Αποστολέας Θέμα: Panzer IV Ausf.D & Ausf H/J  (Αναγνώστηκε 1490 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος warmachinesinscale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
Panzer IV Ausf.D & Ausf H/J
« στις: Μαΐου 14, 2014, 04:53:46 μμ »
Παραθέτω τα άλλα δύο άρματα μάχης που έχω κατασκευάσει συνολικά (εκτός του Τ34/85) προς σχολιασμό. Θα με βοηθούσε πολύ οποιαδήποτε κριτική!!! Δεν είχα καταλάβει ως νιούφης ότι το forum έχει και κατασκευαστικό κομμάτι. Τα επόμενα θα αναρτώνται εκεί!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
Απ: Panzer IV Ausf.D & Ausf H/J
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 14, 2014, 05:23:29 μμ »
Φιλε μου εαν αυτα ειναι τα 2/3 ολων των αρματων σου εχεις πολυ μεγαλες προοπτικες...Ομως θεωρω οτι εισαι υπερβολικος με τις φθορες...Να ξερεις πως το panzer grey ηταν εργοστασιακη βαφη,με μεγαλη ανθεκτικοτητα,ακομα και εαν ξεφτιζε τοσο, απο κατω θα υπηρχε το επισης πολυ ανθεκτικο ασταρι που ηταν σαν κεραμιδι κοκκινο ( oxide red).Οσον αφορα τις σκουριες πρεπει να θυμασαι πως αυτα τα αρματα επιχειρουσαν,τα συντηρουσαν,τα εβαφαν...να σκουριασει βαμμενη επιφανεια η οποια δεν φθειρεται ειναι εξαιρετικα δυσκολο.οι σκουριες σου εν ολιγοις στο D ειναι  λαθος,οπως και το στεγνο πινελο με steel.( το πολυβολο επισης ειναι με steel )
Οσον αφορα το Η,προσπαθεις να αναπαραστησεις οτι περασε μεσα απο κατι πυρινο,η οτι την "αρπαξε" και εχει καει μονο του ? Εαν η φθορα στο εμπρος του πηγματος ειναι αποτελεσμα βολης θα επρεπε να εχεις δημιουργησει και καποια αντιστοιχη φθορα στο θωρακα,αλλα και παλι υπερβολικο ειναι.Το εξωτερικο περιβλημα των τροχων ειναι απο λαστιχο,γιατι δεν επηρεαστηκε απο τη φωτια ? Αυτο που θελω να πω,ειναι πως οταν πας τοσο "βαθια" σε φθορες θα πρεπει να εχεις μια καλη σχεση αιτιας-αποτελεσματος.
Καλες κατασκευες φυσικα και παντα καλοπροαιρετα.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 14, 2014, 05:31:32 μμ »
Κάνεις πολύ ωραίες φθορές, αλλά πάλι ορισμένες δεν ταιριάζουν στους τύπους αρμάτων που παρουσιάζεις.
Αν μου επιτρέπεις :
Οι φθορές στους σιωπητήρες και στις σωληνες των εξατμίσεων δεν είναι μόνο από ένα χρώμα και μάλιστα τόσο έντονο.
Οι δέστρες των εργαλείων είναι στο στο χρώμα του κάμο ( ανάλογα πού βρίσκονται).
Οι λαβές των κόφτη είναι από κοκκινωπό βακελίτη κλπ.κλπ.
Στο πρώτο Panzer IV D.
Tο άρμα αυτό φέρει άσπρους σταυρούς της πολωνικής εκστατείας, αλλά τότε δεν είχε φτιαχτεί. Το σήμα της 3ης μερ.αρμάτων που φέρει είναι σε χρήση απ' το '40 ως το '45, όχι το '39.
Μέσα σε ένα μήνα χρήσεως είναι αδύνατον οι εφεδρικές ερπύστριες να έχουν σκουριάσει τόσο πολύ. Τα πέδιλα των ερπυστριών είναι από ειδικά κράματα και δεν σκουριάζουν εύκολα.
΄Οταν η θυρίδα του αρχηγού έκλεινε, έβαζαν το πολυβόλο μέσα στο άρμα.
Φυσικά μπορούμε να βάζουμε ό,τι μας αρέσει σαν σήμα ή να κάνουμε ό,τι φθορά θέλουμε. ΄Ολα αυτά στα τονίζω γιατί μπορεί να είναι όμορφα, αλλά ιστορικά είναι λάθος και από την ενασχόληση με τον μοντελισμό μαθαίνουμε και ιστορία.
Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω. Οι κατασκευές σου είναι πολύ όμορφες, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερες αν είχες μπει νωρίτερα στο φόρουμ. Είμαι σίγουρος ότι οι επόμενες κατασκευές θα είναι ακόμη καλύτερες.
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 14, 2014, 06:27:03 μμ »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα εποικοδομητικά σχόλια. Μέσα σε δυο ποστ έμαθα παπάρα πολλά!!(η χαρά των forum!) Η αλήθεια είναι πως άνοιξα το κουτί και ξεκίνησα να φτιάχνω! Απλώς προσπαθούσα να μάθω τις τεχνικές, γι ´αυτό λίγο πολύ τις έχω εφαρμόσει και στα τρία όλες με κριτήριο το μάτι, τις ζύγιζα και σταματούσα όποτε έκρινα. Η ιστορική πιστότητα άρχισε να με απασχολεί απ´το δεύτερο άρμα και μετά, όπου ανακάλυψα πως είναι δύσκολο χωρίς αυτή να αποφασίσεις ποιά φθορά θα βάλεις και που. Αν δεν γίνομαι κουραστικός θα ήθελα να ζητήσω τα φώτα σας:
Την περίοδο αυτή θα ασχοληθώ με ρωσικά άρματα αρχών βππ. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια site, βιβλία από όπου θα μπορούσα στοχευμένα να ξεκινήσω ?(startup consultancy που είναι και της μόδας!)

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 14, 2014, 06:29:23 μμ »
Το παπάρα στο προηγούμενο ποστ είναι λάθος γιατί γράφω από κινητό! Όντως "πάρα πολλά" γράφω και σας ευχαριστώ ξανά!: Ρ

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 14, 2014, 06:49:34 μμ »

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 14, 2014, 06:57:17 μμ »
Η περίοδος στην αρχή της εισβολής και λίγο πριν είναι από τις πιό πολύχρωμες στα σοβ. τεθωρακισμένα. 3χρωμία ή και 4χρωμία στα θερινά, 2χρωμία στα χειμερινά. Η περίοδος σταματά τον χειμώνα του'41-'42 και επανέρχεται το '44.
Στις κατωτέρω διευθύνσεις μπορείς να βρης φώτο και profiles, την ιστορία των τύπων, αλλά και γενικώτερα άρθρα για το ανατολικό μέτωπο.
Engines of the Red Army in WW2
WW II tanks and AFV in combat
RKKA in World War II
Για κατασκευές υπό κλίμακα : Diorama.ru
Κατά τα άλλα χτύπα το google κάτω σαν χταπόδι.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 14, 2014, 08:31:10 μμ »
Την περίοδο αυτή θα ασχοληθώ με ρωσικά άρματα αρχών βππ. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια site, βιβλία από όπου θα μπορούσα στοχευμένα να ξεκινήσω ?(startup consultancy που είναι και της μόδας!)
Και φυσικά την «βίβλο» για τα KV, IS και το ρωσικό πράσινο: http://www.4bogreen.com/

Tags: