Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημa με Humbrol Clear  (Αναγνώστηκε 897 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
Πρόβλημa με Humbrol Clear
« στις: Μαΐου 06, 2014, 11:11:20 πμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Εχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα αν μπορειτε να μου δώσετε τα φώτα σας. Κατασκευάζω ένα F22, το οποίο έβαψα με χρώματα σμάλτου της Humbroll και Vallejo air, κατόπιν προκειμένου να τοποθετήσω τις χαλκομανίες το πέρασα με τον αερογρά με το Clear της Humbroll, ωστόσο όταν στέγνωσε παρατήρησα ότι όλο το μοντέλο έχει γεμίσει με άσπρα στίγματα και λεκέδες, το ξαναπέρασα με πινέλο και όσο είναι νωπό εξαφανίζονται αλλά όταν στεγνώνει πάλι τα ίδια. Μπορεί να σωθεί ή πάει για πέταμα; Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, Ευχαριστώ πολύ.
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: πλόβλημa με Humbrol Clear
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 06, 2014, 01:12:13 μμ »
Ποσος χρονος μεσολαβησε απο το βαψιμο μεχρι το βερνικωμα?

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 06, 2014, 03:15:43 μμ »
Δημήτρη, περίππου 3 μήνες
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος bombus

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 07, 2014, 07:27:46 πμ »
Αντιμετώπισα ανάλογο πρόβλημα με ασπρίλες σε ένα Hurricane που είχα βάψει με enamel Humbrol και Modelmaster, είχα περάσει Humbrol Clear 2 χέρια, σήματα και σφράγισμα με Clear (όλα με πινέλο). Μετά το "σφράγισμα" των σημάτων με το Clear, εμφανίστηκαν ασπρίλες πάνω και γύρω από την περιοχή που τα τοποθέτησα. Πιθανότατα να έπαιξε ρόλο η αντίδραση που έκανε το Clear με το Sol της Microscale ( με το οποίο ήμουν ιδιαίτερα γενναιόδωρος ως αρχάριος). Αυτό που έκανα για να διορθώσω την κατάσταση ήταν: α) Με πινέλο υγρό με Clear "σκούπιζα" τις περιοχές με τις ασπρίλες με τέτοιο τρόπο ώστε το πινέλο να τις "πάρει", να τις μαζέψει,  β) Καθάρισμα του πινέλου με νερό και συνέχιση του σφουγγαρίσματος σε άλλο σημείο, γ) αναμονή μίας ημέρας και επανάληψη της διαδικασίας. Μετά από τρείς επαναλήψεις οι ασπρίλες είχαν εξαφανιστεί. Αν και η περίπτωση δεν είναι ίδια ακριβώς, δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 07, 2014, 08:14:27 πμ »
Είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα πριν δυο τρία χρόνια, βάφοντας με πινέλο. Το βερνίκι Humbrol clear που χρησιμοποιούσα ήταν από τα κλασικά τενεκεδάκια. Μου παρουσίαζε ασπρίλες σε αρκετά σημεία. Προσπαθούσα να το συνεφέρω περνώντας ελαφρά νοτισμένο με διαλυτικό πινέλο. Μερική επιτυχία. Δεν ξέρω πως και γιατί, δοκίμασα το clear σε βαζάκι και είχα πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Δεν το έχω επαναλάβει οπότε δεν μπορώ να πω αν ήταν τυχαίο γεγονός ή κάτι άλλο. Εύχομαι ο κόπος σου να μην πάει χαμένος.

Αποσυνδεδεμένος modelist

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 07, 2014, 09:39:09 πμ »
εχω περασει Humbrol Clear με αερογραφο πανω απο ακρυλικα της Humbrol χωρις να μου εχει δημιουργησει κανενα προβλημα.

Αυτο που προβληματιζει ειναι οτι η επιφανεια δεν ηταν τελειως λεια,ουτε πριν ουτε και μετα.Εχω μια υποψια οτι αυτο μαλλον προκληθηκε απο το ασταρι ( γκρι σε σπρευ Humbrol ) που περασα πριν το βαψιμο.Θα περασω ακομα 1-2 χερια και βλεπουμε

Tags: humbrol