Αποστολέας Θέμα: Πολύ κοντά στην αγορά κομπρεσερ  (Αναγνώστηκε 8597 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Panos_Vol

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Πολύ κοντά στην αγορά κομπρεσερ
« στις: Ιουνίου 15, 2015, 09:10:50 πμ »
Σκέφτομαι να αγοράσω το παρακάτω:
http://www.pla.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B5%CF%81-black-edition-p-4026.html

Ποια είναι η γνώμη σας; Τη πρέπει να προσέξω στη χρήση και τη συντήρηση του μιας και θα είναι το πρώτο μου;

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Πολύ κοντά στην αγορά κομπρεσερ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 17, 2015, 02:02:50 μμ »
Τελικά άκυρη η αγορά. Μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν καλύπτεται από εγγύηση. Αναρωτιέμαι λοιπόν για ποιο λόγο να το αγοράσω από την Ελλάδα;

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 17, 2015, 02:40:15 μμ »
Πάρε το από το eBay και φθηνότερο να τελειώνεις..

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 17, 2015, 03:20:36 μμ »
Γιατί απο το e-bay θα έχεις εγγύηση;
Εστω οτι έχεις, πόσο θα σου κοστίσει σε μεταφορικά να το στείλεις για φτιάξιμο έτσι και χαλάσει;

Γνώμη μου, βρές κάποιον που μπορεί να στο φτιάξει με μοτέρ ψυγείου. Αθόρυβο εντελώς και αθάνατο. Πληροφορίες-ιδέες ιδιοκατασκευής υπάρχουν άφθονες σε αντίστοιχο νήμα.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 17, 2015, 05:20:13 μμ »

Όχι δε θα έχει εγγύηση μέσω ebay αλλά και εδώ δεν έχει, οπότε ας κερδίσει στην τιμή αγοράς ο άνθρωπος..Όσο για τα μεταφορικά ιδίως μεταξύ κρατών της ΕΕ δεν είναι τόσο μεγάλα, πάλι κερδισμένος θα είναι.. Ψάξιμο θέλει.

Αποσυνδεδεμένος charis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 17, 2015, 05:50:25 μμ »
Τελικά άκυρη η αγορά. Μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν καλύπτεται από εγγύηση. Αναρωτιέμαι λοιπόν για ποιο λόγο να το αγοράσω από την Ελλάδα;

Στην Ελλάδα η εγγύηση σε αερογράφους,κομπρεσερ,spray booth κτλ είναι λίγο αόριστη ένοια...παρά τους νόμους-οδηγίες.
Για υτό αν έξω βρεις καλύτερη τιμή, προχωράς εκεί.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 17, 2015, 07:34:37 μμ »

Από πού προκύπτει ότι δεν καλύπτεται από εγγύηση; Προσωπικά εξυπηρετήθηκα απολύτως από το συγκεκριμένο μαγαζί για πρόβλημα που είχα με κομπρεσέρ της ίδιας μάρκας και υποθέτω ότι ανάλογη είναι η εξυπηρέτηση και από τα άλλα ελληνικά μαγαζιά.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 17, 2015, 08:06:50 μμ »
Ποιά είναι η σχετική απόφαση/νόμος της ΕΕ σχετικά με επιστροφές και εγγυήσεις προιόντων; Λέτε ότι δεν ισχύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα ή δεν τα δέχεται ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης; και δεν τον έχει κάνει κανένας μήνυση ακόμα; προσέχετε λίγο τι γράφετε...στηρίξτε λίγο τα ελληνικά καταστήματα, δεν έγινε κάτι με 5-10 ευρώ παραπάνω πάρτο από Ελλάδα, 1 ποτό είναι η διαφορά..
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 17, 2015, 08:23:51 μμ »
Μίλησα με το ίδιο το κατάστημα προφανώς δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου. Επικοινώνησα πριν λίγο και με άλλο κατάστημα και μου είπαν ότι το δικό τους καλύπτεται από διετή εγγύηση. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Παράλληλα με βάλατε σε σκέψεις και μίλησα με έναν πρώην μαθητή μου μηχανολόγο και περιμένω κοστολόγιο για ιδιοκατασκευή.

Αποσυνδεδεμένος charis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 17, 2015, 10:02:12 μμ »
Ποιά είναι η σχετική απόφαση/νόμος της ΕΕ σχετικά με επιστροφές και εγγυήσεις προιόντων; Λέτε ότι δεν ισχύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα ή δεν τα δέχεται ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης; και δεν τον έχει κάνει κανένας μήνυση ακόμα; προσέχετε λίγο τι γράφετε...στηρίξτε λίγο τα ελληνικά καταστήματα, δεν έγινε κάτι με 5-10 ευρώ παραπάνω πάρτο από Ελλάδα, 1 ποτό είναι η διαφορά..
google it...
τα υπόλοιπα δεν τα σχολιαζω.....

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 18, 2015, 12:18:50 πμ »

Μην τα σχολιαζεις μπορεις και εσυ να βοηθησεις να κλεισει ακομα ενα ελληνικο μαγαζι στηριξε και εσυ το χονγκονεζο μπορεις..2 χρονια δεν εχουν εγγυηση βαση ευρωπαικης πδηγιας ολα τα προιοντα; Αν κριθει ελλατωματικο δεν μπορει να αξιωσει ο αγοραστης απο τον πωλητη επισκευη η αντικατασταση;..αυτο επαψε να ισχυει;
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος manou

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 18, 2015, 01:44:55 μμ »
Αυτό είναι ένα μέρος  περί εγγυήσεων από τον νόμο 2251/94 (έχει και άλλα)

ʼρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις
1. Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, προμηθευτής είναι και ο κατασκευαστής καταναλωτικού προϊόντος, ο εισαγωγέας του σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε), καθώς και κάθε πρόσωπο που παρουσιάζεται ως παραγωγός καταναλωτικού προϊόντος, θέτοντας σε αυτό το όνομά του, το σήμα του ή άλλο διακριτικό σημείο.
2. Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα ή με σύμβολα διεθνώς καθιερωμένα, σαφείς και πλήρεις οδηγίες για την ασφαλή χρήση, διατήρηση, συντήρηση και πλήρη αξιοποίηση του προϊόντος και ενημέρωση για τους κινδύνους κατά τη χρήση και διατήρησή του. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται τα προϊόντα  που είναι απλά, κατά την κατασκευή, τη χρήση και τη συντήρησή τους, εφόσον, για τα προϊόντα αυτά δεν παρέχονται από τον κατασκευαστή οδηγίες σε οποιαδήποτε γλώσσα .
3. Κατά την πώληση, ο προμηθευτής οφείλει να ενημερώνει τον καταναλωτή για την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος είναι ο εύλογα αναμενόμενος χρόνος κατά τον οποίο το προϊόν θα μπορεί να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τον προορισμό του, έστω και έπειτα από επισκευή ή αντικατάσταση ανταλλακτικών, ωσότου η φθορά από την τακτική χρήση καταστήσει το προϊόν άχρηστο ή την περαιτέρω χρήση του οικονομικά ασύμφορη.
Η ενημέρωση του καταναλωτή από τον προμηθευτή για την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος γίνεται με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο, όπως με σχετική αναγραφή στο έντυπο οδηγιών χρήσης ή εγγύησης. Η απόδειξη της  ενημέρωσης αυτής βαρύνει τον προμηθευτή.
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διαθέτει, στο πλαίσιο της επαγγελματικής, εμπορικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητάς του, απευθείας στον καταναλωτή καταναλωτικά προϊόντα, υποχρεούται, με επιμέλειά του και χωρίς καμία επιβάρυνση του καταναλωτή, στην επισκευή του προϊόντος, εντός των ορίων της εγγύησης που παρέχεται Γι'' αυτό, συμβατικά ή από το νόμο. Σε περίπτωση που το προϊόν δεν βρίσκεται μεν εντός των ορίων της εγγύησης, βρίσκεται, όμως, εντός της πιθανής διάρκειας ζωής του ο προμηθευτής οφείλει να εξασφαλίζει την επισκευή του και την προμήθεια ανταλλακτικών του
4. Όταν παρέχεται εγγύηση στον καταναλωτή, ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει αυτήν εγγράφως ή με άλλο τεχνικό μέσο αποτύπωσης που μπορεί να είναι διαθέσιμο και προσιτό στον καταναλωτή. Σε περίπτωση προμήθειας καινούργιων προϊόντων με μακρά διάρκεια ζωής (διαρκή καταναλωτικά αγαθά), η παροχή γραπτής εγγύησης είναι υποχρεωτική. Η εγγύηση πρέπει να περιλαμβάνει, με απλή, ευανάγνωστη και κατανοητή διατύπωση στην ελληνική γλώσσα, τουλάχιστον την επωνυμία και τη διεύθυνση του εγγυητή, το προϊόν στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενό της, τη διάρκειά της και την έκταση της εδαφικής ισχύος της. Στην εγγύηση πρέπει να δηλώνονται, με σαφήνεια και πληρότητα, τα δικαιώματα που έχει ο καταναλωτής σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο και να διευκρινίζεται ότι, τα δικαιώματα αυτά δεν θίγονται από την εγγύηση. Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων. Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ειδικά, για τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με το χρόνο κατά τον οποίο τα προϊόντα αυτά αναμένεται ότι θα παραμένουν σύγχρονα από τεχνολογική άποψη, αν ο χρόνος αυτός είναι συντομότερος από την πιθανή διάρκεια ζωής τους.

5. Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό. Εάν κατά τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης εμφανισθεί στο προϊόν ελάττωμα και ο προμηθευτής αρνείται ή βραδύνει την επισκευή πέραν του αναγκαίου κατά περίπτωση χρόνου, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση του προϊόντος με νέο ίσης αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Αν ο απαιτούμενος χρόνος επισκευής υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την προσωρινή αντικατάσταση του προϊόντος για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή.
6. Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσεται η εφαρμογή των διατάξεων του Αστικού Κώδικα για την ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων. Παραίτηση του καταναλωτή από την προστασία του κατά τις διατάξεις αυτές, πριν από την εμφάνιση του ελαττώματος ή της έλλειψης της συνομολογημένης ιδιότητας, είναι άκυρη.
Σε διαφορά η οποία απορρέει από την πώληση καταναλωτικών αγαθών και φέρεται ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, ανεξάρτητα από το εφαρμοστέο σε αυτή δίκαιο, εφαρμόζονται πάντοτε οι διατάξεις του ελληνικού δικαίου που διέπουν την πώληση καταναλωτικών αγαθών κατά την έκταση που παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στον καταναλωτή.
7. Ο προμηθευτής καινούργιων διαρκών καταναλωτικών αγαθών οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή τους για χρονικό διάστημα ίσο με την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ευχέρεια προμήθειας των ανταλλακτικών και άλλων τυχόν προϊόντων, που απαιτούνται για τη χρήση τους σύμφωνα με τον προορισμό τους, για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους.
8. Παραίτηση, εκ των προτέρων, του καταναλωτή από τα δικαιώματα του κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου  είναι άκυρη.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 19, 2015, 01:01:19 πμ »
.... και περιμένω κοστολόγιο για ιδιοκατασκευή.

Κοστολόγιο για το δικό μου με μεταχειρισμένο μοτέρ ψυγείου και φιάλη πυροσβεστήρα, όλα τα υπόλοιπα καινουργια, και εκτός τις κολλήσεις στη φιάλη όλα τα υπόλοιπα με δική μου εργασία, κοστολόγιο γύρω στα 80-90ευρώ. Με καινούργιο μοτέρ και φιάλη υπολόγισε άλλα 60-70ευρώ ακόμα, για εργασία δεν ξέρω χρέωση.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 18, 2015, 06:52:01 μμ »
Ήρθε η ώρα να βρω μοτέρ ψυγείου και φιάλη. Σκέφτομαι να επισκεφτώ τους ψυκτικούς της περιοχής μου να δω ποσο θα μου τα δωσουν. Καμιά ιδέα για δεξαμενή εκτός από πυροσβεστήρα;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 18, 2015, 07:07:17 μμ »
Μήπως θα ήταν πιο εύκολο, αντί να πας σε τελείως scratch κατασκευή, να προμηθευόσουν το μοτέρ και ένα έτοιμο εμβολοφόρο κομπρεσέρ (11λιτρο, 16λιτρο ή 24λιτρο) τύπου Praktiker, στο οποίο θα αλλάξεις απλά το εμβολοφόρο μοτέρ με αυτό που θα έχεις αγοράσει, θα βάλεις και μια υδατοπαγίδα/ρυθμιστή και θα είσαι έτοιμος :?: :roll:
Για ψάχτο. Γλυτώνεις ηλεκτροσυγκολλήσεις, αγορά πρεσοστάτη, βαλβίδων, βαψίματα, πατέντες και γενικώς ταλαιπωρία :wink:
Το δικό μου, εξαιρουμένου του πρεσοστάτη (που εγώ ουσιαστικά του έβγαλα τα μάτια πέρυσι), δουλεύει τέλεια εδώ και 5 χρόνια :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος LYBCO

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 18, 2015, 07:17:41 μμ »
Θα συμφωνησω με τον Blitz X,κατα την γνωμη μου ειναι η καλυτερη λυση.
Στειλε μου πμ να σου πω κατι σχετικα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 18, 2015, 07:29:50 μμ »
Ήρθε η ώρα να βρω μοτέρ ψυγείου και φιάλη. Σκέφτομαι να επισκεφτώ τους ψυκτικούς της περιοχής μου να δω ποσο θα μου τα δωσουν. Καμιά ιδέα για δεξαμενή εκτός από πυροσβεστήρα;
Σκέψου όμως οτι η φιάλη του πυροσβεστήρα έχει μόνο μία οπή, από την οποία θα γίνεται η κυκλοφορία του αέρα. Θα λειτουργεί επομένως σαν δοχείο διαστολής και όχι σαν κανονική δεξαμενή συμπιεσμένου αέρα. Aυτό ενδεχομένως να σου δημιουργεί πρόβλημα εαν γεμίζει με αέρα η φιάλη και ταυτόχρονα δουλεύεις τον αερογράφο. Καλύτερο είναι  να πας να αγοράσεις κανονική φιάλη αεροσυμπιεστή, με έτοιμη είσοδο, έξοδο και εαν βρείς και με τάπα/βάνα αποχέτευσης συμπυκνωμάτων και να ξεχάσεις τον πυροσβεστήρα. Ακόμα καλύτερο είναι να ακολoυθήσεις την πρόταση του Βlitz-x, αναζητώντας  την κατάλληλη προσφορά.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 18, 2015, 09:10:00 μμ »
πολυσυζητημένο θέμα ....
πριν πολλά χρόνια, υπήρχε στην Ελληνική αγορά ένα κομπρεσερ Ελληνικής κατασκευής
για την ακρίβεια Ελληνικής ΄σχεδίασης και συναρμολόγησης.
μόνο ο σκελετός του ήταν Ελληνικής κατασκευής, όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα ήταν εισαγόμενα και τα έβρισκες σχετικά εύκολα στην Ελληνική αγορά (στα ειδικά καταστήματα)

το συγκεκριμένο κομπρεσέρ ακόμη και σήμερα είναι από τα καλύτερα του είδους του.
στην εποχή του ήταν ακριβό (80.000 δρχ. το 1990) αλλά πάντα ισχύει ότι "το καλό κοστίζει"

επειδή η ίδια συζήτηση, επαναλαμβάνεται συνεχώς κάθε τόσο ,
παρακαλώ στους υπολογισμούς κόστους τέτοιων ιδιοκατασκευών να υπολογίζετε και τον χρόνο και προσωπική εργασία που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε.
ακόμη και τα δικά μας προσωπικά μεροκάματα έχουν μια αξία , την οποία αν υπολογίσετε, θα δείτε ότι φτάνετε κοντά στο κόστος αγοράς, απο τό Ελληνικό μαγαζί.

και επειδή τέθηκε και το θέμα "εγγύηση"
οι ιδιοκατασκευές δεν έχουν εγγύηση

και σε ότι αφορά στα σοβαρά μαγαζιά, ξέρω ότι συμμορφώνονται με το νόμο
και σε προβλήματα ή βλάβες που οφείλονται στο ίδιο το μηχάνημα ή την κατασκευή του
προβαίνουν εντός της διετίας της εγγύησης, είτε σε επισκευή είτε σε αντικατάσταση.

::salut::
Σ.Σ.

ΥΓ. δυστυχώς, ο Νίκος Σπανός του καταστήματος Μοντελιστής, σταμάτησε να φτιάχνει τα εν λόγω κομπρεσερια.
πάντως οι ...μπόλικοι κάτοχοι τέτοιων κομπρεσέρ, κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε, "βάφουμε" (σα να λέμε "πίνουμε") στην υγειά του

ΥΓ2. το εικονιζόμενο κομπρεσερ΄είναι ένα τέτοιο, 25ετίας, με πρόσφατο ρετουσάρισμα από τον Φανούρη

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 18, 2015, 10:08:21 μμ »
Panos_Vol φιλε μου παιρνεις 1 καζανακι φρενων απο φορτηγο mercedes atego 12 ATM πιεση λειτουργειας 20-22 lt περιεχομενο αυτα εχουν τουλαχιστον 4 υποδοχες 1/2 ιντσας για συνδενση του κανεις ενα καλο πλυσιμο με πιεση στο βενζιναδικο και εισαι ετοιμος.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 18, 2015, 10:49:33 μμ »
Panos_Vol φιλε μου παιρνεις 1 καζανακι φρενων απο φορτηγο mercedes atego 12 ATM πιεση λειτουργειας 20-22 lt περιεχομενο αυτα εχουν τουλαχιστον 4 υποδοχες 1/2 ιντσας για συνδενση του κανεις ενα καλο πλυσιμο με πιεση στο βενζιναδικο και εισαι ετοιμος.

πλάκα κάνεις έτσι ?

πόσο εύκολα μπορεί να βρει κάποιος αυτό που λες, που το βρίσκει και πόσο στοιχίζει ?

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 18, 2015, 10:51:33 μμ »
Ενα θέμα που πολλοί παραβλέπουν είναι η σωστή επιλογή του μοτέρ. Με ποιά λογική το επιλέγει ο καθένας μας?? Κανείς δεν βλέπω να το ρωτά αυτό.. Από την δική μου εμπειρία μου για δεξαμενή χωρητικότητας 5 lit επαρκεί μοτέρ ισχύος 1/6 ΗΡ, για 25 lit θέλετε τουλαχιστον 2/3 ΗΡ δηλαδή 500W. Kαι οταν λεω επαρκεί, δεν εννοώ να περιμένω να ξαναγεμίσει με αέρα η δεξαμενή για να δουλεύω. Εννοώ να δουλεύω  με τον αερογραφο και ταυτόχρονα να αναπληρώνεται ο αέρας στην δεξαμενή χωρίς να χανω πίεση στην έξοδο.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 18, 2015, 11:04:24 μμ »

Βασικό !!
το Silent I που είπα παραπάνω, έχει μοτέρ 1/2 ΗΡ
και πρεσσοστάτη για να μην δουλεύει συνέχεια

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 19, 2015, 12:04:10 πμ »
Stavros Το καζανι τοπηρα 50 ευρω απο τον Ασημομυτη αν θυμαμαι καλα ανοδο στο ποταμι στο παλιο τμημα των μεταγωγων στην Αχαρνων μαντρα με μεταχειρεισμενα. Μοτερ 1/4 ΗP 140-150 WATT danfoss του εβαλα και 1 πυκνωτη λειτουργειας μεγαλη βοηθεια για αυτου του τυπου μοτερ.Και προσεξε πρεσοστατης ριθμυσμενος 3-5.5bar το ανωτερω σε καζανι για πιεση λειτουργειας 12bar και για θερμοκρασια αερα απο -40 εως +100 βαθμους. Το δουλευω σταθερα για τα περισοτερα βαψιματα 1.5 bar  iwata eclipse HP-GS.Διαμετρος αεροφυλακιου 80 εκ και μηκος περιπου 50 εκ ειναι μεγαλο σε ογκο αλλα ηπαροχη που σου δινει σε ποσοτητα αερα και η σταθεροτητα στη πιεση ειναι διαφορετικη.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 19, 2015, 01:59:03 πμ »
Οταν έχω την τεχνογνωσία να το φτιάξω μόνος προτιμώ την διαφορά των 250+ ευρώ να την κρατήσω εγώ στην τσέπη μου παρά ο Ιταλός για το Silair και έτσι έχουν πληρωθεί και τα "μεροκάματα" μου με το παραπάνω. Και στο θέμα εγγύησης, πάλι μεταχειρισμένο μοτέρ με 10EUR και ο πρεσοστάτης 10-12EUR εάν και εφόσων χαλάσουν. :wink:

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 19, 2015, 08:39:00 πμ »
Γιώργο ξέρεις μεταχειρισμένο μοτέρ με 10EUR από που μπορώ να βρω?

Χάρης

Tags: