Αποστολέας Θέμα: Revell 1:400 RMS Titanic 100th Anniversary Edition Gift Set  (Αναγνώστηκε 1892 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikoloo4

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ
Revell 1:400 RMS Titanic 100th Anniversary Edition Gift Set
« στις: Απριλίου 27, 2015, 03:07:15 μμ »
Καλησπέρα..

Ίσως να είμαι σε λάθος section μια και ακόμη δεν έχω παραλάβει το μοντέλο, πόσο μάλλον, ξεκινήσει την κατασκευή του.
Έχω λοιπόν παραγγείλει αυτό: http://www.amazon.com/gp/product/B004DZOHPM/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1

Ασχολήθηκα στο παρελθόν, επιδερμικά θα έλεγα, με την κατασκευή μοντέλων πλοίων και θα ήθελα στο συγκεκριμένο να εμβαθύνω..

Δυστυχώς οι γνώσεις μου είναι ιδιαίτερα περιορισμένες γύρω από το θέμα και έχω αρκετές απορίες. Θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε :)

Οι πρώτες απορίες που έχω είναι:
1. Τι εργαλεία θα χρειαστώ; Δεν έχω απολύτως τίποτα..
2. Βλέπω ότι παρέχονται κάποια βασικά χρώματα στο πακέτο αλλά δε νομίζω να με καλύπτουν. Έχω άδικο; Αν όχι, τι προτείνετε;
3. Θα ήθελα πάρα πολύ να εγκαταστησω φωτισμό στο μοντέλο, όπως έκανε ο φίλος εδώ:

Υποθέτω είναι με λαμπάκια LED. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία;

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ πολύ
...είπε και χάθηκε στο σκοτάδι

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Απ: Revell 1:400 RMS Titanic 100th Anniversary Edition Gift Set
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 27, 2015, 03:20:06 μμ »
φίλε μου χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, γιατί δεν αρχίζεις από κάτι ΠΟΛΥ πιο απλό; Κράτα τον Τιτανικό στην άκρη μέχρι να πάρεις το κολάι και αγόρασε κάνα δυό καραβάκια φθηνά ότι νά ναι πχ κάνα ρυμουλκό ή κάνα αντιτορπιλικό σε παρόμοια κλίμακα που έχουν λίγα κομμάτια και ξεκίνα έτσι.
Πριν ξεκινήσεις κάποιο μοντέλο διάβασε καμιά 50αριά φορές τις οδηγίες και δες με ποια σειρά σε βολεύεις να φτιάχνεις τα κομμάτια , χωρίζοντας σε υπομοντέλα κάθε φορά. πχ, γέφυρα, φουγάρα, υπερκατασκευή, πύργοι, λέμβοι κλπ. Τα φτιάχνεις, τα βάφεις, τα αφήνεις στην άκρη και όταν τα τελειώσεις όλα, τότε αρχίζεις και τα φέρνεις όλα μαζί στην τελική συναρμολόγηση. Στα "υπό κατασκευή" θα δεις πολλά θέματα για το πως τα έχουν φτιάξει άλλοι και την διαδικασία που ακολουθούν.

Στο φόρουμ θα βρεις αρκετά θέματα που ασχολούνται με εργαλεία, νομίζω ότι τα βασικά είναι κόλλες, κοπίδι και λίμες και σιγά σιγά εμπλουτίζεις.
Και τέλος το κυριότερο ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ. Μπορεί να σου πάρει κι ένα χρόνο να φτιάξεις ένα καράβι σαν τον Τιτανικό...
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 27, 2015, 03:31:47 μμ »
Κι εγω με την πολυ μικρη εμπειρια που εχω πιστευω οτι ειναι ενα πολυ δυσκολο εγχειρημα ...... και μαλιστα ειναι και τετοιο το μοντελο που σηκωνει πολυ φορτωμα και αντικατασταση καποιον υλικων με αλλα για να γινει πιο ρεαλιστικο και ομορφο......ασε που το μηκος που ,γυρω στα 68 εκατοστα οπως υπολογισα θα ειναι πολυ δυσκολο ακομα και στο βαψιμο του, ιδιως με πινελο.....

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος nikoloo4

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 27, 2015, 03:40:54 μμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Θέλετε να μου προτείνετε κάποιο πιο βατό μοντέλο;

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 27, 2015, 04:38:10 μμ »
εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο έτσι για να σου δώσω ένα μπούσουλα, απλά για παράδειγμα.
Spoiler (hover to show)

είναι φθηνά, δεν έχουν πολλά κομμάτια και θα παιδευτείς και λίγο στην συναρμολόγηση και κυρίως στο καθάρισμα των κομματιών γιατί είναι παλιά καλούπια (ειδικά το tug boat- το άλλο δεν ξέρω), αλλά σίγουρα θα μάθεις... Βέβαια αν δεν σου αρέσουν μπορείς να χαζέψεις και να βρεις κάτι άλλο στα μοντελομάγαζα και τα sites τους. Το θέμα είναι να το γουστάρεις το μοντελάκι γιατί αλλιώς δεν θα το φτιάξεις...
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος nikoloo4

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 27, 2015, 05:15:41 μμ »
εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο έτσι για να σου δώσω ένα μπούσουλα, απλά για παράδειγμα.
Spoiler (hover to show)

είναι φθηνά, δεν έχουν πολλά κομμάτια και θα παιδευτείς και λίγο στην συναρμολόγηση και κυρίως στο καθάρισμα των κομματιών γιατί είναι παλιά καλούπια (ειδικά το tug boat- το άλλο δεν ξέρω), αλλά σίγουρα θα μάθεις... Βέβαια αν δεν σου αρέσουν μπορείς να χαζέψεις και να βρεις κάτι άλλο στα μοντελομάγαζα και τα sites τους. Το θέμα είναι να το γουστάρεις το μοντελάκι γιατί αλλιώς δεν θα το φτιάξεις...

Ακριβώς, αυτά που μου έδειξες δε μου αρέσουν καθόλου πχ :P

Θα ήθελα κάποιο ιστορικό εμπορικό/επιβατικό, ή κάποιο πολεμικό πλοίο

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 27, 2015, 05:17:42 μμ »
ε κάνε λίγο χάζι ντε και διάλεξε κάτι μικρό!
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 27, 2015, 05:43:28 μμ »
Ξεκίνα με τα 1/600 της Airfix τα πολεμικά,δεν έχουν πολλά κομμάτια και θα βρείς κάποιο που θα σου αρέσει.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 27, 2015, 10:57:04 μμ »
Spoiler (hover to show)

Tags: