Καλημέρα στην παρέα!
Το έφερε η συζήτηση με τον ʼρη (Amen) χτες και σκέφτηκα ότι θα είχε πλάκα να ξεκινήσει ένα τέτοιο θέμα.
Καταλαβαίνω ότι η πιο συχνή απάντηση θα είναι το
ποτέ καθώς πάρα πολλοί έχουν στο στοκ τους πάνω από 200 μοντέλα (άφτιαχτα ή μισοφτιαγμένα που αραχνιάζουν, κλπ).
Με βάση όμως το ρυθμό παραγωγής σας και κάνοντας την παραδοχή ότι δεν θα αγοράσετε άλλο μοντέλο (ναι, καλά

) πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να τελειώσει το στοκ σας; (Μπορεί να ξεπερνάνε τα χρόνια αυτά το προσδόκιμο ζωής μας αλλά ποιος ξέρει μπορεί να ανακαλυφθεί κάτι και να ζούμε 150 χρόνια - πάλι μου φαίνονται λίγα για το στοκ κάποιων

)
Εγώ για παράδειγμα με 40 μοντέλα υπολογίζω ότι θέλω 40 χρόνια για να τα φτιάξω

Μαθιός

Μετά από γενική απαίτηση έκανα ένα μικρό πινακάκι:
| Nickname | | Μοντέλα | | Χρόνια | | Δήλωσεις |
| Κατάσκοπος | | 40 | | 40 | | |
| gkontog | | άγνωστο | | >1600 | | Μόλις με καλέσουν πάνω, πολλοί θα με σιχτιρίζουν αδειάζοντας το δωμάτιο με τα μοντέλα από τα κυβικά μέτρα στοκ που είναι ήδη εκεί. Ισως με 20 ζωές να τα κατάφερνα αν και δεν είμαι αισιόδοξος... |
| nino1969 | | άγνωστο | | >1300 | | "Μα ρε μπαμπά αυτά δεν τελειώνουνε ΠΟΤΕ!!!" |
| mmaker | | άγνωστο | | | |  |
| menelaos | | άγνωστο | | >7,5 δισεκατομμύρια χρόνια | | Η γη μάλλον θα έχει ήδη ρουφιχθει από τον ηλιο |
| Wild Bill | | 70 | | | | Επισης εχω σταματησει να αγοραζω κιτ (και το εννοω αυτο) και σκοπευω να ξαναρχισω αν και οταν το στοκ μειωθει δραματικα |
| giwrgosd | | 80 | | | | ε λιγότερο από 70 μοντέλα στο στοκ και καμιά 10αριά μισαδάκια, ευελπιστώ να προλάβω μέχρι να πάω για βρούβες (και όσο πιάνει το χέρι μου) να τα έχω τελειώσει. |
| nikosmeta | | 4 | | | | |
| felix | | άγνωστο | | Ποτέ | | |
| Βαγγέλης | | >30 | | Ποτέ | | |
| Sernak | | 150 | | 20 | | ... καί ελπίζοντας κάποια στιγμή να κερδίσω το Τζόκερ (λέμε τώρα!!!)... |
| ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | | >800 | | | | έχω δώσει εντολή να θαφτούν όταν έρθει η ώρα μαζί με εμένα στο τάφο μου και ελπίζω να έχουν δίκιο οι Αιγύπτιοι μπάς και τα φτιάξω στόν άλλο κόσμο που θα έχω και ελεύθερο χρόνο... |
| Giorgos G | | | | 1800 | | |
| arcadios | | | | | | Δεν ξερω για σενα αλλα εγω εχω πει στη δικιά μου ... εαν "φύγω" ξαφνικά .. απο τα μοντέλα και μονο θα βγάλει χαλαρά κανα δίμηνο προς Σεϊχέλες μεριά |
| nosdio | | | | | | Το ταξιδι και το να περνας καλα με αυτο το χομπυ ειναι αυτο μου μετραει πιο πολυ. |
| gtdeath13 | | | | 18 | | |
| CROW | | | | | | Εχω ορισει διαχειριστη του στοκ σε περιπτωση που τα κακαρωσω πριν πολαβω να τα πουλησω ολα!  |
| Dimitris_72 | | | | 2136 μ.Χ. | | Εντάξει μωρέ, μικρός είμαι ακόμα............ |
| montelakias | | 8 | | 1,5 | | |
| diehard | | | | Ποτέ | | Κατ' αρχάς το στοκ θα συνεχίσει να μεγαλώνει γιατί το κάθε μοντέλο στοιχίζει λιγότερο από την επίσκεψη σε ψυχίατρο-ψυχολόγο. |
| Wildcat | | | | | | ΓΙΑΤΙ να τελειώσει το στόκ? |
| jim40 | | 30 | | 20 | | |
| modelman | | | | | | εάν παραμείνω άνεργος για καμιά 10αρια χρόνια ακόμα....με κόβω...να φτιάχνω καμιά 100σταρια κιτ.. |
| karolos_h | | 100 | | 2380 μ.Χ. | | |
| FOX-3 | | | | 80 | | |
| Spook | | | | 35-40 | | Αλλά αν συνυπολογίσω όμως και την αύξηση του στοκ, την εμφάνιση πρεσβυωπίας και άλλους αστάθμητους παράγοντες τότε ....εχμ.... την χρειάζομαι και την δεύτερη ζωή. |
| dive | | 185 | | 62 | | |
| SHAGRATHI | | 14 | | | | |
| melpas1013 | | | | 40 | | |
| Neptun | | | | 600 | | Μάλλον προβλέπω κηδεία αλα Βικινγκ και αντί για καυσόξυλα να κάψουνε τα κιτ" |
| vags | | 100 | | 75 | | ...όντας 115, όταν δω τι μοντέλο έχω φτιάξει θα πεθάνω από τα γέλια. Όχι δεν καταλάβατε. Κυριολεκτικά θα πεθάνω από τα γέλια. |
| michalis20 | | | | | | Τώρα...είναι ανάγκη να απαντήσω στο ερώτημα αυτό; |
| Mastoras | | | | >7,5 δισεκατομμύρια χρόνια | | Η Γη έχει λιγότερα χρόνια στη διάθεσή της από αυτά που χρειάζομαι... |
| dedalos | | | | Ποτέ | | Το στοκ ειναι ενας ζωντανος οργανισμος!Δεν ειναι αδρανης....μεγαλωνει και δυναμωνει οπως τα παιδια... |
| Blitz-X | | | | | | Τα έχω γράψει όλα στη διαθήκη μου... Και μάλιστα έχω ήδη βρεί και τον εκτελεστή της διαθήκης  |
| zb00p | | | | 12 | | |
| Amen | | | | | | Αν μου ανακοινωθεί οτι πεθαινω σε μερικους μήνες θα κλειστώ σε ένα δωματιο και θα τα φτιάχνω πέντε πέντε και ας πεθάνω απο τις αναθυμιάσεις πρώτα! |
| komhs | | | | Ποτέ | | Όταν βγούμε από το μνημόνιο ! |
| ΛΕΥΤΕΡΗΣ | | | | 70 | | Ελπίζω σε 70 χρόνια να τα τελειώσω, αλλά δεν το βλέπω διότι μάλλον δεν θα βλέπω........ |
| prokroust | | | | 25 | | και 'αμα δεν πάρω άλλα κοινος καλα κρασια |
Η top δήλωση φυσικά ανήκει στον Αρκάδιο: Δεν ξερω για σενα αλλα εγω εχω πει στη
δικιά μου ... εαν "φύγω" ξαφνικά .. απο τα μοντέλα και μονο θα βγάλει χαλαρά κανα δίμηνο προς Σεϊχέλες μεριά