ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

Amerigo Vespucci by Mantua 1:100 scale

(1/61) > >>

dtselios:
Καλησπέρα σας, επιτέλους σήμερα πήρα στα χέρια μου το Amerigo Vespucci και έτσι λοιπόν ανοίγω αυτό το καινούργιο ημερολόγιο καταγραφής για την κατασκευή του. Μερικές φωτογραφίες απο το περιεχόμενο της συσκευασίας και απο το dry fit. Πρώτες παρατηρήσεις που έχω είναι όσον αφορά την ξυλεία, σαφώς είναι ανώτερη της προηγούμενης κατασκευής μου. Επιπλέον στην δοκιμή ενος dry fit οι νομείς είναι πολύ χαλαροί όταν τους εφαρμόζω , το αντίθετο της προηγούμενης κατασκευής , που οι νομείς εφάρμοζαν πολύ σφιχτά πάνω στον διαμήκη άξονα του σκαριού. Όσον αφορά τις οδηγίες απλά δεν υπάρχουν , έχει 9 μεγάλες σελίδες με τα σχέδια του πλοίου επάνω και με γενικές οδηγίες κατασκευής . Ενώ το bluenose είχε βιβλιαράκι με οδηγίες βήμα ,βήμα!! Τι να πω , θα δείξει στην πορεία. Σκοπός μου είναι να μελετάω πολύ το κάθε βήμα πριν το εφαρμόσω και να μην βιαστώ να κάνω οτιδήποτε πριν να είμαι απόλυτα σίγουρος.(Είναι και πιο δύσκολο απο ότι το bluenose). Βέβαια το bluenose ήταν ουσιαστικά και το πρώτο μου καράβι οπότε είχα μια τρέλα να το τελειώσω γρήγορα για να δω τι μπορώ να πετύχω.  Σίγουρα αυτό θέλω να γίνει πολύ καλύτερο σε κατασκευή και σε λεπτομέρεια..

ΥΓ . Οι φωτό που βγάζω συνεχίζουν να είναι χάλια!! ::salut:: ::salut::
Δημήτρης

dtselios:
Και η πρώτη μου ερώτηση (γρήγορα ήρθε η απορία) είναι η εξής καθώς οι οδηγίες δεν αναφέρουν τίποτε για rabbet and bearding line:
Τι απόσταση πρέπει να αφήσω απο το τέλος της καρίνας για να αρχίζω να χαράζω την rabbet and bearding line?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δημήτρης

xristos2:
αρε γλεντια!!!!!! ::nospam::
επεσες στα βαθια φιλαρακι!!
σου ευχομαι καλη και ευχαριστη κατασκευη  :D

nickolas77:
καλη επιτυχια και ευχομαι να ευχαριστηθεις την κατασκευη!!
οσο αφορα την bearding line κοιτα αν θες την κατασκευη μου και νομιζω θα καταλαβεις ακριβως θα γινει
εγω πηρα το σχεδιο της κατασκευης οπου απεικονιζει την  bearding line. Επειτα το εβγαλα μια φωτοτυπια, εκοψα το διαγραμμισμενο κομματι το προσαρμοσα πανω στην καρινα μου και  την χαραξα με ενα μολυβι.

dtselios:

--- Παράθεση από: xristos2 στις Νοεμβρίου 28, 2014, 08:54:50 μμ ---αρε γλεντια!!!!!! ::nospam::
επεσες στα βαθια φιλαρακι!!
σου ευχομαι καλη και ευχαριστη κατασκευη  :D

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλημέρα Χρηστάρα, χαχα ναι έιπα να κάνω μια βουτιά, σε ευχαριστώ πολύ!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση