Καλημέρα σε όλους,
Παράλληλη δουλειά με τη Σπίθα, αν και είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από αυτή.
Κανονικά θα το είχα αφήσει άφτιαχτο μετά τον κροκόδειλο της αποχέτευσης που μου έφαγε τα σκέλη προσγείωσης, αλλά βρέθηκε ο spits22 που μου έδωσε όλο το μοντέλο και έτσι θα έχω την ευκαιρία να το τελειώσω (ευχαριστώ παιδί!

).
Το μοντέλο λοιπόν είναι αυτό:

και μου το είχε χαρίσει ο κολλητός μου αφού πρώτα είχε κάνει κάποιες προσθήκες στις φωλεές του συστήματος προσγείωσης (και οι οποίες επέζησαν της χλωρίνης κατά το προηγούμενο ξέβαμα).
Αρχικά ήθελα να το κάνω καναδικό (γιατί ποιος μασκάρει τις invasion stripes) αλλά μετά από μικρό ατύχημα με τα σήματα έμεινα με την μόνη επιλογή του Royal Navy. Οι ρίγες φτιάχτηκαν πριν την περισινή IPMS και έτσι η κατασκευή ήταν μονόδρομος παρά το ότι ο Παναγιώτης (spits22) μου δώρησε όλο το μοντέλο συμπεριλαμβανομένων και των χαλκομανιών.
Στα διαλλείματα από την Πολωνέζα φτάσαμε μετά από το βάψιμο στο παρακάτω αποτέλεσμα:

Επειδή από ένα σημείο και μετά το μοντέλο το είχα κάπως ξεγραμμένο, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στα στοκαρίσματα ειδικά στις κάτω επιφάνειες, οπότε εκεί πέρα υπάρχει ένας συγκεκριμένος χαμός (είναι και το μοντέλο δύσκολο εκεί). Το μοντέλο αποτελεί κατά κάποιον τρόπο πειραματόζωο καθώς συνεχίζω την εξοικίωση με τον αερογράφο μου και το πως μασκάρει κανείς. Και έμαθα αρκετά πράγματα από τη συγκεκριμένη κατασκευή (όπως πολύ προσοχή με τις ταινίες μασκαρίσματος). Πχ χρησιμοποίησα μια noname ταινία και φαίνεται να έχει αφήσει στεγνή κόλλα πάνω στις μαύρες ρίγες, την οποία μάλλον θα τρίψω και με πινέλο θα περάσω τα σημεία ξανά. Φταίει βέβαια που την άφησα εκεί αρκετό καιρό...
Οπότε μπορείτε να βαρέσετε ελεύθερα!
Μαθιός