Αποστολέας Θέμα: H μοντελιστικη αγορά στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 26505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Απ: Ο μοντελισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #175 στις: Ιανουαρίου 19, 2007, 01:14:26 μμ »
Πες τα Χρυσόστομε ... :roll:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #176 στις: Ιανουαρίου 19, 2007, 02:14:09 μμ »
κ χαθειτε στον κοσμο που προσφερει γαληνη γιατι ο πραγματικος ειναι επιεικώς για τα μπαζα. :oops:
Μ@ΜΩΤΟ εχασα το κομματι που στο διαολο μου επεσε
αντε βρες που πηγε
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος thomasofluton

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 10:15:24 μμ »
Ο μοντελισμος στην Ελλαδα.....

Μπήκα και εγώ να διαβάσω ελπίζοντας να βρώ κατι που δεν ξέρω...

Να μαθω κατι για την ιστορια του μοντελισμου στην Ελλαδα και γιατι όχι κουτσομπολια...

Να μάθω κι εγώ πως αρχισε τη και απο ποιους... γιατι σιγουρα δεν ήταν μονο ένας...

Και αντί αυτού?

ενα ομηρικό ζήτημα για το ποιος αγοραζει φτηνα και ποιος πουλαει ακριβα......

Και ο ένας καλά κανει κατα την γνώμη μου και ο άλλος.... καθε πράγμα εχει τον αγοραστη και τον πωλητη του βρε παιδια...

Αφήστε που μου δημιουργήσατε ψυχολογικό πρόβλημα γιατί εγώ μη γνωρίζοντας γραφή και ανάγνωση νοιώθω να μην μπορώ να αγκίξω την εξυπνάδα κανενός... και κοντέβω να βάλω σκοπό της ζωής μου πώς θα γίνω κι εγώ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ....

Καμια συνταγη???

Ευχαριστώ που με ακούσατε..... ή μαλλον με διαβάσατε.......

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 10:18:51 μμ »
       διάβασε καλύτερα αυτό

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3348.0

Αποσυνδεδεμένος thomasofluton

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #179 στις: Φεβρουαρίου 25, 2007, 06:26:44 μμ »
Ευχαριστώ πολυ για την πληροφορια nick δεν το ειχα δει ειναι αλήθεια αλλα ο τιτλος του post παραμένει παραπλανητικος!!!

Όχι οτι με ενοχλει βέβαια....εγώ είμαι χρονια στον χώρο και τους αγαπάω όλους έξυπνους και χαζους με τις ιδιοτροπίες και τις παραξενιές τους...όμως καποια πραγματα θα τυχει να τα διαβασει και κανένας νέος στον χώρο και θα τραβάει τα μαλιά του....

Τώρα σε ότι αφορά το γεγονός ότι οι έμποροι στην Έλλαδίτσα βγάζουν πολλά λεφτά είναι γεγονός.... μην βλέπετε που οι περισσοτεροι είναι low profile και δεν το δίχνουνε αλλά είναι βαθύπλουτοι...

Εγώ ψωνίζω από όλους ψώνιζω και από το εξωτερίκο την Αγγλια και την Ιαπωνια ας πούμε εκει που οι έμποροι είναι ποιο φτωχοι και πρέπει να τους βοηθάμε........

έχω πληρώσει και τελωνειο για να μην πέσει εξω η ελλαδιτσα εξάλου αν ο πωλητη΄ς σου έχει βάλει τιμολόγιο μέσα μόνο τον ΦΠΑ πληρώνεις... δέν είνια κάτι δραματικό ποια.....

διάβασε καλύτερα αυτό

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3348.0

Αποσυνδεδεμένος tsakmak

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #180 στις: Μαΐου 11, 2007, 03:40:05 μμ »
Έλληνες μοντελιστές υποστηρίξτε τα ελληνικά μοντελο-καταστήματα
 Ελληνικά μοντελο-καταστήματα υποστηρίξτε τους (λίγους δυστυχώς) έλληνες μοντελιστές
Μόνο έτσι θα εξακολουθούμε να "υπάρχουμε" και οι 2 μας!!!!!

Υ.Γ. Χαιρετίζω και συμφωνώ απόλυτα με την "ύπαρξη" μοντελο-καταστηματαρχών στην παρέα μας εδώ μέσα.
   Παναγιώτης

Σωστα!
Παναγιωτη αν και καθημενος,ορθα εμιλησες. :)
Ναι να υπαρχουν και αυτοι,φτανει μονο μη προσπαθουν να κατηγορουν ο ενας τον αλλον,(ελληνικο μικροβιο) και να βαζουν "καλοθελητες" να μας παραπλανουν.

Γιατι εβλεπα σε διαφορα θεματα που ψαχνονται διαφοροι να κερδισουν ενα 2-3% και αγοραζουν απ εξω. Και μετα ζηταμε,ποικιλια, και καλες τιμες?
Και φυσικα μεσα σε ολα αυτα και διαφορες"ενωσεις" και "συλλογοι" που βρισκουν τθς αρχαριους και τους αλλαζουν τα φωτα (αυτο γινεται συνηθως στα τηλ/να).

Οπως ειχα πει ,μεσα σε ολα αξιζει και η προσωπικη επαφη με τον μαγαζατορα,αλλους μοντελιστες αλλά η υποστηριξη αυτη να γινεται με μετρο και οχι να μας χαιδευουν τα....μαγουλα διαφοροι επιτηδειοι.
Καποιοι ειπαν πως εφυγε ο μπαμπουλας της παραγγελιας απο το διαδυκτιο αλλα φευ....
Και καποιοι αλλοι "εξυπνοι" ακομη κλαινε το καπελωμα τους. Ξερω κολητο μου αεροπλανα (R/C) που βρηκε εδω ενα κομπλε κιτα στα 500 EUR και στην αμερικη στα 300 EUR . Τα ταχυδρομικα ηταν καπου στα 50EUR (μεγαλο ηταν το αιμο) και αποφασιζει να το φερει. Μιλαμε ακομη δεν υπηρχε το EUR αλλά το λεω για να καταλαβετε τι επαιξε.

Ερχεται λοιπον το κιτ και....+25% δασμοι και επειδη μεσα ειχε τηλεκατευθυνση +36% ΦΠΑ => 350+75+108=533 EUR !!!!!!!!

Α ξεχασα τον εκτελωνιστη αλλά δεν θυμαμαι τι του χρεωσε.

Με γεια σου ρε Γιωργη!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #181 στις: Μαΐου 11, 2007, 03:53:37 μμ »
..επειδη βλεπω οτι εγινε μεταφορα της συζητησης απο αλλο θεμα ας με συγχωρησουν οι συναθελφοι και να ακολουθησω λεγοντας οτι δεν νομιζω οτι ειπωθηκε καπου οτι δεν πρεπει να υπαστηριζουμε τους ελληνες μαγαζατορες...το αντιθετο μαλιστα...οχι μονο για λογους επιβιωσης των καταστηματω, αλλα και για να κραταμε και ζωντανη την ''επαφη'' της μοντελιστικης κοινοτητας(..εχει γινει και εκτεταμενη συζητηση για αυτο το θεμα πριν απο καποιους μηνες).....παρολα αυτα δεν βλεπω τι εμποδιζει τον καθενα μας να προχωρησει στην αγορα που ο ιδιος θεωρει συμφερουσα για την τσεπη του...ειτε η διαφορα ειναι 1 ειτε 101 ευρω,,αλλωστε για πολλους απο εμας και το κερδος εστω και λιγων ευρω μπορει να εχει την σημασια του...δεν ψαχνουμε τις τιμες απο τσιγγουνια αλλα γιατι τα χρηματα που διοαθετουμε ο καθενας για το hobby μας εχουν διαφορετικο για τον καθενα ''ειδικο βαρος''...
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #182 στις: Μαΐου 11, 2007, 04:14:31 μμ »
Αυτή την στιγμή τρέχει αγορά απο τα Hannant's. Eαν προσέξετε την παράθεση των παραγγελιών, οι περισσότερες αφορούν προϊοντα που δεν κυκλοφορουν στην Ελλάδα.

Τα πράγματα είναι απλά.
Οτι μπορείς να βρείς στην Ελλάδα , το παίρνεις απο εδώ με ίδιες συνήθως τιμές και έχεις και το πλεονεκτημα οτι βλέπεις τι παίρνεις προτού το πάρεις. Καποια εξειδικευμενα θέματα και κυρίως τα βελτιωτικά είναι λογικό να μην βρίσκονται εύκολα στην ελληνική αγορά λόγω της μικρής της αγοραστικής δύναμης, οπότε τα παραγγέλνουμε απέξω.

Αλλά να μην μιλαω άλλο εγώ ο Αθηναίος. Να μιλήσουν τα παιδιά απο την επαρχία (Ιος, Συρος, Ροδος, Θρακη, Γιαννενα, Ζαντε,Βολος κλπ) να πουν τι προβλήματα αντιμετωπίζουν για το χόμπυ τους και μετά συνεχίζουμε την κουβεντα μας

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #183 στις: Μαΐου 11, 2007, 04:49:16 μμ »

Αλλά να μην μιλαω άλλο εγώ ο Αθηναίος. Να μιλήσουν τα παιδιά απο την επαρχία (Ιος, Συρος, Ροδος, Θρακη, Γιαννενα, Ζαντε,Βολος κλπ) να πουν τι προβλήματα αντιμετωπίζουν για το χόμπυ τους και μετά συνεχίζουμε την κουβεντα μας

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος ΘΩΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • γηρασκω αει διδασκομενος.124 ΠΒΕ μουφαγες τα νιατα
    • http://www.thm-models.gr
« Απάντηση #184 στις: Μαΐου 11, 2007, 05:01:48 μμ »

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ

Λυπαμαι αλλα και εγω θα συμφωνησω! Και λεω λυπαμαι γιατι ειναι αμαρτια καταστηματα παιχνιδιων να ριχνουν το βαρος σε σκουπιδοπαιχνιδα,παρα να βαλουν καποια μοντελα,που στο κατω κατω ειναι εκπαιδευτικα!
Ισως μετα απο λιγα χρονια,ελπιζω να ζω τοτε, να διευρυνθει το μαθημα της τεχνολογιας και ισως αντι για χειροτεχνια να μπει μαθημα μοντελισμου στα σχολεια.
Ξερω καποιον που το 1990 ανοιξε μαγαζι σε παραμεθορια περιοχη της Β.Ελλαδας και το κρατησε για 10 χρονια ,παρ'ολο που "εμπαινε μεσα".Μακαρι σημερα να βρεθουν καποιοι εξυπνοι που να μη θελουν να επενδυσουν σε "αρπαχτες" αλλά οντως να δουλεψουν σε αυτες τις περιοχες της περιφερειας (παρακαλω μη την αποκαλειτε επαρχια ,ειμαι κορη ναυαρχου  ::glossa::) και να διαδωσουν τον μοντελισμο.

φιλικα
ΘΧ

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #185 στις: Μαΐου 11, 2007, 05:59:12 μμ »
Τα πράγματα είναι απλά.
Οτι μπορείς να βρείς στην Ελλάδα , το παίρνεις απο εδώ με ίδιες συνήθως τιμές και έχεις και το πλεονεκτημα οτι βλέπεις τι παίρνεις προτού το πάρεις. Καποια εξειδικευμενα θέματα και κυρίως τα βελτιωτικά είναι λογικό να μην βρίσκονται εύκολα στην ελληνική αγορά λόγω της μικρής της αγοραστικής δύναμης, οπότε τα παραγγέλνουμε απέξω.

Συμφωνώ απόλυτα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #186 στις: Μαΐου 05, 2012, 05:35:55 μμ »
Επαναφέρω ένα θέμα, λοιπόν μετά από πολύ καιρό και αφού το ξέθαψα στην αναζήτησή προκείμενου να ανοίξω το θέμα τι αγόρασα σήμερα!!!
Το διάβασα όλο και μπορώ να πω ότι σε πολλά σύμφωνω, με πολλά από όσα έχουν ειπωθεί εδώ μέσα!!!
Εξέφρασα την άποψη παλιότερα ότι ψωνίζω από το εξωτερικό και ότι είναι πιο συμφέρων το οποίο ναι, ισχύει ως ένα σημείο, άλλα ως εκεί!!!
Και εννοώ ότι ζώντας σε χωριό στα 45 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη πίστευα ότι ήταν πιο συμφέρων να ψωνίζω από το ίντερνετ από το εξωτερικό, από το να πάω στην Θεσσαλονίκη να ψωνίσω από το κατάστημα, άλλα συνειδητοποίησα ότι σε μοντέλα που υπάρχουν στην εγχώρια αγορά δεν έχει τόσο τρομερές διάφορες είτε από έξω είτε από εδώ!!!! Αρκετές φορές βρήκα και καλύτερες τιμές!!! Όπως καταλαβαίνεται δεν την συμμερίζομαι σήμερα!!
Σε μοντέλα που δεν υπάρχουν αλλάζει το θέμα!!!
Και στα δυο μαγαζιά που που ψωνίζω από την Θεσσαλονίκη όσο αυτό είναι δυνατό, πότε κάποιος από τους δυο δεν μου αρνήθηκε συμβουλη!!!
Τώρα δεν διάβασα κανέναν να γράφει για όλους εμάς  που κάνουμε παραγγελίες αντικαταβολή και δεν πάμε να τις παραλάβουμε από το ταχυδρομείο είτε γιατί το μετανιώσαμε, είτε γιατί δεν είχαμε τα λεφτά στο τέλος να το παραλάβουμε, είτε γιατί θέλαμε να κάνουμε πλάκα στον υπάλληλο- καταστηματάρχη!!! Έγινα μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού πριν λίγο καιρό που γύρισε η παραγγελιά από κάποιο νησί, οπού και είχε σταλεί και δεν πήγε να την παραλάβει!! Να τον χαιρόμαστε τον φίλο!!!
Δεν είδα να αναφέρει κάνεις για την κατάχρηση φιλοξενίας που γίνεται από καταστήματα και καταστηματάρχες οπού πάμε και κάνουμε την πλάκα μας πίνουμε καφέ και δεν ψωνίζουμε και από πάνω!!! Δεν είδα κανέναν να αναφέρει την προτροπή που κάνουμε στον οποιοδήποτε να μην αγοράσει από το κατάστημα και να πάρει από το εξωτερικό, ενώ κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας του εδώ καταστήματος!!Δεν είδα κάνεις να αναφέρει για αυτούς που δουλεύουν μέσα στα καταστήματα αυτά και κάνουν παραγγελιές από εξωτερικό!!!
Δεν είδα τέλος κάνεις να αναφέρει όλους εμάς που γινόμαστε γύφτοι προκείμενου να πάρουμε το μοντέλο που θέλουμε να ζητάμε πρόσφορες και μείωση τιμής και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάνεις, ενώ τα τσιγάρα μας τα ποτά μας το κάλο μας δεύτερο αμάξι οποιοδήποτε άλλο αγαθό το πληρώνουμε αβίαστα!!!
Κλείνοντας θέλω να πω σε όλους σας είτε δεν πληρώσεις 0,5 EUR φπα είτε 1000000000........EUR Φπα παραμένει φοροδιαφυγή!! Για να έχουμε το νου μας!!!
Γιατί αν εκτελωνίζαμε όπως οι έμποροι θα μιλούσαμε πάνω σε άλλη βάση!!!!
ʼπλα η άποψη μου!!!
 :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #187 στις: Μαΐου 05, 2012, 06:05:36 μμ »

Το να γλυτωνει κανεις χρηματα ψαχνοντας και ψωνιζοντας απο μαγαζια τριτων χωρων που λειτουργούν σε τελείως διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον αποφευγοντας τον εκτελωνισμο μπορει τυπικα να είναι «παρανομο» αλλα κατα την γνωμη μου ειναι θεμιτο. Εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα με το συγκεκριμένο.

ΥΓ.   Σκοπευω να τηρησω την σιωπη και να μην σας ξαναενοχλησω με την φλυαρια μου, εκτος εαν αφενός ενοχληθω και αφετέρου βρω χρονο να ξαναμπω στο φόρουμ, να.ενημερωθω και να απαντησω  (δυσκολο, λόγω μη οικειότητας μα τους Η/Υ).
Αγαπητέ κύριε Λαροζα μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που γράφεται από ένα επαγγελματία!! ή είστε πολύ σίγουρος ότι θα συνεχίσετε να υπάρχετε!!! 'Η η αντιπαλότητα ο ανταγωνισμός με άλλα καταστήματα που είστε από ότι καταλαβαίνω διπλά διπλά (δεν εχω έρθει Αθήνα να ψωνίσω, εχω πληροφορηθεί ότι είστε κοντά όλοι σας)  προκείμενου να έρθουν σε έσας αφού έχουν τις ευλογίες σας για αγορές από οπουδήποτε, συγχωρέστε με άλλα μου ακούγεται κάπως, για να μην το χαρακτηρίσω!!
Σαν να λέω εγώ στους πελάτες μου, μην έρθετε για κάγκελα σε έμενα πάτε στη Κίνα, στην Αλβανία , Βενεζουέλα και εγώ δεν ξέρω που!!! για να μην πάνε στον εδώ ανταγωνιστή!!!
Νομιζω ότι έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!!!
Φιλικά :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #188 στις: Μαΐου 05, 2012, 06:35:47 μμ »
Μου αρέσει το πόσο ανεκτικός είσαι στην αντίθετη άποψη!  :D :D :D
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #189 στις: Μαΐου 05, 2012, 06:41:54 μμ »
Είναι λογικό να σχολιάζονται (τον 5/2012) απόψεις κάποιων που έχουν γραφτεί με τα δεδομένα άλλης εποχής (1/2007) ?
Επίσης, καλό θα είναι που και που να θυμόμαστε τους κανονισμούς λειτουργίας του φόρουμ μας.
Πολύ φιλικά ......
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #190 στις: Μαΐου 05, 2012, 07:02:32 μμ »
Μου αρέσει το πόσο ανεκτικός είσαι στην αντίθετη άποψη!  :D :D :D
Αγαπητέ gpav είμαι πολύ ανεκτικός!!! Στην αντίθετη περίπτωση θα είχα πάρει το όπλο!!! ::MP5:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Είναι λογικό να σχολιάζονται (τον 5/2012) απόψεις κάποιων που έχουν γραφτεί με τα δεδομένα άλλης εποχής (1/2007) ?
Επίσης, καλό θα είναι που και που να θυμόμαστε τους κανονισμούς λειτουργίας του φόρουμ μας.
Πολύ φιλικά ......
 ::salut::
Σ.Σ.
Αγαπητέ Σταύρο είναι λογικό γιατί ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε (όπως βλέπεις και όπως θα διάβασες πιο πάνω δεν βγήκα από έξω)
να λειτουργούμε στην ίδια κατάσταση!! Το ξέρω το ζω!!! και μπορώ να πω και με βεβαιότητα από τους ίδιους!!  Έκτος αν μόνο εγώ το βλέπω!!!Σ υγνώμη αν έθιξα κάποιον το έγραψα και παραπάνω, άπλα την άποψη μου!!!
Τώρα αν παραβίασα κάποιον από τους κανόνες του φόρουμ ζήτω συγνώμη έγινε άθελα μου!! (Νομιζω ότι δεν υπέπεσα σε κάτι τέτοιο!!!)
Διαγράψτε τα παραπάνω σχόλια!!!
Φιλικά Δημήτρης!!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος larozas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #191 στις: Μαΐου 06, 2012, 09:14:21 πμ »
Αγαπητέ κύριε Λαροζα μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που γράφεται από ένα επαγγελματία!! ή είστε πολύ σίγουρος ότι θα συνεχίσετε να υπάρχετε!!! 'Η η αντιπαλότητα ο ανταγωνισμός με άλλα καταστήματα που είστε από ότι καταλαβαίνω διπλά διπλά (δεν εχω έρθει Αθήνα να ψωνίσω, εχω πληροφορηθεί ότι είστε κοντά όλοι σας)  προκείμενου να έρθουν σε έσας αφού έχουν τις ευλογίες σας για αγορές από οπουδήποτε, συγχωρέστε με άλλα μου ακούγεται κάπως, για να μην το χαρακτηρίσω!!
Σαν να λέω εγώ στους πελάτες μου, μην έρθετε για κάγκελα σε έμενα πάτε στη Κίνα, στην Αλβανία , Βενεζουέλα και εγώ δεν ξέρω που!!! για να μην πάνε στον εδώ ανταγωνιστή!!!
Νομιζω ότι έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!!!
Φιλικά :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος larozas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #192 στις: Μαΐου 06, 2012, 09:49:16 πμ »
Φίλε Dmoshid
Οταν ξεκίνησα αυτή την δουλειά πριν από 30 χρόνια δεν είχα σκοπό ούτε να πλουτίσω,ούτε φιλοδοξία να ((μαζεψω)) τους μοντελιστές να ψωνίζουν από μένα (και τα δύο θα ήταν ανέφικτα άλλωστε).
Δουλευοντας από παρα πολύ μικρή ηλικία σε μαγαζί λιανικής είχα καταλάβει ότι ο κάθε καταναλωτής ψωνίζει με αποκλειστικά δικά του κρητήρια όπως επίσης ότι αυτοί που επιλέγουν την φτήνεια δεν είναι πολλοί.
Γιαυτό ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν προσέλκυσα πελάτες με μοναδικό κρητήριο το χαμηλό κόστος (ποτέ δεν έβαλα ταμπέλες για φτηνές τιμές,προσφορές,εκπτώσεις δηλ. ποτέ δεν πούλησα ((φτηνά)) εως τώρα τουλάχιστον).
Είμαι φίλος με όλους και απ όπου και αν ψωνίζουν και αυτό δεν επηρεάζει την εμπορική μου συμπεριφορά.
Ολα αυτά τα χρόνια είχα ένα τεράστιο κέρδος .Από το μαγαζί της λιανικής γνώρισα τους πελάτες μου.
Αξιόλογοι άνθρωποι που με υποστηρίζουν και με τιμούν με την φιλία τους.Φιλία που θα κρατήσει σε όποιες
δύσκολες μερες έλθουν σύντομα,σίγουρα θα εξακολουθουν να με στηρίζουν όσο και αν αλλάξουν οι συναλαγματικές ισοτιμίες στο προσεχές μέλλον,όσο και πανάκριβα γίνουν τα μοντέλα στην Ελλάδα,όσο
και αν αλλάξουν οι συνθήκες ανταγωνισμού.
Ξέχασα να σου πω ότι με τους ανταγωνιστές μου διατηρώ καλές σχέσεις,και κάποιοι με έχουν βοηθήσει στο παρελθόν αρκετά.
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #193 στις: Μαΐου 06, 2012, 12:27:10 μμ »
Κύριε Λαροζα καλήμερα και ευχαριστώ για την απάντηση σας!!
Είμαι σίγουρος ότι σαν επαγγελματίας και εγώ, πόσο μάλλον εσείς, με τόσα χρονιά στον χώρο σας, ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τους πελάτες μας!!!
Είμαι σίγουρος ότι έχετε πελάτες που σας στηρίζουν, όπως και πελάτες σας που ψωνίζουν και από άλλου, είμαι επίσης σίγουρος ότι το γνωρίζεται όπως το γνωρίζω και εγώ!! Παρολα αυτά η παραπάνω δήλωση που γράψατε μου χτύπησε πολύ άσχημα, και συνεχίζει να μου χτυπάει!!! Δυστυχώς για έμενα και για εσάς; είστε 500+ χιλιόμετρα μακρυά, θα ήταν πιο εύκολο να συζητάμε πρόσωπο με πρόσωπο!! (γιατί να είστε σίγουρος ότι θα το καναμε ακόμα και αν δεν είμαι πελάτης σας!!!) Ίσως αν βρεθεί ο δρόμος μου προς τα εκεί να το κάνουμε!! Σας ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σας!!
Δεν είχα καμιά πρόθεση να σας θίξω ούτε να δημιουργήσω θέμα!!! Πιστέψτε με, το ίδιο θα έγραφα και θα έλεγα αν το έλεγε και ο δικός μου ντίλερ εδώ στην Θεσσαλονίκη!!
Φιλικά
Μοσχίδης Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #194 στις: Μαΐου 06, 2012, 01:21:26 μμ »
έχω την απορία εάν αυτή η κουβέντα που έχει γίνει "καραμέλα" στο φόρουμ ("απο που αγοράζουμε κλπ κλπ")
εάν γίνεται με το ίδιο πάθος και σε αλλα φόρουμ του εξωτερικού ....

θα ήθελα κάποια στιγμή να πεσω σε μια τέτοια συζήτηση και να δώ εάν τους απασχολεί τόσο πολυ όσο εμάς ...  :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #195 στις: Μαΐου 06, 2012, 09:12:04 μμ »
Oι καιροί, είναι δύσκολοι
Ο καθένας πιστεύω δε χρειάζεται συστάσεις για τη δουλειά του
Ας εκτιμήσει τις δυνάμεις του, και ας κάνει τις κινήσεις του
Πληροφοριακά ενημερόνω, ότι μεγάλος εγχώριος όμιλος ετοιμάζεται να επενδύση στο μοντελισμό στη χώρα μας σε επίπεδα, που δε θα στερεί σε τίποτα απο αντίστοιχα Ευρωπαικά καταστήματα ( και του πουλιού το γάλα )
Οπότε ο δρόμος της ξενιτιάς και ο δρόμος της Ιπποκράτους δε θα είναι ποιά στο επίκεντρο των συζητήσεων μας

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #196 στις: Μαΐου 06, 2012, 09:43:56 μμ »
Πληροφοριακά ενημερόνω, ότι μεγάλος εγχώριος όμιλος ετοιμάζεται να επενδύση στο μοντελισμό στη χώρα μας σε επίπεδα, που δε θα στερεί σε τίποτα απο αντίστοιχα Ευρωπαικά καταστήματα ( και του πουλιού το γάλα )
Οπότε ο δρόμος της ξενιτιάς και ο δρόμος της Ιπποκράτους δε θα είναι ποιά στο επίκεντρο των συζητήσεων μας

το θεμα δεν ειναι να μας δινει και του πουλιου το γαλα,μοντελιστικα εννοω(αυτο λιγο πολυ το εχουμε)
αλλα σε τι τιμη θα μας δινει το γαλα(εκει υστερουμε).Δεν νομιζω να θελει κανενας αλλον ενα μαγαζατορα να βγαζει 100% κερδος και εγω να εχω 100% ζημια στη τσεπη μου.Μακαρι να δουμε ενα τετοιο εγχειρημα και να σταματησουμε να πλουτιζουμε τους Hannants και τα Hobby Link.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #197 στις: Μαΐου 06, 2012, 10:11:32 μμ »
Το  έχουμε ταλαιπωρήσει το θέμα αρκετά αλλά ας του δώσω κι εγώ να καταλάβει...

:arrow: Αρκάδιε και στα ξένα φόρουμ τα ίδια λένε... Γιατί αναγκάζονται να ψωνίζουν από το εξωτερικό κλπ κλπ...

Πόσο εύκολο είναι για ένα μαγαζί να καλύψει τις ανάγκες μας; Έχετε παρατηρήσει ότι όταν ρωτάει κάποιος τι κόλλα, στόκο, χρώματα, primer κλπ κπλ χρησιμοποιούμε, παίρνει δέκα διαφορετικές απαντήσεις; Ότι και οι ίδιοι πολλές φορές δεν ξέρουμε τι θέλουμε; Πόσο εύκολο είναι να έχει ένα μαγαζί όλα τα είδη που κυκλοφορούν;

Ειδικά όταν μιλάμε για στοκ και κανονικά μαγαζιά...

Αναρωτήθηκε κανείς πόσο θάψιμο θα ρίχναμε αν ένας εγχώριος προμηθευτής κάνει αυτό που κάνει το luckymodel με τα in stock και available; Ρωτήσαμε ποτέ κάποιον μαγαζότορα αν μπορεί να μας φέρει κάτι;

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι κάποια στιγμή καταλήγουμε σε μια ισορροπία μεταξύ αγορών από εδώ και από το εξωτερικό... Κι ετσι βγαίνουν κερδισμένοι και οι μαγαζάτορες αλλά και εμείς...

Προσωπικά τον κο Λαρόζα θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί θεωρεί εαυτόν μοντελιστή κι όχι μαγαζάτορα... Και μας το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία...
Ίσως αν αρχίσουν κι άλλο να σκέφτονται έτσι να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που έρχονται...

Η κρίση υποχρεωτικά οδηγεί σε ξεκαθάρισμα... Επιχειρήσεις που απλά επιβίωναν τώρα πια δεν μπορούν να αντέξουν... Ας το σκεφτούμε όλοι μας και ας πράξουμε ανάλογα...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #198 στις: Μαΐου 06, 2012, 10:45:18 μμ »
Δεν μπορώ και εγώ με το συμφωνήσω με το Νίκο σε όλα.Δυστυχώς οι προσωπικές εμπειρίες από τα καταστηματα του τόπου μου είναι πολύ κακές και επώδυνες και για την τσέπη και για την ψυχολογία μου.Σε επαρχίες σαν την Κέρκυρα το στηρίζεις μαγαζάτορες του χειρίστου είδους ήταν μονόδρομος.........δεν είχες άλλη επιλογή.Αραιά και που έκανες καμιά παραγγελία από το τρίγωνο και γνώριζες εντώς εισαγωγικών και αυτή τη όψη του νομίσματος ,αλλά αυτή τη φορά πιό απρόσωπα και αδιάφορα!Εκανες τη δουλειά σου και αυτό ηταν αρκετό!Και δε μιλαω για σήμερα που τα διαδυκτικά μαγαζιά είναι πολλά και οι επιλογές πολλές!Μιλάω για τα πέτρινα χρόνια του μοντελισμού που η μόνη σου πληροφόριση για το κιτ που θα κάνεις ήταν το εξώφυλλο του κουτιού!
Κάποιους ανθρώπους όμως που συνέβαλαν με τον α' β' τρόπο και που ακόμα συμβάλουν σε εκθέσεις προσφορές και  λοιπά ,που μένουν ρομαντικοί και μακρυά από ιντερνετικές ίντριγκες καλό είναι να μην τους ρίχνουμε τόσο χαμηλά και να μην τους τσουβαλιάζουμε σαν πατάτες.
Αυτά τα ολίγα από εμένα ......και για να μην παραννοούμε μερικά πράγματα και για να μην βγάζουμε συμπεράσματα ,τον μόνο που γνωρίζω προσωπικά σε όλο αυτό το τόπικ με τις 200 απαντήσεις είναι ο (kontosaurus) καθότι και πατριωτάκια!
 Οπ ξέχασα και τον Νικο τον Κυπραίο που είχα τη χαρά και γνώρησα στην έκθεση της Χαλκίδας!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #199 στις: Μαΐου 06, 2012, 10:48:48 μμ »
Θα συμφωνήσω αρκετά οτι υπάρχει αρκετή κίνηση στα μαγαζιά του εξωτερικού και αυτό πιστεύω λόγω τιμών...
Κακά τα ψέματα σε ορισμένα πράγματα υπάρχει διαφόρα...κατανοώ οτι εδώ υπάρχει ΦΠΑ ενοίκιο και λοιπά...αλλά και στο εξωτερικό δεν υπάρχουν αντίστοιχα έξοδα (ίσως οι φόροι να είναι χαμηλότεροι)

Αλλά όταν όμως ορισμένα πράγματα δεν υπάρχουν στα καταστήματα και δεν μπορούν να τα φέρουν και οι Έλληνες καταστηματάρχες...λογικό δεν είναι να καταφεύγουμε στο εξωτερικό??

Όσο μπορούμε αρκετά μέλη του φόρουμ πιστεύω οτι στηρίζουμε αρκετά τα καταστήματα που ήδη είναι λίγα και λιγοστεύουν επικίνδυνα...

Ρίχνουμε τις τιμές??Εστω και λίγο και πιστεύω θα αντιστραφούν αρκετά τα πράγματα..γνώμη μου....
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Tags: