Καλησπέρα σε όλους.
Μετά από αρκετό διάβασμα στο forum πήρα και εγώ την απόφαση να φύγω από τον αερογράφο του δεκάρικου, SINGLE BD-138 , για έναν BD-183 DOUBLE βαρύτητας.
Η επίσκεψη έγινε στο γνωστό τρίγωνο της Ιπποκράτους και αφού επισκέφτηκα τα καταστήματα έκανα την αγορά μου.
BD-183, βαρύς στο χέρι, στιβαρή κατασκευή κτλ. ότι πρέπει για εναν άσχετο σαν και εμένα.

Όπως πάντα εκτός budget αφού πήρα όλο το σετάκι με 0.3 , 0.5 , και 0,8

ʼμεση επιστροφή στο σπίτι, παρακάμπτοντας όσες δουλειές είχα να κάνω

, και δοκιμές...
Και τωρα δεν ξέρω αν η ασχετοσύνη μου αναλαμβάνει τα ηνία ή κάτι άλλο δεν πάει καλα...
Με διαλυμένο χρώμα enamel model master basic και Revel mat έχω overspray..πολύ όμως.. ʼδειασμα το χρώμα (Revel η πρώτη δοκιμή), καθάρισμα ο αερογράφος και δοκιμή με model master πιο αραιωμένο. Καλύτερο αποτέλεσμα σε πιο χοντρές γραμμές, overspray στις πολύ ψηλές.
Έκανα αλλαγή στη πίεση, βασικά μείωσα αφού το κομπρεσεράκι που λειτουργώ δεν έχει ένδειξη

, αλλά χειρότερα. Με τα πολλά τα κατάφερα κάπως καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να πώ πως είμαι και ευχαριστημένος ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ,μην παρεξηγηθώ κιόλας αφού είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ

.
Και τώρα τί με παραξενεύει...
Κατά τον καθαρισμό του αερογράφου αφαίρεσα την βελόνα 0,3 Που έχει by default και συνειδητοποιησα ότι η μια μεριά της κεφαλής γρατζουνάει (συγγνώμη για τον "όρο" αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο να το περιγράψω

) Με δοκιμή στο χέρι μου όντως ενώ οι υπόλοιπες πλευρές της βελόνας είναι λείες από την μια πλευρα αφήνει γραμμή στο δέρμα.
Με έλεγχο στις υπόλοιπες δυο βελόνες δεν έχω το ίδιο θέμα.
Από όσο καταλαβαίνω υπάρχει προβληματάκι με την βελονίτσα του. Εννοείται πως δεν κάνω καμία παρέμβαση, μιας και θα μιλήσω με το κατάστημα την Δευτέρα το πρωί..
Προσπάθησα να αφαιρέσω το nozzle 0,3 για να κάνω δοκιμή με μεγαλύτερη βελόνα, αλλά ως άσχετος εννοείται πως δεν τα κατάφερα.
Με φωτό σε μεγέθυνση νομίζω πως φαίνεται το θεματάκι με την βελόνα καθαρά.
http://postimg.org/image/tql4tytmr/

Αυτά..
Δεκτές όποιες γνώμες - παρατειρήσεις..
Admin Edit: Παρακαλώ οι φωτογραφίες να στοιχίζονται οριζόντια.