Αποστολέας Θέμα: BLUENOSE II By Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 29040 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
Απ: BLUENOSE II By Artesania Latina
« Απάντηση #250 στις: Απριλίου 14, 2014, 06:35:07 μμ »
 :lol:

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
« Απάντηση #251 στις: Απριλίου 14, 2014, 08:33:38 μμ »
Καλησπέρα, κοτσανέλα και κατάρτια στην θέση τους, πριν έπεσε και ένα βερνίκι στις κουπαστές και στο κατάστρωμα σε κάποια σημεία που είχα τρίψει λόγω κυάνο.Τα κατάρτια τα κόλλησα με εποξική για να έχω το χρόνο για διορθώσεις. Ήδη τις κλωστές τις πέρασα με αραιωμένη ατλακολ και τις κρέμασα να στεγνώσουν.(Δεν είμαι σίγουρος αν χρησιμοποιήσω τις κλωστές του κιτ... Ψάχνομαι.) ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #252 στις: Απριλίου 15, 2014, 04:41:07 μμ »
Καλησπέρα , έχω μια απορία διότι οι οδηγίες για την ιστιοφορία , για έναν αρχάριο είναι για κλάματα.. Παραθέτω 2 φωτο οι οποίες δείχνουν τον πρότονο , ο οποίος ξεκινάει απο την αρχή του προβόλου περνάει απο το 1ο κατάρτι και καταλήγει στο κεντρικό κατάρτι.
Αυτό που δεν βλέπω ούτε με μικροσκόπιο είναι αν έχει τρυπήσει το 1ο κατάρτι για να καταλήξει στο κεντρικό η όχι.Αν και έχει ένα 1.5mm ,για τρύπανάκι το βλέπω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιος είναι ο σωστός τρόπος να περαστεί ο πρότονος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #253 στις: Απριλίου 16, 2014, 05:26:42 μμ »
Καλησπέρα , 1η φωτο το κερί για τα σχοινιά που χρησιμοποίησα το οποίο το βρίσκεις σε καταστήματα που πουλάνε είδη επιπλοποιίας(Σε διάφορα χρώματα). Τα σχοινιά των καταρτιών κατά τον διαμήκη άξονα τοποθετήθηκαν.. Θα ήθελα τις παρατηρήσεις σας , για τυχόν λάθη οι παραλείψεις. Ευχαριστώ.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #254 στις: Απριλίου 17, 2014, 12:49:24 πμ »
Οι μόνες παρατηρήσεις που έχω είναι ...φωτογραφικές. Πρέπει να βελτιώσεις λίγο την τεχνική σου σε αυτόν τον τομέα γιατί δεν φαίνονται και πολλά πράγματα. Κατ' αρχήν το φως δεν πρέπει να είναι μέσα στο κάδρο σου. Ακόμη και αν είναι οριακά εκτός κάδρου (βλ. τελευταία φωτό) προκαλεί προβλήματα όπως θάμπωμα της εικόνας. Δεύτερον, το φόντο σου δεν πρέπει να έχει τόση "φασαρία". Βάλε πίσω ένα μεγάλο λευκό χαρτί ή μετακίνησε το θέμα σου σε άλλη θέση γιατί όλα αυτά πίσω δημιουργούν σύγχυση και δεν μπορεί κανείς να δει σωστά το θέμα. Τα υπόλοιπα με άλλη ευκαιρία. Παρατηρήσεις για τα δεσίματα του σκάφους δεν έχω γιατί δεν γνωρίζω από τέτοιου είδους ιστιοφορία. Υποθέτω ότι θα είναι σωστά γιατί ακολουθείς πιστά τις οδηγίες. Πάντως γενικά η κατασκευή προχωράει ωραία. Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #255 στις: Απριλίου 17, 2014, 09:24:05 πμ »
Οι μόνες παρατηρήσεις που έχω είναι ...φωτογραφικές. Πρέπει να βελτιώσεις λίγο την τεχνική σου σε αυτόν τον τομέα γιατί δεν φαίνονται και πολλά πράγματα. Κατ' αρχήν το φως δεν πρέπει να είναι μέσα στο κάδρο σου. Ακόμη και αν είναι οριακά εκτός κάδρου (βλ. τελευταία φωτό) προκαλεί προβλήματα όπως θάμπωμα της εικόνας. Δεύτερον, το φόντο σου δεν πρέπει να έχει τόση "φασαρία". Βάλε πίσω ένα μεγάλο λευκό χαρτί ή μετακίνησε το θέμα σου σε άλλη θέση γιατί όλα αυτά πίσω δημιουργούν σύγχυση και δεν μπορεί κανείς να δει σωστά το θέμα. Τα υπόλοιπα με άλλη ευκαιρία. Παρατηρήσεις για τα δεσίματα του σκάφους δεν έχω γιατί δεν γνωρίζω από τέτοιου είδους ιστιοφορία. Υποθέτω ότι θα είναι σωστά γιατί ακολουθείς πιστά τις οδηγίες. Πάντως γενικά η κατασκευή προχωράει ωραία. Καλή συνέχεια!

Καλημέρα κωστή , σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις , θα το προσπαθήσω αυτό που λες για τις φωτογραφίες, έχεις δίκιο  :lol: ποτέ δεν ήμουν καλός με τις φωτογραφίες. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #256 στις: Απριλίου 18, 2014, 01:20:17 μμ »
Καλησπέρα συμφορουμίτες , εύχομαι σε όλους σας Καλή Ανάσταση , υγεία και ευτυχία για σας και για τους αγαπημένους σας. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #257 στις: Απριλίου 18, 2014, 08:02:06 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα  ::salut::
Τελικά η υπομονή και η επιμονή σου, κατάφεραν ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα και μπράβο σου γι' αυτό!
Η μόνη ένσταση, αν μου επιτρέπεις, είναι τα μεταλλικά fittings τα οποία θα τα προτιμούσα πιο "δουλεμένα"-παλαιωμένα χρησιμοποιώντας το γνωστό χημικό για μαύρισμα, αλλά αυτά είναι γούστα ούτως ή άλλως.
Βλέπω ότι έχεις φτάσει στο πιο μπελαλίδικο κατασκευαστικό μέρος του σκάφους(ιστιοφορία) και το μόνο που θα σου πω είναι υπομονή και επιμονή(...τα γνωστά, δηλαδή). Τα σχοινιά-κλωστές της Artesania Latina είναι για κλάματα, οπότε αν έχεις την δυνατότητα αντικατεστησέτα με κάποια καλύτερα-ποιοτικότερα(είναι κρίμα να χαθεί η δουλειά σου από κάτι τέτοιο).

Καλή Ανάσταση, με υγεία και περισσότερες κατασκευές  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #258 στις: Απριλίου 18, 2014, 08:17:36 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα  ::salut::
Τελικά η υπομονή και η επιμονή σου, κατάφεραν ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα και μπράβο σου γι' αυτό!
Η μόνη ένσταση, αν μου επιτρέπεις, είναι τα μεταλλικά fittings τα οποία θα τα προτιμούσα πιο "δουλεμένα"-παλαιωμένα χρησιμοποιώντας το γνωστό χημικό για μαύρισμα, αλλά αυτά είναι γούστα ούτως ή άλλως.
Βλέπω ότι έχεις φτάσει στο πιο μπελαλίδικο κατασκευαστικό μέρος του σκάφους(ιστιοφορία) και το μόνο που θα σου πω είναι υπομονή και επιμονή(...τα γνωστά, δηλαδή). Τα σχοινιά-κλωστές της Artesania Latina είναι για κλάματα, οπότε αν έχεις την δυνατότητα αντικατεστησέτα με κάποια καλύτερα-ποιοτικότερα(είναι κρίμα να χαθεί η δουλειά σου από κάτι τέτοιο).

Καλή Ανάσταση, με υγεία και περισσότερες κατασκευές  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Γιώργο καλησπέρα , καλή Ανάσταση  και σου εύχομαι πάντα υγεία και ότι επιθυμείς . Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και συμφωνώ για την παλαίωση των fittings ,σκέφτομαι να τα βάψω με κανά πινελάκι αν μπορέσω σιγά,σιγά. Για σχοινιά πήρα νήματα πλεξίματος και τα περνάω με κερι πριν κάνω τα δεσίματα , και για τα σχοινιά της AL έχεις δίκιο ... :lol: 2 φωτό απο τα 2 πρώτα dead eyes , αν και σκέφτομαι να τα ξανακάνω ,δεν μου αρέσουν πολύ.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #259 στις: Απριλίου 19, 2014, 01:43:11 πμ »
Τελικά τα ξαναέδεσα... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #260 στις: Απριλίου 19, 2014, 01:41:57 μμ »
Καλησπέρα , πρόοδος εργασιών στην ιστιοφορία .Καλή Ανάσταση.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #261 στις: Απριλίου 19, 2014, 04:29:35 μμ »
ωραιο!
χρονια πολλα!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #262 στις: Απριλίου 19, 2014, 05:22:23 μμ »
ωραιο!
χρονια πολλα!! ::salut::

Ευχαριστώ Χρηστάρα , Χρόνια πολλά και σε σένα , Καλή Ανάσταση! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #263 στις: Απριλίου 21, 2014, 12:05:50 μμ »
Καλησπέρα , Χρόνια πολλά σε όλους!!! Παραθέτω μερικές φωτό απο την πρόοδο της ιστιοφορίας.. Στις 2 πρώτες φωτογραφίες το συγκεκρμένο part , εξ' αρχής έπρεπε να το ξαναφτιάξω γιατί το ξύλο ήταν τελείως σαθρό , τελικά θα το κάνω τώρα με ξύλο απο την βάση του πλοίου που είναι μασίφ κερασιά, γιατί όταν πήγα να δέσω μια κλωστή άνοιξε στα 2 ..  :lol: ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #264 στις: Απριλίου 21, 2014, 08:02:56 μμ »
Καλησπέρα , η κατασκευή του προβληματικού part, νομίζω στέφθηκε με επιτυχία. ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #265 στις: Απριλίου 24, 2014, 03:48:09 μμ »
Καλησπέρα, μερικές φωτογραφίες απο την πρόδο των ratlines και την ιστιοφορία.  Θα ήθελα τις παρατηρήσεις σας παρακαλώ για να διορθώσω τυχόν λάθη. Ευχαριστώ.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #266 στις: Απριλίου 24, 2014, 06:15:16 μμ »
παρατηρισεις;;;;;;;;;;;; :twisted:
να μην βιαζεσαι να κοχεις στην ακρη τους τα σκινια τις σκαλας. γιατι οταν την τελιωσεις, με ενα τσιμπιδακι θα πιανεις και θα τραβας πλαγια τα καθετα σκινια για να την κανεις τριγωνικη και να μην  κανουν καμπυλη οταν την κοιτας απο μακρια. μολις την ισωσεις καλα, βαφεις η περνας ατλακολλα αραιωμενη και μετα κοβεις τα ακρα τους. ετσι νομιζω......

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #267 στις: Απριλίου 24, 2014, 07:07:22 μμ »
Ευχαριστώ Χρηστάρα για τις παρατηρήσεις . Μπορώ νομίζω πέρα απο το κόψιμο των άκρων , τα άλλα να τα κάνω και τώρα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #268 στις: Απριλίου 25, 2014, 03:48:31 μμ »
Πρόοδος εργασιών στην ιστιοφορία. Μερικές φωτογραφίες. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #269 στις: Απριλίου 27, 2014, 03:23:07 μμ »
Καλησπέρα ,  η μπούμα του ακάτιου ιστού στην θέση της.Τα ratlines του ακάτιου ιστού έγιναν μεχρι τους σταυρούς και αυτό γιατί μου τελείωσαν τα deadyes 4mm , οπότε η συνέχεια μέχρι την κορυφή του ιστού, αφού προμηθευτώ καινούργια. ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #270 στις: Απριλίου 28, 2014, 01:20:47 πμ »
Καλημέρα, έκανα και λίγη δουλειά στο foremast gaff.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #271 στις: Απριλίου 28, 2014, 11:40:42 πμ »
Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό.
Εστίαζε λίγο καλύτερα τις φωτο σου και "ανέβαζε" τις ίσως σε λίγο μικρότερη ανάλυση
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #272 στις: Απριλίου 28, 2014, 01:14:28 μμ »
Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό.
Εστίαζε λίγο καλύτερα τις φωτο σου και "ανέβαζε" τις ίσως σε λίγο μικρότερη ανάλυση

Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #273 στις: Απριλίου 28, 2014, 07:37:06 μμ »
Πολύ ωραία προχωράς. Νομίζω ότι είσαι κοντά στο τέλος πλέον.

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #274 στις: Απριλίου 28, 2014, 08:20:21 μμ »
ναι, ο τυχερακιας εχει μονο δυο καταρτια...... :evil:

Tags: