Αποστολέας Θέμα: Modelling Bloopers  (Αναγνώστηκε 25474 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
Απ: Modelling Bloopers
« Απάντηση #100 στις: Αυγούστου 16, 2014, 12:32:21 πμ »
Είναι τέλη της δεκαετίας του 80 και μόλις έχω ανακαλύψει γνωστό μοντελιστικό κατάστημα ψηλά στην Ιπποκράτους κοντά στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Καθώς ήμουν 14-15 ετών τότε, έβαζα αγγαρεία τους δικούς μου να με πηγαινο-φέρνουν, πάντα από την Αλεξάνδρας. Μια φορά αγγαρεύω την θεία μου η οποία μετά είχε μια δουλειά στο κέντρο της Αθήνας και έτσι κατεβήκαμε με το αυτοκίνητό της την Ιπποκράτους. Έχοντας πάρει την (χορταστική) μοντελιστική μου δόση, κοίταζα αμέριμνα από το παράθυρο του συνοδηγού όταν ξαφνικά εμφανίζεται άλλο γνωστό μοντελιστικό κατάστημα στην γωνία δεξιά του δρόμου. Ενστικτωδώς ουρλιάζω στην θεία να σταματήσει πράγμα που παραλίγο να κάνει μέσα στην βιτρίνα του καταστήματος από την τρομάρα της. Μπαίνω μέσα -σαν σκύλος σε κρεοπωλείο (σάλιων συμπεριλαμβανομένων)- κοντοστέκομαι στην μέση, κοιτάζω αριστερά, κοιτάζω δεξιά, στόμα και μάτια ορθάνοιχτα μέχρι που με διακόπτει ο επίσης γνωστός υπάλληλος πίσω από τον πάγκο, αυτός που όλοι νομίζαμε ότι θα είναι ο πρώτος "μοντελιστικός" που θα πάρει σύνταξη αλλά η επάρατη νόσος είχε άλλα σχέδια. Με σοβαρό-ψαρωτικό ύφος με ρωτάει: "τι θα θέλατε;" και του απαντάω - ενώ συνεχίζω να σκανάρω τον χώρο: "εεεεεεεεεεεε θα ήθελα ένα γυαλιστερό βερνίκι και ένα gloss" ...

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #101 στις: Δεκεμβρίου 31, 2014, 01:32:35 μμ »
Δεν είναι αμιγώς μοντελιστικό αλλά σίγουρα είναι γκάφα: συνέβη στο πολεμικό μουσείο της Βιέννης πριν από 4 χρόνια. Καθώς είχαμε και άλλες δραστηριότητες εκείνη την ημέρα αλλά και επειδή τα υπόλοιπα μέλη της παρέας είχαν δει το μουσείο, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος. Έτσι άρχισα να προσπερνώ γρήγορα τα μη ενδιαφέροντα εκθέματα (ακόμη και αεροπορικά) και να επικεντρώνομαι στα "καλούδια" μέχρι που πέφτω σε αυτό το κουκλί:

Για τους αδαείς de Havilland DH.104 Dove.
Οπότε χωρίς να χρονοτριβώ και κυριευμένος από το γνωστό μοντελιστικό σύνδρομο του πριτσινιού (βλέπε: φωτογραφίζω μέχρι και το τελευταίο πριτσίνι για να το φτιάξω και στο μοντέλο) αρχίζω φωτογραφικό walk around από την ουρά του α/φους και φτάνω στην αριστερή θύρα επιβίβασης που είναι ανοιχτή

(εμπoδίζοντας την θέα της υπόλοιπης ατράκτου). Λέω εδώ είμαστε! Και αρχίζω να φωτογραφίζω το εσωτερικό της καμπίνας με δυσκολία (λόγω των προστατευτικών) και με αμφίβολο αποτέλεσμα γιατί φωτογράφιζα σχεδόν τυφλά. Μόλις τελειώνω προσπερνώ την πόρτα για να συνεχίσω το walk around και διαπιστώνω ότι όλη η αριστερή πλευρά της ατράκτου είναι ανοιχτή για να φωτογραφήσει κανείς όλο το εσωτερικό χωρίς να στριμωχθεί στην θύρα...

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #102 στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 06:28:27 μμ »
Καλη χρονιά και χρόνια πολλά να πώ !!!
Με υγεία πάνω απ όλα καθώς και δημιουργικότητα!!!

Τις καλύτερες ευχές για το επερχόμενο έτος σε όλους!!

Πριν λίγες μέρες λοιπόν έχουμε μαζευτεί ,έχουμε δημιουργήσει μια ωραία ατμόσφαιρα...
Ο καθένας απο τους 4 μας έχει βγάλει το πετούμενο του και κατασκευάζει.. . .
Μια απο τις κατασκευές ήταν και ένα F-18F 1/48 της Revell που ο κατασκευαστής ήθελε να το κάνει ΟΟΒ...
Τελικώς πήρε τα Woflpack Naces II καθίσματα που είχα... για να τα βάλει καθώς τα revell δεν τον ικανοποιούσαν απο το τελικό αποτέλεσμα. .. που τα είχε συναρμολογήσει και είχε φτιάξει .. (δεν τα είχε βαμμένα μόνο)

Ενας απο τους υπόλοιπους ... .
Βρίσκεται στν κατασκευή του πιλοτηρίου ενος Super Tucano 1/48 ΗΒ..
Έχει  φτάσει στα καθίσματα λοιπόν τα οποία η ΗΒ τα δίνει με ΡΕ και με διάφορα μπλιμπλίκια. .. .

Αφου λοιπον έχει φτάσει στο σημείο να έχει βάλει ΟΛΕΣ τις ΡΕ ζώνες να έχει τρίψει τα καθίσματα και να έχει ρίξει απειρα ''γαλλικά'' λόγω ΡΕ
Τραβάω τις οδηγίες που έχει δίπλά μου και πέφτει το μάτι μου στα καθίσματα. .. . που τόση ώρα τον έβλεπα να φτιάχνει και να παιδεύεται ..

Με απόλυτη φυσικότητα ρωτάω
Ρε συ τα Naces δεν είναι αυτα???
Καλά ρε γιατί παιδεύεσαι τόση ώρα ύπαρχουν 2 έτοιμα που δεν θα χρησιμοποιηθούν εδώ . .. .   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Η έκφραση όλα τα λεφτά!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #103 στις: Μαΐου 16, 2015, 09:36:05 πμ »
Στον μοντελισμό γενικότερα, γκάφες δεν κάνουν μόνο οι μοντελιστές...:

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #104 στις: Μαΐου 16, 2015, 10:01:48 πμ »
Όταν λέμε δηλαδή βάψε το με ένα τυχαίο tan εννοούμε το fs33613;  :o  :lol:
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #105 στις: Μαΐου 17, 2015, 12:29:13 μμ »
και του απαντάω - ενώ συνεχίζω να σκανάρω τον χώρο: "εεεεεεεεεεεε θα ήθελα ένα γυαλιστερό βερνίκι και ένα gloss" ...

Καλημέρα,

Είσαι άπαιχτος αδερφάκι μου!!!!!

Καί όσο αφορά το επόμενο σχόλιο σου περί "λάτρης" των πριτσινιών..... Για να σε δώ στο Τ-2 που φτιάχνεις τι θα κάνεις που γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ από πριτσίνια!!!!

Καί πάλι καλημέρα :) ::salut::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 27, 2015, 06:57:46 μμ »
Μου έχουν διηγηθεί την ιστορία αρκετά παλιά για να θυμάμαι ποιόν αφορά (ίσως να είναι καλύτερα έτσι  ::077devil::) αλλά μάλλον είναι γεγονός. Παλιός μοντελιστής λοιπόν αποφασίζει να φτιάξει 48άρι γερμανικό με την σπλίντερ παραλλαγή RLM 70, 71. Για να μην επηρεαστεί η απόχρωση του ενός χρώματος πάνω από το άλλο αποφασίζει να βάψει και τα δύο με υπόστρωμα το ίδιο το πλαστικό του κιτ (αντί να ψεκάσει όλο το κιτ με το 71 και από επάνω με το 70. Μασκάρει λοιπόν τις (άβαφτες ακόμα) RLM70 περιοχές και βάφει τις υπόλοιπες με το 71. Στην συνέχεια Μασκάρει τις 71 και ξεμασκάρει τις 70 (ακόμα γυμνό πλαστικό) και ετοιμάζεται να τις βάψει. Για κάποιο λόγο όμως το παρατάει το κιτ και το ξαναπιάνει μετά από πολύ καιρό. Αποφασίζει να βάψει, πιάνει αερογράφο κα χρώμα και το βάφει με ένα ωραίο RLM71 ξεχνώντας ότι κάτω από την ταινία μασκαρίσματος υπήρχε ήδη βαμμένο το 71. Το κατάλαβε όταν ξε-μάσκαρε οπότε αποκαλύφτηκε ένα πολύ ωραία βαμμένο μονόχρωμο RLM71 (...με "σπλίντερ" παραλλαγή...). :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #107 στις: Ιουλίου 29, 2015, 11:21:47 μμ »
Οι κεφαλές του αερογράφου Aztek έχουν ψιλοβουλώσει, οπότε λέω ας τις αφήσω (όλες) καμιά μέρα σε διαλυτικό νίτρου να καθαρίσουν... Πέρασε μία εβδομάδα και οι μύτες από τις κεφαλές, ας πούμε ότι δεν είναι τόσο ίσιες πια  :?  ::eusa_wall::

Δεν τις δοκίμασα ακόμη να δω αν δουλεύουν, αλλά μάλλον αιωνία τους η μνήμη ::pop::

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #108 στις: Ιουλίου 29, 2015, 11:42:53 μμ »
.. οπότε αποκαλύφτηκε ένα πολύ ωραία βαμμένο μονόχρωμο RLM71 (...με "σπλίντερ" παραλλαγή...). :mrgreen:
:lol: :lol:

.., αλλά μάλλον αιωνία τους η μνήμη

Κλάφτες, την έχω πατήσει και εγώ με διαλυτικό λακερ της body. Που ταχα το πήρα για μην ξοδευω τα ακριβό λακερ θινερ της ταμιγια και στο τελος χρειαστηκε να αγοράσω άλλο αερογραφο  :?

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #109 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 10:00:54 μμ »
Αυτή θα μπορούσε να είναι άλλη μια ιστορία model-Amber alert (=κομμάτι που έπεσε/εκτοξεύτηκε από τον πάγκο και χάθηκε) αλλά ευτυχώς δεν είναι, πράγμα καρα-σπάνιο γι'αυτό και την καταθέτω: αρχίζει κλασικά με ένα πάνλεπτο & μικροσκοπικό ιδιοκατασκευασμένο κομμάτι-αριστούργημα που συγκρατείται περήφανα στην ακρη της μυτερής τσιμπίδας μέχρι που ....τιιιιιιν!... εκτοξεύεται στο άγνωστο. Για καλή μου τύχη όμως εκείνη την φορά είχαν προηγηθεί δύο τινά: δεν είχα βάλει ακόμα μουσική (ούτε καν τηλεόραση) και μόλις είχα πετάξει ένα σακουλάκι από γαριδάκια στον κάλαθο των αχρήστων... Ξέχασα να σας πω για το βιονικό μου αυτί. Τέλοσπάντων, σωστά μαντέψατε, αφού εκτοξεύτηκε από την τσιμπίδα άκουσα τον θόρυβο καθώς στρογγυλοκάθησε στην μέση της γαριδοσακούλας η οποία για καλή μου τύχη είχε προσγειωθεί οριζοντίως εντός του καλάθου. Μία στις 1000 ε; ʼντε χαπυ μοντελινγκ...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #110 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 10:44:03 μμ »
Αυτές οι εκτοξεύσεις μικροσκοπικών κομματιών έχουν την τιμητική τους!
Το κρατάς άψογα, 2, 3, 5 φορές που κάνεις δοκιμές πως θα το ακουμπήσεις εκεί που θέλεις. Βάζεις προσεκτικά την κόλλα και την ώρα που πας να επαναλάβεις την ίδια ακριβώς κίνηση για πολλοστή φορά, σβίιιιιιιινννν... και άντε γεια!
Ήσουν πολύ τυχερός. Έχω βρει χαμένα κομμάτια 1, 2 ή και 3 χρόνια μετά σε άσχετα εντελώς μέρη κατά την ανακατάταξη του δωματίου ή σε γενικό καθάρισμα...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #111 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 10:47:58 μμ »
1989 έφτιαξα το Bankert tug της Billings τηλεκατευθυνόμενο. Όλα οκ εκτός τα πρώιμα ταξίδια βουλιάξαμε κανά δυο τρεις φορές no biggie, :lol:
Το πήρα μαζί μου Ουαλλια όλα καλά, including τα φυσσιγγια κυνηγιού που είχα για έρμά, μην ρωτάτε τελωνεία etc  :lol: :lol:
Αύγουστος 2004 το κοίταξα λέω να του αλλάξω τα χρώματα  στο σκάφος, scratches dents etc.
Αντί να το τρίψω, αγόρασα ένα μπουκάλι paint remover. Διάβασα (ας γου ντου) της οδηγίες, φαρδύ πινέλο απλώστε περιμενε 5 λεπτά σκουπίστε τελειώσατε.
Το άπλωσα και λέω πάμε να φτιάξουμε καφέ 5 λεπτά, το άφησα και αλλά 5 έτσι να είμαστε σίγουρη ότι θα γίνει καλή δουλειά, βούτηξα από την κουζίνα ένα ρόλο χαρτοπετσετας, και πάω στο γκαράζ.
ʼνοιξα την πόρτα και έμεινα. Το σκάφος έλειπε εντελώς, η υπερκατασκευές το ντεκ , όλο το πλοίο εκτός του σκάφους είχε λειώσει από κάτω.
Είχα ξεχάσει εντελώς το σκάφος ήταν πλαστικό vacform και όχι fibreglass όπως τα υπόλοιπα στην συλλογή.
Το paint remover το ελειωςε Εντελώς  :oops: :oops:
Κλάμα η κυρία λέμε...........  ::salut::
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #112 στις: Δεκεμβρίου 09, 2015, 02:37:42 μμ »
Να χάσεις ολόκληρο κινητήριο τροχό από ΑΜΧ13? :twisted:
Μπροστά στα μάτια μου, πέφτει κάτω από το τραπέζι που μοντελάρω. Από κάτω δύο κούτες που μαζεύω το στόκ. Τα τράβηξα όλα, άνοιξα και τις κούτες, τίποτα. :( Λες και το κατάπιε η μαύρη τρύπα. Ευτυχώς με ξελάσπωσε φίλος που καλουπάρισε τον άλλο τροχό και τώρα αναμένω να έρθω στην κατάλληλη διάθεση για να το συνεχίσω. :roll:

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #113 στις: Δεκεμβρίου 13, 2015, 07:53:25 μμ »
Μου έχουν διηγηθεί την ιστορία αρκετά παλιά για να θυμάμαι ποιόν αφορά (ίσως να είναι καλύτερα έτσι  ::077devil::) αλλά μάλλον είναι γεγονός. Παλιός μοντελιστής λοιπόν αποφασίζει να φτιάξει 48άρι γερμανικό με την σπλίντερ παραλλαγή RLM 70, 71. Για να μην επηρεαστεί η απόχρωση του ενός χρώματος πάνω από το άλλο αποφασίζει να βάψει και τα δύο με υπόστρωμα το ίδιο το πλαστικό του κιτ (αντί να ψεκάσει όλο το κιτ με το 71 και από επάνω με το 70. Μασκάρει λοιπόν τις (άβαφτες ακόμα) RLM70 περιοχές και βάφει τις υπόλοιπες με το 71. Στην συνέχεια Μασκάρει τις 71 και ξεμασκάρει τις 70 (ακόμα γυμνό πλαστικό) και ετοιμάζεται να τις βάψει. Για κάποιο λόγο όμως το παρατάει το κιτ και το ξαναπιάνει μετά από πολύ καιρό. Αποφασίζει να βάψει, πιάνει αερογράφο κα χρώμα και το βάφει με ένα ωραίο RLM71 ξεχνώντας ότι κάτω από την ταινία μασκαρίσματος υπήρχε ήδη βαμμένο το 71. Το κατάλαβε όταν ξε-μάσκαρε οπότε αποκαλύφτηκε ένα πολύ ωραία βαμμένο μονόχρωμο RLM71 (...με "σπλίντερ" παραλλαγή...). :mrgreen:

Με το επίσης βιονικό μου αφτί και μάτι παράλληλα κρατάω κομμάτι που ειναι αυτό που κρατάει το Flap στο F-18...
Φεύγει απο την τσίμπήδα κλασσικά. ..  βζιιιιινννννν το βρίσκω που πέφτει μετά απο μια τρελή πορεία (μονο σε τροχιά δεν μπήκε) πίσω απο τον υπολογιστή ανάμεσα απο την ψύκτρα και την βάση. .  .
Καλά λέω δεν υπάρχω ειμαι ένας μικρός θεούλης.
Αφού ξανατοποθετώ το κομμάτι στην τσιμπίδα.... φεύγει και πέφτει στο χαλί .. . . . .  . Το καταραμένο δεν το βρήκα ποτέ!!!!!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #114 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 12:15:09 πμ »
Θυμήθηκα κι άλλη ιστοριούλα με "ήρωα" φίλο μοντελιστή -χθες που τον επισκέφτηκα- αλλά δεν θα πω ονόματα κατά την πάγια τακτική... Έχει σχέση με τα γνωστά χρώματα της πρώην Gunze Sangyo και νυν Mr. Hobby, αυτά στο γυάλινο μπουκαλάκι με το πλαστικό καπάκι. Αυτό το καπάκι που άμα κολλήσει από μέσα το χρώμα δεν ανοίγει ούτε με γκαζοτανάλια... Εεε όχι ακριβώς, υπάρχει και αυτό το καταπληκτικό εργαλείο:
https://www.hiroboy.com/MrCap_Opener_GT56--product--8151.html
Τότε όμως δεν το ήξερα κι όταν τον είχα δει να ταλαιπωρείται να ανοίξει ένα από δαύτα του εξήγησα την τεχνική που είχα αναπτύξει, εν ολίγοις την εξής : ακουμπάμε επάνω στο γόνατό μας το μπουκαλάκι, το γυρίζουμε στο πλάι και με ένα μικρό σφυράκι χτυπάμε απαλά το καπάκι μέχρι το ξεραμένο χρώμα (από μέσα) να σπάσει και να ξεκολλήσει. Του φάνηκε καλή ιδέα και αποφάσισε να δοκιμάσει. Ε, λίγο το ότι δεν είχε εμπειρία στην τεχνική, λίγο το ότι δεν έδωσε μεγάλη σημασία στις λέξεις «μικρό σφυράκι» και «απαλά»... μια, δύο, τρεις και κράακ! σπάει το μπουκαλάκι πάνω στο γόνατο του. Μαντέψτε ποιό ήταν το επόμενο εργαλείο που αγόρασε...

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #115 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 12:26:58 πμ »
Φίλος (παλιός μάλιστα) μοντελιστής, βάφει ένα F4 (το γνωστό....της Phantom :mrgreen:) και θέλει να βάψει το μεταλλικό μέρος στα πίσω πτερύγια (νομίζω λέγονται stabilisers)  ::dontknow::. Μη έχοντας εύκαιρο κάτι ώστε να τοποθετήσει το βαμμένο πτερύγιο, το καρφώνει σε ένα ....λεμόνι  :roll: Το αποτέλεσμα: το κιτρικό οξύ του λεμονιού, επιτέθηκε τόσο άγρια στο πλαστικό που το πτερύγιο έγινε ένας ωραίος πολτός και η κατσκευή μια μακρινή ανάμνηση......

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #116 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 12:31:43 πμ »
Spoiler (hover to show)

Τώρα μου θύμισες κι άλλο. Παλιός μοντελιστής γνωστός και ως "Παττον του μοντελισμού" φτιάχνει 32άρι F-100 και έχει φτάσει να κολλήσει τα σήματα αλλά είναι πολύ μεγάλα και για να μην τα χαλάσει αποφασίζει να χώσει τον αριστερό του αντίχειρα στην εξαγωγή. Φυσικό επακόλουθο; Μα τι άλλο, κόλλησε το δάχτυλο και πάλευε καμια 10αριά λεπτά να το ελευθερώσει χωρίς να χαλάσει το μοντέλο. Τελικά εν μέσω τρελού τρολλαρίσματος - είχε και την κακή τύχη να το πάθει με αρκετούς από εμάς τριγύρω του- καθώς επίσης και απειλής για χρήση βαζελίνης, απελευθερώθηκε. Η ρετσινιά όμως του έμεινε για πάντα. Πχ τώρα τον φωνάζουμε "πάτον του μοντελισμού" ακριβώς επειδή τρέφει τόση λατρεία για "τον πάτον" των μοντέλων... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #117 στις: Ιουνίου 06, 2016, 09:25:04 μμ »
Να ψεκάζεις το γυαλιστερό βερνίκι για να σφραγίσεις τα σήματα και να διαπιστώνεις ότι μόλις κατάφερες να ματάρεις τελείως το γυαλιστερό κοκκινάκι της ατράκτου......Βέβαια, ποτέ δεν πρόσεξα ότι η ετικέτα έγραφε flat clear αντί για clear top coat, το μπουκαλάκι ήταν μεγαλύτερο απο αυτό που ήθελα να χρησιμοποιήσω, και βέβαια επειδή το ίζημα μου φάνηκε πολύ, το ανακάτεψα πολύ καλά πριν το ψεκάσω ::bioliicon::!Ευτυχώς συνειδητοποίησα γρήγορα τι έκανα..  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #118 στις: Ιουνίου 07, 2016, 08:56:07 πμ »
Ωραίο θέμα και γεμάτο εμπειρίες για τα...κουλά μου!

Πέραν του ότι έχω σταματήσει να μετράω  πόσες φορές η κυανοακρυλική  κατάφερε και δραπέτευσε στο τραπέζι που δουλεύω με αποτέλεσμα αυτό να έχει πάρει φόρμα...ανισόπεδου, στέκομαι σε μία γκάφα μου που πραγματικά με πόνεσε  :(

Μόλις έχω τελειώσει ένα Marder II (Dragon smart kit) με τρελή δουλειά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Εχω στήσει το σετ για να το φωτογραφίσω και πάω να πάρω το αρματάκι για να τυο μεταφέρω. Η επιφώτηση μου ήταν ότι αντί να το βάλω σε ένα κουτί για να το μεταφέρω , προτίμησα να το κάνω πανω σε μία επιφάνεια εργασίας. Αποτέλεσμα? Ενα όμορφο γλύστριμα και το άρμα ανέπτυξε ταχύτητα που θα ζήλευε και βομβαρδιστικό κάθετης εφόδου, για να συναντήσει το πάτωμα και να αποσυναρμολογηθεί τόσο έυκολα και τόσο απλά...

Ας πρόσεχα...  :oops:

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #119 στις: Ιουνίου 07, 2016, 12:06:23 μμ »
Περιεργαζόμουν (ιντερνετικά) το νέο Su-9 στην 1/48 της Trumpeter και παρατηρώ οτι βγαίνει μικρούλι το άτιμο, καθώς στο box cover αναφέρει οτι είναι 209mm!!!
Πηγαίνω σε γνωστό μοντελιστικό κατάστημα, ανοίγω το κουτί και βγαίνει το θηρίο...360mm περίπου!
Όντας γραφίστας, παρατηρώ αυτές τις (τεράστιες για μένα) γκάφες.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #120 στις: Ιουλίου 08, 2016, 05:16:41 μμ »
Είναι γνωστό ότι όταν μοντελάρω in public με παρακολουθούν οι πάντες (ο κσσιπασμένος) και μάλιστα μερικοί φροντίζουν να πιάνουν "πρώτο τραπέζι πίστα". Τι; Δεν με πιστεύετε; Ε, να δείτε εδώ:

Συνέβη το προηγούμενο Σάββατο και η απρόσκλητος θεατής δεν είναι άλλη από την διάσημη Palumbina guerinii της Τάξης των Lepidoptera της Οικογένειας των Gelechiidae.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 09, 2016, 01:15:20 πμ »
...Συνέβη το προηγούμενο Σάββατο και η απρόσκλητος θεατής δεν είναι άλλη από την διάσημη Palumbina...

Ρε την Pa-Λουμπίνα!!! :twisted:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #122 στις: Ιουλίου 09, 2016, 11:04:17 πμ »
Σχετικά με την πρώτο φωτογραφία... ναι έχει (λίγο) δίκιο ο κύριος Τσίτσος για την πιτογυροκατάσταση καθώς ήταν και αυτός εκεί ! ʼλλωστε μας έχει ήδη "προδώσει" ο Πρόεδρος στο facebook πολλάκις. Και επειδή είμαι εξυπνάκιας ένα θα σου πω κύριε Τσίτσο : από πότε οι σκώροι είναι σαρκοφάγοι;
Σχετικά με τα σχόλια σου για την δεύτερη φωτο, μικρέ φτωχέ κύριε Τσίτσο, κατ' αρχήν δεν είμαι μοντελιστάκος. Είμαι μοντελιστράκος (κλίνεται κατά το λουστράκος ) όπως κάλλιστα θα μπορούσε να σε είχε διορθώσει ο "νονός" κ. Πρόεδρος.
Όσο για το "ΤΕΛΕΙΩΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ" ένα (τελευταίο) θα σου πω: Ο σωστός μοντελιστής είναι ο Μοντελιστής-"πορνοστάρ" :mrgreen: Αυτός δηλαδή που δεν τελειώνει γρήγορα. Τσαααακ!  ::nutkick::

Αποσυνδεδεμένος stefanosB747OA

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ATHINA
  • modelclub.gr
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 14, 2016, 12:44:26 μμ »
Καλα   αστραψες    παλι  .!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #124 στις: Ιουλίου 15, 2016, 01:58:39 πμ »
Τυχερός στην ατυχία του:
My dog ate a photoetch part that I had sacrificed to the carpet monster. A few days, while I was cleaning up after the dog out in the garden, I found the photoetch piece - sticking out of the dog's, uh, droppings. True story!

Απο άλλο θρεντ στο scalemates.  :mrgreen:

Tags: