Αποστολέας Θέμα: USS Fletcher Revell 1/144  (Αναγνώστηκε 15444 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Απ: USS Fletcher Revell 1/144
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 12:07:25 μμ »
Νικ ειναι ολο βαμμενο ενα μπλε με σπρει. Αποφασισα να τελειωσω την συναρμολογηση και μετα να ασχοληθω με το βαψιμο, ουτως ωστε να το κανω σε ολα τα κομματια και να μην σταματαω/ξεκιναω και μου βγουν διαφορετικα στην πορεια. Εχει πολλη δουλεια ακομα με ξανοιγματα, πλυσιματα, φιλτρα κλπ για να ερθει να δειξει οπως πρεπει.  Ειδικα το καταστρωμα...
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 24, 2014, 11:02:47 πμ »
https://picasaweb.google.com/102447611827062625727/USSFletcherDD445DDE445TheShipAndThePlaces?noredirect=1#

πολυ ωραίο φωτογραφικό υλικό για την ιστορία του Fletcher και τα μέρη που επισκέφτηκε.
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 04:21:01 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Μικρό update με πυροβόλα 5 ιντσών. Περίμενα πολύ καλυτερη εφαμογή σε αυτά τα κομμάτια από τη Revell. Σε 2 από τα 5 μου βγήκε η πίστη να έρθουν. Οι μεταλλικές κάννες είναι από την ABER. Απολύτως καμία σχέση με του κιτ. Στις φωτογραφίες φαίνεται και το practice loader.

Βόμβες βυθού. Της revell ήταν απλά για γέλια!! Όλη η κατασκευή ήταν 2 κομμάτια κομμένα κατά μήκος και δεν έρχονταν με ΤΙΠΟΤΑ! Απο τα νεύρα μου τα πέταξα και δεν έχω φωτό. Η eduard δίνει την βάση των βομβών αλλά πρέπει να φτιάξεις τις βόμβες, το οποίο και έκανα από πλαστική ράβδο, άνοιξα τρύπες και πέρασα κεφάλια καρφίτσας. Δυστυχώς είναι ελάχιστα μικρότερης διαμέτρου και φαίνονται λίγο μικρές αλλά έχασα 2,5 ώρες από την ζωή μου, προσπαθώντας να είναι όλες το ίδιο μήκος και να χωρέσουν στην βάση που δεν νομίζω να ασχοληθώ άλλο μαζί τους.

Αυτά για την ώρα, προχωράω με bofors και 20αρια
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 04:23:39 μμ »
Μπορούσες απλά να μην τις βάλεις τις βόμβες βάθους και να κάνεις ένα ωραίο weathering στις βάσεις τους.

Πρόσεξε ότι οι πύργοι δεν είναι εναλλάξιμοι. Οι πύργοι που πάνε στο κύριο κατάστρωμα έχουν διαφορετική κλίση στην οροφή σε σχέση με αυτούς που πάνε στο 1ο κατάστρωμα.  :wink:

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 04:52:50 μμ »

Πρόσεξε ότι οι πύργοι δεν είναι εναλλάξιμοι. Οι πύργοι που πάνε στο κύριο κατάστρωμα έχουν διαφορετική κλίση στην οροφή σε σχέση με αυτούς που πάνε στο 1ο κατάστρωμα.  :wink:

ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ! Γι αυτό δεν μου κάθονταν σωστά 2 οροφές! Είχα μπερδέψει τα κομμάτια... Τώρα είναι πια αργά. Ελπίζω να είμαι τυχερός. Δεν έχω ούτε το θάρρος να τσεκάρω :(

Για τις βόμβες το σκέφτηκα και μπορεί και να το κάνω, γιατί με τρώει λίγο που είναι μικρότερες.

Νικ άλλη μια φορά ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Με έχεις βγάλει από την δύσκολη θέση αρκετές φορές. ʼντε μπας και το τελειώσουμε κι αυτό και να δούμε που θα το βάλω...
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 11:40:32 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 09, 2014, 08:10:37 μμ »
μικρή πρόοδος με τον αντιεροπορικό οπλισμό Bofors και oerlikons

To bofors ήταν πολύ απλό ακόμα και με τα φ/χ της eduard οπότε του πρόσθεσα ότι μπορούσα.
Στα 20αρια έβαλα το 2ο σύστημα στόχευσης γιατί δεν τα είδα πουθενά σε καμία φωτογραφία να έχουν μόνο τον μεγάλο στόχο. Μένει να προσθέσω κάτι καλωδια που υπήρχαν στις πλευρές. Θα το δοκιμάσω κι αν δεν μου βγει θα τα αφήσω έτσι. Ή μπορεί και να βαρεθώ  ::glossa::

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 11:44:33 μμ »
επιτέλους βρέθηκε λίγος χρόνος και προχώρησα με τον ιστό. Σε όλες τις φωτογραφίες κατεβαίνει μία κορδέλα από καλώδια την οποία προσπάθησα να αναπαραστήσω με πολλά λεπτά συρματάκια (0,1χιλ). Δεν είναι και η καθαρότερη δουλειά που έχω κάνει αλλά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 20, 2014, 05:52:53 μμ »
Δεν είναι ακριβώς καλώδια αλλά κυματοδηγοί για τα ραντάρ. Σε αυτή την κλίμακα δείχνουν μια χαρά οι δικοί σου. Σε πιο μεγάλες κλίμακες θα έπρεπε να γίνουν παραλληλόγραμης διατομής.  ::thumbleft:: ::thumbleft::

http://en.wikipedia.org/wiki/Waveguide_%28electromagnetism%29

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 20, 2014, 05:57:58 μμ »
Ρε Νικ κινητή εγκυκλοπαίδεια είσαι...

Εδώ όμως δεν μου φαίνονται παραλληλόγραμμα

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 20, 2014, 06:35:38 μμ »
Νίκο έχεις δίκιο. Κυματοδηγός στο πλάι, καλώδια στο πίσω μέρος του ιστού. Λάθος δικό μου.  :oops: :oops:

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 20, 2014, 06:42:49 μμ »
ωωωωω τώρα πρέπει να βάλω και το πλαϊνό;;;;;;;;;;; :?

παντως τώρα που κοιτούσα τις φωτογραφίες μου άλλού βλέπω κυματοδηγό αλλού όχι, και μάλλον θα βαρεθώ να το βάλω... :oops:
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 10:31:33 μμ »
μικρο update στον ιστό γιατί σύμφωνα με τις φωτογραφίες λείπανε κάτι φώτα. Τελικά τον κυματοδηγό δεν τον έβαλα, αλλά έβαλα θηλειές σαν τροχαλίες για τα σχοινάκια που θα πάνε εκεί.

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 25, 2014, 05:36:20 μμ »
λεμβοι
ειχαν τιποτα μεσα αυτα;

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 25, 2014, 05:51:45 μμ »
Χρόνια πολλά Νίκο και καλές κατασκευές.

Στη σελίδα 49 (ή 8-7 πίνακας 8-3) λέει όλο τον εξοπλισμό που είχε η βάρκα: http://www.whaleboat.us/download/boatinformationbook26'motorwhaleboatMK10.pdf

Δες κι αυτό, είναι αρκετά ενδιαφέρον: http://www.navy.mil/ah_online/archpdf/ah196406.pdf

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 28, 2014, 06:59:18 μμ »
καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Νικ ωραία links ευχαριστώ για άλλη μια φορά.

στη συνέχεια φτιάχτηκαν οι γερανοί(?!) των λεμβών. Σορρυ δεν ξέρω τον ακριβή όρο.

και προσπαθώντας να αναπαραστήσω τις τροχαλίες που τους κρατάνε οπως εδω

εφτιαξα αυτά

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 28, 2014, 09:29:47 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος οι γερανοί λέγονται καπόνια,αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι μέτρ των παποριών.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 28, 2014, 09:43:48 μμ »
ρε παιδιά για floater net τι μπορώ να χρησιμοποιήσω; πρέπει να είναι κάτι λεπτό και να φαίνεται κομμένο αλλά δεμένο...

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 28, 2014, 09:53:41 μμ »
στη συνέχεια φτιάχτηκαν οι γερανοί(?!) των λεμβών. Σορρυ δεν ξέρω τον ακριβή όρο.
O jim-eta έχει δίκιο, λέγονται καπόνια ή επωτίδες.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 15, 2015, 12:08:34 μμ »
Σιγά σιγά προχωράω...
με μία απροσεξία μου έριξα τη γάστρα με τα δεύτερα καταστρώματα ακουμπησμένα επάνω και έχασα μερικά χρόνια από τη ζωή μου. Ευτυχώς μόνο κάτι ρέλια ξεκόλλησαν και η ζημιά επιδιορθώθηκε σχετικά εύκολα. Γενικά έχω ρίξει άλλα 2-3 κομματάκια τις τελευταίες μέρες και αναρωτιέμαι αν έχουν κάτι τα νεύρα μου :( είναι και γομάρι κιτ, μόνο για γυρίσω μεριά κάνω τον σταυρό μου μην βρει πουθενά.

Σχεδόν τελείωσε η γάστρα. Περάστηκαν ρέλια και έγιναν και οι φθορές. Χρησιμοποίησα αραιωμένες νερομπογιές μαύρο και λευκό για διαβάθμιση του μπλε, λεκέδες έγιναν με σφουγγαράκι. Γενικά είμαι ευχαριστημένος και μένει η τοποθέτηση στη θάλασσα. Εκεί θα αρχίσει και η μεγάλη πρόκληση με τα νερά. Θα δείξει... :?

Πάντως πολύ αποτελεσματικό καμουφλάζ από αέρα, ακόμα κι εγώ μπερδεύομαι μερικές φορές στις λεπτομέριες ::glossa::

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 07:26:36 μμ »
τοποθετήθηκε επιτέλους το καράβι στην θάλασσα. Τα κενά κλείστηκαν με βαμβάκι και σιλικόνη.
Ειμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες αλλά το παπόρι είναι ολοζώντανο. (και τεράστιο) :D  Δεν είμαι σίγουρος αν θα βάλω νερά να πέφτουν από το κατάστρωμα, γιατί οι πειραματισμοί μου δεν έχουν δώσει ακόμα καλο αποτελεσμα. Έχουμε δρόμο ακόμα...  Περιμένω σχόλια αν πέτυχε   ::salut:: ::salut::

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 07:37:39 μμ »
Πέτυχε πέτυχε!!!  ::101:: ::101:: ::101:: ::peiratiko:: ::peiratiko:: ::peiratiko:: ::peiratiko::

Έχεις ματάρει την υπόλοιπη γάστρα;

Για να κάνεις τα νερά να πέφτουν, μην σκέφτεσαι μόνο κατακόρυφα. Κάνε το βασικό σχήμα σε οριζόντια επιφάνεια, προσάρμοσέ το στο κατάστρωμα και χτίσε μετά επάνω.  :wink: :wink:

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 07:44:14 μμ »
Νικ όλη γάστρα είναι ματ και γυαλίζει μόνο η σιλκόνη, νομίζω φαίνεται η διαφορά σε κάποιες φωτό. Αν βρω χρόνο αύριο το πρωί θα πάρω άλλες φωτό σε φυσικό φως. Χαίρομαι που αρέσει και σε άλλους!! :D

Για την οριζόντια επιφάνεια εννοείς να απλώσω το βαμβάκι κάπου, να το σιλικονιάσω και μετά να το σηκώσω κάπως και να το βάλω στο πλοίο;  :?
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 07:54:03 μμ »
Για την οριζόντια επιφάνεια εννοείς να απλώσω το βαμβάκι κάπου, να το σιλικονιάσω και μετά να το σηκώσω κάπως και να το βάλω στο πλοίο;  :?
Κάπως έτσι.

Αν στήριζες μικρά συρματάκια εκεί που θες να κάνεις τα τρεξίματα και έχτιζες πάνω σε αυτά; Ή κάποιο αντίστοιχο αρχικό στήριγμα; Ή να βάλεις κάτι ανάμεσα στη γάστρα και τα νερά που να αφαιρέσεις μετά π.χ. κάποιο είδος πηλού που δεν θα ξεραθεί και θα μείνει εύπλαστος;(θα έγραφα πλαστελίνη αλλά μπορεί να σου αφήσει λαδίλα πάνω στη γάστρα).

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 08:03:59 μμ »
κοίτα αυτό που έχω καταφέρει ως τώρα είναι το εξής:
1. Απλώνω βαμβάκι μερικά εκατοστά και το τραβάω ελαφρά καθετα στο μήκος του. Η μία πλευρά πιο "τρελιάρα" από την απέναντι.
2. βάζω λίγη κόλλα στην άκρη του καταστρώματος και τοποθετώ την "καλή" άκρη του βαμβακιού.
3. Μόλις κολλησει καλά τράβαω το βαμβάκι προς τα έξω δημιουργώντας τα νερά.
4.το ψεκάζω με ματ σπρει βερνικι για να σκληρήνει λίγο.
5. βάζω σιλικόνη σε 2 δάχτυλα και περνάω το βαμβάκι και από κάτω και από πάνω ανάμεσα στα δάχτυλά μου.

Το αποτέλεσμα ως εδώ είναι αρκετά καλό. Το πρόβλημα είναι η "τρελή" άκρη η οποία μοιάζει με μαλλιά πάρα με νερό :(. Το υπόλοιπο όπως είναι μια χαρά και δίνει σωστή εντύπωση αφρισμένου νερού.

Δυστυχώς χάλασα αυτό που είχα φτιάξει και δεν έχω φωτό. Θα το ξανακάνω και θα το ανεβάσω να δείτε.
24 ώρες δεν φτάνουν...

Tags: