Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ  (Αναγνώστηκε 1190 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
« στις: Μαρτίου 21, 2014, 10:51:28 πμ »
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα , είμαι νέος στο forum ,άσχετος στον μοντελισμό,στον αερογράφο και στα χρώματα....lol.
Θα ήθελα την βοήθεια και την εμπειρία σας. Πρωτοέβαψα εχθές με τον αερογράφο το πάνω μισό της γάστρας (H 326 gunze χρώμα) ένα ξύλινο πλοίο. Τώρα πρέπει να βάψω το άλλο μισό με απόχρωση red copper (φωτογραφία). Πως μπορώ να βγάλω την συγκεκριμένη απόχρωση ίσως λίγο πιο κόκκινη απο την φωτογραφία που παραθέτω;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Η επιφάνεια έχει περαστεί απο κάτω με αστάρι γκρι της vallejo. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 22, 2014, 12:35:35 πμ »
Από τη φωτογραφία αυτή δεν μπορεί να διακρίνει κανείς και πολλά πράγματα. Δεν πρέπει να είναι επικάλυψη με χαλκό. Μοιάζει μάλλον για κόκκινο υφαλόχρωμα. Αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε κόκκινο, συνήθως κάποιο που καφεδίζει λίγο. Σε Humbrol θα έβαζα το 153 που ίσως το έσπαγα με καφέ χρώμα (π.χ. το 70 ή το 160 που κοκκινίζουν αρκετά) αλλά ίσως και όχι. Πάντως νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα προτίμησης παρά απόλυτης ακρίβειας. Μερικές άλλες φωτογραφίες του σκάφους είναι εδώ.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 22, 2014, 12:45:10 πμ »
Από τη φωτογραφία αυτή δεν μπορεί να διακρίνει κανείς και πολλά πράγματα. Δεν πρέπει να είναι επικάλυψη με χαλκό. Μοιάζει μάλλον για κόκκινο υφαλόχρωμα. Αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε κόκκινο, συνήθως κάποιο που καφεδίζει λίγο. Σε Humbrol θα έβαζα το 153 που ίσως το έσπαγα με καφέ χρώμα (π.χ. το 70 ή το 160 που κοκκινίζουν αρκετά) αλλά ίσως και όχι. Πάντως νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα προτίμησης παρά απόλυτης ακρίβειας. Μερικές άλλες φωτογραφίες του σκάφους είναι εδώ.

Κωστή σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και για τον χρόνο σου , εχεις δίκιο είναι περισσότερο θέμα προτίμησης . Το χρώμα που έχει η φωτό μου θυμίζει λίγο το μίνιο που βάζουμε στα σίδερα πριν το βάψιμο... Αισθητικά δεν μου αρέσει και πολύ.Δεν ξέρω αν είδες το βάψιμο του top side hull, εγώ προτιμώ το σκούρο μπλε απο το μαύρο,αν και στο σαλόνι που θα το τοποθετήσω το σκούρο μπλέ φαίνεται μαύρο..

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 22, 2014, 12:49:21 πμ »
Ναι, το είδα. Νομίζω, λοιπόν, ότι το Humbrol 153 θα σου ταιριάξει σύμφωνα με αυτά που λες γιατί είναι αρκετά ζωηρό αν και βαθύ, χωρίς να πορτοκαλίζει πολύ.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 22, 2014, 12:53:57 πμ »
Ναι, το είδα. Νομίζω, λοιπόν, ότι το Humbrol 153 θα σου ταιριάξει σύμφωνα με αυτά που λες γιατί είναι αρκετά ζωηρό αν και βαθύ, χωρίς να πορτοκαλίζει πολύ.
Κωστή και πάλι ευχαριστώ θα ψάξω να το βρω να κάνω δοκιμή... Σε gunze ξέρεις κανένα κωδικό , επειδή είμαι άπειρος στον αερογράφο μου φαίνεται ότι είναι πιο εύκολα , αν και δεν έχω δοκιμάσει Humbrol. Με το άχρωμο ματ βερνίκι της vallejo δεν παίζει καμία ασυμβατότητα(αν γίνεται αυτό;) ;

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 22, 2014, 01:28:30 πμ »
Τα gunze δεν τα ξέρω (ο πίνακας μετατροπής δίνει το H327 αλλά είναι το gunze είναι gloss ενώ το humbrol matt). Για εύκολο χρώμα θα δοκίμαζα το vallejo air "hull red"  71.039. Bρίσκω τα Vallejo air πολύ βολικά για αερογράφο (είναι έτοιμα στην αραίωση που πρέπει, ακρυλικά και με στόμιο-σταγονόμετρο που επιτρέπει να μην χαλάμε άσκοπα χρώμα όπως με τα τενεκεδάκια της humnrol).

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 22, 2014, 09:13:39 πμ »
Τα gunze δεν τα ξέρω (ο πίνακας μετατροπής δίνει το H327 αλλά είναι το gunze είναι gloss ενώ το humbrol matt). Για εύκολο χρώμα θα δοκίμαζα το vallejo air "hull red"  71.039. Bρίσκω τα Vallejo air πολύ βολικά για αερογράφο (είναι έτοιμα στην αραίωση που πρέπει, ακρυλικά και με στόμιο-σταγονόμετρο που επιτρέπει να μην χαλάμε άσκοπα χρώμα όπως με τα τενεκεδάκια της humnrol).

Κωστή καλημέρα, σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια , σήμερα θα είναι η μέρα των test για το κάτω μέρος της γάστρας. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 22, 2014, 05:26:54 μμ »
50 ώρες μετά έπιασα το χρώμα (gunze) και άφησε δαχτυλιά .... Πόσο πρέπει να το αφήσω για πλήρη στέγνωμα; ::salut:: ::salut::

Tags: