0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Χριστόδουλε πέρα από τις συμβουλές των υπολοίπων συμφορουμιτών θα σου πρότεινα επίσης την παρακάτω μέθοδο που σε εξασφαλίζει σε δύσκολα καμουφλάζ και όταν δεν είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα: πρώτα βάφεις τα βασικά χρώματα με έναμελ (όπως έχεις κάνει και συ). Στη συνέχεια και αφού στεγνώσουν καλά τα χρώματα αυτά, βάφεις το όποιο καμουφλάζ (βούλες, φιδάκια κλπ.) με ακρυλικά της Gunze ή Tamiya τα οποία ξεβάφουν με Αζαξ. Έτσι αν κάνεις κάποιο λαθος το ξεβάφεις επιτόπου με το ʼζαξ που δεν επιρεάζει το έναμελ. Ακόμη κα μετά την ολοκλήρωση του καμουφλάζ αν δεν σου αρέσει απλά λούζεις το μοντέλο με το ʼζαξ και πάλι από την αρχή. Προϋπόθεση η επιφάνεια του έναμελ να είναι τουλάχιστον σατινέ και τα ακρυλικά να τα έχεις αραιώσει επίσης με Αζαξ. Αν αραιώνεις με Laquer thinner μάλλον δεν θα ξεβάφει μετά... Εμένα με είχε βοηθήσει πολύ όταν πριν χρόνια είχα βάψει ένα Ju-88 με δύσκολες βούλες καλή συνέχεια
οπότε θα πρότεινα απλά να αναπαραστήσεις ένα άλλο αεροπλάνο (κάποιου μή φωτογραφημένου κατα προτίμηση!)
αυτες ειναι λιγο πιο καθαρες
Μετα απο ενα σοβαρο ατύχημα που κόστισε 2 ωρες βρίσιμο και 3 γροθιές στον μοντελιστικο πάγκο και ενα βραδυ δουλεια λαμβάνοντας και τις παρατηρήσεις των φιλων για βελτίωση να το αποτελεσμα εχει βαιβαια ακομα δουλεια . ελπιζω οταν το κατεβασω να μην μυρίζει διαλυτικό
Κύριοι τέλος απο εμένα....μετά απο ολονυχτία, το μοντέλο αισίως θα προσγειωθεί στο Ελληνικό σε λιγες ώρες. Παρκετίνη - Χαλκομανίες - Παρκετίνη - Wash - Βερνίκι - Παστέλ, οδήγησαν στο παρακάτω αποτέλεσμα....τελικά δεν βρηκα άλλες χαλκομανίες που να ταιριάζουν, έτσι εφτιαξα το κόκκινο 10. Οι κεραίες στο ρύγχος έγιναν απο χορδη ηλ. κιθάρας, ενώ στην ουρά απο ΖΤΠ. Πρέπει να βρω εναν τρόπο, ή μάλλον ένα άλλο gloss βερνίκι να μου αντικαταστήσει την παρκετίνη, διότι με την παρκετίνη Longshine μπλε καπάκι που χρησιμοποιώ, είτε την ψεκάσω είτε την πινελιάσω μου κάνει κόκους στην επιφάνεια και δεν μπορώ με τιποτα να αποκτήσω την λεια επιφάνεια που έχουν άλλα μοντέλα....... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια - παρατηρήσεις σας
...Τώρα κάνουμε στομάχι μερικοί για το ''νερό της βρύσης!!!!''