Αποστολέας Θέμα: Nightfighters!  (Αναγνώστηκε 104588 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
Απ: Nightfighters!
« Απάντηση #375 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 04:27:01 μμ »
Βασικά δοκίμασα και με ένα μπαρ πίεση και με κάργα αραίωση στο έναμελ και δοκίμασα αραίωση και με διαλυτικό πουλουρεθάνης και με white spirit, ψέκαζα όμως και το χρώμα έβγαινε τόσο αραιό, που στην επιφάνεια την οποία έπεφτε πάνω την ξέβαφε και τις έκανε σημάδια  :roll:, σίγουρα θέλει να πειραματιστώ....με βλέπω να κοιμάμαι τα ξημερώματα πάλι..
Ερώτηση: Η διαχωριστική γραμμή επάνω και κάτω ήταν κοφτή, ή να την αφήσω όπως την έχω κάνει με το χέρι?? Ευχαριστώ  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #376 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 08:45:44 μμ »
Πολύ ωραίο Χριστόδουλε! ::thumbleft::

Δεν βλέπω λόγο να απογοητεύεσαι ενώ και το "σβήσιμο" των γραμμών του στοκαρίσματος το βρίσκω ως θετικό, αφου δεν διακρίνονται τέτοιες στις φωτογραφίες των πραγματικών 262... Θα σου πρότεινα να μειώσεις στο ελάχιστο το εφέ και στις κάτω επιφάνειες. Η διαχωριστική γραμμή των επάνω χρωμάτων με το μαύρο των κάτω, μου φαίνεται μια χαρά όπως είναι.

Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα που το πάτερν βγήκε διαφορετικό απο αυτό στις φωτογραφίες του πραγματικού κόκκινου 10... το κάθε αεροπλάνο είχε το δικό του ξεχωριστό mottling, οπότε θα πρότεινα απλά να αναπαραστήσεις ένα άλλο αεροπλάνο (κάποιου μή φωτογραφημένου κατα προτίμηση!) Το αποτέλεσμα που έχεις πετύχει είναι μέσα στα πλαίσια και είναι πολύ καλό!

Το mottle των επάνω επιφανειών ίσως έχει λιγότερο contrast στα χρώματα σε σχέση με τις φωτογραφίες εποχής, κάτι που υποπτεύομαι οτι οφείλεται στην μεγάλη πίεση που δούλευες και το επακόλουθο "άχνισμα" που λειτούργησε σαν φίλτρο... μπορεί βέβαια να φταίει και το φλας στην φωτογράφηση! Με το ξαναπέρασμα που λές να κάνεις του RLM75, πιθανότατα θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλα και έτσι να το αφήσεις δεν είναι άσχημο!

Τέλος, έχω την εντύπωση (και γι'αυτό το γράφω με επιφύλαξη), οτι οι τάπες στις εξόδους των επάνω πυροβόλων υπάρχουν μόνο στα μουσειακά... Οι Γερμανοί αφαιρούσαν τα 2 απο τα 4 πυροβόλα αλλα δεν τάπωναν τις εξόδους.

Καλή συνεχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #377 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 09:17:23 μμ »
   Χριστόδουλε πέρα από τις συμβουλές των υπολοίπων συμφορουμιτών θα σου πρότεινα επίσης την παρακάτω μέθοδο που σε εξασφαλίζει σε δύσκολα καμουφλάζ και όταν δεν είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα:
   πρώτα βάφεις τα βασικά χρώματα με έναμελ (όπως έχεις κάνει και συ). Στη συνέχεια και αφού στεγνώσουν καλά τα χρώματα αυτά, βάφεις το όποιο καμουφλάζ (βούλες, φιδάκια κλπ.) με ακρυλικά της Gunze ή Tamiya τα οποία ξεβάφουν με Αζαξ. Έτσι αν κάνεις κάποιο λαθος το ξεβάφεις επιτόπου με το ʼζαξ που δεν  επιρεάζει το έναμελ. Ακόμη κα μετά την ολοκλήρωση του καμουφλάζ αν δεν σου αρέσει απλά λούζεις το μοντέλο με το ʼζαξ και πάλι από την αρχή. Προϋπόθεση η επιφάνεια του έναμελ να είναι τουλάχιστον σατινέ και τα ακρυλικά να τα έχεις αραιώσει επίσης με Αζαξ. Αν αραιώνεις με Laquer thinner μάλλον δεν θα ξεβάφει μετά... Εμένα με είχε βοηθήσει πολύ όταν πριν χρόνια είχα βάψει ένα Ju-88 με δύσκολες βούλες

καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #378 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 09:34:27 μμ »
Χριστόδουλε πάντως εμένα μου αρέσει!!!
Δεν ξέρω το κατα πόσο είναι δεν είναι σωστό! Αλλά μου αρέσει αυτό που βλέπω!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #379 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 01:27:18 μμ »
   Χριστόδουλε πέρα από τις συμβουλές των υπολοίπων συμφορουμιτών θα σου πρότεινα επίσης την παρακάτω μέθοδο που σε εξασφαλίζει σε δύσκολα καμουφλάζ και όταν δεν είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα:
   πρώτα βάφεις τα βασικά χρώματα με έναμελ (όπως έχεις κάνει και συ). Στη συνέχεια και αφού στεγνώσουν καλά τα χρώματα αυτά, βάφεις το όποιο καμουφλάζ (βούλες, φιδάκια κλπ.) με ακρυλικά της Gunze ή Tamiya τα οποία ξεβάφουν με Αζαξ. Έτσι αν κάνεις κάποιο λαθος το ξεβάφεις επιτόπου με το ʼζαξ που δεν  επιρεάζει το έναμελ. Ακόμη κα μετά την ολοκλήρωση του καμουφλάζ αν δεν σου αρέσει απλά λούζεις το μοντέλο με το ʼζαξ και πάλι από την αρχή. Προϋπόθεση η επιφάνεια του έναμελ να είναι τουλάχιστον σατινέ και τα ακρυλικά να τα έχεις αραιώσει επίσης με Αζαξ. Αν αραιώνεις με Laquer thinner μάλλον δεν θα ξεβάφει μετά... Εμένα με είχε βοηθήσει πολύ όταν πριν χρόνια είχα βάψει ένα Ju-88 με δύσκολες βούλες

καλή συνέχεια  ::salut::

Χρήσιμη συμβουλή και σίγουρα θα την εφαρμόσω εαν βρεθεί στο δρόμο μου κάτι αντίστοιχο, Ευχαριστώ!!!!  ::salut::

Νίκο - Γιώργο χαίρομαι που σας αρέσει!!!! Γιώργο σχετικά με τα επάνω καλύμματα των πυροβόλων δεν είχα πολλές επιλογές, γιατί το κιτ σε αυτό το σημείο απλά έδινε ένα περίγραμμα ανάγλυφης γράμμωσης όπου τρίφτηκε και μπήκε στις διαστάσεις αυτές η μονωτική...Επίσης εαν δεν κάνω το κόκκινο 10, έχω δει φωτο του κόκκινου 12 και του κόκκινου 8 και 6, όπου ο αριθμός είναι μικρότερος απο το κανονικό. Εαν αλλάξω τον αριθμό (υποθετικά εαν έχω χαλκομανίες spare που να ταιριάζουν) δεν θα πρέπει να αλλάξω και το σειριακό αριθμό της ουράς??

Το χρονικό της βαφής....11 το βράδυ ήπια ένα εσπρέσσο και ξεκίνησα 4μιση τα ξημερώματα έπεσα για ύπνο.....Υπάρχει άραγε ενεργός μοντελιστής με παιδιά ηλικίας κάτω των 10 που να κοιμάται ενωρίτερα απο τι 2 τα ξημερώματα?? Εαν ναι παρακαλείται να μου δώσει την συνταγή...

Αρκετά με την φλυαρία μου, φωτογραφίες παρακάτω...βαμμένο με πολύ αραιωμένο χρώμα και πίσεση περίπου 1 bar. Το άτιμο μανόμετρο έχει κόφτη στα 12bar, έτσι στην κλίμακα του ενός bar οι υποδιαιρέσεις είναι πολύ μικρές......σήμερα λογικά θα βαφτουν θυρίδες και σκέλη με RLM02...ελπίζω να μην ξημερωθώ....πάλι ::glossa::

Μου φαίνεται λίγο καλύτερα απο πριν, ελπίζω να σας αρέσει  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #380 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 02:17:48 μμ »
Εμένα πάντως μου αρέσει!

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #381 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 02:18:35 μμ »
Αυτο φιλοι μου το ειχα αρχησει για το gb νυχτερινά μαχητικά η κατασταση του ειναι αυτη σημερα και ελπιζω να το προλαβω μεχρι την εκθεση σηματα γουος και αρκετα μαζέματα  απο εδω και απο εκει !!!

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #382 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 02:46:30 μμ »
Αν μπορείς βγάλε κάποιες πιο καθαρές φωτογραφίες, φαίνεται να έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά στα chipping!!!

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #383 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 04:07:24 μμ »
οπότε θα πρότεινα απλά να αναπαραστήσεις ένα άλλο αεροπλάνο (κάποιου μή φωτογραφημένου κατα προτίμηση!)
Βρήκα την λίστα!!!!! Για αναφορά που ίσως βοηθήσει και κάποιον άλλον, παρακαλώ όπως μεταβείτε  :arrow: http://www.asisbiz.com/Me-262.html
Τα νυχτοπούλια είναι κάτω-κάτω

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #384 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 09:38:15 πμ »
αυτες ειναι λιγο πιο καθαρες

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #385 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2014, 10:08:58 μμ »
αυτες ειναι λιγο πιο καθαρες

Μήτσε, το chipping (ειδικά στα χείλη προσβολής και στις έλικες και σε μικρότερο βαθμό στα cowling) μου φαίνεται υπερβολικό και εκτός μέτρου... θα πρότεινα να το περιορίσεις.

Εδώ είναι ενα παρατημένο σε μουσείο για καμια 50αρια χρόνια...

και εδώ ενα επιχειρησιακό

Το δικό σου "φέρνει" περισσότερο στο πρώτο αλλα εγώ θεωρώ οτι στόχος σου θα πρέπει να είναι η κατάσταση του δεύτερου.

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #386 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2014, 12:54:25 πμ »
Θα συμφωνήσω με τον Νίκο. Επιπλέον το radome δεν είναι απο αλουμίνιο αλλά απο gfrp δηλαδή υαλόνημα και άρα το φυσικό του χρώμα είναι υπόλευκο. Οπότε στο chipping του radome θα χρειαστεί κάποια απόχρωση του λευκού.
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #387 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2014, 11:04:27 πμ »
ευχαριστω πολυ παιδια θα το κανονισω θα γινει ετσι

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #388 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 10:08:09 πμ »
Μετα απο ενα σοβαρο ατύχημα που κόστισε 2 ωρες βρίσιμο και 3 γροθιές στον μοντελιστικο πάγκο και ενα βραδυ δουλεια λαμβάνοντας και τις παρατηρήσεις των φιλων για βελτίωση να το αποτελεσμα
εχει βαιβαια ακομα δουλεια . ελπιζω οταν το κατεβασω να μην μυρίζει διαλυτικό 

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #389 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 10:23:12 πμ »
Τι ατυχημα ειχες? Το μοντελο δειχνει μια χαρα.

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #390 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 10:29:00 πμ »
 επεσε μεγαλη ποσότητα διαλυτικό νίτρου στην δεξια πτέρυγα (δικη μου βλακεία )αστα εγκεφαλικό ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ενα ολοκληρο βραδυ προσπαθουσα να το φερω σε λογαριασμο   

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #391 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 10:46:20 πμ »
Αυτα τα ατυχηματα στο τελος ειναι τα χειροτερα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #392 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 11:10:53 πμ »
Κύριοι τέλος απο εμένα....μετά απο ολονυχτία, το μοντέλο αισίως θα προσγειωθεί στο Ελληνικό σε λιγες ώρες. Παρκετίνη - Χαλκομανίες - Παρκετίνη - Wash - Βερνίκι - Παστέλ, οδήγησαν στο παρακάτω αποτέλεσμα....τελικά δεν βρηκα άλλες χαλκομανίες που να ταιριάζουν, έτσι εφτιαξα το κόκκινο 10. Οι κεραίες στο ρύγχος έγιναν απο χορδη ηλ. κιθάρας, ενώ στην ουρά απο ΖΤΠ. Πρέπει να βρω εναν τρόπο, ή μάλλον ένα άλλο gloss βερνίκι να μου αντικαταστήσει την παρκετίνη, διότι με την παρκετίνη Longshine μπλε καπάκι που χρησιμοποιώ, είτε την ψεκάσω είτε την πινελιάσω μου κάνει κόκους στην επιφάνεια και δεν μπορώ με τιποτα να αποκτήσω την λεια επιφάνεια που έχουν άλλα μοντέλα....... :roll:

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια - παρατηρήσεις σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #393 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 11:16:54 πμ »
Βγήκε πολύ όμορφο. Το βάψιμο εμένα με εντυπωσιάζει.

Καλή έκθεση!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #394 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 11:31:45 πμ »
Όμορφο αποτέλεσμα, μπράβο :!:

ʼντε να το δούμε κι από κοντά στο Ελληνικό :wink:

Όσο για τις λείες επιφάνειες, κανένα gloss βερνίκι όσο καλό κι αν είναι, δεν μπορεί να καλύψει και να γυαλίσει την επιφάνεια, όταν από κάτω είναι dead mat ή αν έχει κόκκο από ψέκασμα από μεγάλη απόσταση ή/και με μεγάλη πίεση. Η παρκετίνη ούτως ή άλλως είναι μια κατώτατης ποιότητας λύση, οπότε αν δεν βοηθάει και η από κάτω επιφάνεια, τότε το "σαγρέ" δεν κρύβεται με τίποτα. Όσο για βερνίκι, πάρε Tamiya να βρείς την υγειά σου. Όταν ψεκαστεί σωστά (αρκετά αραιωμένο + σχετικά χαμηλή πίεση), είναι απλά κορυφαίο :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #395 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 04:31:09 μμ »
 πολύ όμορφο αντε κι απο κοντα

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #396 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 10:59:25 μμ »
Μετα απο ενα σοβαρο ατύχημα που κόστισε 2 ωρες βρίσιμο και 3 γροθιές στον μοντελιστικο πάγκο και ενα βραδυ δουλεια λαμβάνοντας και τις παρατηρήσεις των φιλων για βελτίωση να το αποτελεσμα
εχει βαιβαια ακομα δουλεια . ελπιζω οταν το κατεβασω να μην μυρίζει διαλυτικό 

Πολύ καλύτερο Μήτσε, προχώρα και ας μυρίζει! ::thumbleft::

Κύριοι τέλος απο εμένα....μετά απο ολονυχτία, το μοντέλο αισίως θα προσγειωθεί στο Ελληνικό σε λιγες ώρες. Παρκετίνη - Χαλκομανίες - Παρκετίνη - Wash - Βερνίκι - Παστέλ, οδήγησαν στο παρακάτω αποτέλεσμα....τελικά δεν βρηκα άλλες χαλκομανίες που να ταιριάζουν, έτσι εφτιαξα το κόκκινο 10. Οι κεραίες στο ρύγχος έγιναν απο χορδη ηλ. κιθάρας, ενώ στην ουρά απο ΖΤΠ. Πρέπει να βρω εναν τρόπο, ή μάλλον ένα άλλο gloss βερνίκι να μου αντικαταστήσει την παρκετίνη, διότι με την παρκετίνη Longshine μπλε καπάκι που χρησιμοποιώ, είτε την ψεκάσω είτε την πινελιάσω μου κάνει κόκους στην επιφάνεια και δεν μπορώ με τιποτα να αποκτήσω την λεια επιφάνεια που έχουν άλλα μοντέλα....... :roll:

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια - παρατηρήσεις σας  ::salut::

Πολύ ωραίο Χριστόδουλε!
Με την αντικατάσταση των δίπολων της κεραίας, τα μπράτσα της δείχνουν λίγο... τερατώδη αλλα αντιλαμβάνομαι πως θέλουν δουλειά και με το deadline να πνέει τα λοίσθια δεν θα τα έφτιαχνα ούτε εγώ! ::glossa::
Τον pitot όμως θα μπορούσες! :twisted: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #397 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 11:09:40 μμ »
Εγω θα σας πώ πάντως για το Me-262  ότι είναι πολύ ωραίο!!
Και απο κοντά είναι ακόμα καλύτερο!!!

Τώρα κάνουμε στομάχι μερικοί για το ''νερό της βρύσης!!!!''
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #398 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 11:17:42 μμ »