Αποστολέας Θέμα: GRAPHOTECH BD-183 Πρόβλημα  (Αναγνώστηκε 2126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος logicthanos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Pireas
GRAPHOTECH BD-183 Πρόβλημα
« στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 05:46:11 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από αρκετό διάβασμα στο forum πήρα και εγώ την απόφαση να φύγω από τον αερογράφο του δεκάρικου, SINGLE BD-138 , για έναν BD-183 DOUBLE βαρύτητας.
Η επίσκεψη έγινε στο γνωστό τρίγωνο της Ιπποκράτους και αφού επισκέφτηκα τα καταστήματα έκανα την αγορά μου.

BD-183, βαρύς στο χέρι, στιβαρή κατασκευή κτλ. ότι πρέπει για εναν άσχετο σαν και εμένα.  ::salut::

Όπως πάντα εκτός budget αφού πήρα όλο το σετάκι με 0.3 , 0.5 , και 0,8  :lol:

ʼμεση επιστροφή στο σπίτι, παρακάμπτοντας όσες δουλειές είχα να κάνω  :mrgreen: , και δοκιμές...

Και τωρα δεν ξέρω αν η ασχετοσύνη μου αναλαμβάνει τα ηνία ή κάτι άλλο δεν πάει καλα...

Με διαλυμένο χρώμα enamel model master basic και Revel mat έχω overspray..πολύ όμως.. ʼδειασμα το χρώμα (Revel η πρώτη δοκιμή), καθάρισμα ο αερογράφος και δοκιμή με model master πιο αραιωμένο. Καλύτερο αποτέλεσμα σε πιο χοντρές γραμμές, overspray στις πολύ ψηλές.
Έκανα αλλαγή στη πίεση, βασικά μείωσα αφού το κομπρεσεράκι που λειτουργώ δεν έχει ένδειξη  :oops: , αλλά χειρότερα. Με τα πολλά τα κατάφερα κάπως καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να πώ πως είμαι και ευχαριστημένος ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ,μην παρεξηγηθώ κιόλας αφού είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ  :? .

Και τώρα τί με παραξενεύει...
Κατά τον καθαρισμό του αερογράφου αφαίρεσα την βελόνα 0,3 Που έχει by default και συνειδητοποιησα ότι η μια μεριά της κεφαλής  γρατζουνάει (συγγνώμη για τον "όρο" αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο να το περιγράψω  :oops: ) Με δοκιμή στο χέρι μου όντως ενώ οι υπόλοιπες πλευρές της βελόνας είναι λείες από την μια πλευρα αφήνει γραμμή στο δέρμα.
Με έλεγχο στις υπόλοιπες δυο βελόνες δεν έχω το ίδιο θέμα.

Από όσο καταλαβαίνω υπάρχει προβληματάκι με την βελονίτσα του. Εννοείται πως δεν κάνω καμία παρέμβαση, μιας και θα μιλήσω με το κατάστημα την Δευτέρα το πρωί..
Προσπάθησα να αφαιρέσω το nozzle 0,3 για να κάνω δοκιμή με μεγαλύτερη βελόνα, αλλά ως άσχετος εννοείται πως δεν τα κατάφερα.

Με φωτό σε μεγέθυνση νομίζω πως φαίνεται το θεματάκι με την βελόνα καθαρά.

http://postimg.org/image/tql4tytmr/

Αυτά..

Δεκτές όποιες γνώμες - παρατειρήσεις..   
::thanx::

Admin Edit: Παρακαλώ οι φωτογραφίες να στοιχίζονται οριζόντια.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Απ: BD-183 Πρόβλημα
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 06:12:04 μμ »
Εμενα μου φαινεται στραβωμενη η βελονα, το καλυτερο θα ηταν να περασεις μια βολτα απο το καταστημα. Λογικα θα λυθει αμεσα το προβλημα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 06:25:50 μμ »
Καλησπέρα.

Πρωί πρωί Idomeneas έχει επίσκεψη στο κατάστημα.

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 08:51:54 μμ »
Και 'μένα είχε το ίδιο πρόβλημα αλλά στην βελόνα-μπεκ 0.5 που είχε από τον κατασκευαστή πάνω. Ισιωσα μόνος μου την βελόνα με ξύλινο μολύβι πάνω σε γυάλινη επιφάνεια(υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube). Το μπέκ φοβήθηκα να το ζορίσω και μου το έβγαλε ο καταστηματάρχης που τον αγόρασα , προφανώς ήταν σφηνωμένο λόγω μή λίπανσης. Από τότε βάζω λίγο βαζελίνη στα σπειρώματα και στην πατούρα του μπεκ και δεν αντιμετώπησα ξανά πρόβλημα. Χρησιμοποιώ μόνο το 0.5 σετ γιατί έχω αλλους στα μικρότερα μπεκ, και κυρίως για βερνίκια. Πάντως η καλύτερη λύση είναι να πας στου Λαρόζα και είμαι σίγουρος ότι θα σου τα αντικαταστήσει.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 01:47:48 πμ »
Καλησπέρα!

Δεν κατέχω το σπόρ, ίσιωμα βελόνας, και μιας και τον πήρα μόλις προχθές θα κάνω βόλτα πρωί πρωί να λύσω το θέμα. Και εμένα το μπέκ σφηνωμένο και δεν το παραζόρισα για να το βγάλω.

Θα το βγάλει ο ειδικός το πρωί!

Ευχαριστώ!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 08:41:17 πμ »
Μιας και έχω τον ίδιο αερογράφο, μπορώ να σου πω πως το μπεκ δεν πρέπει να το φοβάσαι. Μπορείς να εξασκήσεις δύνμη για να το βγάλεις, μπορεία να το πιάσεις με μία πέσνα από το μέσο του μήκους του και απαλά να το στρίψεις, αυτό θα το απελευθερώσει. Φυσικά πρέπει πρώτα να έχεις βγάλει τη βελόνα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 01:46:05 μμ »
Καλησπέρα!

Μετά από επίσκεψη στο κατάστημα έγινε άμεση αντικατάσταση στη βελόνα αλλά και στο μπέκ, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επιστροφή και δοκιμές.. Δεν ψεκάζει καθόλου..Ανεβάζω πίεση φτύνει και τα γυρνάει όλα πίσω.
Έλυσα, καθάρισα καλά, αραίωμα στο χρώμα καλύτερο και νομίζω πως είμαι ΟΚ..

Τί λέτε οι πιο εμπειροι?

ΥΓ. Σόρρυ για τις εικόνες αλλά κάτι δεν πάει καλά σήμερα...  :twisted: :twisted:

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 03:35:14 μμ »
Προσωπικά μια χαρά το βλέπω το βάψιμο. Μακάρι και ο δικός μου αερογράφος να έκανε τόσο ψιλές γραμμές.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 04:08:16 μμ »
thnxx Jim!!

Έχει να κάνει και το χέρι βλέπεις..  :D Αν δεν είσαι ΑΡΧΑΡΙΟΣ δεν βγάζει λεπτή γραμμή..

::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 04:12:49 μμ »

Αρχάριος είμαι αλλά έχω Badger 200   :mrgreen:

Tags: graphotech