Αποστολέας Θέμα: Sturmgeschulz III Ausf.G (Tamiya 1/35)  (Αναγνώστηκε 1257 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Sturmgeschulz III Ausf.G (Tamiya 1/35)
« στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 09:53:10 πμ »
Ένα μοντελάκι που παιδεύω εδώ και λίγο καιρό στα κενά αναμονής ανάμεσα στα υπόλοιπα που φτιάχνω, αν και τελευταία έχω δώσει το βάρος εδώ για να τελειώσει και να αρχίσω το επόμενο θέμα.
Πρόκειται για το γνωστό μοντέλο της Tamiya του 1997 το οποίο "τσίμπησα" σε καλή τιμή στο τελευταίο παζάρι της IPMS.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα και περάστηκε το βασικό dark yellow.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ακολουθούμενο από το πράσινο και το red brown σε δική μου εικαστική άποψη μιας και δεν βρήκα πολλές φωτογραφίες.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μετά τα φίλτρα και το wash το αρματάκι έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Θέλει ακόμα μερικές διορθώσεις σε κάποια σημεία και ίσως λίγο σκόνισμα.
Καλό μοντελάκι, σχετικά χαλαρωτικό αν εξαιρέσω τα εργαλεία που με παίδεψαν λόγο όρασης.
Δεν με ενδιέφερε τόσο η ιστορική ακρίβεια παρά να χαλαρώσω φτιάχνοντας το.  Για πρώτη φορά έφτιαξα και τα συρματόσχοινα με τον σπάγκο που είχε μέσα το κιτ τον οποίο έβαψα με μαρκαδόρο Metallic Grey της Tamiya.  Νομίζω ότι πρέπει να σκουρίνω λίγο το χρώμα καθώς μου φαίνεται πολύ γυαλιστερό.
Βαράτε ελεύθερα αλλά με το μαλακό γιατί πονάω...  :mrgreen:
 ::salut::
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
Απ: Sturmgeschulz III Ausf.G (Tamiya 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 10:30:57 πμ »
Καλημερα Γιωργο.  ::salut:: Για μοντελο κατασκευασμενο για χαλαρωση ειναι καλο. Αν σε ενδιαφερει και η ιστορικη ακριβεια για την επομενη φορα μπορω να σου επισημανω καποια πραγματα που θα μπορουσες να βελτιωσεις , παντα με καλη προθεση. Το βαψιμο ειναι καλο αν και η αποχρωση στο πρασινο και το καφε μου φαινεται λιγο περιεργη, δεν γνωριζω με τι χρωματα βαφεις. Νομιζω οτι πρεπει να βαψεις με αλλο χρωμα το μεταλλικο μερος των εργαλειων γιατι φαινονται λιγο ψευτικα με αυτο το χρωμα που τα εχεις βαψει. Θα σου ελεγα να τα βαφεις πρωτα με μαυρο και μετα να τους κανεις στεγνο πινελο με καποιο gun metal metalizer, και στην συνεχεια  στεγνο πινελο μονο στις ακμες με steel. Τελος θα μπορουσες να βαλεις και τις σιτες στους αεραγωγους. ΣΗΜ. Μπορει να κανω και λαθος αλλα νομιζω οτι εχεις βαλει την δεξια ερπυστρια αναποδα. Καλη συνεχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 10:46:30 πμ »
Καλημερα Γιωργο.  ::salut:: Για μοντελο κατασκευασμενο για χαλαρωση ειναι καλο. Αν σε ενδιαφερει και η ιστορικη ακριβεια για την επομενη φορα μπορω να σου επισημανω καποια πραγματα που θα μπορουσες να βελτιωσεις , παντα με καλη προθεση. Το βαψιμο ειναι καλο αν και η αποχρωση στο πρασινο και το καφε μου φαινεται λιγο περιεργη, δεν γνωριζω με τι χρωματα βαφεις. Νομιζω οτι πρεπει να βαψεις με αλλο χρωμα το μεταλλικο μερος των εργαλειων γιατι φαινονται λιγο ψευτικα με αυτο το χρωμα που τα εχεις βαψει. Θα σου ελεγα να τα βαφεις πρωτα με μαυρο και μετα να τους κανεις στεγνο πινελο με καποιο gun metal metalizer, και στην συνεχεια  στεγνο πινελο μονο στις ακμες με steel. Τελος θα μπορουσες να βαλεις και τις σιτες στους αεραγωγους. ΣΗΜ. Μπορει να κανω και λαθος αλλα νομιζω οτι εχεις βαλει την δεξια ερπυστρια αναποδα. Καλη συνεχεια.  ::salut::
Ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις!
Τα χρώματα είναι Gunze και είναι οι κωδικοί που αντιστοιχούν στους κωδικούς της Tamiya. Το red brown όντως φαίνεται λίγο περίεργο αλλά έχω δει και άλλα μοντέλα με αυτή την απόχρωση.  Έγχρωμες φωτογραφίες της εποχής δεν υπάρχουν οπότε κάνουμε εικασίες.  Το πράσινο είναι το σωστό νομίζω. Με το λίγο σκόνισμα που θα κάνω θα ανοίξουν λίγο.
Τα εργαλεία είναι όντως βαμμένα με μαύρο από κάτω και στεγνό polished steel (Hu27003) από πάνω. Εξαίρεση αποτελεί ο γρύλος που είναι περασμένος με το metallic grey της Tamiya.
Σίτες δεν είχε το κιτ, δεν έχω ούτε εγώ οπότε...   :roll:
Η ερπύστρια διορθώνεται, δεν είναι κολλημένη. Θα το δω.
Υπ' όψιν ότι στις φωτογραφίες τα χρώματα φαίνονται αρκετά διαφορετικά από είναι στο γυμνό μάτι.  Δεν έχω καλή φωτογραφική μηχανή και οι φωτογραφίες είναι από κινητό Samsung S3 στο αυτόματο και ανάλυση 6Mp.
 ::salut::
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 02:38:08 μμ »
Φίλτατε Γιώργο το Stug είναι πολύ όμορφο. Λίγες μικρές επισημάνσεις για να γίνει ακόμη καλύτερο ( προσωπική γνώμη).
Η δεξιά ερπύστρια είναι τοποθετημένη ανάποδα.
Ο γρύλλος δεν βάφεται μεταλλικός, αλλά military green, panzer grey ή dunkelgelb.
Η μπάρα που συγκρατεί τις εφεδρικές ερπύσριες βάφεται στο χρώμα του οχήματος και όχι μεταλλική.
Η περισκοπική διόπτρα δεν βάφεται μεταλλική , αλλά green, panzer grey ή dunkelgelb.
O τάκος του γρύλλου πίσω δεξιά είναι ξύλινος και θέλει το ανάλογο χρώμα.
Το ξύλινο μάκρο καθαρισμού κάννης δεν βάφεται ποτέ. Χρώμα ξύλου.
Οι είσοδοι-έξοδοι αέρα θέλουν το κατιτίς τους. Αριστερά είσοδος, δεξιά έξοδος. Αν δεν είχαν σίτες ( ιδιαίτερα αριστερά) το πράμμα μπερδευόταν πολύ. Δες αν έχεις τίποτα στο spare box.
Πολλά χαιρετίσματα απ' το Ηράκλειο.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 03:21:06 μμ »
Φίλτατε Γιώργο το Stug είναι πολύ όμορφο. Λίγες μικρές επισημάνσεις για να γίνει ακόμη καλύτερο ( προσωπική γνώμη).
Πάντα καλοδεχούμενες. Αλλιώς δεν θα άνοιγα θέμα...  :wink:

Η δεξιά ερπύστρια είναι τοποθετημένη ανάποδα.
Θα διορθωθεί το βράδυ. Δεν είναι κολλημένη

Ο γρύλλος δεν βάφεται μεταλλικός, αλλά military green, panzer grey ή dunkelgelb.
Η μπάρα που συγκρατεί τις εφεδρικές ερπύσριες βάφεται στο χρώμα του οχήματος και όχι μεταλλική.
Η περισκοπική διόπτρα δεν βάφεται μεταλλική , αλλά green, panzer grey ή dunkelgelb.
Το ξύλινο μάκρο καθαρισμού κάννης δεν βάφεται ποτέ. Χρώμα ξύλου.
Εδώ ακολούθησα τις οδηγίες βαψίματος που δίνει η Tamiya.  Αν ήταν λάθος, το φταίξιμο δικό τους...  :mrgreen:
Η διόπτρα δεν είναι μεταλλική. Είναι Panzer Grey, απλά γυαλίζει πολύ.  Μόλις την άλλαξαν...  :wink:
Η διόρθωση τους είναι σχετικά δύσκολη χωρίς να χαλάσω το υπόλοιπο.

O τάκος του γρύλλου πίσω δεξιά είναι ξύλινος και θέλει το ανάλογο χρώμα.
Είναι μέσα στα ψιλοπράγματα που έχουν να γίνουν.

Οι είσοδοι-έξοδοι αέρα θέλουν το κατιτίς τους. Αριστερά είσοδος, δεξιά έξοδος. Αν δεν είχαν σίτες ( ιδιαίτερα αριστερά) το πράμμα μπερδευόταν πολύ. Δες αν έχεις τίποτα στο spare box.
Όχι, δυστυχώς δεν έχω τίποτα.  Το spare box των αρμάτων "άδειασε" πριν λίγο καιρό από δύο καλούς κυρίους. Δεν με πειράζει καθόλου και έτσι όπως είναι.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 10:00:51 μμ »
Και... τέλος.
Το άρμα ψεκάστηκε με Flory Dark Dirt και αφέθηκε να στεγνώσει.  Το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται και μου αρέσει, οπότε δεν θα το πειράξω άλλο γιατί είμαι σίγουρος ότι θα το καταστρέψω.
(Αν πάντως οποιαδήποτε στιγμή μου τη δώσει και αποφασίσω να το αλλάξω, απλά θα το ψεκάσω με νεράκι υπό πίεση και θα γίνει όλο ξανά λαμπίκο...)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 18, 2014, 09:16:53 μμ »
Νομίζω ότι θέλεις δουλειά ακόμα!

πχ η ανάλυση της φωτογραφίας είναι λίγο χαμηλή και ο φωτισμός ελλιπής!  :mrgreen: :mrgreen:

Το StuG με αρέζει πολύ!  ::salut::

Χρήστος

Tags: Stug III