Αποστολέας Θέμα: Ο Θυμός (Hawker Sea Fury FB-11), PM Model, 1/72  (Αναγνώστηκε 2566 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
Ο Θυμός (Hawker Sea Fury FB-11), PM Model, 1/72
« στις: Ιουνίου 17, 2014, 12:13:30 μμ »
Καλημέρα σε όλους,

Παράλληλη δουλειά με τη Σπίθα, αν και είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από αυτή.

Κανονικά θα το είχα αφήσει άφτιαχτο μετά τον κροκόδειλο της αποχέτευσης που μου έφαγε τα σκέλη προσγείωσης, αλλά βρέθηκε ο spits22 που μου έδωσε όλο το μοντέλο και έτσι θα έχω την ευκαιρία να το τελειώσω (ευχαριστώ παιδί!  ::thumbleft::).

Το μοντέλο λοιπόν είναι αυτό:

και μου το είχε χαρίσει ο κολλητός μου αφού πρώτα είχε κάνει κάποιες προσθήκες στις φωλεές του συστήματος προσγείωσης (και οι οποίες επέζησαν της χλωρίνης κατά το προηγούμενο ξέβαμα).

Αρχικά ήθελα να το κάνω καναδικό (γιατί ποιος μασκάρει τις invasion stripes) αλλά μετά από μικρό ατύχημα με τα σήματα έμεινα με την μόνη επιλογή του Royal Navy. Οι ρίγες φτιάχτηκαν πριν την περισινή IPMS και έτσι η κατασκευή ήταν μονόδρομος παρά το ότι ο Παναγιώτης (spits22) μου δώρησε όλο το μοντέλο συμπεριλαμβανομένων και των χαλκομανιών.

Στα διαλλείματα από την Πολωνέζα φτάσαμε μετά από το βάψιμο στο παρακάτω αποτέλεσμα:

Επειδή από ένα σημείο και μετά το μοντέλο το είχα κάπως ξεγραμμένο, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στα στοκαρίσματα ειδικά στις κάτω επιφάνειες, οπότε εκεί πέρα υπάρχει ένας συγκεκριμένος χαμός (είναι και το μοντέλο δύσκολο εκεί). Το μοντέλο αποτελεί κατά κάποιον τρόπο πειραματόζωο καθώς συνεχίζω την εξοικίωση με τον αερογράφο μου και το πως μασκάρει κανείς. Και έμαθα αρκετά πράγματα από τη συγκεκριμένη κατασκευή (όπως πολύ προσοχή με τις ταινίες μασκαρίσματος). Πχ χρησιμοποίησα μια noname ταινία και φαίνεται να έχει αφήσει στεγνή κόλλα πάνω στις μαύρες ρίγες, την οποία μάλλον θα τρίψω και με πινέλο θα περάσω τα σημεία ξανά. Φταίει βέβαια που την άφησα εκεί αρκετό καιρό...  :roll:

Οπότε μπορείτε να βαρέσετε ελεύθερα!  :lol:

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Απ: Ο Θυμός (Hawker Fury FB-11), PM Model, 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 17, 2014, 03:20:09 μμ »
κουκλακι βγαινει Μαθιέ. επιασε τοπο με τον καλυτερο τροπο το μοντελακι. π ωραιο το βαψιμο κ τα χρωματα στο ματι. για την ταινια που λες μου φανηκε περιεργη η υφη της στις φωτο που μου εστειλες,απ τη κατω πλευρα, κ ελεγα να σε ρωτησω τι ηταν.αφου δεν εμεινες ευχαριστημενος απο αυτην,αν βρεις της 3Μ ,παρε κ βαλε αφοβα next time,ειναι κ οικονομικη.Καλη συνεχεια φιλε!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Ο Θυμός (Hawker Fury FB-11), PM Model, 1/72
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 17, 2014, 03:29:27 μμ »
Εχεις μία χρεποπάθεια τελικά αλλά τα πας μια χαρά! Να λοιπόν που μετά το Iskra ΚΑΙ αυτό φιάχνεται!!! Καλά τελειώματα και πρόσεχέ το, δεν πρέπει να υπάρχει άλλο τελειωμένο... στο γαλαξία...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
Απ: Ο Θυμός (Hawker Sea Fury FB-11), PM Model, 1/72
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 18, 2014, 08:18:58 πμ »
Εχεις μία χρεποπάθεια τελικά αλλά τα πας μια χαρά! Να λοιπόν που μετά το Iskra ΚΑΙ αυτό φιάχνεται!!! Καλά τελειώματα και πρόσεχέ το, δεν πρέπει να υπάρχει άλλο τελειωμένο... στο γαλαξία...

Καλημέρα,

Ευχαριστώ! Την έχω τη χρεποπάθεια όντως, και είναι μερικά ακόμη στη συλλογή μου με κυριότερο το Vimy (πιθανόν καλούπι Frog) αλλά τελειώνουν και πως θα γκρινιάζω μετά (εντάξει στο Kinetic F-16D θα γκρινιάξω πολύ από όσα διαβάζω εδώ).

Στο γαλαξία μας με πρόλαβε ο Kwstas1/72 εδώ! Έκανε καλή δουλίτσα ειδικά στις κάτω επιφάνειες.

Το σκ θα γίνουν οι διορθώσεις στις ρίγες καθώς σε ένα σημείο πέρασε και χρώμα πέρα από τα της ταινίας.

Την ταινία θα την χρησιμοποιήσω για χαζοδουλειές μέχρι να έρθει από Αθήνα η 3Μ.

Χαιρετώ!

Μαθιός

Spoiler (hover to show)

Μ. Μπέλλος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
Απ: Ο Θυμός (Hawker Sea Fury FB-11), PM Model, 1/72 - Τέλος!
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 24, 2015, 12:05:47 πμ »
Καλησπέρα παιδιά,

Ας ξεθάψω το θέμα.

Πιάστηκα με το μοντέλο σε μια πρόσφατη άδεια με σκοπό να τελειώσει. Διορθώθηκαν κάπως οι ρίγες, περάστηκαν 2 χέρια με πινέλο ακρυλικό gloss βερνίκι Winsor & Newton και ήρθε η ώρα για τα σήματα. Είπα να δοκιμάσω το Humbrol Decalfix και παραλίγο να γίνει η απόλυτη καταστροφή. Το Decalfix αντιδράει με το Winsor & Newton και μετά από κοντά 30 δευτερόλεπτα είναι αδύνατο να μετακινήσεις το σήμα από τη θέση που το τοποθέτησες. Ευτυχώς ήμουν σχετικά ακριβής οπότε φτάσαμε εδώ:

Στη δεύτερη βλέπετε και τα αίσχη που έχω αφήσει όπως όχι καλά τριμένος στόκος. Όπως έχω αναφέρει είναι λίγο πειραματικό το μοντέλο και έτσι δεν δρέπω δάφνες στο κατασκευαστικό κομμάτι.

Μετά το pin wash με αραιωμένο μαύρο λάδι:

Στη συνέχεια το μοντέλο περάστηκε με semi gloss ακρυλικό βερνίκι της Vallejo και βάφτηκαν οι μαύρες αντιολισθητικές:

Βάφτηκαν οι φωλεές με yellow zinc chromate βάφτηκαν ποιητική αδεία οι λεπτομέρειες στις φωλεές ενώ με στεγνό πινέλο και μπατονέτα βουτηγμένη σε white spirit προσπάθησα να αποδώσω τις λαδιές στις κάτω επιφάνειες με βάση την παρακάτω φωτό:

Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Παναγιώτη (spits22) τελικά δεν εφάρμοσα αυτό που μου πρότεινες για το cowling, αλλά θα το δοκιμάσω σε επόμενο μοντέλο.

Μπήκαν και τα υπόλοιπα ψιλά και τελικά ένα χρόνο και βάλε (βάλε = ένας μήνας) μετά την αρχική μου ανάρτηση το μοντελάκι τελείωσε:

Φωτό και περισσότερες πληροφορίες στο show room το αργότερο το σαββατοκύριακο.

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 24, 2015, 12:48:22 πμ »
Πες οτι μολις βγηκε απο τη γραμμη παραγωγης και ειναι του κουτιου ακομα  :mrgreen: Ωραιο αποτελεσμα Μαθιε ::thumbleft:: .χρεπι ξεχρεπι το καταφερες μια χαρα ειδικα το βαψιμο οποτε το αλλο θα παει ακομα καλυτερα

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 24, 2015, 12:56:19 πμ »
Κουκλάκι !!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 24, 2015, 08:50:12 πμ »
Καλημέρα Μαθιέ,

Απ᾽ότι φαίνεται η αντιβίωση :mrgreen: την έκανε την δουλειά της καί θεραπεύτηκε η ῾χρεποπάθεια᾽, γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτό το τόσο καλό αποτέλεσμα!!!

ΌΜΩΣ μην το παρακάνεις με τα χρέπια γιατί θα σου μείνει κανά κουσούρι!!! :lol: :lol:
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 24, 2015, 09:11:38 πμ »
Μαθιέ δεν ήξερα ότι ήταν το PM. Πολύ όμορφο είναι τελειωμένο και ένα μεγάλο μπράβο για την ολοκλήρωση του!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 27, 2015, 11:58:13 μμ »
Πες οτι μολις βγηκε απο τη γραμμη παραγωγης και ειναι του κουτιου ακομα  :mrgreen: Ωραιο αποτελεσμα Μαθιε ::thumbleft:: .χρεπι ξεχρεπι το καταφερες μια χαρα ειδικα το βαψιμο οποτε το αλλο θα παει ακομα καλυτερα

Σίγουρα φίλε θα πάει αυτό που μου έδωσες καλύτερα. Ξέρω τις κακοτοπιές του τώρα!

Δεν είναι και τελείως του κουτιού, έκανε μερικές πτήσεις (και εγώ μερικές προσπάθειες). Μόνο καπνιές μετά τις εξατμίσεις δεν έκανα και ίσως τις προσθέσω τώρα που βρήκα ένα βιντεάκι που δείχνει το συγκεκριμένο σημείο.

Ευχαριστώ Παναγιώτη, χωρίς εσένα δεν θα το είχα φτιάξει!

Κουκλάκι !!!  ::salut::

Ναι βγήκε καλούτσικο στα δικά μου μάτια. Ευχαριστώ!

Καλημέρα Μαθιέ,

Απ᾽ότι φαίνεται η αντιβίωση :mrgreen: την έκανε την δουλειά της καί θεραπεύτηκε η ῾χρεποπάθεια᾽, γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτό το τόσο καλό αποτέλεσμα!!!

ΌΜΩΣ μην το παρακάνεις με τα χρέπια γιατί θα σου μείνει κανά κουσούρι!!! :lol: :lol:

Ευχαριστώ! Έχω τρία χρέπια ακόμη να τελειώσω, στο καθένα από τα οποία θα δοκιμάσω και κάτι καινούργιο. Οπότε είμαι σε περίοδο ανάρρωσης από την χρεποπάθεια!

Μαθιέ δεν ήξερα ότι ήταν το PM. Πολύ όμορφο είναι τελειωμένο και ένα μεγάλο μπράβο για την ολοκλήρωση του!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Ευχαριστώ Νώντα. Ναι, είναι ένα ταπεινό και δύσκολο (αν θέλει κανείς σχετικά καλό αποτέλεσμα) PM. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με Sea Fury θα πρέπει να αλλάξει κλίμακα και να πάει στο Trumpeter γιατί η μόνη άλλη επιλογή στην κλίμακα είναι το Matchbox.

Χαίρομαι που σας άρεσε παιδιά!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 28, 2015, 03:27:08 πμ »
H Matchbox δεν εβγαζε Sea Fury,εβγαζε Tempest Mk II. 72αρι Sea Fury της προκοπης βγαζει η Special Hobby.

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 28, 2015, 07:35:06 μμ »
Σωστός ο Crow, ως προς το μονοθέσιο. Βγάζει όμως το διθέσιο T Mk 20:

Ας διορθώσω επιπλέον τον εαυτό μου και να προσθέσω το κιτ της Trumpeter στην 1/72 που όμως έχει δύο κύρια προβλήματα, το πλάτος των φύλλων της έλικας είναι μικρό και τα σκέλη προσγείωσης είναι πολύ κοντά.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 28, 2015, 08:14:16 μμ »
Πάντως για PM Μαθιέ έμενα μου φαίνεται μια χαρά, Φιλότιμες και οι προσπάθειες σου και αφού το τελείωσες μπράβο σου. ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 29, 2015, 10:11:26 πμ »
Ηρωας! Και πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 29, 2015, 06:02:12 μμ »
Σωστός ο Crow, ως προς το μονοθέσιο. Βγάζει όμως το διθέσιο T Mk 20:

(Image removed from quote.)

Ας διορθώσω επιπλέον τον εαυτό μου και να προσθέσω το κιτ της Trumpeter στην 1/72 που όμως έχει δύο κύρια προβλήματα, το πλάτος των φύλλων της έλικας είναι μικρό και τα σκέλη προσγείωσης είναι πολύ κοντά.

Μαθιός
Αυτο ειναι rebox του ΡΜ. :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 29, 2015, 10:59:52 μμ »
Πάντως για PM Μαθιέ έμενα μου φαίνεται μια χαρά, Φιλότιμες και οι προσπάθειες σου και αφού το τελείωσες μπράβο σου. ::salut::

Ευχαριστώ. Από ένα σημείο και μετά με κάτι αναποδιές όντως ήταν φιλότιμες προσπάθειες. Αλλά ήταν σχολείο για μένα το συγκεκριμένο. Οπότε το δεύτερο ίδιο που έχω θα βγει πιο εύκολα.

Ηρωας! Και πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ Γιώργο. Βέβαια στο ηρωιλίκι έχω δρόμο μπροστά μου καθώς βλέπω τα κουλά μοντέλα (Amodel Il-40 και Tu-128) που πιάνεις και τα μετατρέπεις σε διαμαντάκια.

Crow, κρίμα που το Matchbox είναι rebox του ΡΜ.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Tags: