Καλησπέρα και απο εμένα..........
Μετα απο μια Βραδυνή κουβέντα με τον Αλέξη... (aka Καμμένο) Οπότε ότι δείτε αυτός θα φταίει!!!

Με ενημέρωσε οτι κάποια στιγμή πέταξαν νυχτερινά F-4U Corsair στον Ειρηνικό και μάλιστα με μερικές επιτυχίες...
Τέσπα μετά απο λίγη ώρα Ψαξίματος έπεσα σε κάποιες αναφορές σχετικά με τα Νυχτοπούλια... της μοίρας VMF (N)-532 ... Οπως δηλώνει και το Ν ήταν νυχτερινά....
Ψάξιμο στο Στόκ.... βλέπω ένα ΤΑΜΙΥΑ 48αρι birdcage......

το οποίο δίνει μέσα το Ραντάρ!!! Την 532!!! και ακριβώς ΟΤΙ χρειάζεται να μετατραπεί ο Κουρσάρος σε Νυχτοπούλι!!!!!
Έτσι χωρίς πολλά πολλά...Ξεκινάω και δείχνω την πρόοδο έως τώρα!!
Οι βασικές διαφορές στα νυχτερινά F-4U έχουν να κάνουν στο πιλοτήριο ως εξής.
Ακριβώς κάτω απο το σκοπευτικό φεύγει ο τεχνιτός ορίζοντας και μπαίνει η Οθόνη του Ραντάρ. (3in οθόνη όπως λέει και μετατροπή μας κάνει 7.62 οπότε 1.6mm)
Με λεπτο τρυπάνι τρυπήθηκαν όλα τα όργανα του πίνακα (Η ΤΑΜΙΥΑ τα δίνει χαλκομανίες) και ανοίχθηκε και μια νέα για το Ρολόι καθώς μετα την μετακίνηση του Τεχνιτού Ορίζοντα πάει σε άλλη θέση.
Αναλυτικά στις Φωτογραφίες....
Αρχικός πίνακας.

Εχω τρίψει για να λεπτύνω την πίσω πλευρά του πίνακα γιατί σκοπός μου είναι να κόψω τις χαλκομανίες και να τις κολλήσω στα όργανα για να δώσω βάθος.... (Αν πετύχει πιστεύω θα φαίνεται καλό.. )
Επόμενο βήμα.. Βάψιμο με Η58 Interior Green..
Tα Νυχτερινά ήταν βαμμένα απο πάνω απο το βασικό είτε με μαύρο είτε με Dull Green (επέλεξα το Dull Green καθώς οι πίνακες είναι μαύροι για να κάνει αντίθεση )
Οπότε πέρασμα με H309 (FS34079) και πέρασμα Βερνίκι gloss....

Αυτά για σήμερα..Πάνε για βάψιμο οι πίνακες μετά και οι κονσόλες είτε με μαύρο Η12 είτε με το Aircraft Black απο MM..
Μπορείτε να πετάξετε ελεύθερα αι Ντομάτε!!
Ευχαριστώ!!