Αποστολέας Θέμα: Φιγούρες στα 25 χιλιοστά.  (Αναγνώστηκε 2463 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Φιγούρες στα 25 χιλιοστά.
« στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 12:12:01 πμ »
Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να βρω φιγούρες που θέλω στην 1/72-76 που δουλεύω, έτσι μου καρφώθηκε στο μυαλό να τις φτιάξω μόνος μου. Επιτυχία; Αποτυχία; ο χρόνος θα δείξει, έτσι και αλλιώς δεν φημίζομαι για την ποιότητα της δουλειάς μου!! :oops: Έτσι λοιπόν μετά από λίγο διάβασμα και μελέτη βίντεο κυρίως, αποφάσισα να το παλέψω. Θέλω να φτιάξω ένα οδηγό για το βυτιοφόρο που φτιάχνω, έτσι για να πάρει λίγο ζωή, ο οποίος θα μπει λίγο παραδίπλα και θα απολαμβάνει ένα τσιγαράκι σε μια στιγμή χαλαρώσεις!! Τώρα αν θα πετύχουν όλα αυτά; είναι μια πολύ καλή ερώτηση! Το φιγουρακι είναι στα 25 χιλιοστά, είναι η πρώτη προσπάθεια, έχει φτάσει εδώ.......

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Φυσικά σχόλια προτάσεις κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά!! Είναι καινούριο βήμα και τα χρειάζομαι!!
Θα επανέλθω Δημήτριος!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Φιγούρες στα 25 χιλιοστά.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 12:40:39 πμ »
Φιγούρες στην 1/72-1/76 σίγουρα θα βρεις όσες θέλεις ή μπορείς να βρεις μια καλή βάση για να κάνεις την μετασκευή που θέλεις. Εδώ μπορείς να δεις περίπου ότι κυκλοφορεί ή έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν - ταξινομημένα, με κριτική και με φωτογραφίες. Συνεπώς υπάρχει ποικιλία.

Όσον αφορά το εγχείρημα σου, είναι πολύ φιλόδοξο! Σκρατς φιγούρα σε τέτοια κλίμακα απαιτεί πολλή λεπτοδουλειά. Έχεις κάνει μια ενδιαφέρουσα πρώτη αρχή, αλλά μάλλον θα χρειαστούν και άλλες προσπάθειες μέχρι να πετύχεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Οι αναλογίες είναι γενικά καλές, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και όχι ιδιαίτερα εύκολο αν λάβουμε υπόψη ότι είναι πρώτη προσπάθεια. Το κεφάλι είναι ίσως λίγο μεγάλο για το σώμα με τις κόχες των ματιών πολύ βαθιές και τα άκρα (χέρια - πόδια) κάπως χοντρά. Οι ώμοι παραείναι στενοί. Το αριστερό χέρι κρέμεται κάπως αφύσικα και ο αγκώνας είναι πιο ψηλά από όσο πρέπει (μικρό μπράτσο-μεγάλος βραχίονας). Αν παίρνει τρίψιμο το υλικό που χρησιμοποίησες, ίσως μπορείς να τη φέρεις στα ίσια της ακόμη και αυτήν την πρώτη φιγούρα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 02:04:19 πμ »
Καλό το εγχείρημά σου αλλά γιατί να παιδεύεσαι αφού
η Preiser βγάζει φιγούρες σε πλαστικό που μπορείς να
δουλέψεις-μετατρέψεις με πολύ καλά αποτελέσματα;
Είναι μικρή η κλίμακα και δύσκολη για ιδιοκατασκευές.

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Κωνσταντίνος
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 03:06:21 μμ »
Καλό το εγχείρημά σου αλλά γιατί να παιδεύεσαι αφού
η Preiser βγάζει φιγούρες σε πλαστικό που μπορείς να
δουλέψεις-μετατρέψεις με πολύ καλά αποτελέσματα;
Είναι μικρή η κλίμακα και δύσκολη για ιδιοκατασκευές.

που της βρίσκεις φιλέ μου στην ελλαδα ? γιατί ψάχνω & ειναι δυσεύρετες. :(
δεν υπάρχουν........
Σταματης Κωνσταντίνος

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 03:13:09 μμ »
που της βρίσκεις φιλέ μου στην ελλαδα ? γιατί ψάχνω & ειναι δυσεύρετες. :(
δεν υπάρχουν........
http://www.e-kalfakis.gr/index.php

Μη βασιστείς στο e-shop, κάνε τους ένα τηλέφωνο :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Κωνσταντίνος
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 03:19:44 μμ »
http://www.e-kalfakis.gr/index.php

Μη βασιστείς στο e-shop, κάνε τους ένα τηλέφωνο :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ
θα συμπληρώσω & εγώ (πρώτα ένα τηλεφωνώ) γιατί δοκίμασα & το ξέρω ::salut::
πάντα φιλικά & χωρίς καμιά παρεξήγηση στον φίλο Kostis Pap
Σταματης Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 06:13:32 μμ »
Κώστα και Κώστα, σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Η αλήθεια είναι ότι το κεφάλι μου βγήκε λίγο μεγαλύτερο και έχεις δίκιο για ώμους και άκρα, άλλα πρώτη προσπάθεια είναι και ελπίζω να βελτιωθώ στην συνέχεια.
Τώρα όσο αναφορά την ποσότητα που υπάρχει σε φιγούρες το γνωρίζω, το θέμα είναι ότι δυσκολεύομαι πολύ να βρω εδώ που βρίσκομαι και η αγορά από το ίντερνετ δεν συμφέρει, με την βουτιά που έκανε η κορώνα τον τελευταίο καιρό συν το 25%+ για το φόρο εκτελωνισμού στο πόσο μαζί με τα ταχυδρομικά και ξεκινώντας πια από τις 200 κόρωνες αγορά η 20EUR αν προτιμάτε!! Έτσι λοιπόν οι φιγούρες της πρεισερ που μπορεί να κοστίζουν γύρω στα 10 EUR συν 6-7EUR ταχυδρομικά τις καταστούν ασύμφορες προς αγορά πόσο μάλλον αν βάλεις κάτι ακόμα και πληρώσεις και τον εκτελωνισμό. Τελευταία πλήρωσα γύρω στις 200 κορώνες για αγορά 400 κορωνών μοντέλα. Όπως καταλαβαίνετε προτιμώ να παιδευτώ και να βγάλω την φιγούρα που θέλω έστω και οριακά αποδεκτή, ούτως η άλλως για την πλάκα μου κάνω ότι κάνω!! Όταν θα συμπληρώσω μια καλή παραγγελία που να μπορέσει να είναι καλύτερή οικονομικό στο τέλος τότε θα μπουν φιγουρες μέσα, μέχρι τότε θα το παλέψω, εκτός και αν βρω στα μοντελαδικα εδώ, αυτό που θέλω!! Αυτήν την στιγμή δεν συμφέρει η αγορά από έξω!! έτσι απλά!!
Οπότε μάλλον θα με ανεχτείτε και εδώ, ζητώντας την γνώμη σας!!
Θα επιστρέψω Δημήτριος!!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 03, 2015, 12:36:56 πμ »
Καλησπέρα, προσπάθησα να διορθώσω λίγο το φιγουράκι!Προσθεσα λίγο φιμο στους ώμους, έτριψα πόδια και χεριά, νομίζω ότι είναι αποδεκτό!!
Καλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα, άλλα θέλω να κλείσω το προτζεκτακι!! Να ξεκινήσω κάτι άλλο!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω το επόμενο να είναι καλύτερο έστω και λίγο!!
Φυσικά σχόλια προτάσεις κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά!!
Θα επανέλθω Δημήτριος!! :wink: ::salut::

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 03, 2015, 01:08:19 πμ »
Δημήτριε :mrgreen: για πρώτη προσπάθεια μια χαρά είναι. ʼλλωστε γιατί να παίρνουμε έτοιμα όταν μπορούμε να σκρατσάρουμε!
fimo χρησιμοποίησες; το έψησες;

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 03, 2015, 01:20:09 πμ »
Δημήτριε :mrgreen: για πρώτη προσπάθεια μια χαρά είναι. ʼλλωστε γιατί να παίρνουμε έτοιμα όταν μπορούμε να σκρατσάρουμε!
fimo χρησιμοποίησες; το έψησες;

Ναι, ξεκίνησα με εποξικο στόκο, πάνω στο σύρμα, άλλα άρχισε να σκληραίνει επικίνδυνα και μετά χρησιμοποίησα φιμο, ψήσιμο και τρίψιμο με λίμα και γυαλόχαρτα. Σίγουρα το έτοιμο είναι αλλιώς αλλά στο τέλος μένει και η ικανοποίηση ότι κάτι έγινε, κάλο; άσχημο; δεν έχει τελικά τόση σημασία!!!  :mrgreen: :mrgreen:
 :wink: ::salut::

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 03, 2015, 01:28:34 πμ »
Ελπίζω το τσιγαράκι να μην το κάνει πολύ κοντά στο βυτιοφόρο και έχουμε καμία έκρηξη:oops:

στο τέλος μένει και η ικανοποίηση ότι κάτι έγινε, κάλο; άσχημο; δεν έχει τελικά τόση σημασία!!!  :mrgreen: :mrgreen:
 :wink: ::salut::
Συμφωνώ, αυτή είναι η ουσία.

Tags: