Αποστολέας Θέμα: KING TIGER CAMO  (Αναγνώστηκε 3913 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
Απ: KING TIGER CAMO
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 12:18:50 μμ »
" τα πρώτα Tiger ήταν βαμμένα κίτρινα και όχι γκρι όπως πιστεύαν πολλοί."
Βρήκα την παραπάνω δήλωση σε ενα φόρουμ. Ξέρει κάποιος αν ισχύει? μου φαίνεται παράξενο

εμένα τίποτε πλέον  δε μου φαίνεται παράξενο στα φόρουμ, αντιθέτως, αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό γιατί δε θα βγάλουμε άκρη,  τέλως πάντων,  η δήλωση συνοδεύεται από κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, φωτό, κλπ? αν ναι,  κάνε ένα κόπο να τα μεταφέρεις και εδώ, αν όχι, με τη σειρά μου  σε διαβεβαιώ ότι ο Ελβις ζεί παρέα με τον Οσάμα σε μυστική βάση του 4ου ράιχ στη σελήνη ::glossa:: ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 02:10:10 μμ »
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικά με την 503, τα περισσότερα άρματα της ήταν τα "παλιά" της 502, τα οποία ήταν όλα γκρί. Η 503 παρέλαβε 4 άρματα από τα 10 που στάλθηκαν συνολικά τον Μάρτιο του 1943 και ήταν βαμμένα dunkelgelb. Δεν πήγε Τίγρης στο ανατολικό μέτωπο βαμμένος με τροπική παραλλαγή. Συν τοις άλλοις, η εντολή σχηματισμού της 503 δόθηκε τον Φεβρουάριο του 1943, δηλαδή την ίδια περίοδο που δόθηκε η εντολή για το dunkelgelb ώς το βασικό χρώμα στα γερμανικά άρματα. Τέλος, πιστεύω ότι όσες μονάδες πήγαν στη Ρωσία με τροπική παραλλαγή το 1943, δεν ήταν για κάποια επείγουσα ανάγκη, αλλά γιατί κατέρρευσε το μέτωπο της Β. Αφρικής.
Εδώ συζητούν τον ισχυρισμό σχετικά με το dunkelgelb στα πρώτα Tiger (http://www.network54.com/Forum/47207/thread/1414444351/Remains+of+Tiger+Fgst.+Nr.+250001+Found)

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι πράσινοι Τίγρεις της Τυνισίας είναι μάλλον μύθος. Στις παρακάτω φωτογραφίες, φαίνεται ένας "πράσινος" Τίγρης και είναι ξεκάθαρο ότι έχει παραλλαγή σε δύο τόνους
Click to see the original size.Click to see the original size.
Να προσθέσω ότι αυτός ο Τίγρης καταστράφηκε στο Hunt's Gap, εκεί δλδ που αναφέρθηκαν οι "πράσινοι" Τίγρεις. Η μόνη περίπτωση είναι να ήταν βαμμένοι με grunbraun (από το εργοστάσιο δλδ), σίγουρα πάντως όχι olive drab, το οποίο ήταν ακατάλληλο για την Β. Αφρική και για αυτό προσπαθούσαν και οι Αμερικάνοι να το καλύψουν με λάσπη.
Δύο σχετικά θέματα:
http://www.network54.com/Forum/47207/thread/1414398029/Camouflage+on+Tunisian+Tigers
http://www.tiif.de/thread.php?threadid=436

Αυτά από εμένα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 03:30:56 μμ »
΄Οχι πως με ενδιαφέρει πολύ το θέμα, αλλά για να περνάει η ώρα.
Δεν ξέρω πραγματικά πού βρίσκεις την δημιουργία της 503 τον Φεβρουάριο του '43. Οι πηγές μιλούν για ίδρυση τον Μάιο του '42. Προετοιμασία για Β.Αφρική και επείγουσα μετάβαση στο ανατολικό μέτωπο με ελλειπή σύνθεση ( 20 μόνο Tiger Ι, 31 Ρ ΙΙΙ ). Την 1η Ιανουαρίου είναι στο νότιο τμήμα του μετώπου. Εκεί στις 14 Ιανουαρίου δέχεται σαν ενίσχυση ένα λόχο της 502 ( φυσικά σε σκούρο γκρι χρώμα)  και αργότερα, στις 6 Φεβρουαρίου '43 άλλους 2 λόχους της 502. Παίρνει μέρος στις μάχες ( σαν 503 πάντα ), εξασφαλίζοντας τις κακές κριτικές διοικητών του νοτίου μετώπου και στις 11 Απριλίου είναι στο Χάρκοβο.
Για την μόνη μονάδα που υπάρχει ερώτημα ( δεν είπα ότι ήταν σίγουρο) για την βαφή των οχημάτων της στο ανατολικό μέτωπο το '43 ήταν η 503 τον Ιανουάριο. Δεν υπάρχει άλλη μονάδα που σχεδιαζόταν να πάει στην Β.Αφρική, αλλά δεν της "έλαχε".
Ο Ρόμμελ έδωσε διαταγή υποχωρήσεως από Ελ Αλαμέιν για Φούγκα στις 3-4 Νοεμβρίου 1942. Για τον μέγιστο στρατάρχη όλων των εποχών τίποτα δεν είχε χαθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως φαίνεται από την δημιουργία ολόκληρης στρατιάς υπό τον φον ΄Αρνιμ, μέσα σε 2 εβδομάδες.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 04:21:44 μμ »
Συγγνώμη για την λάθος διατύπωση, γιατί μπέρδεψα την δημιουργία της 3 ίλης, πού έγινε τον Φλεβάρη του 1943 με την γενικότερη δημιουργία της μονάδας. Όσα ανέφερα, αφορούν αποκλειστικά την 3η ίλη της 503 και όχι όλη την 503. Παρόλα ταύτα, οι 20 Τίγρεις (μαζί με 31 pz 3 ausf N) πήγαν στην 503 τον Δεκέμβρη του 1942, ένα μήνα μετά την αρχή του τέλους του μετώπου της Β. Αφρικής, οπότε είναι λίγο δύσκολο να είχαν βαφτεί στα χρώματα της τροπικής παραλλαγής για να ενισχύσουν ένα καταρρέον μέτωπο, πόσο μάλλον όταν έφτασαν στη Σταυρούπολη την Πρωτοχρονιά του 1943.

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 04:43:49 μμ »
Τώρα πώς φτάσαμε απ' το κάμο του ΚΤiger στα κίτρινα Τiger δεν ξέρω.
Εκείνο που ξέρω, για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα, είναι ότι όλα τα χρωματολόγια είναι αποδεκτά τους τελευταίους μήνες του πολέμου στην γερμανική πλευρά.

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 05:12:57 μμ »
Τώρα πώς φτάσαμε απ' το κάμο του ΚΤiger στα κίτρινα Τiger δεν ξέρω.
Εκείνο που ξέρω, για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα, είναι ότι όλα τα χρωματολόγια είναι αποδεκτά τους τελευταίους μήνες του πολέμου στην γερμανική πλευρά.

Καλησπερα κυριοι ......μια μικρη παρεμβαση με αφορμη την απο επανω παραθεση, εχω την εντυπωση οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα,διατυπονοντας ενα ευκολο " ενταξει μωρε βαζανε οτι βρισκανε". Βαση αρχειων-πηγων αποδεικνυεται οτι τα γερμανικα εργοστασια μετα το σκουρο-γκρι παρεδιδαν τα αρματα-οχηματα σε "dark yellow"και μονο..... χωρις καμουφλαζ (αυτο γινοταν στην μοναδα). Καπου στα μεσα Σεπτεμβρη 1944 (παραλληλα με την καταργηση του ζιμεριτ) τα Tiger II , Panther, stugs κ.τ.λ παραδιδονταν μεχρι το τελος του πολεμου με καθορισμενο- στανταρ καμουφλαζ σε διαφορα σχεδια αναλογος το εργοστασιο παραγωγης . Υπαρχουν πολλα λινκ σε πολλα φορουμ με το θεμα αυτο και φωτος με 'καταληφθεντα' γερμανικα εργοστασια ορισμενες ενχρωμες. Με ολιγον ψαξημο μπορει ευκολα να βρειτε αυτα τα ντοκουμεντα που στηριζω τα γραφομενα μου.
Με φρεσκες πηγες και με μερικους νεοτερους (χρονικη περιοδος) ερευνητες εχουν βγει πολλα νεα στοιχεια στην επιφανεια ξεφευγοντας απο καποια παλια-πασιγνωστα αμφιβολου πιστωτητας βιβλια-αρχεια. 

Κωστας

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 06:48:28 μμ »
Το θέμα παραμένει και το αστείο είναι ότι αυτή χρήση τόσων πολλών χρωματικών επιλογών τεκμαίρεται με γερμανικές διαταγές, αλλά και με αναμνήσεις επιζώντων.
Να τονίσουμε πριν απ' όλα ότι δεν ξέρουμε ακόμη και σήμερα τον ακριβή τόνο των 3 γερμανικών χρωμάτων. Οι πιστότερες αποδόσεις βρέθηκαν σε εγκιβωτισμένα υλικά ( π.χ. σκοπευτικά όργανα), αλλά και πάλι 70 χρόνια αλλοιώνουν το αρχικό χρώμα. Ας θυμηθούμε ότι τα 2 χρώματα εδίδοντο ή σε μεγάλα σωληνάρια ή σε τενεκεδάκια πηχτού χρώματος. Το πλήρωμα τα αραίωνε με ότι μέσο είχε ( βενζίνη, πετρέλαιο) και με οποιοδήποτε μέσο ( πιστόλι βαφής, πινέλο, βούρτσες, χέρια) τα άπλωνε επάνω στο όχημα Το dunkelgelb βαφόταν από το εργοστάσιο.
Τα έγχρωμα φιλμ της εποχής δεν βοηθούν, ενώ στα ασπρόμαυρα δεν είμαστε σίγουροι για το ποιό χρώμα είναι το καφέ και ποιό το πράσινο.
Στις 19 Αυγούστου '44, επειδή οι "καλλιτεχνικές ανησυχίες" των πληρωμάτων έκαναν την αναγνώριση των φίλιων δυνάμεων δύσκολη ( και για να ελαφρώσει η δουλειά τους) εκδίδεται διαταγή για βαφή του όλου του κάμο στο εργοστάσιοι.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου έχουμε έξοδο από τα εργοστάσια, λόγω επειγούσης ανάγκης, πολλών αρμάτων ( όχι όλων) μόνο σε μίνιο, με εντολή το κάμο να μπει στις μονάδες( η βαφή αυτή έφερε κλειστοφοβία στα πληρώματα των Panther).
Στις 31 Οκτωβρίου επαναλαμβάνεται η διαταγή για βαφή όλου του κάμο από τα εργοστάσια.
Στην ίδια διαταγή αναφέρεται ότι αν δεν υπάρχει επάρκεια σε κίτρινο, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θέση του το panzer grey (υπήρχαν μεγάλα αποθέματα).
Στις 20 Δεκεμβρίου '44 ορίζεται σαν βασικό χρώμα το πράσινο και όχι πλέον το κίτρινο.
Υπάρχει και μία μαρτυρία γερμανού αξ/κού που είδε, την παραμονή της επιθέσεως στις Αρδέννες, βαρέλια με σοβιετικό 4ΒΟ πράσινο, έτοιμο για χρήση σε γερμανικά οχήματα.
΄Εχουμε λοιπόν μεγάλη γκάμα διαταγών που βοηθούν μοντελιστική αυθαιρεσία, χωρίς να υπολογίσουμε τις επιτόπιες συνθήκες πολλών μονάδων. Εδώ από το 3ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου λείπουν οι αναφορές απωλειών, για τα χρώματα θα ασχολούντο οι Γ.;

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 09:29:20 μμ »
εμένα τίποτε πλέον  δε μου φαίνεται παράξενο στα φόρουμ, αντιθέτως, αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό γιατί δε θα βγάλουμε άκρη,  τέλως πάντων,  η δήλωση συνοδεύεται από κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, φωτό, κλπ? αν ναι,  κάνε ένα κόπο να τα μεταφέρεις και εδώ, αν όχι, με τη σειρά μου  σε διαβεβαιώ ότι ο Ελβις ζεί παρέα με τον Οσάμα σε μυστική βάση του 4ου ράιχ στη σελήνη ::glossa:: ::salut::

Το διάβασα μεταφρασμένο εδώ και το ρώτησα γιατί μου φάνηκε παράξενο να πηγαίνουν στην μάχη με κίτρινο χρώμα.

Βρέθηκε το πρώτο Tiger μαζικής παραγωγής.
« Απάντηση #84 στις: Οκτώβριος 26, 2014, 11:46:21 »
Απάντηση με παράθεσηΠαράθεση
Στα δάση του Νομού Λένινγκραντ βρέθηκαν τα απομεινάρια του άρματος μάχης Tiger μαζικής παραγωγής με τον σειριακό αριθμό 1. Η τύχη του ήταν άγνωστη έως σήμερα και έχουν ειπωθεί αμέτρητες εικασίες για το θέμα.

Στάλθηκε στο Ανατολικό μέτωπο το καλοκαίρι του 1942 στην περιοχή του Λένινγκραντ.
23 Αυγούστου 1942 - Τα τέσσερα πρώτα Tiger I στάλθηκαν προς Λένινγκραντ.
27 Αυγούστου 1942 - Ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ερυθρού Στρατού.
29 Αυγούστου 1942 - τα Tiger ξεφορτώθηκαν νωρίτερα από τον αρχικό τους προορισμό. Κατά την κίνησή τους από τον σιδηροδρομικό σταθμό προς την γραμμή του μετώπου 2 άρματα έπαθαν βλάβες στα κιβώτια ταχυτήτων και στο 3ο έπιασε φωτιά ο κινητήρας.

Τα άρματα αποσύρθηκαν, επισκευάστηκαν και ξαναστάλθηκαν στο μέτωπο στις 15 Σεπτεμβρίου.
22 Σεπτεμβρίου ο ίδιος Λόχος Τεθωρακισμένων μπήκε στην πρώτη του μάχη υποστηρίζοντας την επίθεση της 107ης Μεραρχίας Πεζικού του Βέρμαχτ ενάντια της 2ης Στρατιάς Εφόδου του Κόκκινου Στρατού.

Το άρμα του Διοικητή Λόχου ήταν το πρώτο που έφαγε ένα βλήμα στον κινητήρα και βγήκε εκτός μάχης. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το άρμα.
ʼλλα δύο άρματα επίσης έφαγαν πολλαπλά χτυπήματα και βγήκαν εκτός. Το τέταρτο κόλλησε σε βάλτο. Τα τρία χτυπημένα ανασύρθηκαν από τους Γερμανούς, ενώ το Σοβιετικό πυροβολικό δεν επέτρεπε την "διάσωση" του τέταρτου. Αυτό το άρμα παρέμεινε στην ουδέτερη ζώνη για δύο μήνες ώσπου τελικά στρατιώτες Γερμανικού Μηχανικού έφτασαν τη νύχτα, έκοψαν την κάνη, τοποθέτησαν εκρηκτικά και το ανατίναξαν. Αυτό το "τέταρτο" Tiger αποδείχθηκε να είναι εκείνο με σειριακό αριθμό 1 και ήταν το πρώτο Tiger μαζικής παραγωγής. Τα απομεινάριά του βρέθηκαν πριν μια βδομάδα και θα σταλούν στο μουσείο "ʼμυνας του Λένινγκραντ" στο Βσεβολόζσκ. Εκεί, το Tiger N1 θα τοποθετηθεί σε ξεχωριστό σημείο προβολής.

http://www.tv100.ru/news/v-lesah-leningradskoj-oblasti-obnaruzhen-pervyj-serijnyj-nemeckij-tank-tigr-101399/

http://www.defencenetforum.gr/index.php?topic=998.msg418231#msg418231

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 10:39:53 μμ »
Κατ΄αρχάς το μόνο  που έχουμε είναι δηλώσεις της ομάδας, που βρήκε τα κομμάτια και όχι κάτι επίσημο.
Το κομμάτι μετάλλου που δείχνει ο τύπος και υποστηρίζει ότι είναι βαμμένο σε dunkelgelb θυμίζει μεν κάλυμμα περισκοπίου, αλλά δεν είχαν τέτιοιυ είδους τα γερμανικά άρματα. Μήπως είναι κομμάτι από το εσωτερικό του άρματος και είναι βαμμένο σε ivory ;
Από την άλλη όμως έχουμε τον αριθμό πλασίου. Τα Tiger Ι είχαν αριθμούς πλαισίου από 250001 ως το 251357 και εδώ πραγματικά ο αριθμός πλαισίου είναι 250001 !!!!
Μήπως τα ευρήματα δεν είναι μόνο από το Tiger, αλλά και από άλλα οχήματα ;
Πάντως η εύρεση του αριθμού πλαισίου είναι μεγάλη επιτυχία.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 10:29:32 πμ »
  Δε μας εξηγούν βέβαια οι Ρώσσοι πως βρέθηκε το 250001 στο Λένινγκραντ, γιατί δεν το αναφέρουν τα έγγραφα της εποχής , (η 502 επιλαρχία πήρε  τα πρώτα 9 τάιγκερ με αρ.πλαισίου 250002 έως 250010)  και γιατί οι εβδομαδιαίες αναφορές του 24ου σώματος τεθωρακισμένων  αναφέρουν ότι το ανατιναγμένο τάιγκερ ήταν το 250003, για να μην πούμε βέβαια το απλούστερο ότι σε όλα τα τάιγκερ 1 που σώζονται σήμερα στα μουσεία ο αριθμός πλαισίου είναι αλλου χτυπημένος και με άλλα  εξτρά στοιχεία που εδώ δεν υπάρχουν, πολύ φασαρία για το τίποτε, άνθρακες ο θησαυρός :wink: ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 02:56:30 μμ »
Oι πληροφορίες μιλούν για ενεργοποίηση μονάδος στις 25 Μαίου 1942. Στις 19 και 20 Αυγούστου η μονάδα 502 παραλαμβάνει 4 Tiger και μόλις μετά από 9 ημέρες φτάνει στην περιοχή του Λένινγραντ. 16 και 22 Σεπτεμβρίου τα 4 Tiger, με την υποστήριξη λίγων οργανικών Ρ ΙΙΙ επιτίθεται παραλλήλως των οχθών του ποταμού Μγκά, που εκβάλλει στην λίμνη Λάντογκα, ΒΑ της πόλεως του Λένινγραντ. Βροχές, κρύο και πολλή λάσπη. Οι διοικητές αναφέρουν ότι το έδαφος δεν είναι κατάλληλο για βαρέα άρματα και τα πληρώματα δεν είναι εκπαιδευμένα. Ο Χ. επιμένει. Πλήρης αποτυχία. Στις 26 Νοεμβρίου ένα Tiger κολλημένο στη λάσπη στη νεκρή ζώνη ανατινάζεται. Αυτό λένε οι Ρ. ότι βρήκαν. Βρήκαν απάρτια με αριθμό πλαισίου 250001.
Η ενίσχυση της μονάδος συνεχίζεται με μικρές ποσότητες Tiger, όπως και η εμπλοκή της στον ίδο χώρο.
Υπάρχει αναφορά με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 1943 ( on 31 January 1943 the following losses were reported by the unit). Αναφέρονται οριστικές απώλειες 12 Ρ ΙΙΙ και 6 Tiger. Οι αριθμοί πλαισίου των Tiger είναι 250003-4-5-6-9-10. Αυτή όμως είναι αναφορά του τέλους Ιανουαρίου και λείπει το 250001. Μήπως η απώλειά του αναγραφόταν σε άλλη αναφορά νωρίτερα ; Πού είναι η αναφορά των μαχών της 16ης και 22ας Σεπτεμβρίου ;

Μήπως οι Ρ. εντέλει βρήκαν το 250001 ;

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 07:39:40 μμ »
Το 250001 δεν έφυγε ποτέ από τη Γερμανία και αυτό είναι διασταυρωμένο από πολλές πηγές. Επίσης, τα γερμανικά άρματα είχαν σειριακούς αριθμούς σε πάρα πολλά κομμάτια τους, ο σειριακός αριθμός του άρματος ήταν στο πήγμα, νομίζω πίσω από τη θέση του οδηγού. Στο βίντεο (
=22s) φαίνεται το κυκλικό κομμάτι, το οποίο έχει τον αριθμό και με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι μέρος του κυρίως πήγματος και μάλλον ο σειριακός αριθμός είναι ο αριθμός του συγκεκριμένου κομματιού.
Ενδεικτικά, στο βιβλίο Tiger 1 Heavy Tank 1942-45 αναφέρει ότι ο Τίγρης 250001 ήταν στο Kummelsdorf τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 1943, όπου και κάλυψε 7736 χλμ σε δοκιμές.

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 11:28:44 μμ »
Μπορεί πραγματικά οι πηγές να μιλούν για παραμονή του 250001 στην Γερμανία μόνο, αλλά από την άλλη πόσες είναι οι πιθανότητες να συμπέσουν δύο 6ψήφιοι αριθμοί ; ( Γενικά δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη στα γερμανικά αρχεία. Από την άλλη Tiger να κάνει σε 1 χρόνο 7.736χλμ. μου φαίνεται τελείως απίθανο.).
Στα τυφέκια , συνήθως, ο σειριακός αριθμός αναγράφεται πλήρης σε 2 σημεία, ενώ σε όλα σχεδόν τα απάρτια επαναλαμβάνονται τα δύο τελευταία ψηφία ( π.χ. Mannlicher-Schonauer). Σε άλλα επαναλαμβάνεται πλήρης σε περισσότερα μέρη. Μήπως και στα άρματα μάχης οι Γ. επαναλάμβαναν τον σειριακό αριθμό πλήρη ή σε τμήμα και σε άλλα σημεία;
Και εμένα μου φαίνεται σχεδόν απίθανο να βρεθεί το πρώτο Tiger, αλλά η σύμπτωση των 6ψήφιων αριθμών προκαλεί μεγάλα ερωτήματα.
Πάντως τα βλήματα ( 0,55 του video) είναι από 88άρι L56. Τα περισσότερα είναι ΗΕ εγκαιροφλεγή και στο δεξιό άκρο φαίνεται ένα διατρητικό θώρακος, χωρίς την διατρητική κεφαλή του.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 03, 2014, 09:10:46 πμ »
Για τους πράσινους Τίγρεις, παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες

Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size.

Πρόκειται για φωτογραφίες μετά την μάχη, κατά την οποία θεάθηκαν οι "πράσινοι" Τίγρεις. Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ είναι OD, ειδικά στην πρώτη φωτό που φαίνεται λίγο και το αμερικάνικο φορτηγό, η διαφορά στο χρώμα είναι πασιφανέστατη και ας το έχουν κάνει παλιοσίδερα το Tiger

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 03, 2014, 09:38:24 πμ »
Ωραίες οι φωτογραφίες αλλά ακόμα καλύτερη η ποσότητα των εκρηκτικών που σκοπεύει να κάνει χρήση ο αμερικανός φαντάρος, πιθανότατα του μηχανικού. Δεν ξέρω τι σκοπό είχε, πάντως αν ήθελε να βάλει το Tiger σε τροχιά, είναι στο σωστό δρόμο...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 03, 2014, 10:54:27 πμ »
Ωραίες οι φωτογραφίες αλλά ακόμα καλύτερη η ποσότητα των εκρηκτικών που σκοπεύει να κάνει χρήση ο αμερικανός φαντάρος, πιθανότατα του μηχανικού. Δεν ξέρω τι σκοπό είχε, πάντως αν ήθελε να βάλει το Tiger σε τροχιά, είναι στο σωστό δρόμο...

Αυτό ακριβώς ήθελε να κάνει.Ήταν απαρέγκλιτη τακτική των Αμερικανών να ανατινάζουν όποιο panzer έπεφτε στα χέρια τους,πιθανότατα για να αποτρέψουν πιθανή επανάκτηση του από τους Γερμανούς αν αυτοί έκαναν αντεπίθεση ή ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους...   :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 03, 2014, 12:07:02 μμ »
΄Ολοι οι στρατοί καταστρέφουν τα ακινητοποιημένα άρματα του αντιπάλου στις πρώτες γραμμές.
Ο Γκουντέριαν διατάζει τα σοβ. άρματα και τινάζονται ή να πυρπολούνται ( λόγω της υψηλής θερμοκρασίας αλλάζει η μοριακή σύνθεση του ατσαλιού και γίνεται μαλάκό και εύλύγιστο).
Οι 2 φώτο είναι από το μουσείο του Πόζναν. Φαίνονται στα πλάγια δύο διατρήσεις καλυμμένες με μεταλλικά ελάσματα. Στην άλλη φαίνεται ένα οξυγονοκολλημένο πεταλοειδές έλασμα γύρω από τον αριστερό γάντζο ρυμουλκύσεως. Πάλι 2 διατρήσεις. Βγάζεις τα πτώματα, καθαρίζεις τα αίματα, βάζεις καινούργιο πλήρωμα και πας πάλι στη μάχη.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 03, 2014, 04:42:23 μμ »

Υποθετω πως η ποσοτητα των εκρηκτικων θα ηταν μικροτερη εαν δεν ηταν εκει ο φωτογραφος.Λιγα ( πολλα δλδ ) μασουρια παραπανω και εχεις ωραιες προπαγανδιστικες φωτο. :wink:
Αλλωστε πιο ευκολα και οικονομικα το τιναζεις εαν βαλεις εσωτερικα τα εκρηκτικα.Ο κλειστος χωρος πολλαπλασιαζει τη δραση των αεριων.

Tags: