Καλησπέρα σε όλους
Τελικά θα τρελαθούμε με το ύψος του μεσαίου καταρτιού. Κατ' αρχήν νομίζω ότι είναι απλούστερο να μετράμε από την βάση του καταστρώματος. Σύμφωνα με τα σχέδια τα υψομετρικά (μαζί με την ακίδα στην κορυφή) είναι Εμπρός 385 mm Μεσαίο 408 mm Πίσω 328 mm . Στην δική μου κατασκευή τα αντίστοιχα νούμερα είναι 375 mm , 400 mm , 328 mm. Έχω χάσει 10 - 8 - 0 mm αντίστοιχα .
Ας μην αξιολογήσουμε τις διαφορές αυτές. Το σημαντικό είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ολοκλήρωσα την κατασκευή το μεσαίο κατάρτι μου φάνηκε κοντό και μέχρι σήμερα όταν το βλέπω στο σαλόνι του σπιτιού μου το μάτι μου πηγαίνει αμέσως εκεί δηλαδή στο''κοντό''. Μετά το πολύ σωστό προβληματισμό του Δημήτρη ξανάβλέπω τα σχέδια της Mantua και η άποψη μου είναι ότι υπάρχει λάθος στα σχέδια του μεσαίου καταρτιού. Δηλαδή το δεύτερο συστατικό του καταρτιού αποδίδεται αριθμητικά σαν 170 mm ενώ σχεδιαστικά είναι 130 mm. Συνεπώς χάνονται 40 mm και αυτό είναι το πρόβλημα. Το μεσαίο κατάρτι θα έπρεπε να είναι 408 + 40 = 448 mm.
Και τώρα εγώ τι κάνω ??? Διαλύω το μεσαίο κατάρτι και το φέρνω στα σωστά μέτρα ??? Αυτό θα έχει επίδραση στα πανιά, στις σκάλες κλπ. Νομίζω πάντως ότι πρέπει να το κάνω.
Πότε ??? Όταν τελειώσω το Le Soleil Royal νομίζω ότι θα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή
ΜΦΧ
Chemist