Αποστολέας Θέμα: T34/85-Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 1295 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος warmachinesinscale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
T34/85-Tamiya 1/35
« στις: Μαΐου 12, 2014, 07:50:21 μμ »
Καλησπερίζω το forum. Είναι το δεύτερο άρμα που φτιάχνω . Θέλω τα φώτα σας-παρατηρήσεις!!! :D

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
Απ: T34/85-Tamiya 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 12, 2014, 08:10:46 μμ »
Αν αυτό είναι το δεύτερο άρμα σου τότε περιμένουμε οπωσδήποτε να δούμε και τα επόμενα.
Χτυπάει λίγο άσχημα στο μάτι η ραφή στις δεξαμενές άλλα δεν ξέρω αν πρέπει να φαίνεται ή όχι.

::welcome_model::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 12, 2014, 08:30:54 μμ »
Δεν συμβουλευτηκα πολλες φωτογραφιες. Δεν το προσεξα, ευχαριστω! Νομιζω οτι οι δεξαμενες ειχαν ραφη, αλλα οχι τα στεφανια που τις στηριζουν!

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 12, 2014, 09:22:35 μμ »
Για δεύτερη κατασκευή άρματος σου αξίζουν συγχαρητήρια.
Αν μου επιτρέπεις, δυό-τρεις επισημάνσεις.
Για ένα άρμα με διάρκεια ζωής 6 μηνών η φθορά φαίνεται υπερβολική, αλλά θεμιτή ( υπάρχει φώτο Τ34/76 στο Βερολίνο).
Οι φθορές δεν είναι" ισοβαρείς". Στην τελευταία φώτο φαίνονται οι δεξαμενές υπερβολικά φθαρμένες, αλλά το κουτί εργαλείων από κάτω είναι ολοκαίνουργιο.
Στις εξωτερικές δεξαμενές έχουμε ένα λάθος ορισμένων εταιρειών. Οι τάπες πληρώσεως δεν είναι υπό κλίση, αλλά κάθετες, ως προς το επίπεδο. Το λάθος διορθώνεται σχετικά εύκολα.
΄Ενα άλλο θέμα είναι η θέση των φθορών. Στις δίδυμες εξαγωγές αερίων του πυροβόλου, στο πίσω τμήμα του πύργου, φαίνονται πολλά λάδια χυμένα, αλλά εκεί δεν υπάρχουν λάδια.
Οι φθορές πρέπει να συμβαδίζουν. Λάδια και σκουριές "απαιτούν" αντίστοιχες στα φτερά και το πήγμα ( γδαρσίματα, στραβώματα κλπ). Το άρμα όμως φαίνεται ολοκαίνουργιο.
Ιστορικά το άρμα ανήκει στο 2ο Σώμα αρμάτων της Φρουράς " Τατσίνσκαγια". Μιά από τις ηρωικότερες μονάδες αρμάτων των Σοβιετικών.
Καλές κατασκευές.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 12, 2014, 11:03:01 μμ »
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια, πολύ εποικοδομητικά. Στην προσπάθειά μου να εφαρμόσω τις τεχνικές που διάβασα, μιας και ένα άρμα ακόμα έχω κατασκευάσει, ο ρεαλισμός πήγε περίπατο! Τις εξαγωγές πως τις διορθώνω; εννοείς κοπή τους και επικόλλησή τους στο πάνω μέρος;

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 12, 2014, 11:47:39 μμ »
Λεπίδα καινούργια στον κόφτη-τομή-κόλλημα-βάψιμο.
Η βαφή του φθαρμένου-ξεβαμμένου μετάλλου είναι πολύ όμορφη.
Εφάρμοσες πολύ καλά τις διάφορες τεχνικές και μπράβο σου, αλλά τις περισσότερες φορές δεν πρέπει να εφαρμόζονται όλες μαζί. Εξαρτάται απ' το μοντέλο, τον χώρο και χρόνο δράσεώς του και πολλά άλλα.
Θα βοηθούσε πολύ αν παρουσίαζες βήμα-βήμα την κατασκευή.
Στο google μπορείς να βρης λεπτομέρειες για την μάχη στην Τατσίνσκαγια ( Tatsinkaya raid) και για τον ρόλο του 2ου Σ.Α. στην επιχείρηση " Μπαγκρατιόν".
Καλή συνέχεια.

Tags: T34/85 Tamiya 1/35