Αποστολέας Θέμα: Tank Destroyers  (Αναγνώστηκε 95413 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Tank Destroyers
« Απάντηση #325 στις: Ιουνίου 20, 2014, 10:24:12 μμ »
οι ερπύστριες μου βγήκαν λίγο χάλια λόγω του μεγέθους τους και της δική μου υπερβολής με την κόλλα, για αυτό και θα λασπωθούν πάραυτα.

Θα σπάσει η γυαλάδα με το πλύσιμο με pigments, αλλά θα βερνικωθεί και με ματ βερνίκι αν δεν σπάσει η γυαλάδα. Περιμένω να έρθω ο αερογράφος που θα έχω για τέτοιες δουλειές.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #326 στις: Ιουνίου 21, 2014, 10:06:55 πμ »
Αντώνη είναι πολύ όμορφο σκηνικό. Το βρώμικο νερό, με χωμένη μέσα του την Μ72 αξίζει πολλά, και το ανοιχτό διαφορικό ζωντανεύει όλη την εικόνα.΄Αψογος και με τις ντίζες ( !!).

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #327 στις: Ιουνίου 21, 2014, 10:35:19 πμ »
Χρήστο, ωραίο το ..τέρας  :mrgreen: μέχρι τώρα!!! Πάντως, μου φαίνεται κάπως υπερβολικό το chipping σε ορισμένα σημεία (όπως π.χ. γύρω από το πυροβόλο). Τώρα που το σκέφτομαι το chipping - γενικά, όχι στο συγκεκριμένο - μου φαίνεται υπερβολικό. Ώρες - ώρες, σκέφτομαι ότι αυτοί οι Ισπανοί, μας έχουν καταστρέψει με τις καλλιτεχνικές προσεγγίσεις τους  :roll:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #328 στις: Ιουνίου 21, 2014, 07:27:41 μμ »
Σε ευχαριστώ Δημήτρη!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι φαν γενικότερα των υπερβολικών φθορών, ήθελα να δοκιμάσω την τεχνική με το αλάτι και έχω δύο παρατηρήσεις να κάνω. Πρώτον, είναι πιο αληθοφανές το αποτέλεσμα από την τεχνική με το πινέλο και το σφουγγάρι και δεύτερον, το παράκανα και την επόμενη φορά θα πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός! :)

Επίσης, ήθελα να δείξω ότι είναι ταλαίπωρο όχημα, το οποίο μετά τους Ιταλούς, χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς σε "αντιπαρτιζάνικο" ρόλο, οπότε θεωρώ ότι σηκώνει ταλαιπωρία, όπως πχ αυτό εδώ:
Click to see the original size.

Σε κάποια σημεία που είναι έντονες οι φθορές είναι προϊόν ατυχήματος και συμφωνώ, ίσως υπερβολικό το ξεφλούδισμα, αλλά δεν φαίνεται και άσχημο! Πιστεύω πως το λάσπωμα και το σκόνισμα θα μετριάσει τα ξεφλουδίσματα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #329 στις: Ιουνίου 21, 2014, 07:58:49 μμ »
Πάντως, μου φαίνεται κάπως υπερβολικό το chipping σε ορισμένα σημεία (όπως π.χ. γύρω από το πυροβόλο). Τώρα που το σκέφτομαι το chipping - γενικά, όχι στο συγκεκριμένο - μου φαίνεται υπερβολικό.

Όντως. Το όχημα φαίνεται σαν παρατημένο για πολλά χρόνια.
Δεν είναι άσχημο εάν θες ν΄αναπαραστήσεις κάτι τέτοιο βέβαια.

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #330 στις: Ιουνίου 22, 2014, 11:02:50 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Αντώνη ο κύριος Ντίκερ Μαξ είναι τέλειος! Η βάση, η μηχανή, το νερό.. Ένα τέλειο αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια και στον επόμενο Ντίκερ Μαξ χρησιμοποίησε ΡΕ!   ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #331 στις: Ιουνίου 22, 2014, 11:57:24 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Αντώνη ο κύριος Ντίκερ Μαξ είναι τέλειος! Η βάση, η μηχανή, το νερό.. Ένα τέλειο αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια και στον επόμενο Ντίκερ Μαξ χρησιμοποίησε ΡΕ!   ::salut::

Tα σεβη μου Δον και τις ευχαριστιες μου για τη παντα θετικη σου ματια  :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #332 στις: Ιουνίου 23, 2014, 09:22:50 μμ »
Νομίζω πως είμαι κοντά στο τέλος

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Υπάρχουν κάποια σημεία που θέλουν λίγη δουλίτσα, όπως πχ η εξάτμιση που πρέπει να "καπνιστεί" λίγο. Έχω ήδη φτιάξει τα σημεία που φαίνεται το μεταλλικό χρώμα πολύ έντονο στις ερπύστριες. Ίσως κοιτάξω να δώ αν θα βάλω και καμμιά φιγούρα αργότερα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #333 στις: Ιουνίου 23, 2014, 10:21:40 μμ »
Χρήστο πολύ ωραίο το θηρίο!!! ΄Μπράβο!!!!   ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #334 στις: Ιουνίου 23, 2014, 11:26:07 μμ »
Χρήστο πρόσεξε μόνο το γερμανικό παγούρι. Είχαν ένα καφέ-χακί μάλλινο περίβλημα και το ποτηράκι ήταν βαμμένο μαύρο αλουμίνιο, που ξέβαφε εύκολα. Αργότερα έφτιαξαν κυπελάκια από μαύρο βακελίτη και στο τέλος '44-'45 χρησιμοποίησαν μέχρι και πορτοκαλί βακελίτη. Η φώτο είναι λίγο θολή, λόγω του προστατευτικού πλαστικού, αλλά κάτω αριστερά φαίνεται ένα γερμανικό παγούρι.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #335 στις: Ιουνίου 24, 2014, 03:34:59 πμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Δον!

Λευτέρη, ευχαριστώ για τη φωτό, θα διορθωθεί. Η αληθεια είναι οτι δεν το έψαξα καθόλου τι χρώμα μπορεί να ήταν!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #336 στις: Ιουνίου 24, 2014, 09:41:37 πμ »
  Καλημέρα σε όλους τους φίλους.Αν και ανοίγω πολλά μέτωπα και δεν ξέρω αν θα τα προλάβω όλα για την έκθεση,θα προσπαθήσω να συμμετάσχω στο συγκεκριμένο GB με το παρακάτω.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #337 στις: Ιουνίου 24, 2014, 04:34:09 μμ »
Εύγε Κάρολε!!!! Αν και το κιτ της Hasegawa είναι μέτριο, επέλεξες ωραίο θέμα και το κυριότερο ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ!!!!  ::salut::

Ελπίζω να το δούμε τελειωμένο (και ας είναι και μετά την Έκθεση)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #338 στις: Ιουνίου 25, 2014, 09:05:34 μμ »
c' est fini!

(αν και μπορώ να κάνω διορθωτικές κινήσεις - το κενό στην υπερκατασκευή είναι γιατί δεν την έχω κολλήσει σε περίπτωση που αργότερα θέλω την βγάλω πχ για να βάλω φιγούρες)

Περισσότερες στη γκαλερί!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #339 στις: Ιουνίου 26, 2014, 02:31:35 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. 'Εκλεισα τα κενά από κάτω με πλασικαρτ, καλύφθηκαν οι τάπες με στόκο και ευτυχώς το Dicker Max της Trumpeter είχε δύο ειδών ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι και βινυλίου (με τρύπα στο δόντι παρακαλώ) και τις δεύτερες τις χρησιμοποίησα για το συγκεκριμένο, μιας και η Tamiya έδινε φαρδύτερες και φυσικά λάθος οδοντοτό, τον οποίο, όπως ανεφερα, τον αντικατατέστησα από κιτ της Tristar. Τελείωσε το κάτω μέρος του pz IV D bruckenleger και σας το παρουσιάζω, συνεχίζεται. ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Βασιλακης Ιωαννης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #340 στις: Ιουνίου 26, 2014, 09:39:26 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. 'Εκλεισα τα κενά από κάτω με πλασικαρτ, καλύφθηκαν οι τάπες με στόκο και ευτυχώς το Dicker Max της Trumpeter είχε δύο ειδών ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι και βινυλίου (με τρύπα στο δόντι παρακαλώ) και τις δεύτερες τις χρησιμοποίησα για το συγκεκριμένο, μιας και η Tamiya έδινε φαρδύτερες και φυσικά λάθος οδοντοτό, τον οποίο, όπως ανεφερα, τον αντικατατέστησα από κιτ της Tristar. Τελείωσε το κάτω μέρος του pz IV D bruckenleger και σας το παρουσιάζω, συνεχίζεται. ::salut::

Γιωργο το ταπωσες για τα καλα το μοντελο   :wink: ωραιες οι προσθηκες-βελτιωσεις  σου
Καλη συνεχεια  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #341 στις: Ιουνίου 26, 2014, 10:00:58 μμ »
ευτυχώς το Dicker Max της Trumpeter είχε δύο ειδών ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι και βινυλίου (με τρύπα στο δόντι παρακαλώ) και τις δεύτερες τις χρησιμοποίησα για το συγκεκριμένο,
Οι δικες μου μονοκομματες του dicker ειχαν παρα πολυ φλας μεσα στα κενα τους.Εσενα ηταν οκ η τα αφαιρεσες ολα ?

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #342 στις: Ιουνίου 26, 2014, 10:03:44 μμ »
Πολύ ωραίο έγινε Γιώργο!!! ʼντε και στο κανονάκι τώρα να γίνει κανονικό destroyer. Θα βάλεις και φιγούρες????

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #343 στις: Ιουνίου 26, 2014, 11:09:45 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά ! Μιά επισήμανση μόνο, αν μου επιτρέπεις. Στο πίσω μέρος, που δεν φαίνεται και πολύ καλά, βλέπω ότι έχεις διατηρήσει και τους δύο σιωπητήρες των εξατμίσεων. Ο μικρότερος, ο επάνω, ήταν για έναν μικρό βενζινοκινητήρα κινήσεως του πύργου και μάλλον πρέπει να αφαιρέθηκε, κατά την διάρκεια της μετασκευής, μαζί με τον πύργο.
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #344 στις: Ιουνίου 27, 2014, 11:02:46 πμ »
Γιάννη, Αντώνη, Δημήτρη και 1st Guard Tank Brigade σας ευχαριστώ πολύ. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Οι δικες μου μονοκομματες του dicker ειχαν παρα πολυ φλας μεσα στα κενα τους.Εσενα ηταν οκ η τα αφαιρεσες ολα ?

Αντώνη είχαν μέσα και έξω, αφαίρεσα μόνο τα εξωτερικά, όσα άντεχε η υπομονή μου (τα υπόλοιπα πριν το βάψιμο), τα εσωτερικά δεν παλεύονται με τίποτα, αλλά στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι :D

Θα βάλεις και φιγούρες????

Δημήτρη στην παρουσίαση θα βάλω μία, αν το κάνω διόραμα θα μπουν και οι τρεις (και το χιονισμένο Τ34 :D)

Μιά επισήμανση μόνο, αν μου επιτρέπεις. Στο πίσω μέρος, που δεν φαίνεται και πολύ καλά, βλέπω ότι έχεις διατηρήσει και τους δύο σιωπητήρες των εξατμίσεων. Ο μικρότερος, ο επάνω, ήταν για έναν μικρό βενζινοκινητήρα κινήσεως του πύργου και μάλλον πρέπει να αφαιρέθηκε, κατά την διάρκεια της μετασκευής, μαζί με τον πύργο.

Φίλε μου κανένα πρόβλημα. Επειδή η πρώτη φωτογραφία, στην δεύτερη μπορεί να είναι και το ίδιο (αν και νομίζω ότι έχει δυό εναλλακτικούς τροχούς), είναι αυτό που κατασκευάστηκε από την Krupp, που τα έβγαζε και με διαφορετικό στήριγμα μπροστά, η κατασκευή έγινε βάση γραμμικών (και αυτού που ανέβασα σε προηγούμενο ποστάρισμα) μιας και οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από αυτά της Magirus. Επειδή τα γραμμικά που είχα από την Krupp σε Cκαι D έδινε και τους δύο, ενώ το γραμμικό της Magirus το έδινε χωρίς τον μικρό, όπως και το αντίστοιχο κιτ της Trumpeter,

Click to see the original size.

έβαλα και τους δύο. Λογικά χωρίς τον πύργο δεν πρέπει να υπήρχε, οπότε θα αφαιρεθεί. Επείσης προβληματίζομαι αν πρέπει να αφαιρέσω και τα καπνογόνα από την βάση τους.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #345 στις: Ιουνίου 27, 2014, 12:01:08 μμ »
Φίλε Γιώργο, απ' ό,τι φαίνεται από τις φώτο, τα καπνογόνα είχαν αφαιρεθεί. ΄Ετσι και αλλιώς, λόγω της ογκώδους κατασκευής, που τα υπερκάλυπτε, ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθούν. Σε μία φώτο φαίνονται καπνογόνα σε ένα γεφυροφόρο P II, αλλά εκεί η υπερκατασκευή δεν εμποδίζει την χρήση τους. Στις άλλες φώτο που βρήκα φαίνεται ότι ο μικρός σιωπητήρας και τα καπνογόνα έχουν αφαιρεθεί. ΄Ετσι και αλλιώς, αν θυμάμαι καλά, ο χειρισμός τους γινόταν από τον πύργο του οχήματος.
Στις φώτο που ανέβασες δεν φαίνεται καθαρά το κάλυμμα της τρύπας του πύργου. Απ' τις φώτο φαίνεται ότι ήταν ξύλινη κατασκευή.

Admin Edit (Παρακαλω για οριζόντια στοίχηση των φωτογραφιών)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #346 στις: Ιουνίου 27, 2014, 01:59:06 μμ »
Φίλε Γιώργο, απ' ό,τι φαίνεται από τις φώτο, τα καπνογόνα είχαν αφαιρεθεί. ΄Ετσι και αλλιώς, λόγω της ογκώδους κατασκευής, που τα υπερκάλυπτε, ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθούν. Σε μία φώτο φαίνονται καπνογόνα σε ένα γεφυροφόρο P II, αλλά εκεί η υπερκατασκευή δεν εμποδίζει την χρήση τους. Στις άλλες φώτο που βρήκα φαίνεται ότι ο μικρός σιωπητήρας και τα καπνογόνα έχουν αφαιρεθεί. ΄Ετσι και αλλιώς, αν θυμάμαι καλά, ο χειρισμός τους γινόταν από τον πύργο του οχήματος.
Στις φώτο που ανέβασες δεν φαίνεται καθαρά το κάλυμμα της τρύπας του πύργου. Απ' τις φώτο φαίνεται ότι ήταν ξύλινη κατασκευή.

Μετά την επισήμανσή σου ψάχνοντας και γω, βρήκα τις παρακάτω,

Click to see the original size.Click to see the original size.

όπου δεν φαίνεται να υπάρχει μικρός σιωπητήρας και καπνογόνα, οπότε και αυτά θα αφαιρεθούν και θα μείνει η βάση.Το κάλυμμα είναι απομίμηση ξύλινης κατασκευής από κιτ μεταστροπής pz iv σε bergepanzer από αντίστοιχο κιτ ρητίνης του Verlinden. ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #347 στις: Ιουνίου 30, 2014, 07:24:43 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Με την κατασκευή και του pak 38 κατασκευαστικά το θέμα ολοκληρώθηκε. Η τοποθέτηση και το "δέσιμό" του πάνω στο πίγμα έγιναν με βάση το γραμμικό, αν προκύψουν αργότερα άλλα στοιχεία, υπάρχουν ανταλλακτικά για αλλαγές :D. Συνέχεια με το βάψιμο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #348 στις: Ιουνίου 30, 2014, 07:29:15 μμ »
Πάρα πολύ ωραίο!

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #349 στις: Ιουλίου 01, 2014, 12:46:39 μμ »
Χρήστο σ' ευχαριστώ πολύ. ::salut::

Tags: