φίλε μου χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, γιατί δεν αρχίζεις από κάτι ΠΟΛΥ πιο απλό; Κράτα τον Τιτανικό στην άκρη μέχρι να πάρεις το κολάι και αγόρασε κάνα δυό καραβάκια φθηνά ότι νά ναι πχ κάνα ρυμουλκό ή κάνα αντιτορπιλικό σε παρόμοια κλίμακα που έχουν λίγα κομμάτια και ξεκίνα έτσι.
Πριν ξεκινήσεις κάποιο μοντέλο διάβασε καμιά 50αριά φορές τις οδηγίες και δες με ποια σειρά σε βολεύεις να φτιάχνεις τα κομμάτια , χωρίζοντας σε υπομοντέλα κάθε φορά. πχ, γέφυρα, φουγάρα, υπερκατασκευή, πύργοι, λέμβοι κλπ. Τα φτιάχνεις, τα βάφεις, τα αφήνεις στην άκρη και όταν τα τελειώσεις όλα, τότε αρχίζεις και τα φέρνεις όλα μαζί στην τελική συναρμολόγηση. Στα "υπό κατασκευή" θα δεις πολλά θέματα για το πως τα έχουν φτιάξει άλλοι και την διαδικασία που ακολουθούν.
Στο φόρουμ θα βρεις αρκετά θέματα που ασχολούνται με εργαλεία, νομίζω ότι τα βασικά είναι κόλλες, κοπίδι και λίμες και σιγά σιγά εμπλουτίζεις.
Και τέλος το κυριότερο ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ. Μπορεί να σου πάρει κι ένα χρόνο να φτιάξεις ένα καράβι σαν τον Τιτανικό...