Αποστολέας Θέμα: Kαινούριος στα τραίνα - περιμένω επαφές σας  (Αναγνώστηκε 4374 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thanosdrim

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Kαινούριος στα τραίνα - περιμένω επαφές σας
« στις: Μαΐου 31, 2014, 12:08:16 πμ »
Είμαι ο Θάνος από τη Ν. Σμύρνη. Εδώ και 40 χρόνια, έχω αγοράσει ένα συρμό ΗΟ και τις βασικές γραμμές! Από τότε, είχα βάλει σκοπό να κατασκευάσω πίστα αλλά, μεσολάβησαν 2 γάμοι και 4 παιδιά και μέ έριξαν λίγο πίσω... Ποτέ όμως, δεν είναι αργά... Είμαι βέβαια, 62 χρονών αλλά φαίνομαι για 61... Έχω παρακολουθήσει τη δουλειά σας εδώ και 2 χρόνια.
Ξεκίνησα πέρσι να κατασκευάζω διάφορα "εξαρτήματα" : σπίτια, σταθμό, γέφυρες κλπ. - όλα μόνος μου - τίποτα αγοραστό! Φέτος, ξεκίνησα και την πίστα (1,00 Χ 2,50). Φωτογραφίες θα σας στείλω μόλις συνδεθούμε.
Περιμένω ανταπόκρισή σας.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: καινούριος στα τραίνα - περιμένω επαφές σας
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 31, 2014, 02:08:08 πμ »
Καλωσήρθες.
Αν δεν βάλεις φωτό, τι να σου σχολιάσει κάποιος;

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 31, 2014, 09:37:19 πμ »
καλώς ήρθες Θάνο.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mirmidon

• IPMS Hellas 1290
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KOH SAMUI
  • Ντριτζτ Ντο Ερντεν
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 31, 2014, 11:57:48 πμ »
θανο ::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 31, 2014, 03:59:54 μμ »
Καλώς ήλθες στο forum. Καλή επιτυχία με τις κατασκευές!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Ευχαριστώ. Στέλνω κάποιες φωτο.
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2014, 12:48:19 πμ »

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αγία Παρασκευή
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 02, 2014, 04:44:02 μμ »
Θάνο καλώς ήλθες και καλή αρχή.
Απ' ότι φαίνεται η διάθεση δε σου λείπει οπότε εύχομαι καλή συνέχεια.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Προχωράω εντατικά!
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 03, 2014, 10:48:25 μμ »
ʼτιμο πράμμα η κρίση... Με είχε ρίξει πίσω ελλείψει ... κονδυλίων... Αλλά τώρα που μπήκαμε στην Ανάπτυξη, εξασφάλισα κάποια ποσά από το ΕΣΠΑ και προχωράω στη διάνοιξη των σηράγγων και τις εκβραχύνσεις... Δύσκολη δουλειά, κακοτάχαλα τα βουνά, τα δουλεύω βράχο - βράχο (το βουνό μου - όχι τον καημό μου...). Υπόψη πως ό,τι κάνω είναι χειροποίητο!... Τέτοιος ψυχαναγκασμός! Αλλά, μ΄ αρέσει, όπως και εσάς, υποψιάζομαι. Ή, κάνω λάθος;
Μερικές ακόμα πρόσφατες φωτο και καληνύχτα.

Θάνος

Αποσυνδεδεμένος ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
Απ: Kαινούριος στα τραίνα - περιμένω επαφές σας
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 05, 2014, 09:13:27 μμ »
Καλως ηρθες στην παρεα μας Θανο.Πολυ ενδιαφερον το οτι τα κανεις ολα μονος σου κ ειδικα τα κτιρια. ειχα κανει κ εγω καποια μικρα αλλα δεν υπαρχουν πλεον. Τωρα ασχολουμε πολυ με φωτισμους στα βαγονια κ παλαιωσεις βαγονιων κ κτιριων αλλα τωρα 2 μηνες εχει πεσει παρα πολυ δουλεια κ δε προλαβαινω κιχ να κανω. ενα βαγονι το χω ανοιχτο 3 βδομαδες κ δε προλαβαινω καλα καλα να το αγγιξω. ομως καποια χρηματα απο την αναπτυξη θα επενδυθουν στο χομπι φυσικα. κ εχω προγραμματισει ωραια πραγματακια για οκτοβριο αν ολα πανε καλα. Αυστριακο κ τσεχικο railjet κ ICE 2 κ βλεπουμε κ για αλλα. το ICE 2 πιθανον μεσα στο καλοκαιρι. χωρια καποια κτιρια κ διαφορα βαγονια . Ισως κ κανα κτιριο να το φτιαξω μονος μου αλλα θα δουμε γι αυτο. ηδη δε προλαβαινω τιποτα. Οταν εχω χρονο θα δω τι θα κανω. τωρα προχωραω λιγο λιγο κ οποτε μπορω τους φωτισμους στα βαγονια κυριως. Καλη συνεχεια με τις κατασκευες κ παλι καλως ηρθες

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 05, 2014, 10:36:00 μμ »
Γειά σου Αλέξανδρε. Ευτυχώς, εγώ τώρα έχω ελεύθερο χρόνο! Και συ θα βρεις, σίγουρα. Τα σπίτια μου είναι από κουτιά ΑΜΙΤΑ, ΔΕΛΤΑ κλπ, αλλά το καλύτερο είναι ο χυμός Χίου! Έχει και σοφίτα με ...στρογγυλό παράθυρο και ωραιότερο τελείωμα για στέγη! Τα ξύλινα "δοκάρια" είναι από καλαμάκι και σπίρτα, τα παράθυρα είναι από εταιρείες κουφωμάτων (site internet) σμίκρυνση στο επιθυμητό μέγεθος και copy-paste. Οι στέγες, από αλουμινένιο ταψάκι έτοιμου φαγητού, "κατσαρωμένο" με στιλό, πάνω σε οδοντογλυφίδες κολλημένες στη σειρά... Πανεύκολο και τζάμπα!

Θάνος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2014, 10:18:13 μμ »
σας στέλνω το πρώτο βίντεο με τη φάση που βρίσκονται τα έργα
http://youtu.be/opDlIaYCuaQ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 01:18:03 πμ »

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 01:23:12 πμ »

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 07:01:52 μμ »
Απ' ότι καταλαβαίνω από τους ρυθμούς που προχωράς πρέπει να το διασκεδάζεις πολύ και αυτό είναι το σημαντικότερο.  ::thumbleft::
Τα δεντράκια μου αρέσουν αλλά η λίμνη μου φαίνεται πολύ "ήσυχη" για τον καταρράκτη που πέφτει.

Καλή συνέχεια

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 30, 2014, 01:39:15 πμ »
Πράγματι, το διασκεδάζω αφάνταστα! Όσο για τον καταρράκτη, είναι απλώς, ακουμπισμένος για παραπέρα επεξεργασία... Μήπως έχεις καμιά ιδέα πώς να κάνω κύκλους στο νερό ή κάτι άλλο; Θα μπορούσα να προσθέσω ίσως από το ίδιο υλικό, "ξασμένο", κάτι σαν άφρισμα...
σ.σ.: το υλικό είναι γέμιση καναπέ, σαν υαλοβάμβακας.

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 30, 2014, 07:32:04 μμ »
Αν θες να αγοράσεις κάποιο έτοιμο υλικό, υπάρχει το noch 60872 (ενδεχομένως να έχουν και άλλες εταιρίες αντίστοιχο) το οποίο είναι συγκεκριμένα για κύματα, νερό που αφρίζει κλπ.
Επίσης όταν ξηλώσεις όλο τον καναπέ  :mrgreen: μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις φίλτρο απορροφητήρα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 12:36:58 πμ »
Λες;

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 12:53:01 πμ »

Admin Edit: Φωτογραφίες  :arrow: οριζόντια στοίχιση. Δείτε τους κανόνες του forum και τον τρόπο  :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/board,1.0.html

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 15, 2014, 05:25:47 μμ »
Θάνο,

παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου από την αρχή.
Η αλήθεια είναι ότι ,όταν βλέπω ιδιοκατασκευές και δη με ετερόκλιτα υλικά, είμαι πολύ επιφυλακτικός , διότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μιλάμε για καταστάσεις "ό,τι να'ναι...".
Πολύ περισσότερο στο υπάρχον forum -που δεν είναι αμιγώς τραινάδικο- , οι κατασκευές μας και οι αναρτήσεις μας συγκρίνονται ευθέως με εκπληκτικές δουλειές άλλων φίλων (διοραματάδων, αρματάδων, αεροπλανάδων, καραβάδων κ.ο.κ.... :wink:)
Για τα υλικά που χρησιμοποίησες, η μακέτα "στέκεται" και με το παραπάνω, ιδίως στο κομμάτι του χρώματος. Επίσης πρόσεξες τις λεπτομέρειες και "έδεσες" τα -εντελώς ετερόκλιτα- υλικά με έναν καλού επιπέδου καλλιτεχνικό τρόπο.
Τα βράχια είναι εκεί, τα δέντρα, ο καταρράκτης, τα νερά ,οι γέφυρες, η σκύρωση στις γραμμές κλπ.
Σαφώς δεν είναι μία μακέτα τραίνου "αναφοράς" , μία μακέτα που θα φιγουράρει στις σελίδες περιοδικών  αλλά αυτό που βλέπω "πίσω" από τις φωτογραφίες είναι ,ότι διαθέτεις πάρα μα πάρα πολύ ταλέντο, "χέρι" δηλαδή και γι' αυτό το λόγο σε συγχαίρω.  ::salut::

Να είσαι καλά,

Δημήτρης.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 01:49:55 πμ »
Φίλε Δημήτρη,
Σ΄ ευχαριστώ! Δεν σου κρύβω, περίμενα τη γνώμη σου! Γιατί, όπως έχω πει, είμαι υπέρ της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της λεπτομέρειας και της ...οικονομίας. Με αυτά τα δεδομένα ξεκίνησα και προχωρώ τη μακέτα (και όχι μόνο), και έτσι αντιμετώπισα τα προβλήματα στην πορεία της κατασκευής. Τώρα έλυσα και το πρόβλημα της κατασκευής των φωτιστικών! Αυτά έχουν αξία και ομορφιά, όχι οι έτοιμες λύσεις... Προχωράω,

Θάνος

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 03:48:22 μμ »
....Αυτά έχουν αξία και ομορφιά, όχι οι έτοιμες λύσεις... Προχωράω,Θάνος

Ο μοντελισμός είναι μία ασχολία που προσδίδει -και πρέπει να προσδίδει- ευχαρίστηση σ' αυτόν που την εξασκεί.Εκεί είμαι απόλυτος. Δυστυχώς το μέτρο σύγκρισης στον μοντελισμό δεν είναι η οικονομία , ούτε η χρήση ετερόκλιτων υλικών. Ειδάλλως στις μακέτες θα φτιάχναμε σπίτια από μπισκότα όπως της ΙΚΕΑ και για στέγη θα βάζαμε γλάσσο. Πιθανώς να ήταν φθηνότερο από ένα κιτ της Vollmer (θα ήταν σίγουρα νοστιμότερο) , αλλά θα ήταν λάθος (συμπαθητικό μεν αλλά λάθος). Η δυσκολία είναι να ανακαλύπτεις υλικά και χρήσεις αυτών , που θα σε οδηγήσουν σε τουλάχιστον ίδιο -αν όχι καλύτερο- αποτέλεσμα από τα καλύτερα έτοιμα. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο -κατ' εμέ-: το άρτιο αποτέλεσμα.

Κανένας , κυριολεκτώ κανένας στον χώρο μας δεν έχει ασχοληθεί όσο εγώ να φτιάξει στο χέρι πράγματα για το τραίνο για να ρίξει το κόστος. Φώτα δρόμου με λεπτούς μπακιροσωλήνες λυγισμένα με αεροπορικό κουρμπαδόρο , φώτα σπιτιών με μεταλλικά εξαρτήματα , φανάρια τραίνων από κλέμες ή φύλλα πλαστικού..., χώματα , σκύρα, φύση , κάγκελα, σύρματα, υπέργειο σύρμα (overhead), πυλώνες για το τραμ , σπίτια από γύψο , δέντρα από διάφορα υλικά, για να μην μιλήσω για τις σκρατσαδούρες και τα πολλά υλικά, των οποίων ο αρχικός τους ρόλος ήταν άλλος... :lol:  Ακόμα και τα δέντρα που παρουσιάζεις , τα έχω  "ανεβάσει" προ τριετείας...  :wink: :

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,20573.0.html

Το ένα τρίτο των υλικών ή των τεχνικών που ανακάλυψα εγκαταλήφθηκε, διότι ήταν είτε ασύμφορο είτε λάθος.
Αυτό προσπαθώ να σου τονίσω (όχι να σε πείσω , προς Θεού) , αλλά να σου πω : "Καλή η πατέντα , αλλά πρέπει να έχει και το ανάλογο αποτέλεσμα."  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 10:52:36 μμ »
Φίλε Δημήτρη,
Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι "ο μοντελισμός είναι μία ασχολία που προσδίδει -και πρέπει να προσδίδει- ευχαρίστηση σ' αυτόν που την εξασκεί. Η δυσκολία είναι να ανακαλύπτεις υλικά και χρήσεις αυτών, που θα σε οδηγήσουν σε τουλάχιστον ίδιο -αν όχι καλύτερο- αποτέλεσμα από τα καλύτερα έτοιμα", όπως λες και συ... Γιατί το ζητούμενο -και για μένα- είναι το άρτιο αποτέλεσμα. Είμαι αρκετά "ψείρας" με τη λεπτομέρεια και το φίνο αποτέλεσμα, όσο δύσκολο κι αν είναι... Ήδη, έχω αλλάξει πράγματα που δεν μου κάλυπταν το αισθητικά ζητούμενο! Όπως και, ότι έχω απορρίψει κατασκευές μου γιατί ήταν εκτός κλίμακας -πχ. η τσιμεντογέφυρα με τον ξυλότυπο κι ένα αγροτόσπιτο-. Ακόμα, επαναχάραξα τις άσπρες γραμμές στο δρόμο και τις διαγραμμίσεις την διαβάσεων, την προστατευτική μπάρα στον πίσω δρόμο κ.ά. -επίσης εκτός κλίμακας-...
Η ευχαρίστηση, η ικανοποίηση και η ηρεμία που αποκομίζω αξίζουν -νομίζω- πολλά! Πολύ περισσότερα όταν τα μοιράζομαι μαζί σας!
ʼρχισα και τον ηλεκτροφωτισμό!

Θάνος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 05:54:52 μμ »
Παρά την κρίση και την μη ...εκλογή Προέδρου, η μακέτα προχωράει! Δείτε το νέο βίντεο.

Ευχές,
Θάνος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: επανήλθα μετά ένα χρόνο!
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 29, 2016, 11:38:55 μμ »
Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Λίγα πράγματα έκανα από πέρσι, αλλά είμαι στα τελειώματα,
Θάνος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 29, 2016, 11:46:29 μμ »

Tags: