Αποστολέας Θέμα: Tα φωτα σας για αγορα αερογραφου  (Αναγνώστηκε 22641 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Tα φωτα σας για αγορα αερογραφου
« στις: Απριλίου 30, 2014, 10:28:23 μμ »
Καλησπερα.
Εδω και χρονια σκεφτομουν να αγορασω ενα αερογραφο, αλλα διαρκως το ανεβαλα. Ενας λογος ηταν και το οτι εχω ελαχιστες γνωσεις πανω στο θεμα. Γνωριζω μονο πολυ βασικα πραγματα οσον αφορα τους αερογραφους τα οποια μαλλον περιοριζονται στις διαφορες μονης-διπλης λειτουργιας. Τον αερογραφο τον θελω σαφως για μοντελιστικη χρηση, αλλα επισης με ενδιαφερει πολυ και η χρηση του σε λοιπες καλες τεχνες. Γνωριζω οτι υπαρχει μια σχετικη εξειδικευση αναμεσα στα διαφορα μοντελα, αλλα θα ηθελα κατι που με καποιες ισως παραχωρησεις να κανει για δουλειες απο το ψεκασμα primer και παραλλαγες μεχρι εικονογραφηση σε διαφορες επιφανειες.

Θα με ενδιεφερε μια ''τελικη'' λυση οσο το δυνατο, δηλαδη ενα καλο ποιοτικο εργαλειο που θα με υπηρετει για χρονια. Οποτε το μυαλο μου παει προς Iwata μερια. Με λιγο ψαξιμο κατεληξα στον Iwata High Performance HP-C Plus 0.3. Θα ηθελα να ρωτησω τους εμπειρους χρηστες, αν θα ηταν μια καλη επιλογη για την χρηση που τον θελω (δηλαδη ελβετικο σουγια). Εχω μια αμφιβολια ως προς το μεγεθος του μπεκ (0,3), θα μπορω να ψεκασω και χρωματα αραιωμενα μεν αλλα οχι μοντελιστικα? Πχ ακρυλικο απο σωληναριο αραιωμενο, ακουαρελα, τεμπερα, μελανια ή θα εχω μπουκωματα?

Η τιμη του στο Plastimodelismo ειναι 145, με βαση την ερευνα αγορας στην Ελλαδα, την βρισκω αρκετα λογικη. Yπαρχουν και στο ebay οπου γλυτωνεις 20-30 ευρω, αλλα δεν ξερω αν αξιζει απο αποψη after sale service και εγγυησης.

Για το θεμα κομπρεσερ, ενα φιλαρακι ψυκτικος μου σεταρε ενα κομπρεσερακι απο ψυγειο και πρεπει να παρω υγροπαγιδα, μανομετρα κτλ + μια φιαλη για να ειναι τελειως silent. Απ' οτι εψαξα μεχρι στιγμης οι πατεντες αυτου του στυλ ειναι πολυ καλυτερες απο ολες τις μαρκε φθηνομεσαιες λυσεις.

Ειμαι ολος αυτια λοιπον! Τι λετε?

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
Απ: Tα φωτα σας για αγορα αερογραφου
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 01, 2014, 09:17:04 μμ »
Καλησπέρα.Ο αερογράφος που αναφέρεις,για μοντελιστική χρήση είναι από τους καλύτερους που κυκλοφορούν.Το θέμα όμως είναι οτι χρειάζεται να έχεις μια σχετική εμπειρία όσο αφορά στη σωστή αραίωση των χρωμάτων και τις σωστές πιέσεις και γενικά να έχεις εμπειρία στη χρήση αερογράφου.Με λίγα λόγια αν είσαι αρχάριος θα σε δυσκολέψει στην αρχή.Τώρα για χρήση καλών τεχνών δεν γνωρίζω και πολλά αλλά πιστεύω πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.Από την πλευρά μου θα σου συνέστηνα μια πιο φθηνή και πιο εύχρηστη λύση για αρχή μέχρι να ξετρίψεις και να του πάρεις τον αέρα και αργότερα πηγαίνεις σε κάτι καλύτερο.Ενας αερογράφος με 0,5 mm μπεκ,διπλής λειτουργίας και βαρύτητας πιστεύω πως θα ήταν ο,τι πρέπει για αρχή.Αυτή είναι η δική μου γνώμη απο δική μου εμπειρία μιας και έχω και με 0,5 αερογράφο αλλά και τον Iwata που αναφέρεις.Για περισσότερα θα σου πουν και οι εμπειρότεροι του forum.
Οσο για το κομπρεσερ φτιάξ'το με κλειστά μάτια.Μόλις πριν ένα μήνα έφτιαξα το δικό μου με μοτέρ ψηγείου και είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με το καβουρδιστήρι που είχα.Αυτά από μένα.Πιστεύω να σε βοήθησα. ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 01, 2014, 10:10:18 μμ »
Καλησπέρα.Ο αερογράφος που αναφέρεις,για μοντελιστική χρήση είναι από τους καλύτερους που κυκλοφορούν.Το θέμα όμως είναι οτι χρειάζεται να έχεις μια σχετική εμπειρία όσο αφορά στη σωστή αραίωση των χρωμάτων και τις σωστές πιέσεις και γενικά να έχεις εμπειρία στη χρήση αερογράφου.Με λίγα λόγια αν είσαι αρχάριος θα σε δυσκολέψει στην αρχή.Τώρα για χρήση καλών τεχνών δεν γνωρίζω και πολλά αλλά πιστεύω πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.Από την πλευρά μου θα σου συνέστηνα μια πιο φθηνή και πιο εύχρηστη λύση για αρχή μέχρι να ξετρίψεις και να του πάρεις τον αέρα και αργότερα πηγαίνεις σε κάτι καλύτερο.Ενας αερογράφος με 0,5 mm μπεκ,διπλής λειτουργίας και αναρρόφησης πιστεύω πως θα ήταν ο,τι πρέπει για αρχή.Αυτή είναι η δική μου γνώμη απο δική μου εμπειρία μιας και έχω και με 0,5 αερογράφο αλλά και τον Iwata που αναφέρεις.Για περισσότερα θα σου πουν και οι εμπειρότεροι του forum.
Οσο για το κομπρεσερ φτιάξ'το με κλειστά μάτια.Μόλις πριν ένα μήνα έφτιαξα το δικό μου με μοτέρ ψηγείου και είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με το καβουρδιστήρι που είχα.Αυτά από μένα.Πιστεύω να σε βοήθησα. ::salut::

Σ'ευχαριστω για την απαντηση!
Εχει λογικη αυτο που προτεινεις, σε καποια αλλη φαση πιθανα να εκανα ακριβως αυτο. Ομως στην παρουσα συγκυρια τα περισσευουμενα γκαφρα φτανουν για μια και καλη αγορα με την προοπτικη να κρατησει σε βαθος χρονου. Γιαυτο και σκεφτηκα κατευθειαν να παω σε μια απο τις πιο (ισως την πιο απο οτι ακουω?) εταιρειες. Προτιμω να παιδευτω (κατι το οποιο ειναι αναποφευκτο σε καθε περιπτωση) και να μαθω τα χουγια του παρα να πληρωσω ουσιαστικα 2 φορες. Επισης αυτη την στιγμη στην ελληνικη αγορα ο Iwata εχει μια λογικη τιμη, πολυ κοντα (ή και καλυτερη) απο διεθνη καταστηματα Online, αυριο με την κατασταση που ζουμε ποιος ξερει που μπορει να εκτοξευτει. Εχω και αυτη την σκεψη.
Ο αερογραφος με ενδιαφερει οπως ειπα και για γενικοτερη καλλιτεχνικη χρηση, οποτε θα ηθελα κατι που να μπορει να αποδωσει μεχρι ενος λογικου βαθμου, λεπτες δεσμες. Aυτο που με καιει ειναι να υπαρχει η δυνατοτητα ψεκασμου και αλλου τυπου χρωματων περαν αυτων που ειναι για αερογραφια, τωρα αν αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να εξασκηθω και να πειραματιστω στην αρχη με αραιωση, πιεση κτλ, το θεωρω μερος του ολου πακετου.

Για το κομπρεσερακι εχω δει εδω τις κατασκευες των αλλων παιδιων και στο αμεσο διαστημα θα το ξεκινησω. Υπαρχει προσβαση σε μηχανουργειο οποτε τα πραγματα ελπιζω να ειναι πιο ευκολα στο κατασκευαστικο κομματι.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 01, 2014, 10:28:37 μμ »
Η επιλογή σου είναι πολύ καλή.
Ίσως να πρέπει να αναθεωρήσεις το θέμα του 0.3mm μπεκ.  Λεπτότερο μπεκ δεν σημαίνει και ευκολότερες λεπτότερες δέσμες.
Ακόμα και ένας αερογράφος με 0.5 μπεκ και καλή βελόνα βγάζει άνετα και τις πιο ψιλές δέσμες που μπορεί να χρειαστείς με την κατάλληλη αραίωση, πίεση και εξάσκηση.
Το βασικό εδώ είναι να είναι καλή η βελόνα. Όσο πιο μυτερή τόσο πιο εύκολες οι λεπτές δέσμες.
Ένα πλεονέκτημα των 0.5 είναι ότι μπορεί να ψεκάσει και πιο χοντρόκοκκα χρώματα με άνεση.  Με το 0.3 νομίζω περιορίζεσαι αρκετά.
Από την άλλη, οποιοδήποτε υγρό με πυκνότητα γάλακτος (Light) μπορεί και να ψεκαστεί με αερογράφο.  Μερικοί αερογράφοι 0.5 και πάνω μπορούν να ψεκάσουν και λίγο πιο πυκνά σε υφή πλήρους γάλακτος.
Προσωπικά, στη θέση σου θα κοίταζα για 0.5.  Εγώ έχω τον Iwata Revolution CR 0.5 και είμαι πολύ ευχαριστημένος (και είναι και πολύ φτηνότερος).
Οπωσδήποτε πάντως βαρύτητας και όχι αναρρόφησης.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 01, 2014, 11:03:48 μμ »
Θα συμφωνήσω με το Γιώργο.Ο Iwata Revolution CR είναι από τις καλύτερες λύσεις.Επίσης να διορθώσω:αερογράφο βαρύτητας και όχι αναρρόφησης όπως κατά λάθος σου έγραψα πριν.Σορυ για το λάθος μου.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 01, 2014, 11:33:06 μμ »
O Revolution CR βγαζει επισης λεπτη δεσμη ή δεσμευεσαι για μεγαλυτερες επιφανειες? Αν βγαζει τοτε αναθεωρω στο μπαμ. Σκεφτομαι να περασω μια βολτα αυριο απο το Plastimodelismo να κοψω κινηση, οποτε οσο περισσοτερες πληροφοριες εχω ηδη μαζεψει τοτε τοσο το καλυτερο.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 02, 2014, 08:33:58 πμ »
Σίγουρα υπάρχουν και πολύ πιο έμπειροι από μένα να σου πουν, αλλά όπως είπα πιο πάνω δεν παίζει ρόλο το μπεκ όσο η βελόνα, η αραίωση και η πίεση.
Ναι, έχω βγάλει δέσμες μολυβιού με τον CR αλλά έχω εμπειρία μόλις 2 χρόνων με αερογράφο. Κάποιος πιο έμπειρος σίγουρα θα έχει βγάλει και λεπτότερες.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 02, 2014, 09:46:29 πμ »
O Revolution CR βγαζει επισης λεπτη δεσμη ή δεσμευεσαι για μεγαλυτερες επιφανειες? Αν βγαζει τοτε αναθεωρω στο μπαμ. Σκεφτομαι να περασω μια βολτα αυριο απο το Plastimodelismo να κοψω κινηση, οποτε οσο περισσοτερες πληροφοριες εχω ηδη μαζεψει τοτε τοσο το καλυτερο.
Φίλε μου, καλώς ή κακώς, καμία σχέση μεταξύ των δύο αερογράφων. Η διαφορά στην τιμή δεν είναι τυχαία. Ο Revolution είναι μια χαρά εργαλείο (έχω άλλωστε έναν και δεν τον αλλάζω με τίποτα), αλλά με 0,5 μπέκ και τη βελόνα του που δεν είναι τόσο οξεία όσο του HP-C, ένας μέτριος χρήστης αερογράφου δε μπορεί να βγάλει τις δέσμες που μπορεί να βγάλει με τον HP-C. Ίσως ένας χρήστης με μεγάλη εμπειρία στη χρήση, αλλά και στην αραίωση/ρύθμιση πίεσης αέρα, να μπορεί με τον Revolution να πλησιάσει το αποτέλεσμα που ακόμα κι ένας μέτριος χρήστης βγάζει σχετικά εύκολα με τον HP-C.
Αναλόγως της επιλογής πάντως, διαλέγεις κάποια χαρακτηριστικά, που θα σου καθορίσουνε το τί κάνεις και τι δεν κάνεις με τον αερογράφο σου.
Δηλαδή: Με τον HP-C ξεχνάς τη γρήγορη και εύκολη κάλυψη επιφανειών, ξεχνάς τα gloss βαψίματα μεγάλων επιφανειών, ξεχνάς τα χοντρόκοκκα χρώματα. Αντίστοιχα με τον Revolution ξεχνάς τις γραμμές τρίχας, τα πολύ λεπτόρευστα χρώματα/μελάνια, τα πολύ περίπλοκα καμουφλάζ και γενικότερα την ευκολία σε ψιλοδουλειές.

Προσωπική εμπειριά, όπου μετά από 3 χρόνια χρήσης του Revolution (και με 0,5 αλλά και με 0,3 σετ βελόνα/μπεκ κλπ), αγόρασα τον HP-B Plus και απλά έπαθα πολιτισμικό σοκ, από την ευκολία με την οποία έβαψα καμουφλάζ, τα οποία ούτε διανοούμουν με το Revolution (ακόμα και με το 0,3 σετ φορεμένο).

Τέλος να ξέρεις ότι η διαφορά τιμής, έχει να κάνει και με την εσωτερική σχεδίαση του αερογράφου, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος modelist

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 02, 2014, 09:46:55 πμ »
Σαν επιλογη ειναι κορυφαια,ειναι ενας εξαιρετικος αερογραφος.
Σωστα αναφερανε και οι προηγουμενοι οτι θελει μια εμπειρια οσο αφορα την αραιωση περνοντας απο τον 0,5 στο 0,3
Ο πρωτος μου αερογραφος ηταν 0,5 και μετα απο καιρο πηρα τον Iwata Revolution CR 0,3,μου πηρε λιγο καιρο μεχρι να μαθω την σωστη αραιωση που χρειαζεται για να δουλεψει.
Επισης αν πας απο plastimodelismo εχει αερογραφο στο οποιο σετ δινει 3 διαφορετικου παχου βελονες οποτε μπορει να σου καλυψει πολλες αναγκες

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 05, 2014, 11:23:14 μμ »
............. αγόρασα τον HP-B Plus και απλά έπαθα πολιτισμικό σοκ, από την ευκολία με την οποία έβαψα καμουφλάζ, τα οποία ούτε διανοούμουν .............

ΜΦΧ

Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ!

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 05, 2014, 11:54:00 μμ »
Αγόρασα πρόσφατα τον Neo της Iwata.Διπλής λειτουργίας, βαρύτητας με 2 κυπελάκια και 5 έτη εγγύηση!
Προς το παρόν είμαι 100% ικανοποιημένος.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 05, 2014, 11:58:29 μμ »
Σε 0.5 μπεκ θα αγοραζα:

http://www.chicagoairbrushsupply.com/nebapa10.html

http://www.badgerairbrush.com/Patriot_105.asp

.διπλης λειτουργιας βαρυτητας
.exposed needle 0,5 για να ψεκαζεις ολα αυτα που θες, αλλα να μπορεις να κανεις και καμουφλες (εστω και αν θες πολυ κοφτες με χρηση ταινιας η τακ)
.μπεκ σταγονας που κουμπωνει και δεν βιδωνει με ευκολο λυσιμο
.μπεκ μεγαλο σχετικα και οχι ψειρα που το χανει/του πεφτει καποιου πιο ευκολα
.φτηνα ανταλλακτικα
.μεγαλο ανοιγμα κυπελου στη βαση για ευκολο καθαρισμα

Επισης...ολα με εναν...δεν θα γινει ευκολα  οπως με ολα τα πραγματα στη ζωη, θα κανεις καποιες παραχωρησεις.

Καλες αγορες ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 06, 2014, 01:08:26 πμ »
Aπο σημερα ειμαι ο περηφανος ιδιοκτητης ενος iwata hpc plus. Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας!
Τωρα περναμε στην δευτερη φαση. Στησιμο dyi κομπρεσερ.

Σκεφτομαι μια που εχω πλεον αξιοπιστο εργαλειο να τσιμπησω και καμια απο αυτες τις κινεζιες της φτιλας απο ebay, για τα χοντρα. Παιζουν κατι με 3 μπεκ για 20 ευρω με δωρεαν μεταφορικα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 06, 2014, 03:12:29 πμ »
Aπο σημερα ειμαι ο περηφανος ιδιοκτητης ενος iwata hpc plus. Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας!

Σκεφτομαι μια που εχω πλεον αξιοπιστο εργαλειο να τσιμπησω και καμια απο αυτες τις κινεζιες της φτιλας απο ebay, για τα χοντρα. Παιζουν κατι με 3 μπεκ για 20 ευρω με δωρεαν μεταφορικα.
Καλά βαψίματα :!:
Για το κομπρεσέρ δες τις κατασκευές που έχουμε κάνει, στο ανάλογο τόπικ, για να παίρνεις ιδέες :wink:
Όσο για τον κινέζικο που λές, καλή η ιδέα σου, απλά αντί να πάρεις κάποιον με τρία μπέκ και διάφορα μπλιμπλίκια, δώσε και πέντε-δέκα ευρώ παραπάνω και πάρε κάποιον 0,5 αναρόφησης και χωρίς τα μπλιμπλίκια, μπας και είναι λίγο καλύτερη και η ποιότητα.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 07, 2014, 12:53:30 πμ »
Καλές κατασκευές. :wink:

Αποσυνδεδεμένος manolis 83

• Scale 1/144
  • *
  • 1/35
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 07, 2014, 01:27:57 πμ »

Μια χαρά την κάνουν  την δουλιτσα τους αυτοι οι αερογράφοι, ειδικά για τα λεφτά τους, εφοσον εχεις πάρει και τον iwata που ειναι εργαλειάρα(εχω τον ιδιο).

Θελουν λιγο πρόσοχη και περιποιηση τα oring τους.
Εγω παρηγγειλα εναν αναρόφησης για τις χονροδουλειες και ειμαι ευχαριστημενος

Αποσυνδεδεμένος manosgtir

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη-Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 17, 2014, 09:24:28 μμ »
Καλησπερα σας
Για να μην ανοιγω καινουργιο παρομοιο θεμα και σας κουραζω συνεχιζω το ιδιο θεμα και για μενα
Μετα απο παροτρηνση μελους απο εδω στην αγορα αερογραφου, ειπα να μπω λιγο στα χναρια σας
καταρχην ειμαι αρχαριος σε ολα τα μοντελιστικα αλλα πιανουν τα χερια μου και μαθαινω γρηγορα,
εψαξα καποιους αερογραφους και θα ελεγα οτι προτιμω αυτον λογο τιμης και λογο του σετ
http://www.chicagoairbrushsupply.com/patatgsetwia.html  τι λετε ?
δεν εχω καποιον αλλον στα υποψιν μου,
 εχω αλλους 2 εκτον ο οποιον ο ενας ειναι της humbrol (καταλαβαινετε) και λογικα αυτους θα τους εχω για τα ασταρια και βερνικια...
εσεις τι μου προτεινεται που τα γνωριζεται καλυτερα ?
ευχαριστω προκαταβολικα

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 17, 2014, 10:53:48 μμ »
πάρε αυτόν εδώ για να μην ασχοληθείς ξανά η τουλάχιστον μέχρι οι δυνατότητες σου να τον ξεπεράσουν

αυτός που βάζεις δεν τον ξέρω αλλά ειναι και ακριβότερος από ένα επώνυμο προϊόν

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 18, 2014, 01:43:03 πμ »
iwata eclipse για μια ζωή.  :wink:
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 18, 2014, 08:39:21 πμ »
πάρε αυτόν εδώ για να μην ασχοληθείς ξανά η τουλάχιστον μέχρι οι δυνατότητες σου να τον ξεπεράσουν

αυτός που βάζεις δεν τον ξέρω αλλά ειναι και ακριβότερος από ένα επώνυμο προϊόν

Οι Paache είναι από τους πλέον γνωστούς και καλούς αερογράφους...
Ο Καβαθάς (καλή του ώρα) και ο Τσώνος, τους είχαν/έχουν στους βασικούς αερογράφους που χρησιμοποιούν...
Τυχαίο, δε νομίζω...

http://www.paascheairbrush.com/

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 18, 2014, 06:02:40 μμ »
Μπορω να σου απαντησω μονο για τον πατριοτ.
Ειναι απιστευτα ανθεκτικος και ευκολος στη χρηση-καθαρισμα.
Η εργοστασιακη επιλογη του 0.5 εχει τον εξης περιορισμο,η βελονα δεν ειναι καθολου προοδευτικη,λιγο τραβηγμα παραπανω και η δεσμη μεγαλωνει αποτομα.
Το σετ μετατροπης σε 0.3 ( +20 ευρω ) λυνει αυτο το προβλημα και δινει πολυ καλες δεσμες.Ομως θα αρνηθει να ψεκασει οτιδηποτε λιγοτερο αραιωμενο κατα 80Δ/20Χ ( σε gunze το νουμερο )
Η καλυτερη λυση ειναι να παρεις τη βελονα του 0,3 ( προοδευτικη ) και να τη βαλεις στο 0.5 μπεκ ( δε μπουκωνει ).
Σου παραθετω τη φωτο με ολα αυτα.
Προσεξε τα μπουκωματα στον 0,3,τις "χοντραδες" στο 0.5 και αυτο που βολεψε εμενα με τον συνδυασμο.
Τo χρωμα ειναι gunze με 0,8 bar 70/30 αραιωμενο.

Αποσυνδεδεμένος manosgtir

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη-Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 18, 2014, 10:01:54 μμ »
Σας ευχαριστω ολους για της απαντησεις-γνωμες σας !!!
Γνωριζεται εαν αγορασω απο chicagoairbrushsupply και η αγορα μου ειναι κατω των 100 δολαριων(δηλ. 80 ευρω) θα εχω καποιον εξτρα φορο στο τελωνειο ?
Γενικοτερα ειμαι αναμεσα σε iwata-paasche

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 18, 2014, 11:19:40 μμ »
Μάνο βάλτο στην ζήτηση στο marketplace του modelclub, έχω αγοράσει δύο iwata από μέλη του forum και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την συναλαγή αλλά και από την κατάσταση των εργαλείων.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 12:26:14 πμ »
Πέρα από τον αερογράφο θα χρειαστείς και ένα κομπρεσέρ, γιατί με φυάλες αέρα δεν πρόκειται να κάνεις σωστό βάψιμο. ;)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 01:32:21 πμ »
και στην Ελληνική αγορά υπάρχουν και καλοί και φθηνοί αερογράφοι
και συνεχώς κυκλοφορούν νέα ή "νέα" μοντέλα
για όλα τα βαλάντια και επίπεδα εμπειρίας