάρεις και τι να τρίψεις εκεί μέσα;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 16, 2015, 05:01:00 μμ »
...Έτσι κι' αλλιώς τι να στοκάρεις και τι να τρίψεις εκεί μέσα;
Χρησιμοποίησε την τεχνική που είχε περιγράψει ο Λευτέρης, με το πλαστικό χρώμα για τοίχους :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 16, 2015, 05:22:49 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 16, 2015, 05:24:11 μμ »
Spoiler (hover to show)
::glossa::

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 16, 2015, 05:48:29 μμ »
Κατάφερα και έκλεισα την άτρακτο και έβαλα πρόχειρα πτέρυγες κλπ για να δω πόσο βάρος χρειάζομαι μπροστά. Δυστυχώς τα κενά είναι σπηλαιώδη και θα απαιτηθεί πολύ στοκοτρίψιμο για να συνέλθει... αχ ρε Italeri... και που να δείτε τις οδηγίες για τους πίνακες οργάνων στο cockpit, στην τύχη και με δοκιμές πρέπει να βρει κανείς που πάνε :evil:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 16, 2015, 06:14:17 μμ »
Μοιάζει με F15 πάντως!
Και οι ζώνες μου αρέσουν πολύ.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 16, 2015, 06:51:31 μμ »
Μοιάζει με F15 πάντως!
Και οι ζώνες μου αρέσουν πολύ.

x2!

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 16, 2015, 11:34:38 μμ »
Νά 'μαι και εγώ. Επειτα από κάτι μηχανογραφικές ατυχίες τις οποίες διευθέτησα, να πω πως θα φιάξω το F-15E της Italeri στην 1/72. Οι γνώσεις μου πάνω στο αεροπλάνο είναι απλά ανύπαρκτες οπότε θα με υποστείτε με τα λάθη τα οποία θα γίνουν. Επίσης θα σας πρήξω στις ερωτήσεις μήπως και καταλάβω τι γίνετε με τούτα τα ρημάδια τα jet.

Και έρχεται η πρώτη ερώτηση: Η Italeri δίνει κάποιες CBU-100 οι οποίες, τέλος πάντων, έχουν σωστό σχήμα, δίνει και 4 AIM-9P αλλά δίνει και δύο GBU-9/B!!! Εντάξει είμαι άσχετος με το θέμα αλλά όχι και τόσο, θεωρώ ΑΠΙΘΑΝΟ το F-15E να πρόφτασε να πιστοποιηθεί στις GBU-9/B οι οποίες ήταν βασισμένες στις Mk118, κατασκευάστηκαν πολύ λίγες και πιθανότατα αναλώθηκαν όλες στο Vietnam. Προσέξτε, δεν αναφέρομαι στις GBU-8/B οι οποίες βασίζονται στην βόμβα Mk84 και τις οποίες νομίζω πως είχε (έχει; ) η ΠΑ, οι GBU-9/B που βασίζονται στην Mk118 έχουν σαφέστατες διαφορές στο σχήμα και αυτές δίνει το κιτ. Μπορεί κάποιος να μη πληροφορήσει αν είναι σωστό να μπουν σε ένα F-15E; Μην μπω στο κόπο να τις βάψω, που είναι μία τρελλή περιπέτεια, και μετά να τις πετάξω...

Εννοείς αυτό:

Νόμιζα ότι μόνο εγώ παλεύω με αυτό το χρέπι! Υποθέτω ότι θα φτιάξεις το πρωτότυπο με τις χαλκομανίες του κιτ, γιατί το να φτιάξεις κάποιο επιχειρησιακό είναι αρκετά επίπονο. Έτσι όπως δίνεται το κιτ, που στην ουσία είναι ένα διθέσιο D, ακόμη και για το πρωτότυπο, θέλει δουλειά (καλά θέλει δουλειά και γιατί είναι ιταλερι αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία - αν και πρέπει να είναι walk in the park σε σχέση με το Tu-128  :mrgreen: )

Κατάφερα και έκλεισα την άτρακτο και έβαλα πρόχειρα πτέρυγες κλπ για να δω πόσο βάρος χρειάζομαι μπροστά. Δυστυχώς τα κενά είναι σπηλαιώδη και θα απαιτηθεί πολύ στοκοτρίψιμο για να συνέλθει... αχ ρε Italeri... και που να δείτε τις οδηγίες για τους πίνακες οργάνων στο cockpit, στην τύχη και με δοκιμές πρέπει να βρει κανείς που πάνε :evil:

Βάρος στο δικό μου δεν έβαλα, μια χαρά στέκεται στις ροδίτσες του. Οι ζωνούλες τα μαμ. Αυτό με τους πίνακες οργάνων δεν το θυμάμαι, όταν έκλεισα την άτρακτο πετούσαν οι πτεροδάκτυλοι ακόμη. Μια φωτό για το που έχει φτάσει και βρίσκεται σε αναμονή.

Αν και υπάρχει πρόσκληση συμμετοχής με άλλα 15άρια, το δικό μου προορίζεται για πρώιμο F-15S, οπότε ίσως δεν ταιριάζει στο τρέχον θέμα.

Δεν ήξερα ότι έκανε 40Ε. Academy λέω το θεώρησα φτηνό. Από ότι φαίνεται όμως μέχρι να φτάσει Ελλάδα ακριβαίνει το κόστος.

ʼρη ήμουν τυχερός και το βρήκα στα 27,5 από τον τυχερό κινέζο, γιατί αλλιώς τα 40EUR μου φαίνονται πολλά για να παιδεύεται κανείς.

Γιώργο, τα αμερικάνικα Ε φοράνε μόνο PW (νομίζω F100PW220) και είναι οι εξαγωγές που φτιάχνεις. Οι άλλες είναι λάθος, αντιστοιχούν στους F110GE229 και τους φοράνε τα Κορεάτικα και τα Σαουδαραβικά και μάλλον και τα Σιγκαπουρέζικα. Πάντως οι προσπάθειές σου είναι οδηγός για τους υπόλοιπους που θα το φτιάξουμε στο μέλλον.

Καλή συνέχεια παιδιά!

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Tags: