Αποστολέας Θέμα: Μασκαροντας με Blue tack  (Αναγνώστηκε 873 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Μασκαροντας με Blue tack
« στις: Μαΐου 07, 2014, 01:53:05 πμ »
Καλησπερα. Ετοιμαζομαι για βαψιμο ενος F-16C ελληνικου και ηθελα να ακουσω μερικες αποψεις περι μασκαρισματος της παραλλαγης με bluetack. Επειδη δεν σηκωνει πολυ ελευθερο χερι η Lifecolor ειπα να το βαψω ετσι. Ακουω αποψεις. Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
Απ: Μασκαροντας με blue tack
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 07, 2014, 02:16:31 πμ »
 Καλησπέρα,τί ακριβώς σε προβληματίζει;Γενικά να σου πω ότι το blue tack το χρησιμοποιούμε όταν δεν θέλουμε τόσο κοφτό σβήσιμο στην παραλλαγή.Καλύτερα θα ήταν να προτιμήσεις το patafix της UHU γιατί δεν βγάζει καθόλου λάδι που μπορεί να σου αφήσει λεκέδες στο βάψιμο.Εγώ όταν το χρησιμοποιώ,συμπτωματικά κάτι τέτοιο έγινε σήμερα,φοράω πάντα γάντια.Παίρνω ένα κομμάτι και πάνω σε καθαρή επιφάνεια φτιάχνω ένα μακαρόνι όπως κάναμε μικροί με τις πλαστελίνες.Στη συνέχεια το τοποθετώ στο μοντέλο ακολουθώντας το σχέδιο της παραλλαγής που θέλω να βάψω,φροντίζοντας να το πιέσω καλά πάνω στην επιφάνεια που θα βάψω για να μην περάσει χρώμα από κάτω.Ενδιαμέσως δύο μακαρονιών bluetack συμπληρώνω σε μιά επιφάνεια που θέλω να μασκάρω ή ταινία μασκαρίσματος ή maskol humbrol
ή κατά προτίμηση mig για να μη σηκώσει το χρώμα αν η επιφάνεια που μασκάρω είναι ήδη βαμμένη.Ότι άλλο θέλεις στη διάθεση σου. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 07, 2014, 02:20:44 πμ »
Για την γκοστ θελουμε πολυ κοφτο σβησιμο νομιζω. Αυτο εχω παρει γιατι διαβασα καπου οτο το κλασσικο blutack βγαζει λαδι. Βαφω 90 μοιρες στο μακαρονι η ακολουθω κατω απο τις καμπυλες;

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 07, 2014, 02:37:23 πμ »
Όσο πιό κοφτό θέλεις,τόσο πιό κοντά στις καμπύλες θα βάφεις.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 07, 2014, 05:51:54 πμ »
Το κόλπο με το μακαρόνι είναι, να είναι καταρχήν αρκετά λεπτό. Από κει και πέρα, θα πρέπει να έχει παντού το ίδιο πάχος, να πιεστεί το ίδιο παντού πάνω στο μοντέλο και τέλος η γωνία καθώς και η απόσταση του αερογράφου κατά το ψέκασμα να είναι ίδιες καθ' όλη τη διάρκεια του βαψίματος. Έτσι επιτυγχάνεται ομοιόμορφο σβήσιμο σε όλες τις διαχωριστικές της παραλλαγής :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Tags: