0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από τη φωτογραφία αυτή δεν μπορεί να διακρίνει κανείς και πολλά πράγματα. Δεν πρέπει να είναι επικάλυψη με χαλκό. Μοιάζει μάλλον για κόκκινο υφαλόχρωμα. Αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε κόκκινο, συνήθως κάποιο που καφεδίζει λίγο. Σε Humbrol θα έβαζα το 153 που ίσως το έσπαγα με καφέ χρώμα (π.χ. το 70 ή το 160 που κοκκινίζουν αρκετά) αλλά ίσως και όχι. Πάντως νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα προτίμησης παρά απόλυτης ακρίβειας. Μερικές άλλες φωτογραφίες του σκάφους είναι εδώ.
Ναι, το είδα. Νομίζω, λοιπόν, ότι το Humbrol 153 θα σου ταιριάξει σύμφωνα με αυτά που λες γιατί είναι αρκετά ζωηρό αν και βαθύ, χωρίς να πορτοκαλίζει πολύ.
Τα gunze δεν τα ξέρω (ο πίνακας μετατροπής δίνει το H327 αλλά είναι το gunze είναι gloss ενώ το humbrol matt). Για εύκολο χρώμα θα δοκίμαζα το vallejo air "hull red" 71.039. Bρίσκω τα Vallejo air πολύ βολικά για αερογράφο (είναι έτοιμα στην αραίωση που πρέπει, ακρυλικά και με στόμιο-σταγονόμετρο που επιτρέπει να μην χαλάμε άσκοπα χρώμα όπως με τα τενεκεδάκια της humnrol).