Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι ο Γιώργος και ξαναξεκίνησα το hobby μετά από 15 περίπου χρόνια απραξίας λόγω στρατού, σπουδών, οικογένειας κλπ.
Πέρυσι πήρα τα δυο αγόρια μου και πήγαμε στην έκθεση της IPMS όπου και πάθαμε μια ομαδική παράκρουση. Η σύζηγος μας ευτυχώς περίμενε στο αμάξι κι έτσι δεν μας είδε σε αυτή την κατάσταση. Αφού ηρεμήσαμε, αφενός έβαλα τα παιδιά στο κόλπο, αφετέρου οργανώθηκα καλύτερα και ανέστησα το εργαστήρι.
Πρώτο ποστ εδώ, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη εάν έχει ξανατεθεί παρόμοιο θέμα.
Πρόσφατα αγόρασα τον BD183 τον οποίο δούλευα με μια αρχαιολογία κομπρεσέρ Graphotech. Δυστυχώς την προηγούμενη Κυριακή μέτα από ένα session βαφής περί της μιάμισης ώρας (επ σε είδα εσένα που γούρλωσες τα μάτια!), το κομπρεσέρ μου είπε πως δεν αντέχει άλλο. Συγκεκριμένα είπε "γκννν, μπρρ, παφ πουφ" και μετά σιωπή. Παρά τα γνήσια υποστηρικτικά μου λόγια, τώρα δουλεύει μόνο σαν τοπικός ανεμιστήρας - μόλις του βάλω αερογράφο πάνω χάνει στροφές και θερμαίνεται σε σημείο τήξης.
Ειδικός επί περιελίξεων μοτέρ που το είδε, δάκρυσε, παρέμεινε σιωπηλός και μου έδωσε ένα ειδικό φέρετρο να το θάψω.
Επομένως, συνάλελφοι, οι επιλογές μου πλέον είναι:
1. Κλασικό κομπρεσέρ μοντελισμού, τάξης 1/5HP, με δεξαμενή 3-6 λίτρα, EUR100-130
2. Κομπρεσέρ εμπορίου, λαδιού, με δεξαμενή 6-12 λίτρα, βρήκα με EUR95 στην Αθηνάς
3. Ιδιοκατασκευή με κομπρεσέρ ψυγείου (καλά έκανα και δεν πέταξα το ψυγειάκι του γραφείου όταν χάλασε)
4. Κομπρεσεράκι nail art, cake decoration κλπ, των οποίων την ύπαρξη ανακάλυψα στο ebay
5. Κομπρεσέρ για φούσκωμα ελαστικών
Απορίπτω το 3 γιατί δεν έχω την ικανότητα να το φτιάξω αφενός, αφετέρου δεν εμπιστεύομαι ιδιοκατασκευή μέσα στο σπίτι.
Για τα υπόλοιπα:
Το 1 οκ, προφανώς μας κάνει αφού φτιάχτηκε (και κοστολογήθηκε...) για το hobby μας.
Το 2 μας κάνει; Έχουν ρύθμιση για παροχή αέρα, από 1 - 1,5 bar και πάνω. Είναι λαδιού άρα πιο αθόρυβα(

και πιο αξιόπιστα(

. Γιατί κάποιος από εμάς προτιμά το "μικρό" μοντελιστικό κομπρεσέρ έναντι του "μεσαίου" εφόσον έχουν ίδια τιμή;
Το 4 γιατί δεν μας κάνει για το hobby? "Κανονικό" αερογράφο φοράνε.
Το 5 δεν έχω ιδέα αν θα αποδώσει. Βγάζουν τα psi που θέλουμε, αλλά για πόσο μπορεί να δουλεύει μέχρι να ανατιναχθεί;
Έτσι που λέτε συνάλδεφοι. Σημαντικά ερωτήματα που λιώνουν τον εγκέφαλο μου αυγουστιάτικα και δε μ' αφήνουν να δω game of thrones συγκεντρωμένος.
Όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμήσω πραγματικά και θα τον μνημονεύσω στις μελλοντικές IPMS βραβεύσεις μου!
Ευχαριστώ πολύ,
Γιώργος