ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

Amerigo Vespucci by Mantua 1:100 scale

<< < (3/61) > >>

dtselios:
Η rabbet line απο την μία μεριά έγινε επιτυχώς...νομίζω...  ::salut:: ::salut:: :lol: :lol:

dtselios:
Καλημέρα ,αυτό που παρατηρώ στο συγκεκριμένο κιτ είναι το εξής(πληροφοριακό το post για τα προβλήματα που προκύπτουν με το κιτ) : Το laser cut της Mantua είναι για ψιλοκλάματα για να μην πω τίποτε άλλο :evil:  Αφού τοποθετώ όλους τους νομείς και τέσσερις δοκούς για την ευθυγράμιση τους , οι νομείς χορεύουν άνετα πάνω στον διαμήκη άξονα, όχι μόνο μπρος πίσω , που εντάξει εκει θα τους φέρεις σωστά με μια γωνία, αλλά και δεξιά αριστερά τα μπόσικα είναι πολλά. Οπότε το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι αν πας να κολήσεις νομέα νομέα είναι πολύ δύσκολο να είσαι ακριβής.... Στο κιτ του bluenose , στο dry fit είχα δυσκολευτεί αρκετά να τραβήξω μετά τους νομείς έξω. Τέλος πάντων ψάχνω να βρώ τον τρόπο να είμαι όσο πιο ακριβής γίνεται...  Αυτά... ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

dorade:
Δημήτρη καλησπέρα,
δεν φταίει το laser cut , αλλά η σχεδίαση και η πρώτη ύλη. Το laser κόβει ότι βρίσκει.... Δεν ήθελα να σου πω κάτι στην αρχή , για να μην σε απογοητεύσω. Καλή δύναμη. Αυτό που θα πρέπει ακόμη να προσέξεις , αφού ξεπεράσεις αυτό το στάδιο , είναι η κατασκευή των υπερκατασκευών και αν μπορείς να αντικαταστήσεις τουλάχιστον τα φινιστρίνια τα οποία ...
keep modeling

dtselios:

--- Παράθεση από: dorade στις Νοεμβρίου 30, 2014, 07:06:15 μμ ---Δημήτρη καλησπέρα,
δεν φταίει το laser cut , αλλά η σχεδίαση και η πρώτη ύλη. Το laser κόβει ότι βρίσκει.... Δεν ήθελα να σου πω κάτι στην αρχή , για να μην σε απογοητεύσω. Καλή δύναμη. Αυτό που θα πρέπει ακόμη να προσέξεις , αφού ξεπεράσεις αυτό το στάδιο , είναι η κατασκευή των υπερκατασκευών και αν μπορείς να αντικαταστήσεις τουλάχιστον τα φινιστρίνια τα οποία ...
keep modeling

--- Τέλος παράθεσης ---

Μπάμπη καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την διόρθωση. :oops: Καμιά φορά άλλα σκεφτόμαστε και άλλα γράφουμε .:D Η αλήθεια είναι ότι περιμενα να είναι καλύτερη η σχεδιαση  σε ένα κιτ που στοιχιζει και κάμποσο....στην αρχή απογοητεύεσαι και μετά πεισμώνεις , το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις δυσκολίες , αν τις φέρεις σε περας , τουλάχιστον θα έχεις αποκομίσει εμπειρία και ίσως λίγο καλύτερες μοντελιστικές ικανότητες... :D :D Ότι έχεις κατά νου για το συγκεκριμένο καράβι και αλλαγές που θα μπορούσαν να το κάνουν καλύτερο , σε παρακαλώ μην διστάσεις να τις αναφέρεις , καθώς θα με βοηθούσαν με την μικρή εμπειρία που έχω στα ξύλινα.  Τα φινιστρίνια δεν τα τσέκαρα άλλα όπως τα είδα στο σακουλάκι δεν μου έκαναν και την καλύτερη εντύπωση, άσε που μου φάνηκαν μικρά.. Θα τα ξανατσεκάρω ::salut:: ::salut::
Σε ευχαριστώ

Δημήτρης

dtselios:
Καλησπέρα , όπως γράφω και παραπάνω οι νομείς έπλεαν πάνω στον διαμήκη άξονα , έτσι λοιπόν αποφάσισα στις εγκοπές κάθε νομέα να τοποθετήσω πηχάκια 0,5 mm και στις 2 μεριές , να τα τρίψω λίγο με το dremel (στην χαμηλότερη ταχύτητα, βέβαια) ώστε να μηδενίσω τον τζόγο.Αφού έγινε αυτό και οι νομείς έμπαιναν σφιχτά επάνω,γωνιάστηκαν και κολήθηκαν απο το Νο 1 εως και τον Νο 15.
Μερικές φωτογραφίες.  ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση