Αποστολέας Θέμα: Frank in and out  (Αναγνώστηκε 42369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Frank in and out
« Απάντηση #200 στις: Μαΐου 04, 2016, 09:05:55 μμ »
Παναγιώτη καλημέρα και χρόνια πολλά. Είχα καιρό να δω το θέμα σου και τώρα τα βλέπω όλα μαζεμένα  :!:  Οπότε θα σου γράψω τις ερωτήσεις /παρατηρήσεις/σχόλια συνολικά για τα 3-4 τελευταία σου ποστ.

πρώτα οι ερωτήσεις
1. γιατί έχεις προσθέσει φύλλο πλαστικού στο κάτω μέρος του spinner, είχε λάθος σχήμα ;
2. μήπως έχεις άλλον κινητήρα της Fine Molds;
3.ποιό χρώμα της Alclad έβαλες για μεταλλικό ;
4. στο ΟΟΒ βλέπω ότι πρώτα έβαψες τα κόκκινα εθνόσημα, μετά τις άσπρες λωρίδες και τέλος το καμουφλάζ. Αν βαφτεί  πρώτα το καμουφλάζ μετά τα άσπρα και τέλος οι κόκκινοι κύκλοι δεν πετυχαίνει ;

μερικές παρατηρήσεις στο τελειωμένο μοντέλο :
-η καλύπτρα φαίνεται κάπως αταίριαστα καθαρή σε σχέση με το υπόλοιπο, υποθέτω την έβαψες χωριστά και την κόλλησες στο τέλος;
-τα σκέλη φαίνονται να μην  έχουν την ίδια κλίση, κρίνοντας από τις φωτό 3,10,11 το δεξί σκέλος δείχνει να είναι πιο μπροστά (ή το αριστερό πιο πίσω). βέβαια μπορεί απλά να ξεγελούν οι φωτό αλλά τσέκαρέ το.
-το wash σε κάποια σημεία φαίνεται λίγο έντονο (με επιφύλαξη βέβαια αν το τονίζει ο φωτισμός της φωτογραφίας) στις νευρώσεις των πηδαλίων κλίσης και στα καλύμματα του μηχανισμού των φλαπς.

και τέλος τα καλά λόγια:
το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό , το φινίρισμα (φθορά/φωτοσκιάσεις) που έχεις κάνει στο καμουφλάζ είναι πολύ πετυχημένο. Ιδιαίτερα μου άρεσε το ξεφλούδισμα του OD, καλά έκανες και δεν το παράκανες λόγω κλίμακας μπορεί να χτυπούσε άσχημα το περισσότερο.
 Επίσης η δουλειά που έχεις κάνει σε  κινητήρα/cowling/μηχανισμό του spinner στο "σφαγμένο" αγγίζει το τέλειο, πρώτη φορά θέλω να βάλω emoticon με παλαμάκια (κρίμα που καταργήθηκαν...)

καλή συνέχεια τώρα με το σφαγμένο  ::salut::
Καλησπερα κ χρονια πολλα Βασιλη! ::salut::
Παμε: 1. Αν αναφερεσαι στο ΟΟΒ spinner ειχε ενα μικρο ατυχηματακι το κοψιμο απο το sprue.
          2. Oχι, δεν εχω...ολοκληρο, μονο το μπροστινο κομματι με τους κυλινδρους.
          3. Το ξεκινησα με duraluminium και το ολοκληρωσα με white aluminium, μιας και ειχα καταλαβει οτι το αγαπημενο μου(βαρύ) wash θα σκουρυνε επικινδυνα το duraluminium.
          4. Πετυχαινει, αλλα καλυτερα πρωτα το ασπρο και μετα το κοκκινο γιατι τα ηθελα αθικτα σε σχεση με το chipping στις υπολοιπες επιφανειες. Επισης, συμβουλη στους νεωτερους, το κιτρινο αλλά και το κοκκινο να ψεκαζονται πανω σε λευκο υποστρωμα, ειδαλλως θα χρειαστουν περισσοτερο απο 3 χερια!

-Η καλυπτρα, οπως και σε ολα τα μοντελα μου δεν ειναι ψεκασμενη, αλλα ειναι λωριδιτσες μαυρου αυτοκολλητου ρολό που εχουν προβαφτει στο χρωμα του καμουφλαζ. Αμφιλεγομενη τεχνικη, που αν πετυχει ειναι αληθοφανεστατη,αλλά στην αντιθετη περιπτωση ειναι τραγωδια.. :( Στο Χαγιατε μου βγηκε συμπαθητικη, τα καλυτερα αποτελεσματα τα ειχα με το desert Stuka και με το Ζερό. Καποια στιγμη θα ανοιξω ενα θεμα στις τεχνικες σχετικα με αυτο. Ναι, θα την ταλαιπωρησω λιγακι με wash και chipping.
-εχεις καλο ματι  8) :wink: το δεξι σκελος μου εκανε λιγα 'νερα' στην κολληση, το εχω στα υπ οψιν. :wink:
-το wash μου αρεσε γιατι εστρωνε καλα,σε αντιθεση με αλλα μου μοντελα,αφεθηκα επιτηδες λιγο παραπανω,παντως εχω σκοπο τις κινουμενες επιφανειες να τις ξαναψεκασω με πολυ αραιο XF-14. Ολα αυτα, πριν την τελικη τοποθετηση στη βαση.
Για το σφαγμενο μοντελο τωρα..ξαποσταινω προς το παρον με την βαση και τις φιγουρες, αλλά θα επανελθω δριμυτερος! :twisted:
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, αλλά ακομα περισσοτερο για τις ευστοχες παρατηρησεις/επισημανσεις σου! ::thanks_smilie::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #201 στις: Μαΐου 05, 2016, 01:25:08 πμ »
Παναγιώτη δείχνει υπέροχο! Να τα κάνεις πιο συχνά ΟΟΒ. ::glossa:: :mrgreen:

::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #202 στις: Μαΐου 06, 2016, 03:17:44 μμ »
Παναγιώτη καλησπέρα,
-για το spinner εννοώ αυτό του "σφαγμένου", υποθέτω ότι το έκανες για να είναι πιο λεπτό ;

-αυτό που λες για το λευκό υπόστρωμα το έχω κάνει και 'γω αλλά με προβληματίζει το εξής: αν θέλεις πχ. να φθείρεις τις κίτρινες λωρίδες ή τα κόκκινα εθνόσημα για να φανεί το χρώμα του καμουφλάζ (πχ. εδώ το OD) πως θα το κάνεις αφού από κάτω δεν έχεις το χρώμα αυτό αλλά το άσπρο;

-οι λωρίδες που βάζεις στις καλύπτρες από μέσα δείχνουν μαύρες έτσι; και αν στο αεροσκάφος που φτιάχνεις ο σκελετός της καλύπτρας εσωτερικά είναι άλλο χρώμα ; επίσης πόσο καλά αντέχει αυτή η ταινία με την πάροδο του χρόνου;

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #203 στις: Μαΐου 06, 2016, 07:26:45 μμ »
Παναγιώτη καλησπέρα,
-για το spinner εννοώ αυτό του "σφαγμένου", υποθέτω ότι το έκανες για να είναι πιο λεπτό ;

-αυτό που λες για το λευκό υπόστρωμα το έχω κάνει και 'γω αλλά με προβληματίζει το εξής: αν θέλεις πχ. να φθείρεις τις κίτρινες λωρίδες ή τα κόκκινα εθνόσημα για να φανεί το χρώμα του καμουφλάζ (πχ. εδώ το OD) πως θα το κάνεις αφού από κάτω δεν έχεις το χρώμα αυτό αλλά το άσπρο;

-οι λωρίδες που βάζεις στις καλύπτρες από μέσα δείχνουν μαύρες έτσι; και αν στο αεροσκάφος που φτιάχνεις ο σκελετός της καλύπτρας εσωτερικά είναι άλλο χρώμα ; επίσης πόσο καλά αντέχει αυτή η ταινία με την πάροδο του χρόνου;
Βασίλη και από μέσα βάζω λωριδες στο χρώμα του κοκπιτ.
Για την φθορά των κιτρινων αναγκαστικά πινελάκι με αλουμινένιο vallejo ή σφουγγαράκι. Ναι, δεν ξεκολλανε με τίποτα. Καλού κακού σε καίρια σημεία βάζω λίγη κ/α. Τα εθνόσημα των Ιαπώνων ήταν "ιερά " κ δεν τα άφηναν ποτέ να φθαρούν.  ::eusa_naughty::
Ναι, το spinner το θελα πιο λεπτό!  :wink:
Και κάτι που μου διέφυγε κ σεις δεν το προσέξατε! :twisted:  Ο Καραμητρος ξέχασα να κολλήσω τα ανοιχτά flaps! ::mastigoma:: ::toualet:: Αλτσχάιμερ ερχομαιαιαιαι! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #204 στις: Μαΐου 24, 2016, 07:21:14 πμ »
Του κουτιού -OOB- κατασκευή δεν ήταν?  :D Μπήκε στο κουτί της λοιπόν  :o κ θα ξαναβγεί στην επόμενη έκθεση της IPMS. Περισσότερες φωτογραφίες κ κάποιες αράδες σύντομα.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #205 στις: Μαΐου 24, 2016, 07:37:21 μμ »
 ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Frank in and out (τέλος και αρχή)
« Απάντηση #206 στις: Μαΐου 24, 2016, 08:18:09 μμ »
Καλησπερα!
Πρωτα οι φωτο αναφορας και εμπνευσης..Μερικες ισως σας φανουν εξεζητημενες.. 8)

Click to see the original size. Click to see the original size.

Τοποθετησα το Χαγιατε σε μια απλη βαση, με μερικες φιγουρες και καποια μικροαντικειμενα προσεχοντας το αυτονοητο-κατι που δεν εκανα σε προηγουμενες δουλειες μου  :?- δηλαδη να κανω το αεροπλανο πρωταγωνιστη και οχι τα αλλα στοιχεια του διοραματος..Το χ(ρ)ωμα προεκυψε απο αναμιξη κοκκινου κ πρασινου κ χρησιμοποιηθηκαν τα αθανατα :wink: ξηρα παστελ στο εδαφος και λιγο στα σημεια του αεροπλανου που πατουσε συχνοτερα  το προσωπικο εδαφους κ οι πιλοτοι.. Το ''harness'' των πιλοτων εγινε απο διπλη ταμιγιοταινια και βαφτηκε πρασινο..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Επεσε καποια μελετη πριν την τελικη τοποθετηση των φιγουρων..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και κατεληξα σε αυτη την τοποθετηση..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size.

Το project τελειωσε?? :roll: ::lol18:: ::eusa_naughty::

Mολις αρχισε!! :roll:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #207 στις: Μαΐου 25, 2016, 09:53:56 πμ »
Ωραίες δουλειές ρε Παναγιώτη!!!!!
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #208 στις: Μαΐου 26, 2016, 06:38:37 πμ »
::thumbleft::
Ωραίες δουλειές ρε Παναγιώτη!!!!!
Γειά σου Γιάνναρε! Ευχαριστώ φίλε!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #209 στις: Μαΐου 26, 2016, 11:41:37 πμ »
Πολύ ωραία βινιέτα Παναγιώτη!
Τελικά δεν κατάλαβα, δεν θα τα βάλεις μαζί τα Φράνκια? :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #210 στις: Μαΐου 26, 2016, 09:51:06 μμ »
Πολύ ωραία βινιέτα Παναγιώτη!
Τελικά δεν κατάλαβα, δεν θα τα βάλεις μαζί τα Φράνκια? :?: :?:
Grazie amico! :mrgreen: ::salut:: Μακάρι να'ξερα! Έχω κάτι τρελές ιδέες για το στήσιμο του σφαγμένου! :twisted: Και μην ξεχνάς: Υπάρχει και το torii! :wink:

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #211 στις: Μαΐου 26, 2016, 10:16:32 μμ »
Πανέμορφο το όλο σκηνικό Παναγιώτη!  :o

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: FRANK in and out
« Απάντηση #212 στις: Μαΐου 30, 2016, 09:36:19 μμ »
Δικαιολογεί την ύπαρξη πολλών ανοιγμένων πάνελ μεν, αλλά οχι αυτών που ήταν καρφωμένα επάνω στην εσωτερική δομή...
Το μεγάλο πάνελ λοιπόν που έχεις αφαιρέσει στο ύψος του πιλοτηρίου είναι εκτός πραγματικότητας για ολοκληρωμένο κατασκευασμένο αεροσκάφος.
Η κατασκευή της ατράκτου του Κι-84 είναι ημικελυφοειδούς  τύπου ( semi-monocoque -όπως ήταν και στα περισσότερα μαχητικά του ΒΠΠ). Πρώτα κατασκευαζόταν η άτρακτος επάνω σε βάση ευθυγράμμισης, συνδέονταν οι πτέρυγες (που και αυτές φτιάχνονταν ξεχωριστά σε βάση ευθυγράμμισης), μετά τοποθετούνταν τα εξαρτήματα εντός της ατράκτου, το σύστημα προσγείωσης και στο τέλος οι βάσεις του κινητήρα,  τα παρελκόμενα, ο κινητήρας και τα καλύμματά του.
Αυτό το πάνελ (και οποιοδήποτε άλλο που δεν έβγαινε με βίδες) για να αντικατασταθεί  ήταν τεράστιος μπελάς (μπορούσε μόνο να "μπαλωθεί") και σε περίπτωση μεγάλης ζημιάς προτιμούσαν να πάει το αεροπλάνο για ανακύκλωση.

Αυτό που θα δείξεις δηλαδή είναι ένα cutaway. Οπότε οποιαδήποτε βάση-βινιέτα-διόραμα που παραπέμπει στην πραγματικότητα δεν θα ταιριάζει  με την κατασκευή κατά τη γνώμη μου, προτιμότερη βάση με καθρέφτη ή λουστραρισμένη.
Λεω γω τωρα μπας και γλυτωσω και απο cutaway το παω σε renovation project. :roll:  Χωρις να αμφισβητω τα γραφομενα του αγαπητου θειου ::salut:: πώς δικαιολογειται η τοποθετηση των καννιβαλισμενων πανελ στα Χαγιατε που παραθετω? ::dontknow::

Τα συγκεκριμενα προφιλ δεν ειναι τυχαια..Το πρωτο στην θολη φωτο ηταν το ''85'' που ειχα αρχικα υπ οψιν να αναπαραστησω και το δευτερο ειναι αυτο που τελικα επιλεγω.. :roll: 8)

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #213 στις: Μαΐου 31, 2016, 12:16:43 πμ »
Για το προφίλ θα ήθελα να δώ την πηγή του γιατί είναι καλλιτεχνική απεικόνιση και πιθανόν να είναι λάθος. Το βρίσκω πολύ δύσκολο να αντικαταστάθηκε φέτα στην άτρακτο. Θεωρητικά γίνεται, αλλα το βρίσκω απίθανο να συνέβη εν καιρώ πολέμου. Ισως το βάψιμο της περιοχής να έχει σχέση με την ορατότητα ή την  "ιερότητα" του εθνοσήμου
Η φωτό δείχνει αυτό που έχω γράψει στην παράθεση, ένα μπάλωμα. Είχε δηλ η άτρακτος κάποιες τρύπες (απο σφαίρες πχ)  και και αφού καθαρίστηκε γύρω από τα πλήγματα καρφώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι λαμαρίνα που κάλυπτε όλες τις ζημιές επάνω απο την παλιά για να αποκατασταθεί η δομική αντοχή.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #214 στις: Μαΐου 31, 2016, 01:19:55 πμ »
Κατανοητό κι ευχαριστώ για την απάντηση θείε!  ::salut::
Πανέμορφο το όλο σκηνικό Παναγιώτη!  :o

Ευχαριστώ πολύ Λάμπρο! Ελπίζω το 2ο σκηνικό να έχει περισσότερο μοντελιστικό ενδιαφέρον. ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #215 στις: Ιουνίου 02, 2016, 06:53:16 πμ »
Η επιχειρηση αλλαγής ταυτότητας του Χαγιατε 2 συνεχίζεται έχω κολλήσει όμως κάπου. Από το προφίλ δεν φαίνεται καθαρά πού τερματίζει προς τα κάτω το καννιβαλισμένο πάνελ. Οποιαδηποτε πρόταση ευπρόσδεκτη! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Frank in and out #TEASER#
« Απάντηση #216 στις: Ιουνίου 04, 2016, 10:03:02 πμ »
Οχι αλλο κάρβ μασκαρισμααααααααα!!!! :evil: ::violent1:: ::violent1:: Ταχω παιξει τελειως!! 24 χρονια στο χομπυ μας βαρεσα μπιελα με αυτα τα Χαγιάτια! ::brancard:: Tsukareta, που λενε κι οι πατριωτες τους!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #217 στις: Ιουνίου 04, 2016, 10:51:34 πμ »
Χαχα, τάπαιξες, ε. Πού να δεις και εμείς που παρακολουθούμε και μας έχεις σπάσει το ηθικό.

Όσον αφορά το κανιβαλισμένο πάνελ, σε διάφορα προφίλ και φωτογραφίες μοντέλων που είδα, μοιάζει να κάνει ένα δοντάκι στην κάτω πλευρά στη ρίζα της πτέρυγας. Οι γνήσιες φωτογραφίες είναι πολύ φλου και δεν φαίνεται. Το προφίλ με το κανιβαλισμένο δεν το δείχνει σωστά γιατί πιάνει και την πτέρυγα. Δηλαδή, όπως είναι το δόντι στο πάνελ, πρέπει δεξιά να κατεβάσεις λίγο το χρώμα μέχρι τη γραμμή του πάνελ (ή καλύτερα να αρχίζει το άσπρο ή γαλάζιο καμουφλάζ της κάτω πλευράς του κανιβαλισμένου αεροσκάφους), ενώ ακριβώς αριστερά η ακρούλα του χινομάρου πρέπει να είναι από το παλιό πάνελ.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #218 στις: Ιουνίου 04, 2016, 10:59:48 πμ »
Χαχα, τάπαιξες, ε. Πού να δεις και εμείς που παρακολουθούμε και μας έχεις σπάσει το ηθικό.

Όσον αφορά το κανιβαλισμένο πάνελ, σε διάφορα προφίλ και φωτογραφίες μοντέλων που είδα, μοιάζει να κάνει ένα δοντάκι στην κάτω πλευρά στη ρίζα της πτέρυγας. Οι γνήσιες φωτογραφίες είναι πολύ φλου και δεν φαίνεται. Το προφίλ με το κανιβαλισμένο δεν το δείχνει σωστά γιατί πιάνει και την πτέρυγα. Δηλαδή, όπως είναι το δόντι στο πάνελ, πρέπει δεξιά να κατεβάσει λίγο το χρώμα μέχρι τη γραμμή του πάνελ, ενώ ακριβώς αριστερά η ακρούλα του χινομάρου πρέπει να είναι από το παλιό πάνελ.
Κωστη ακολουθησα τη λογικη και ''επεξεργαστηκα'' το συγκεκριμενο πανελ ολικα με βαση τα σχεδια. Το πιο πιθανο κατω απο το πρασινο λεοπαρδαλέ να υπηρχε αλουμινιο, αλλά επαιζε με καποιες πιθανοτητες να ηταν και το grey green οποτε προτιμησα τη 2η επιλογη για να κανω σπασιμο στο αλουμινιο της ολης κατασκευης. :twisted:  Παντως η 102η Sentai ειχε καποια περιεργα camo με αποκορυφωμα το περιφημο 'μπλε' Χαγιατε...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #219 στις: Ιουνίου 04, 2016, 11:09:00 πμ »
Όντως, καλύτερα το grey green για να φαίνεται η διαφορά. Γιατί ξαναμασκάρισες τις πτέρυγες, δεν ήταν τελειωμένα τα χινομάρου;

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #220 στις: Ιουνίου 04, 2016, 11:43:18 πμ »
Όντως, καλύτερα το grey green για να φαίνεται η διαφορά. Γιατί ξαναμασκάρισες τις πτέρυγες, δεν ήταν τελειωμένα τα χινομάρου;
Θέλανε ξαναπέρασμα, θα έχω εκτενές "ρεπορτάζ " σύντομα ελπίζω.☺

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Frank in and out (ζήτω η 102η)!
« Απάντηση #221 στις: Ιουνίου 04, 2016, 11:05:43 μμ »
Konnichiwa! ::salut::
Η ξεπετα με τη βινιετα φαινεται να εκανε καλο γιατι μου ανοιξε την ορεξη για μερικες ακομα προσθηκες/βελτιωσεις στο σφαγμενο Χαγιατε..Οριστικοποιηθηκε η επιλογη του προφιλ με το καννιβαλισμενο πανελ-σφαγες-καννιβαλοι μαζι! ::glossa::  Ο Fujimoto και η 246η Sentai εδωσαν τη θεση τους στην 102η. Αν προσεξετε το εγχρωμο προφιλ που παρεθεσα πιο πανω, γραφει οτι η 2η Chutai χρησιμοποιουσε πανελ απο γκρι κ πρασινη παραλλαγη. Το ασπρομαυρο προφιλ που εχω παραθεσει επισης, ειναι τρια πουλακια, γιατι αναφερει οτι το συγκεκριμενο αεροπλανο ανηκε στην 52η Sentai το εμβλημα της οποιας ειναι ελαφρως διαφορετικο.Λεπτομερειες θα μου πειτε.. 8) Τελος παντων,οι μεχρι τωρα προσθηκες περιλαμβανουν την κατασκευη του radio compartment cover στο πλαι της ατρακτου,καποια καλυμματα του cowling,την κατασκευη μιας νεας δεξαμενης καυσιμου και την ανακατασκευη/λεπτυνση των καλυμματων των τροχων. Το εμβλημα της 102ης εγινε με αυτοσχεδιες μασκες, ενω βαφτηκε κ το λευκο περιγραμμα των Χινομαρου στο πλαι της ατρακτου.Το μοντελο ψεκαστηκε σε ορισμενα σημεια με αποχρωσεις alclad white/dark aluminium. Tα κουμπουρια ψεκαστηκαν με steel alclad,πασαλειφτηκαν με μαυρο λαδι το οποιο αργοτερα αφαιρεθηκε με πινελο εκτος απο τις εσοχες.Οπως προανεφερα ειναι η πρωτη φορα που τα μασκαρισματα/βαψιματα μου πηραν τοσο πολυ χρονο..

102η..
 ::arrowdown::

Click to see the original size. Click to see the original size.

52η..
 ::arrowdown::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το μοντελο αφεθηκε στην ακρη να ξαποστασει :mrgreen: μεχρι νεωτέρας..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Καλη Κυριακη σε ολους!

Jaa mata,(Tα ξαναλεμε).. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #222 στις: Ιουνίου 04, 2016, 11:34:50 μμ »
Χρέπι το άτιμο το κατάντησες ::gyros::. Δεν το λυπάσαι :?: :D
Μοναδική η δουλειά σου Παναγιώτη, όπως πάντα ::thumbleft::.
Καλά τελειώματα.... こんばんは ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
Απ: Frank in and out #TEASER#
« Απάντηση #223 στις: Ιουνίου 05, 2016, 11:14:02 πμ »
Οχι αλλο κάρβ μασκαρισμααααααααα!!!! :evil: ::violent1:: ::violent1:: Ταχω παιξει τελειως!! 24 χρονια στο χομπυ μας βαρεσα μπιελα με αυτα τα Χαγιάτια! ::brancard:: Tsukareta, που λενε κι οι πατριωτες τους!

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ...... Εμείς νά δείς τί παθαίνουμε.... :lol: :lol:( ::thumbleft::)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #224 στις: Ιουνίου 05, 2016, 11:27:01 πμ »
Χρέπι το άτιμο το κατάντησες ::gyros::. Δεν το λυπάσαι :?: :D
Μοναδική η δουλειά σου Παναγιώτη, όπως πάντα ::thumbleft::.
Καλά τελειώματα.... こんばんは ::salut::
おはよう Γιαννης-σαν! ::salut:: Οχι, δεν το 'λυπαμαι' καθολου! :twisted: Θελω να του βγαλω τα εσώψυχα! ::icon_hang:: ::gyros:: ::bat:: ::M249SAW:: ::tsekouri:: ::prioniicon:: Πιστευω οτι-καλως εχοντων- στο τελος θα ειναι μαζεμένο..Σε ευχαριστω!

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ...... Εμείς νά δείς τί παθαίνουμε.... :lol: :lol:( ::thumbleft::)
Ευχαριστω Μιχαλη! ::salut::

Tags: