Αποστολέας Θέμα: Κλεινει η Humbrol??  (Αναγνώστηκε 6041 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Κλεινει η Humbrol??
« στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 12:28:34 πμ »
Ακουσατε τιποτα για την εταιρεια???Κατι ακουσα οτι κλεινει :shock: :shock: :shock:.Μολις μπηκα σπιτι και δεν ξερω τιποτα για το θεμα.Ειναι αληθεια?Αν ναι ΚΑΗΚΑ..........!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
Απ: Humbrol??
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 12:38:36 πμ »
Και εμείς μαζί σου.... :cry:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 12:45:37 πμ »
Δεν παμε καλα!!!Αν φουνταρει η χαμπρολ τοτε τι κανουν οι αλλες εταιρειες?Δεν πιστευω οτι υπαρχει μοντελιστης που να μην χρησιμοποιει χαμπρολ :!:!!Την κατσαμε την βαρκα!!Το 90% των χρωματων μου ειναι απο αυτους!!Πρεπει να ΠΑΩ ΝΑ STOCKαρωωωω!!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 12:50:33 πμ »
Κλεινει παιδια δυστυχος μου ηρθε email το πρωι απο το hannands που ελεγε να στοκαρουμε σε χρωματα γιατι κλεινουν :cry:
Μετα την heller αλλη μια μεγαλη μοντελιστικη εταιρεια κλεινει :cry:

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 12:53:54 πμ »
Όχι ρε π*στη μου!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Και με τι θα βάφουμε τώρα??? Με λουλάκι???? Τώρα που συνηθίσαμε?????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 12:56:35 πμ »
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 01:07:35 πμ »
Tωρα που το εφερε η κουβεντα και ουτος η αλλος ανοιχτηκε το θεμα δεν
φτιαχνουμε μια λιστα για ελληνικες παραλαγες αεροσκαφων κλπ.
ετσι ωστε να προβουμε σε αγορες των αναλογων χρωματων πριν εξαφανιστουν? :mrgreen: :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 01:24:18 πμ »
Ρε παιδία, μαλλον ραδιο-αρβίλα μου μυρίζει..... Στο site δεν λέει τίποτα και μάλιστα πριν κανα μήνα ανακοίνωσαν κατι νέα ακριλικά χρώματα.
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 01:24:57 πμ »
Τα εργοστάσια στην Κίνα τους έφαγαν...
 :cry: :cry:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 01:36:27 πμ »
Ρε παιδία, μαλλον ραδιο-αρβίλα μου μυρίζει..... Στο site δεν λέει τίποτα και μάλιστα πριν κανα μήνα ανακοίνωσαν κατι νέα ακριλικά χρώματα.

Sorry φιλε εγινε
http://www.thisismoney.co.uk/investing-and-markets/article.html?in_article_id=412236&in_page_id=3

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 03:10:39 πμ »
Λογικα η Humbrol θα περάση στην κατοχή κάποιας αλλης εταιρεια
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 09:40:45 πμ »
Λογικα η Humbrol θα περάση στην κατοχή κάποιας αλλης εταιρεια

Το πιό πιθανό...και μην εκπλαγείτε αν η εταιρία που θα εξαγοράσει τη Humbrol προέρχεται από Ασία μεριά!
Υπάρχει βέβαια και άλλη εκδοχή, να αποτελέσει το επόμενο group (corporate  :wink: ) buy του modelclub!

Αποσυνδεδεμένος 5leptos

• readiness και... γουστα να γινονται!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλιμος
  • we keep 'em flying day 'n night
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 01:36:17 μμ »
χασαμε προ καιρου την molak,χανουμε και τωρα την Humbrol,
αντε να ξεκινησουμε να αγοραζουμε 5κιλα της ΒΙΒΕΧΡΩΜ,να παρουμε και ενα πιστολι μπας και βγαζουμε παραλληλα και κανα μεροκαματο σε καμμια οικοδομη :!: :!: :wink: :wink:
advrider.com

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 07:52:29 μμ »
Και τωρα η ευνοητη και αναμενομενη ερωτηση της ανασφαλειας....Με τι σκ@τ@ χρωματα θα βαφουμε αν δεν θελουμε ακρυλικα????????Υπαρχουν στην αγορα enamel χρωματα αντιστοιχα(ποιοτητα και τιμη) της χαμπρολ??Κι αν οχι,(τουλαχιστον δεν ξερω εγω κατι),που πατε κυριε και φουντερετε?δεν σκεφτηκατε τα ....παιδια σας :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 08:00:26 μμ »
Με λαδομπογιά!!! :mrgreen:
ʼσε λέω να πάρω μερικά
χρωματάκια για καβάτζα...

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 08:08:12 μμ »
Οπωσδηποτε.Ηπρωτη κινηση μου και εμενα.Ακομα κι αν την παρει καποιος αλλος και δεν κλεισει θα τα παρω για σιγουρια.Δεν χαλανε ετσι κι αλλιως.

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 08:16:44 μμ »
Καποιος εδω θα βρεθει να αγοραση το Ηumbrol  και αλλα ονοματα απο την εταιρια
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/5301438.stm
Οποτε δεν νομιζω να εξαφανιστουν εντελως.

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2006, 09:57:05 μμ »
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα χρώματα - αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο αλλά όχι το μόνο.
Μαζί με τη Humbrol χάνουμε και την Airfix (όπως προ μηνός περίπου χάσαμε την αδελφή Heller).
Ξέρω ότι η Airfix δεν χαίρει και της μεγαλύτερης εκτιμήσεως στους μοντελιστικούς κύκλους αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνήθη F-16 και άλλα συναφή ..." F" δεν έχεις και πολλές επιλογές εναλλακτικών παραδείσων (μαζί με τις MPM, Azur και Special Hobby) εκτός βέβαια κι αν θες να πέσεις ... στα "σκληρά" οπως πχ η Planet Models και η Broplan !!
Προσωπικά δεν έσπευσα για χρώματα (κάτι με τη Revell, κάτι με τη Modelmaster θα επιζήσουμε)...
Προσωπικά χτύπησα το Σάββατο ένα Sanderland κι ένα Stirling, παρήγγειλα από Hannants την επανέκδοση του Dragon Rapide και αναζητείται το Vulcan (αν δεν το βρω στην Αθήνα θα γίνει mail-order).
Τέλος έχω αποφασίσει να ψάξω τους καταλόγους της και να αναζητήσω όλα εκείνα τα μοντέλα που ποτέ καμία ... Tamigawa δεν θα μας κάνει τη χάρη να τα κυκλοφορήσει επειδή δεν θα κριθούν αρκούντως εμπορικά.

ΥΓ Ευτυχώς πρόλαβαν να βγάλουν το TSR.2, δυστυχώς απ' ότι φαίνεται δε θα δούμε ποτέ (?) το Nimrod στην 1/72

ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος grenadier

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Η Ιστορία μέσα από τα άρθρα μας
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2006, 10:03:43 μμ »
Μαζί σου, φίλε Ραφαήλ!

Γαλουχηθήκαμε με Airfix και αυτή η εταιρεία έβγαλε κιτ που οι σχιστομάτηδες που "...πουλάνε ποιότητα", ούτε τα έχουν σκεφτεί. Κι επειδή είμαι ανώμαλος και βλαμμένος, ναι, θα το δηλώσω: φτιάχνω 1/72 και ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΚΠΙΤ!!! Αλλοιώς το αεροπλάνο μου φαίνεται άψυχο, νεκρό. Οι Tamigawes μου πουλάνε ποιότητα, αλλά δεν βάζουν μέσα κι ένα πιλοτάκι της μίας δεκάρας, επειδή θέλουν να με πείσουν να πάρω όλα εκείνα τα "βελτιωτικά" κιτ για να "ανοίξω τα άντερα" του μοντέλου μου και να φαίνονται οι λεπτομέρειες. Κι από εκεί που βλέπω στις έγχρωμες απεικονίσεις ένα στυλάτο, αεροδυναμικό, επιθετικό Messerschmitt 109 και "φτιάχνομαι" να το φτιάξω, τελικά καταντάω να πληρώνω τρεις φορές την τιμή του κιτ για να φαίνονται τα σωληνάκια του supercharger της Daimler Benz, με τα άντερα χυμένα έξω... Και τελικά συνειδητοποιώ ότι αυτό που έφτιαξα δεν είναι παρά η ακρωτηριασμένη εκδοχή του 109 που είχα αρχικά ονειρευτεί...

Α, και δεν σας είπα και το κερασάκι στη τούρτα: Το σύστημα προσγείωσης ΠΑΝΤΑ ανασηκωμένο !!! Αλλοιώς το αεροπλάνο μου φαίνεται...ανάπηρο - σαν άνθρωπο που περπατά με δεκανίκια. Τα αεροπλάνα φτιάχτηκαν να πετάνε, ακριβώς όπως ο άνθρωπος φτιάχτηκε από τη φύση του να περπατάει.
Γι' αυτό και μερικοί από εμάς θα παραμείνουν πιστοί, τουλάχιστον σε ορισμένα κιτ, της Airfix, της Revell, της Frog και της Matchbox.
Και για να επανέλθω στο αρχικό θέμα, η απώλεια της Humbrol είναι δραματική, αλλά όχι δυσαναπλήρωτη - στην τελική θα παραγγέλνω όλα μου τα χρώματα από Hannants, όπως δηλαδή έκανα και ως τώρα, τουλάχιστον για τα σημαντικότερα από αυτά. Αν όμως η απώλεια της Humbrol σημάνει και την απώλεια της Airfix, τότε ένα αναντικατάστατο κομμάτι του μοντελισμού θα έχει πεθάνει για πάντα - αυτό του ρομαντισμού.
ι
"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2006, 10:24:31 μμ »
Μέχρι ένα σημείο συμφωνό και εγώ οτι δεν λέει να ξαντεριάζεις το αεροσκάφος.
Από την άλλη δεν αντέχω να βλέπω διάφορακομάτια να συγκρατούν το αεροπλάνο ώστε να φένεται πως πετάει.
Το έχω επιχειρήσει και δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα.Σε όσα είπες για τους Ιάπωνες συμφωνώ αλλά η απώλεια της Airfix
δεν με επιρεάζει μοντελιστικά γιατί δεν είμουν πελάτης της Airfix.Από την άλλη θέλω να υπάρχουν εταιρίες που ασχολούνται
με τα θέματα που οι άλλοι αφήνουν.Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμφέρει τις εταιρίες που πληρώνουν ακριβά την εκτίμηση που
δείχνουν προς τους αγοραστές τους δίνωντας τους κομάτια που δεν είναι εμπορικά.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 07:50:47 πμ »
Μαζί σου, φίλε Ραφαήλ!
Γαλουχηθήκαμε με Airfix και αυτή η εταιρεία έβγαλε κιτ που οι σχιστομάτηδες που "...πουλάνε ποιότητα", ούτε τα έχουν σκεφτεί. Κι επειδή είμαι ανώμαλος και βλαμμένος, ναι, θα το δηλώσω: φτιάχνω 1/72 και ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΚΠΙΤ!!! Αλλοιώς το αεροπλάνο μου φαίνεται άψυχο, νεκρό. Οι Tamigawes μου πουλάνε ποιότητα, αλλά δεν βάζουν μέσα κι ένα πιλοτάκι της μίας δεκάρας, επειδή θέλουν να με πείσουν να πάρω όλα εκείνα τα "βελτιωτικά" κιτ για να "ανοίξω τα άντερα" του μοντέλου μου και να φαίνονται οι λεπτομέρειες. Κι από εκεί που βλέπω στις έγχρωμες απεικονίσεις ένα στυλάτο, αεροδυναμικό, επιθετικό Messerschmitt 109 και "φτιάχνομαι" να το φτιάξω, τελικά καταντάω να πληρώνω τρεις φορές την τιμή του κιτ για να φαίνονται τα σωληνάκια του supercharger της Daimler Benz, με τα άντερα χυμένα έξω... Και τελικά συνειδητοποιώ ότι αυτό που έφτιαξα δεν είναι παρά η ακρωτηριασμένη εκδοχή του 109 που είχα αρχικά ονειρευτεί...

Α, και δεν σας είπα και το κερασάκι στη τούρτα: Το σύστημα προσγείωσης ΠΑΝΤΑ ανασηκωμένο !!! Αλλοιώς το αεροπλάνο μου φαίνεται...ανάπηρο - σαν άνθρωπο που περπατά με δεκανίκια. Τα αεροπλάνα φτιάχτηκαν να πετάνε, ακριβώς όπως ο άνθρωπος φτιάχτηκε από τη φύση του να περπατάει.
Γι' αυτό και μερικοί από εμάς θα παραμείνουν πιστοί, τουλάχιστον σε ορισμένα κιτ, της Airfix, της Revell, της Frog και της Matchbox.
Και για να επανέλθω στο αρχικό θέμα, η απώλεια της Humbrol είναι δραματική, αλλά όχι δυσαναπλήρωτη - στην τελική θα παραγγέλνω όλα μου τα χρώματα από Hannants, όπως δηλαδή έκανα και ως τώρα, τουλάχιστον για τα σημαντικότερα από αυτά. Αν όμως η απώλεια της Humbrol σημάνει και την απώλεια της Airfix, τότε ένα αναντικατάστατο κομμάτι του μοντελισμού θα έχει πεθάνει για πάντα - αυτό του ρομαντισμού.
ι

πες τα ρε Αγγελε που μας έχουν τρελλάνει με τα ξαντεριασμένα πράματα που λίγο θυμίζουν αεροπλάνα.
by the way, έχεις χαθεί από το model shop του κ. Κώστα.
Σταύρος

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 08:11:40 πμ »
Τελικά κια ο μοντελισμός έχει τάσεις και ρεύματα! :D

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 08:56:31 πμ »
Gam...#(*&^%$#&@!^#%$ to Malak..$(#*^$(* to pliktrologio mou !!! :x :x Ti exei pa8ei kai eno to gurizo sta ellinika grafei agglika den ksero. Tespa.

Den mou kanei entuposi pou autes oi etairies kleinoun siga siga. H Airfix para to gegonos oti exei bgalei poly endiaferonta 8emata, apo apopsi poiotitas (gramosi, leptotita plastikou klp ) exei meinei polu piso apo ton antagonismo. Episis min ksexnate oti ta 8emata tis exoyn periorismeno endiaferon kai kurios aforousan thn aggliki agora (posoi amerikanoi p.x exoun ftiaksei to Short Sunderland??) Episis einai kai to 8ema oikonomion klimakas. Otan ena kaloupi kostizei arketa ekatomuria dollaria, prepei na exeis kai to analogo meridio ths agoras gia na bgaleis kerdos. Kai apo oso ksero h Airfix exei na dei kerdos apo thn epoxh tou papou mou. Episis mhn ksexnate oti einai mesa sthn an8ropini fusi i malakia pou mas dernei. Ota diladi diabazoume gia to tade kit tis airfix oti "eee....kaloutsiko einai....xoris pilotirio....me metrio plastiko....kai metries xalkomanies" kai meta diabazoume gia to idio 8ema gia to kit tis Tamigawa oti einai "eksaisio...katapliktiko me foberh gramosh....kai apisteutes xalkomanies" pio ua paroume sto telos??? To Tamigawa klasika. Alloste giati den agorazame ta kit tou F-16 tis Heller h tis Italeri...kai oloi plako8ikame na eksafanisoume apo ta rafia ta kit tiw Hasegawa???? Pros8este se ola auta kai to gegonos oti diabazontas gia mia kataskeuh enos montelou me basi to kit tis tamigawa, ta beltiotika ths tade aftermarket etairias, ta xromata tis allhs etairias......meta giati 8eloume na kanoume kai emeis to idio legontas..."ti eftiakse o arxontas!?!?!?!?!" Xaraktiristiko paradeigma einai sto forum mas oti rotame gia apoxroseis xromaton kai leme oti i tade etairia (Xtra-colour px) exei tis kaluteres apoxroseis.....alla kaneis den egrapse oti an kaineis autes kai autes tis anameikseis me Humbrol bgazeis ena eksisou kalo apotelesma???

Kai giati to ma..lak..pliktologio mou akomh grafei agglika env sthn grammh ergalion glossas exv epileksei ellinika??? Gam..$)(^%#&^@ to kerat...(#&@ ????? :mrgreen:
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 09:17:04 πμ »
Κάνε επανεκκίνηση!!!
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 09:38:47 πμ »
4 επανακινησεις εκανα φανη. αλλα ακομη δουλευει οποτε θελει (οπως τωρα). βεβαια το απειλησα με φορματ οποτε ισως για αυτε να εβαλε μυαλο και να επανηλθε :)
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Tags: