καλημερα! λοιπον οσο αφορα τις κωνικοτητες μαλλον θα κανω την κατασκευη που μου εστειλε ο βασιλης μεσω youtube αλλα με μια παραλλαγη, απο την μια πλευρα ο αξονας θα μπει μεσα στο τσοκ του δραπνου και απο την αλλη πλευρα θα φτιαξω μια ποντα με ενα ρουλεμαν. Αναλυτικα προσεχως.
επειτα για τα οκταγωνα μαλλον εχω καταληξει στα σανιδακια 0,5 mm. η σκεψη μου ειναι αν η διαμετρος ειναι πχ 5mm θα την κανω 4,5mm και θα προσαρμοσω τα σανιδακια 0,5 ετσι ωστε να φτασω στη επιθυμητη διασταση. πλεονεκτημα ειναι οτι αν δεν κανω λαθος σε ολες τις περιπτωσεις με τα οκταγωνα συμφωνα με τις οδηγιες θα πρεπει να βαφτουν μαυρο αυτες οι επιφανειες, αρα πολλες ατελειες θα καλυφτουν. θα κανω δοκιμες και θα δω το αποτελεσμα. παντως τον αυτοκολλητο χαλκο δεν τον ηξερα και θα το ψαξω.
ανεβαζω μια φωτο για να δειξω πως θα πρεπει να γινει το bowsprit και το jibboom

επισης θα ηθελα να αναφερω για την κατασκευη οτι εχω κανει καποιες αλλαγες απο οτι ελεγαν οι οδηγιες οπως χρημοποιησα σανιδακι και εκανα ενα αυλακι μεσα σε αυτο για την sheer rail αντι για χαλκο που εδινε το κιτ,επισης αλλαξα ολες τισ σανιδες απο τα mortar housing, δεν μου αρεσαν καθολου σαν αποτελεσμα, οπως επισης εφτιαξα μονος μου απο την αρχη το windlass γιατι ηταν πολυ κακης ποιοτητας και το υλικο αλλα και η κατασκευη του κιτ. θα ηθελα να αλλαξω και την catheads να την φτιαξω μονος μου οπως ειδα απο αλλους μοντελιστες, αλλα το φοβηθηκα λιγακι.