ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > GB: 100 χρόνια από το Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

A7V Sturmpanzer, 506 "Mephisto"[late] (Emhar 1/72)

<< < (3/5) > >>

dkakos:
Προχώρησα στο A7V, με χρώμα.

Πρώτα αστάρι, διορθώσεις και μετά preshade

Σύμφωνα με πηγές, τα άρματα έβγαιναν βαμμένα με Feldgrau (αυτό του Α'ΠΠ πρασινίζει περισσότερο απο αυτό του Β'ΠΠ - διάβασα)
ʼρα το FS36118 (XF-24 σε Tamiya) δέν μας έκανε, και χρησιμοποίησα το XF-65 το οποίο ονομάζει και η ίδια η Tamiya, Field Gray.
Με ένα φιλτράκι, μάλλον θα φανεί καλύτερα.

Αύριο το επόμενο χρωματάκι  ::salut::

KWSTAS:
Ωραία. Και τα σκαλοπατάκια πήγαν περίπατο όπως βλέπω.  :wink:
Τα πρώτα άρματα νομίζω ήταν σε κάποιο χρώμα light Gray. Από εκεί
και πέρα ότι να'ναι αφού αλλάζανε συνεχώς το καμουφλάζ σε κάθε όχημα.

dkakos:

--- Παράθεση από: KWSTAS στις Μαΐου 26, 2014, 11:39:59 μμ ---Ωραία. Και τα σκαλοπατάκια πήγαν περίπατο όπως βλέπω.  :wink:
Τα πρώτα άρματα νομίζω ήταν σε κάποιο χρώμα light Gray. Από εκεί
και πέρα ότι να'ναι αφού αλλάζανε συνεχώς το καμουφλάζ σε κάθε όχημα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Μα φυσικά!
Ακόμα ψάχνω να βρω που το είχα διαβάσει για το Feldgrau  :oops:
Όπως και ότι, αργότερα χρησιμοποιούσαν μπογιά απο τους Βελγικούς σιδηρόδρομους!!
Ότι και να ήταν, το σίγουρο είναι οτι η ποιότητα ήταν άγνωστη έννοια, και οι Γερμανοί είχαν πολύχρωμο σώμα Τ/Θ  :mrgreen:

Και ερχόμαστε στο υπόλοιπο βάψιμο (Χρησιμοποίησα πρώτη μου φορά ελεύθερο χέρι!!)
Το πρώτο χρώμα που έπεσε ήταν το XF-60 Dark Yellow (FS30266)

Τις επάνω επιφάνειες μόνο μάσκαρα, διότι (επίσης όπως διάβασα) κατα 90% δεν ήταν βαμμένες με πάνω απο ένα χρώμα. (πχ μόνο Feldgrau)
Επίσης, φαίνεται πιο περίεργο έτσι  ::glossa::

Το τελευταίο χρώμα που έπεσε ήταν το XF-68 NATO Brown, και αυτό λόγω μια πιο όμορφη αίσθηση κόκκινου στο καφέ, απ'οτι το XF-64 Red Brown.

Κάποιο overspray διορθώθηκε, και αργότερα θα βαφούν τα πολυβόλα πριν περαστεί (αύριο) με future και μπουν τα decals.
Καλό σας βράδυ  ::salut::

dkakos:
Μπήκανε (λέμε τώρα) οι χαλκομανίες... 
Αναγκάστηκα να κόψω όσο πιό κοντά γινόταν, διότι το φίλμ γύρω απο το εκτυπωμένο, είναι σχεδόν διπλάσιο! (και σαν πάχος δεν το λές φίλμ....)

Έχω περάσει ένα χέρι future απο κάτω απο την κάθε μία, και κάθε μισάωρο τις κάνω μπάνια με MicroSol...
ʼντε να δούμε...

εδιτ: περιττό να πώ πως αυτή στην σχάρα δεν θα την βγάλει καθαρή... :evil:

dkakos:
5 μήνες!?!?
Πω πω ντροπή!  :oops:
Λίγο η βαρεμάρα του καλοκαιριού, λίγο κάτι δουλειές, λίγο το ένα λίγο το άλλο, σαν κλασσικός ελληνάρας [sic], ξεκουνάω τον ποπό μου να προλάβω το GB.

"Τι έκανες ρε Μήτσο 5 μήνες στον τενεκέ?"
Λοιπόν, κατάφερα να εξαφανίσω το "φιλμ" και όχι τις χαλκομανίες, έριξα λαδόξιδα, σκόνες και τέλος το φέρετρο!

Στο θέμα βάση τώρα, είναι πρώτη μου προσπάθεια στο σπορ, οπότε χρησιμοποίησα  ότι είχα διαθέσιμο: κορνίζα απο το ΙΚΕΑ, γύψο, και σκόνη CMK "light earth"

Στον επόμενο βήμα, θέλω να βάλω ένα ξύλινο φράχτη, τον οποίο το άρμα σπάει και πατάει.
Επίσης θα βάλω γρασίδι της Noch, με το οποίο όμως  έχω θέμα μιας και είναι static και φυσικά δεν έχω το μηχανάκι γι'αυτή την δουλειά  ::glossa::
Έψαξα τα τοπικά κινεζάδικα για "ηλεκτρονική μυγοσκοτώστρα/ρακέτα" για να φτιάξω την κλασική πατέντα του φτωχού, αλλά τζίφος!
Τις επόμενες μέρες θα ελέγξω και στους όμορους νομούς μήπως καταφέρω να τελειώσω ΚΑΙ την βάση. Αλλιώς, το Α7V θα κάτσει μόνο του με τις λάσπες του...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση