Αποστολέας Θέμα: Η.Μ. Bomb Vessel Granado 1756 1:64 scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 14682 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nickolas77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Απ: Η.Μ. Bomb Vessel Granado 1756 1:64 scale - Caldercraft
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 26, 2017, 08:50:58 μμ »
θα δοκιμασω την τεχνικη με το tape διπλης οψης αλλα με καποια παραλλαγη γιατι θα ξεκινησω απο τον εξωτερικο κυκλο και θα καταληξω προς το κεντρο. το εχω στο μυαλο μου να δω και στην πραξη πως θα βγει

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 26, 2017, 09:39:11 μμ »

Το πέτσωμα  κατά την ταπεινή μου γνώμη , είναι  από τα μεγαλύτερα προβλήματα  που πρέπει  να αντιμετωπίσει  ο καθένας μας .
Αυτό το πέτσωμα που έκανες σαν πρώτο  είναι καλό .
Δεν είναι όμως σωστό  και αν μου '' επιτρέπεις ''  σε συνιστώ  να μην το επαναλάβεις  στο δεύτερο  πέτσωμα .
ʼλλο  καλό και άλλο σωστό.
Η  κάθε σειρά  πρέπει  να αρχίζει  από την πρύμνη  και να καταλήγει  στην πλώρη .
 Για να επιτευχτεί αυτό υπάρχει τεχνική .
Παραθέτω ένα άρθρο που αναλύει  αυτή την τεχνική .  Αυτό είναι στα ιταλικά αλλά  υπάρχει  και στα Αγγλικά  .
Εάν μπορώ  να βοηθήσω  σε κάτι θα το κάνω με ευχαρίστηση .
http://www.magellano.org/public/magellano/articoli/173/173.pdf

Βαγγελης 

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 27, 2017, 07:01:10 πμ »
βαγγελη καλήμερα ευχαριστώ για την παρατήρηση σου, πάντα έχω να μαθαίνω απο σένα, η εμπειρία σου πάνω στο ξύλινο μοντελισμό είναι πολύ μεγαλη και παντα δεχομαι ολα τα σχολια αρνητικα η θετικα, φανταζομαι αυτος ειναι ο σκοπος του φορουμ να ανταλλάζουμε ιδεες και τεχνικες αρα παντα θα υπαρχουν και σχολια, αλλα οσο αφορα το πετσωμα ειναι μια διαδικασια που την εχω ολοκληρωσει.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 27, 2017, 07:57:36 πμ »
Την καλημέρα μου .
Στο διαδίκτυο θα βρεις ,ελεύθερο  για κατέβασμα,  ολόκληρη  την μονογραφία για το συγκεκριμένο  πλοίο  θα σου χρειαστεί  είναι  σε αρχείο pdf .
Εάν γνωρίζεις  Αγγλικά  σε συνιστώ  όχι απλώς  να το διαβάσεις , αλλά  να το μελετήσεις ,και μετά  να συνεχίσεις .
The Bomb Vessel Granado   (Peter Goodwin ) Anatomy of the Ship

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 27, 2017, 08:40:19 πμ »
σε ευχαριστω πολυ το εχω ηδη σε μορφη pdf,
πες μου μονο σε παρακαλω ποια ειναι η ενσταση σου απο αυτο που βλεπεις μεχρι στιγμης.
δηλαδη εχεις δει κατι που ξεφευγει πολυ απο το πραγματικο;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 27, 2017, 10:47:02 πμ »
Κατ 'αρχάς  θέλω  να διευκρινίσω  τούτο.
Δεν  είχα,  δεν έχω , και δεν πρόκειται  να έχω , καμιά  πρόθεση  να σχολιάσω  η να κάνω  οποιοιδήποτε  είδους  ενστάσεις .
Η  δουλειά   του κάθε μοντελιστή  και οι επιλογές   του είναι  αποδεκτές .
Οι  όποιες  συναινέσεις  και  προτάσεις  γίνονται  καλοπροαίρετα   και με σεβασμό  στο κάθε  μοντέλο  και ιδιαίτερα  στον μοντελιστή.
Οι    παροτρύνσεις   είναι απλά  συμβουλευτικές , αν μου επιτρέπεις  τον όρο  ,για τον λόγο ότι  οι
περισσότεροι  από μας ,και πρώτα  εγώ ,  βασιζόμαστε  σε προτάσεις  και λύσεις  των  διαφόρων  εταιριών .
Διαπίστωσα  όμως  ότι οι πραγματικές  κατασκευές  διαφέρουν  κατά πολύ αυτών  των Kits .
Το  αν  ( ξέφυγες ) όπως λες η όχι πρέπει  εσύ  να το εξακριβώσεις  μελετώντας την μονογραφία  που έχεις .
 Καλύτερος  κριτής  απ τον εαυτό  μας ....δεν υπάρχει .

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 27, 2017, 02:02:20 μμ »
οκ συμφωνω μαζι σου απολυτα

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 29, 2017, 01:42:42 μμ »
οκ συμφωνω μαζι σου απολυτα
Εγώ διαφωνώ μερικώς και με τους δυο σας.
Πιστεύω πως ειδικά οι πιο έμπειροι μοντελιστές θα πρέπει πιο κάθετα να λένε τη γνώμη τους όταν αντιλαμβάνονται κάποια υπολογίσιμα κατασκευαστικά λάθη ή τεχνικές.
Έτσι θα βοηθούν πιο πολύ τον κάθε μοντελιστή να διορθώνει (ή βελτιώνει αν γίνεται) ακόμη και την τρέχουσα δουλειά του σε κάποιο βαθμό, αλλά σίγουρα και τις επόμενες.
Επίσης και οι υπόλοιποι, όλοι εμείς συνφορουμίστες θα εμπλουτίζουμε ακόμη περισσότερο τις γνώσεις μας θεωρητικά και πρακτικά, όταν βρεθούμε σε μια αντίστοιχη κατασκευή που θα ξέρουμε εκ των προτέρων το πως θα τη χειριστούμε πιο σωστά.
Το φόρουμ κυρίως αυτό πρέπει να εξυπηρετεί κατά τη γνώμη μου.
Όχι μόνο απλές φωτογραφίσεις, που κάνουμε όλοι.
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 01, 2017, 03:59:44 μμ »
Προχωράει πάρα πολύ καλά η κατασκευή σου.
Σχετικά με το deck coils είναι εύκολο να φτιάξεις μια μόνιμη κατασκευή (jig). Φυσικά εάν το ψάξεις το θέμα υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
Σου παραθέτω έναν τρόπο που χρησιμοποιώ εγώ, παίρνοντας την ιδέα από Καναδό μοντελιστή.

With this winder (1), preparing deck coils becomes a game, even with 0.15mm rope.
The tools required for building the winder is current:
2. A CD packaging, which transparent lid is cut.
3. A lid of instant coffee container, which must be quite smooth inside.
4. Four small magnets which can be found in hobby shops (used to increase the adherence of racing cars).
Dimensions: winder diameter 32mm - 4 magnets of 6 x 22mm - winder support 25 x 30mm - winder rod 85mm by 5mm in diameter.
The role of the magnets is to press the two sides of the winder one against the other. The magnets are glued with contact adhesive.

Δες και το ανάλογο βίντεο

τελικα κατεληξα σε αυτην την τεχικη. Στην αρχη δοκιμασα την ταινια διπλης οψης αλλα εγω τουλαχιστον δεν καταφερα να φτιαξω ενα αξιοπρεπη rope coils. ειδα σε διαφορα σαιτ Βασιλη και αλλες παρομοιες τεχνικες αλλα δεν με ικανοποιησε καποια περισοτερο.
εκανα και μια δοκιμη να κατασκευασω ενα  rope coins και βγηκε μια χαρα. θα ανεβασω φωτο απο την ιδιοκατασκευη και απο το  rope coils.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 01, 2017, 07:58:33 μμ »
Θα ήταν καλό να κάνεις μια αναλυτική περιγραφή για την κατασκευή που έκανες.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 02, 2017, 12:13:00 μμ »
Θα ήταν καλό να κάνεις μια αναλυτική περιγραφή για την κατασκευή που έκανες.
Βασίλης

καλημερα! λοιπον ξεκινησα την κατασκευη δοκιμαστικα για να δω αν με βολευει και για αυτο απο αισθητικης πλευρας ειναι λιγο χαλια αλλα σαν
 αποτελεσμα ειναι αυτο που ηθελα.Το μονο που  αγορασα ηταν τα μαγνητακια σε συσκευασια των 8 τεμαχιων 6*25mm με κοστος 1 ευρω και κατι ψιλα. εκοψα ενα κομματι ξυλο στρογγυλο d=50mm *4mm παχος (ο θεος να το κανει στρογγυλο  ::glossa::) κολλησα 2 μαγνητακια πανω στο ξυλο επειτα πηρα  ενα καπακι νες καφε το εκοψα σε διαμετρο 50mm και το κολλησα και αυτο πανω στα μαγνητακια. επειδη δεν ειχα μεγαλης διαμετρου αξονα κολλησα 4 μικρα κι τα εκανα λαβη για να μπορω ν περιστρεφω την κατασκευη. μετα απο ενα καπακι cd εφτιαξα ενα κυκλο d=50mm και κολλησα και σε αυτο 2 μαγνητακια. τοποθετωντας το πανω στην βαση οι μαγνητες το κρατουν σταθερο
τελος εκανα μια τρυπα στο κεντρο της κατασκευης για να περασει ενα μικρο καρφακι ωστε να λειτουργει σαν οδηγος για να περιστραφει φυρω σε αυτο η κλωστη μου.

ωραιο ειναι το αποτελεσμα και θα γινει καλυτερο ακομα μετα απο μερικες ακομα προσπαθειες

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 02, 2017, 03:44:21 μμ »
ʼψογος
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 03:31:00 μμ »
τελειωσα την μια πλευρα με τα σχοινια των κανονιων. Εμενα με ικανοποιησε το αποτελεσμα. χρειαζεται μονο ν περασω με λιγο μαυρο στα σημεια που εχω βαλει κολλα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #64 στις: Ιανουαρίου 09, 2018, 11:30:25 πμ »
Σχεδον τελειωσα με την κατσκευη οσο αφορα το κατω μερος του καραβιου, μου εχει μεινει ακομα να ολοκληρωσω την headrails και ενα κομματι απο το mortar housing.
σειρα εχουν το bowspit & mast assembly. βλεπω ομως οτι θα εχω δυσκολιες για να φτιαξω τις κωνικοτητες και τα οκταγωνα ( για τα οκταγωνα εχω κατι κατα νου  θα ασχοληθω αργοτερα με αυτο). πως μπορει κανεις να κανει κωνικοτητα χωρις να εχει τορνο κι σε περιπτωσεις οπως το bowsprit που σου ζητα απο τα 8mm να κατεβεις στα 5mm; με το χερι μου φαινετε πολυ δυσκολο να πετυχει.
υπαρχει η λυση επισης να βαλω τον αξονα μου σε ηλεκτρικο δραπανο. το εχει κανει κανεις αυτο;
θα ηθελα την γνωμη σας.
ανεβασα δυο φωτο απο την προοδο μου.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #65 στις: Ιανουαρίου 09, 2018, 01:02:55 μμ »
Σχεδον τελειωσα με την κατσκευη οσο αφορα το κατω μερος του καραβιου, μου εχει μεινει ακομα να ολοκληρωσω την headrails και ενα κομματι απο το mortar housing.
σειρα εχουν το bowspit & mast assembly. βλεπω ομως οτι θα εχω δυσκολιες για να φτιαξω τις κωνικοτητες και τα οκταγωνα ( για τα οκταγωνα εχω κατι κατα νου  θα ασχοληθω αργοτερα με αυτο). πως μπορει κανεις να κανει κωνικοτητα χωρις να εχει τορνο κι σε περιπτωσεις οπως το bowsprit που σου ζητα απο τα 8mm να κατεβεις στα 5mm; με το χερι μου φαινετε πολυ δυσκολο να πετυχει.
υπαρχει η λυση επισης να βαλω τον αξονα μου σε ηλεκτρικο δραπανο. το εχει κανει κανεις αυτο;
θα ηθελα την γνωμη σας.
ανεβασα δυο φωτο απο την προοδο μου.

Νικόλα
Με το δράπανο και προσοχή ανάλογη θα μπορέσεις να λεπτύνεις ό,τι θέλεις σχεδόν.
Και τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν στο χέρι, αλλά θα ταλαιπωρηθείς...

Τι εννοείς κωνικότητες;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #66 στις: Ιανουαρίου 09, 2018, 01:33:54 μμ »
Νικόλα μια χαρά τα πηγαίνει η κατασκευή σου

Για την κωνικότητα όπως σου είπε ο Στέργιος, προσωπικά δεν ξέρω άλλον τρόπο εάν δεν διαθέτεις κάποιο τόρνο. Μπορείς βέβαια να φτιάξεις και τον δικό σου τόρνο, υπάρχουν πολλές κατασκευές που μπορείς να τις κάνεις. Μπορείς και με το χέρι εάν ασχοληθείς.

Δεν στο Url που πραθέτω κάποιον κύριο να φτιάχνει το ιστιοφόρο που φτιάχνεις με βίντεο, πιστεύω να σε βοηθήσει σε κάποια σημεία.

https://vimeo.com/user15853815

Θα ήθελα να σε ρωτήσω το λευκό και το μαύρο που έχεις βάψει το πλοίο έχεις χρησιμοποιήσει πινέλο; ή κάποιο spay - αερογράφο. Εδικά στο λευκό που τονίζει και τα ύφαλα έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Ιανουαρίου 09, 2018, 01:50:14 μμ »
Μια εύκολη κατασκευή που βρήκα στο youtube     

Απλά στην περίπτωσή σου και στο τετράγωνο κομμάτι μπορείς να βάλεις μία βίδα που η άκρη της θα είναι κωνική ώστε να κρατάει το κατάρτι στο κέντρο και να κάνεις αυτό το τετράγωνο ξύλο μεταφερόμενο ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις και την απόσταση που θέλεις, δεν είναι δύσκολο να το φτιάξεις και εάν κάνεις αναζήτηση θα βρεις και άλλες κατασκευές και πιστεύω ότι δεν θα κοστίσει τίποτε, γιατί εάν θέλεις να επενδύσεις σε εργαλείο τότε θα πας πάνω από 100 Ευρώ. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις μια τέτοια κατασκευή και να την έχεις για τις μελλοντικές σου κατασκευές.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #68 στις: Ιανουαρίου 09, 2018, 02:36:49 μμ »

Θα ήθελα να σε ρωτήσω το λευκό και το μαύρο που έχεις βάψει το πλοίο έχεις χρησιμοποιήσει πινέλο; ή κάποιο spay - αερογράφο. Εδικά στο λευκό που τονίζει και τα ύφαλα έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά.

ολα τα βαψιματα εχουν γινει με πινελο. συγκεκριμενα το ασπρο το περασα 7-8 χερια για να φτασει σε αυτο το αποτελεσμα, βεβαια το τελευταιο χερι τριψιματος το περασα με 400 και 600 γυαλοχαρτο οπως επισης και καθε περασμα με το χρωμα το περναγα λιγο με γυαλοχαρτο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 10, 2018, 11:31:27 μμ »
Μια ιδέα για το πως μπορείς να φτιάξεις το οκτάγωνο είναι να χρησιμοποιήσεις styrene strip (τα οποία μπορείς να βρεις στα περισσότερα μοντελιστικά καταστήματα) ή σανιδάκια ανάλογου πάχους και πλάτους, μετά είτε με styrene strip είτε με αυτοκόλλητο χαλκό είτε με σανιδάκι πάχους 0,5 χιλιοστών να κάνεις τον κύκλο στο τελείωμα.
Δες τις παρακάτω φωτογραφίες.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 11, 2018, 12:03:26 μμ »
καλημερα! λοιπον οσο αφορα τις κωνικοτητες μαλλον θα κανω την κατασκευη που μου εστειλε ο βασιλης μεσω youtube αλλα με μια παραλλαγη,  απο την μια πλευρα ο αξονας θα μπει μεσα στο τσοκ του δραπνου και απο την αλλη πλευρα θα φτιαξω μια ποντα με ενα ρουλεμαν. Αναλυτικα προσεχως.
επειτα για τα οκταγωνα  μαλλον εχω καταληξει στα σανιδακια 0,5 mm. η σκεψη μου ειναι αν η διαμετρος ειναι πχ 5mm θα την κανω 4,5mm και θα προσαρμοσω τα σανιδακια 0,5 ετσι ωστε να φτασω στη επιθυμητη διασταση. πλεονεκτημα ειναι οτι αν δεν κανω λαθος σε ολες τις περιπτωσεις με τα οκταγωνα συμφωνα με τις οδηγιες θα πρεπει να βαφτουν μαυρο αυτες οι επιφανειες, αρα πολλες ατελειες θα καλυφτουν. θα κανω δοκιμες και θα δω το αποτελεσμα. παντως τον αυτοκολλητο χαλκο δεν τον ηξερα και θα το ψαξω.

ανεβαζω μια φωτο για να δειξω πως θα πρεπει να γινει το bowsprit και το jibboom

επισης θα ηθελα να αναφερω για την κατασκευη οτι εχω κανει καποιες αλλαγες απο οτι ελεγαν οι οδηγιες οπως χρημοποιησα σανιδακι και εκανα ενα αυλακι μεσα σε αυτο  για την sheer rail αντι για χαλκο που εδινε το κιτ,επισης αλλαξα ολες τισ σανιδες απο τα mortar housing, δεν μου αρεσαν καθολου σαν αποτελεσμα, οπως επισης εφτιαξα μονος μου απο την αρχη το windlass γιατι ηταν πολυ κακης ποιοτητας και το υλικο αλλα και η κατασκευη του κιτ. θα ηθελα να αλλαξω και την catheads να την φτιαξω μονος μου οπως ειδα απο αλλους μοντελιστες, αλλα το φοβηθηκα λιγακι. 

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 11, 2018, 01:10:02 μμ »
Πριν ξεκινήσεις την κατασκευή του τόρνου ψάξε και θα βρεις πιο καλύτερη κατασκευή, πιο επαγγελματική, γιατί μια φορά θα την φτιάξεις τουλάχιστον να σε βολεύει καλύτερα. Όσο για τις σανίδες καλά έκανες. Στο Victory οι σανίδες καρυδιάς που έδινε για το δεύτερο πέτσωμα δεν ήταν και ότι το καλύτερο, θα τις άλλαζα εάν το πλοίο δεν ήθελε χρωματισμό σε κάποιο σημεία, αλλά η γάστρα βάφεται και τα ύφαλα ντύνονται με χαλκό τον οποίο και θα αντικαταστήσω με τον χαλκό της Amati.
Εάν δεν σου άρεσε θα έπρεπε να δοκιμάσεις να φτιάξεις εσύ την catheads και εάν δεν σου πετύχαινε τι έγινε; θα μπορούσες να κάνεις πολλές προσπάθειες μέχρι να φτάσεις στο αποδεκτό σημείο μιας και θα είχες το προωτότυπο.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 11, 2018, 01:59:26 μμ »
Πριν ξεκινήσεις την κατασκευή του τόρνου ψάξε και θα βρεις πιο καλύτερη κατασκευή, πιο επαγγελματική, γιατί μια φορά θα την φτιάξεις τουλάχιστον να σε βολεύει καλύτερα. Όσο για τις σανίδες καλά έκανες. Στο Victory οι σανίδες καρυδιάς που έδινε για το δεύτερο πέτσωμα δεν ήταν και ότι το καλύτερο, θα τις άλλαζα εάν το πλοίο δεν ήθελε χρωματισμό σε κάποιο σημεία, αλλά η γάστρα βάφεται και τα ύφαλα ντύνονται με χαλκό τον οποίο και θα αντικαταστήσω με τον χαλκό της Amati.
Εάν δεν σου άρεσε θα έπρεπε να δοκιμάσεις να φτιάξεις εσύ την catheads και εάν δεν σου πετύχαινε τι έγινε; θα μπορούσες να κάνεις πολλές προσπάθειες μέχρι να φτάσεις στο αποδεκτό σημείο μιας και θα είχες το προωτότυπο.
θα το δω οσο αφορα τον τορνακι μπορει να το φτιαξω μεσα στο σκ.
για την catheads το προβλημα μου ηταν οτι θα επρεπε να κοψω ενα κομματι απο το κιτ και αν μου εβγαινε καλο δεν υπηρχε επιστροφη. τελος παντων, δεν ειναι κακο το αποτελεσμα οπως ειναι τωρα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 11, 2018, 02:02:46 μμ »
Και βέβαια όχι, μια χαρά είναι και πιστεύω ότι και εσύ ο ίδιος είσαι ευχαριστένος από την μέχρι τώρα πορεία της κατασκευής, η οποία κατά την γνώμη μου δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτήν της Artesania Latina.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 11, 2018, 02:20:42 μμ »
ΝΑΙ Βασιλη καμια σχεση ειναι η μερα με την νυχτα. πραγματικα!!!
ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα που ειναι σαν να ασχολουμε πρωτη φορα.
για αυτο υπαρχει και μεγαλη διαφορα στην τιμη.

Tags: