Αποστολέας Θέμα: "Ελέφας" στα χαλάσματα ιταλικής φάρμας κάπου στο Anzio - Τέλη Φεβρουαρίου ΄44  (Αναγνώστηκε 73846 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Είσαι ΜΕΤΡΙΟΣ :!:
ΤΕΛΟΣ :!:
 :mrgreen:
Προχώρα το όσο πιο γρήγορα μπορείς. Γίνεται πολύ ωραίο :!:
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
...Φτουυυ...τωρα ειδα τι παιχτηκε.......τι εχασα ρε...και ειχα ορεξη για psamαρισμα...................παντως εκτος της πλακας καλο θα ηταν να μην δινουμε περισσοτερη σημασια απο αυτην που αρμοζει....αξια δινεται ετσι.... :wink: :wink:
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Βρήκα ευκαιρία ενώ διακοπεύω  :wink: να μπω στα αγαπημένα μου τόπικ να δω τι γίνεται...και βρέθηκανα διαβάζω αηδίες από ανεγκέφαλους υπερόπτες...κρίμα...
Εμένα πάντως είναι ένα από τα αγαπημένα μου τόπικ - δουλειές και σε ευχαριστώ Νικόλα που με ξεστραβώνεις κατασκευαστικά και που μου εξάπτεις την φαντασία με το προσδοκόμενο αποτέλεσμα. Μπράβο και συνέχισε ακάθεκτος  ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος farmer121

• my name is John, Tsafis John
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
 ::eusa_dance:: ::1st:: ::eusa_dance:: ::1st:: ::eusa_dance:: ::1st:: ::eusa_dance:: ::1st:: ::eusa_dance:: ::eusa_dance:: ::1st:: ναι ναι ναι........ είναι χάλια... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::     
Ο Β' ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΜΑΣ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Οσο πάει όλο και καλύτερο βγαίνει!!!!

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
Κατ'αρχήν.....αν και μέτριου επιπέδου  :wink: μου αρέσει πολύ...  :lol:

Ως κάτω του μετρίου μοντελιστής λοιπόν, και με τη μετριότατη εμπειρία μου ως εργάτης οικοδομής (προ Χριστού), θα ήθελα να κάνω μία μέτριας
σημασίας παρατήρηση... :wink:....στα σημεία του οικήματος όπου έχει φύγει ο σοβάς (φυσικά λόγω της μέτριας δουλειάς του σοβατζή)
θα πρότεινα την προσθήκη "υπολειμάτων" κονιάματος, ειδικά στους αρμούς της πέτρας.

Αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη αντίθεση μεταξύ του άθικτου σοβά και της  επίσης "καθαρής" λιθοδομής (πως τα λέω ο......... ::glossa:: )

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο γιατί όσο προχωράς, τόσο θα το φορτώνεις και δεν θα σου φαίνεται αρκετό..

Αυτά τα μέτρια λοιπόν, τα μετριοπαθή μου συγχαρητήρια σε όσους αντέχουν και μοντελάρουν Αυγουστιάτικα  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Θα μπορουσες να βαλεις και κανα μουλαρακι να βοσκαει ,η κανα αλογο με κανα παχνι και καμια ποτιστρα

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Νικόλα τα έχουμε πει δεκάδες φορές... ʼλλη μία δε χρειάζεται... Υπομονή και κοντεύεις... Πιστεύω ότι οι παρατηρήσεις του Ευγένειου είναι σωστές, αλλά ξέρω ότι δεν έχεις φθάσει εκεί ακόμα... Αναμένομεν...

Spam...Παράκληση πρός άπαντα τα μέλη... Καμιά 60αριά από εσάς έχετε το κινητό μου... Ρίχτε ένα τηλέφωνο την επόμενη φορά να γελάσω και εγώ λίγο τώρα που λείπω... Δεν έχω ίντερνετ σπίτι, αλλά σε 10 μπορώ να είμαι μέσα...

Πετράν...
Πώς είπαμε ότι θέλετε τον καφέ σας? Α, και ανοικτά τις στροφές γιατί έχετε μαζέψει όλες τις γωνίες... End of spam...

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Αααα, όλα κι όλα...

Εγώ είμαι με τον modelmaniac :!:

Πώς να το κάνουμε, είναι μια μετριότητα ::077devil::

Και για να σας προλάβω (γιατί θα μου πείτε ότι είμαι γενικόλογος) θα έπρεπε φίλε nino να έχεις εκεί λίγο παραπάνω από αυτό και παραπέρα λίγο λιγότερο από εκείνο... :shock:

::sterb121:: Καλά ντε, μη βαράτε :!: :!: :!:

(είναι που δεν πήγα διακοπές, θα μου περάσει...) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Μετά από πολύ, μα πάρα πολύ καιρό είπα να ασχοληθώ και πάλι λίγο με τη φαρμούλα μου, που είχε "μαραζώσει" και ρημάξει από την εγκατάλειψη τόσων μηνών  :oops: .

Έτσι λοιπόν χθες είπα να βάλω καμιά ωρίτσα και έκανα τα παρακάτω.
Στην γωνία - εσοχή που σχηματίζεται στην ένωση των 2 κτιρίων, πρόσθεσα, από μια ξεραμένη φυσική ρίζα φυτού, ένα αναρριχητικό ... κισσό δεν ξέρω τι, για να τελειώσω με το σκόρπισμα των μπάζων και σε αυτό το σημείο, στην βάση του. Απομένει να κολληθούν καλύτερα τα κλαδιά του πάνω στον τοίχο για να δίνει την εντύπωση ότι έχει "γραπωθεί" σ' αυτόν, να βαφτεί ο κορμός και τα κλαδιά του και τέλος να προστεθεί και το φύλλωμα.

Μετά ... (παλιά μου τέχνη κόσκινο  :mrgreen: ) πήρα τις ξυλείες μου και κοπήκανε - σπάστηκαν από διάφορα πάχη και σε διάφορα μήκη, τα κομμάτια που θα αποτελέσουν τα δοκάρια της σκεπής αλλά και το πέτσωμα πάνω στο οποίο θα στρωθούν τα κεραμίδια (όσα τέλος πάντων θα έχουν μείνει στη θέση τους).

Ατλακόλ και κόλλημα ...

Τα κεραμίδια ... άλλο ένα ΦΟΒΕΡΟ προϊόν από την Royal Models. Ρητινένια απ'όσο μπορώ να καταλάβω, τρομερής ποιότητας και αληθοφάνειας (μοιάζουν κυριολεκτικά σαν πραγματικά πήλινα υπό κλίμακα) που δυστυχώς όμως (όπως το κόβω) θα αποτελέσουν άλλον ένα εφιάλτη  :? καθότι το καθάρισμά τους αλλά και η τοποθέτηση - στρώσιμό τους προβλέπεται επίπονη και απαιτητική δουλειά (γι'αυτό ακριβώς τον λόγο αποφάσισα να μην βάλω και ιδιαίτερα πολλά  :mrgreen: :mrgreen: )

και μια πρώτη δοκιμή στρωσίματος ....

πιστεύω να τα ξαναπούμε σύντομα ...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
αυτος ειναι πολυταλαντος!!!!!!!!!!!!!!!!11

και ΣΚΕΠΑΤΖΗΣ :lol: :lol:

ελα και με τον αερα εδω πανω θα εχεις αρκετη δουλεια :mrgreen:
περιμενω να το δω τελειωμενο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Νικουλάκι, προτείνω απο την ξεραμένη ρίζα να αφαιρέσεις το κοτσάνι... Είναι κάπως μιγάλο σι λέω

Πάντος με το φυλλωμα και το άπλωμα θα δείξει τρέλα, όπως και το υπόλοιπο !! Κουράγιο, ο Ιάπωνας στο κουτί, και άντε τελείωνε διότι βρυκολάκιασε το έρμο..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
Ευχαριστώ πολύ Κώστα, είπαμε ... ΟΛΑ τα σφάζω ΟΛΑ τα μαχαιρώνω  :mrgreen:

Βρε συ Γληγόρη  ::glossa:: ποιό κοτσάνι;; τον κορμό εννοείς να κοντύνω;

• Scale 1/35
  • *
Ευχαριστώ πολύ Κώστα, είπαμε ... ΟΛΑ τα σφάζω ΟΛΑ τα μαχαιρώνω  :mrgreen:

Βρε συ Γληγόρη  ::glossa:: ποιό κοτσάνι;; τον κορμό εννοείς να κοντύνω;

Νικουλάκι κορμό,κοτσάνα, οπως θες πέστο... Το μακρυνάρ πάντως ειναι οβερσκαιλ σι λέω.. Ο κισσός δεν έχ κοτσάν χουντρό.. Ποώδες αναριχτητικο σουστά?

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
Έχω βαρεθεί να σε ρωτάω κάθε λίγο και λιγάκι τι γίνεται με τη φάρμα...  :twisted:
Προχώρα-προχώρα...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Στην τελευταία φωτό με τα πρόχειρα στρωμένα κεραμίδια θυμήσου ότι στις άκρες πχ δεξιά όπως βλέπουμε την φωτό, που εκεί δεν έχει σπάσει η σκεπή, στο τελείωμα της σειράς δεν μπαίνει ανάποδο κεραμίδι.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
Επιτέλους update το αγαπημένο μου topic!!  ::glossa:: ʼντε ρε παιδάκι μου να το θαυμάσουμε τελειωμένο!! Έτσι μπράβο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κανόνισε η επόμενη φορά να μην είναι του χρόνου...  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
Φίλιππε είσαι μερικούς από τους φίλους εδώ μέσα που με "έσπρωξαν" στο να την ξαναπιάσω.
Στην φωτό με τα στρωμένα κεραμίδια, στο σημείο δεξιά στην άκρη της σκεπής στο τελείωμα, μάλλον εννοείς ότι ΠΡΕΠΕΙ το κεραμίδι να είναι ανάποδο ... γιατί έτσι το δείχνουν όλες οι φωτό που έχω  :roll:

Γιάννη μου θα φροντίσω να μην ξαναποστάρω του χρόνου, αν και για εκεί πάει πλέον το τελείωμά του ...  :(

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Θα συμφωνήσω με το Γρηγόρη για το κοτσάνι.
Τα κεραμίδια είναι φανταστικά! Ετσι όπως έχουν και ανόμοιες φθορές είναι πραγματικά αληθοφανέστατα :shock:
Για τον ξύλινο σκελετό δεν έχω να πω τίποτα, είναι απλά στα γνωστά επίπεδα τρελλής ποιότητας που πάντα φτιάχνεις. Μου αρέσουν ειδικά οι σπασμένες άκρες.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
Γιώργο για άλλη μια φορά σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

Ρε σεις μην κολλάτε στις κοτσάνες  ::glossa:: εντάξει δεν είναι ντε και καλά κισσός, μπορεί να είναι οτιδήποτε (το νυχτολούλουδο που είναι ποώδες, έχετε δει τι κορμό κάνει άμα το αφήσεις;;)  ... καλά μπορεί να τον κοντύνω λιγάκι, μη βαράτε ... 

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
Εννοώ αυτό  ::arrowdown::  ::arrowdown::  ::arrowdown::
αντί   :oops:  :oops:  :oops:

• Scale 1/35
  • *
Γιώργο για άλλη μια φορά σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

Ρε σεις μην κολλάτε στις κοτσάνες  ::glossa:: εντάξει δεν είναι ντε και καλά κισσός, μπορεί να είναι οτιδήποτε (το νυχτολούλουδο που είναι ποώδες, έχετε δει τι κορμό κάνει άμα το αφήσεις;;)  ... καλά μπορεί να τον κοντύνω λιγάκι, μη βαράτε ... 

Οχι λίγο... Κόφτον όλον Νικόλα...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
κατάλαβα τι εννοείς Φίλιππε, ευχαριστώ. Απλά οι φωτό που έχω εγώ δείχνουν ότι αυτό που συνηθίζεται σε όλα τα παλιά κτίρια στην Ιταλία, είναι η ακρινή σειρά να είναι τοποθετημένη ανάποδα ώστε κατά κάποιο τρόπο να παίζει και τον ρόλο υδρορροής ...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
Ο.Κ., σωστό και αυτό τότε  :wink:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ε ρε κι εγώ του είπα να έρθει το καλοκαίρι στην Καλλικράτεια για ένα ταβάνι που ήθελα να περάσω κι αυτός έκανε το Μ113 (κοινώς πάπια).

Αντε τώρα που άρχισε κι αυτός πάλι να πιάσουμε εμείς δικά μας μοντέλα. Κοντηβέης, Μιχάλης και τώρα ο 1970-1 ( ::glossa:: ) θα μας καθηλώσουν μπροστά στις οθόνες μας με τις υπερπαραγωγές τους. Ούτε ταινίες του Χολιγουντ να βλέπαμε. 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
Ο.Κ., σωστό και αυτό τότε  :wink:

Φιλίπ κάτι τέτοιο έχω υπόψη μου ...

Πρόσεξε τέρμα δεξιά στο τελείωμα της στέγης .

Στέλιο για τη στέγη ο χοτ-ντογκ δεν με άφησε να έρθω (αν θυμάσαι θα ερχόταν για καλφοπαίδι  ::glossa:: ) γιατί είπε ότι δεν θα είχε καλό φαγητό και θα την βγάζαμε στη δίαιτα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tags: