Αποστολέας Θέμα: BLUENOSE II By Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 29101 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Απ: BLUENOSE II By Artesania Latina
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 18, 2014, 10:59:06 μμ »
Δοκιμές...

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 19, 2014, 05:34:45 μμ »
Καλησπέρα , μόλις έβαψα το top side hull , και ο αερογράφος κανά 2 φορές μου έκανε 2-3 πιτσιλισματάκια , ενώ πριν περάσω το hull τον άνοιγα έξω απο το range του βαψίματος.  Πως το σώνω σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κανένα κόλπο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 19, 2014, 05:46:33 μμ »
Και μερικές πιο καλές φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 19, 2014, 07:52:53 μμ »
Καλησπέρα,

Νομίζω ότι είναι θέμα υγρασίας χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος. Σε κάποια φωτογραφία είδα κάτι πιτσιλιές άσπρες εάν δεν απατώμαι, αν και οι φωτογραφίες δεν είναι και τόσο καθαρές.
Εσύ που το βλέπεις καλύτερα από εμάς εάν δεν τίθεται θέμα να μην είναι η βαφή όπως εσύ θα ήθελες υπάρχει τρόπος.
Μπορείς να πάρεις ντουκόχαρτα αυτά που δουλεύουν με το νερό και να τρίψεις απαλά το χρώμα μέχρι να το φέρεις εκεί που θέλεις. Φυσικά μετά θα πρέπει να το βάψεις εκ νέου.
Τα ντουκόχαρτα είναι γυαλόχαρτα που δουλεύουν καλά βουτώντας αυτά μέσα σε λεκάνη με νερό και έτσι δεν κάνουν γρατζουνιές. Τα χρησιμοποιούν και οι βαφείς αυτοκινήτων.
Εάν λοιπόν αποφασίσεις και πάλι βαφή πάρε ντουκόχαρτα νερού 1.000 βαθμών και άνω και μόλις έχει στεγνώσει καλά το χρώμα, έπειτα από μία ολόκληρη μέρα το περνάς με ντουκόχαρτο.
Το χρώμα αυτό που έχεις περάσει είναι μαύρο; νομίζω ότι μπλεδίζει λίγο. Επίσης με τι μάρκα χρώμα έχεις βάψει;

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 19, 2014, 07:58:46 μμ »
Επίσης στην φωτογραφία με αριθμό 0412 βλέπω το φαινόμενο του πορτοκαλιού, επιφάνεια δηλαδή που είναι σαν φλούδα πορτοκαλιού και λέγεται φαινόμενο πορτοκαλιού. Έλεγξε την πίεση που δίνεις στον αερογράφο, την απόσταση και την αραίωση του χρώματος.
Μπορείς να διαβάσεις και στο google το φαινόμενο του πορτοκαλιού. Ενδεικτικά γράψε στο google το ''orange peel in paint'' για να μάθεις περισσότερα περί αυτού.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 19, 2014, 08:46:43 μμ »
Καλησπέρα , μόλις έβαψα το top side hull , και ο αερογράφος κανά 2 φορές μου έκανε 2-3 πιτσιλισματάκια , ενώ πριν περάσω το hull τον άνοιγα έξω απο το range του βαψίματος.  Πως το σώνω σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κανένα κόλπο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν σου κάνει πιτσιλίσματα ή αλλιώς φτυσίματα ο αερογράφος(αν κατάλαβα καλά) πιθανόν να φταίει και η αραίωση του χρώματος. Πρέπει το χρώμα να είναι πολύ καλά αραιωμένο και να έχει πυκνότητα σαν γάλα. Αν βάφεις με αερογράφο βαρύτητας τα μικροφτυσίματα πριν το πρώτο πάτημα της σκανδάλης είναι σύνηθες φαινόμενο, γι' αυτό όταν βάφεις έχεις δίπλα σου μια επιφάνεια δοκιμών για το πρώτο τράβηγμα της σκανδάλης ώστε να αποφύγεις τα φτυσίματα πάνω στο μοντέλο. Αν παρ' όλα αυτά δημιουργηθούν πιτσιλιές πάνω στο μοντέλο και εφόσον είναι φρέσκιες τις καθαρίζεις(απαλά) με χαρτί το οποίο είναι νοτισμένο με το διαλυτικό που έχεις αραιώσει το χρώμα σου.

Την λευκή λωρίδα την έβαψες ή θα την κάνεις στο τέλος;

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Βασίλη ότι τελικά μπλεδίζει το συγκεκριμένο χρώμα...αλλά περί ορέξεως...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 19, 2014, 08:53:28 μμ »
Επίσης στην φωτογραφία με αριθμό 0412 βλέπω το φαινόμενο του πορτοκαλιού, επιφάνεια δηλαδή που είναι σαν φλούδα πορτοκαλιού και λέγεται φαινόμενο πορτοκαλιού. Έλεγξε την πίεση που δίνεις στον αερογράφο, την απόσταση και την αραίωση του χρώματος.
Μπορείς να διαβάσεις και στο google το φαινόμενο του πορτοκαλιού. Ενδεικτικά γράψε στο google το ''orange peel in paint'' για να μάθεις περισσότερα περί αυτού.

Βασίλης

Βασίλη καλησπέρα , κατά αρχάς να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια και μετά να σε συγχαρώ για την πολύ όμορφη δουλειά που κάνεις σε κάθε project σου. H φωτό 412 που αναφέρεις και το φαινόμενο του πορτοκαλιού εγώ δεν το βλέπω , ίσως λόγω απειρίας ,και απο  χρώματα και απο μοντέλα(ίσως και επειδή είναι φρεσκοβαμμένο και πέφτει το φλας επάνω). Πρώτη φορά έβαψα με αερογράφο , αφού είχα κάνει καποια τεστ σε άλλα ασταρωμενα ξύλα. Υγρασία εννοείς απο τον αερογράφο η απο την ατμόσφαιρα; Το χρωμα αν το δεις μέσα στο σπίτι είναι σαν μαύρο και για αυτό διάλεξα το πολύ σκούρο γκρι μπλε της gunze H326 , έχει περαστεί απο κάτω με αστάρι γκρι vallejo.Οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση και βοήθεια είναι καλοδεχούμενη , μπας και μάθω και κανά 2 πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #107 στις: Μαρτίου 19, 2014, 09:08:13 μμ »
Αν σου κάνει πιτσιλίσματα ή αλλιώς φτυσίματα ο αερογράφος(αν κατάλαβα καλά) πιθανόν να φταίει και η αραίωση του χρώματος. Πρέπει το χρώμα να είναι πολύ καλά αραιωμένο και να έχει πυκνότητα σαν γάλα. Αν βάφεις με αερογράφο βαρύτητας τα μικροφτυσίματα πριν το πρώτο πάτημα της σκανδάλης είναι σύνηθες φαινόμενο, γι' αυτό όταν βάφεις έχεις δίπλα σου μια επιφάνεια δοκιμών για το πρώτο τράβηγμα της σκανδάλης ώστε να αποφύγεις τα φτυσίματα πάνω στο μοντέλο. Αν παρ' όλα αυτά δημιουργηθούν πιτσιλιές πάνω στο μοντέλο και εφόσον είναι φρέσκιες τις καθαρίζεις(απαλά) με χαρτί το οποίο είναι νοτισμένο με το διαλυτικό που έχεις αραιώσει το χρώμα σου.

Την λευκή λωρίδα την έβαψες ή θα την κάνεις στο τέλος;

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Βασίλη ότι τελικά μπλεδίζει το συγκεκριμένο χρώμα...αλλά περί ορέξεως...  ::salut::

Γιώργο καλησπέρα , ευχαριστώ και σένα για την βοήθεια και τις παρατηρήσεις σου, αλλά η πρώτη μου φορά σε κανονικό βάψιμο με αερογράφο , έτρεμε το χέρι μου στην ιδέα ότι θα κάνω βλακεία και θα καταστρέψω το μοντέλο που σύμφωνα με την δική μου εμπειρία ,έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζομαι τις παρατηρήσεις και την βοήθειά σας.Χαχαχα ούτε χειρουργείο να έκανα ..... by the way πως σου φαίνεται το χρώμα , μέσα στο σπίτι δείχνει μαύρο, στον ήλιο μπλεδίζει... Εκτος αν έχω και αχρωματοψία γιατί πρεσβυωπία εχω... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #108 στις: Μαρτίου 19, 2014, 09:11:39 μμ »
Γιώργο και κάτι άλλο, πάταγα την σκανδάλη για τα φτυσίματα του χρώματος , αλλά από ότι έιδα το έκανε κατά την διάρκεια της βαφής... thnks

Την λευκή λωρίδα θα την κάνω στο τέλος.

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 19, 2014, 09:32:40 μμ »
Αν στο έκανε και κατά την διάρκεια της βαφής σιγουρέψου ότι μπεκ και βελόνα είναι καθαρά από υπολείμματα χρώματος και έλεγξε την αραίωση και την πίεση κάνοντας δοκιμές. Ψέκασε και σκέτο διαλυτικό(αζαξ,οινόπνευμα) για να τσεκάρεις αν σου κάνει φτυσίματα.

...Την λευκή λωρίδα θα την κάνω στο τέλος.

Νομίζω, ότι θα δυσκολευτείς στο τέλος γιατί θα πρέπει να βάψεις άσπρο πάνω σε σκούρα επιφάνεια και περνώντας αρκετά χέρια φοβάμαι μην σου "χτίσει" το χρώμα.

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 19, 2014, 09:36:08 μμ »
Γιώργο σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου. Πότε έιναι καλύτερα να βάψω την λευκή γραμμή; Όταν τελειώσω με το top hull;

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 19, 2014, 10:11:46 μμ »
Τι θα έκανα αν έβαφα εγώ:
 :arrow: Βάψιμο της λευκής λωρίδας εφόσον έχω υπολογίσει από πριν στο περίπου τα όριά της.
 :arrow: Σημάδεμα του άνω ορίου της λευκής λωρίδας και μασκάρισμα από το άνω όριο του λευκού και προς τα κάτω. Βάψιμο του μαύρου(σκούρο μπλε).
 :arrow: Σημάδεμα του κάτω ορίου της λευκής λωρίδας και μασκάρισμα από το κάτω όριο του λευκού και προς τα πάνω. Βάψιμο του κόκκινου.
Φυσικά, πριν τα σημαδέματα και τα μασκαρίσματα τα χρώματα πρέπει να έχουν στεγνώσει καλά(1-2 μέρες).
Για τα μασκαρίσματα χρησιμοποιώ ταινία μασκαρίσματος της tamiya ή 3Μ την οποία κολλάω και ξεκολλάω 1-2 φορές στην παλάμη μου για να χάσει λίγο απο την κολλητική της ικανότητα.

Τώρα, βέβαια, είναι λίγο αργά για να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο εφόσον έχεις βάψει ήδη το μπλε. Γι' αυτό, επειδή εσύ έχεις καλύτερη εικόνα του μοντέλου από εμένα, συνέχισε το βάψιμό του όπως το έχεις σκεφτεί.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #112 στις: Μαρτίου 19, 2014, 10:18:55 μμ »
Τι θα έκανα αν έβαφα εγώ:
 :arrow: Βάψιμο της λευκής λωρίδας εφόσον έχω υπολογίσει από πριν στο περίπου τα όριά της.
 :arrow: Σημάδεμα του άνω ορίου της λευκής λωρίδας και μασκάρισμα από το άνω όριο του λευκού και προς τα κάτω. Βάψιμο του μαύρου(σκούρο μπλε).
 :arrow: Σημάδεμα του κάτω ορίου της λευκής λωρίδας και μασκάρισμα από το κάτω όριο του λευκού και προς τα πάνω. Βάψιμο του κόκκινου.
Φυσικά, πριν τα σημαδέματα και τα μασκαρίσματα τα χρώματα πρέπει να έχουν στεγνώσει καλά(1-2 μέρες).
Για τα μασκαρίσματα χρησιμοποιώ ταινία μασκαρίσματος της tamiya ή 3Μ την οποία κολλάω και ξεκολλάω 1-2 φορές στην παλάμη μου για να χάσει λίγο απο την κολλητική της ικανότητα.

Τώρα, βέβαια, είναι λίγο αργά για να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο εφόσον έχεις βάψει ήδη το μπλε. Γι' αυτό, επειδή εσύ έχεις καλύτερη εικόνα του μοντέλου από εμένα, συνέχισε το βάψιμό του όπως το έχεις σκεφτεί.

Thanks Γιώργο , να είσαι καλά!!! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #113 στις: Μαρτίου 19, 2014, 10:36:52 μμ »
Στην φωτό των οδηγιών μου λέει να κολήσω ένα πηχάκι 1Χ1 mm on the flotation line. Απο ότι καταλαβαίνω , αν δεν κάνω λάθος το kit
μου δίνει την ίσαλο γραμμή σε πηχάκι και δεν μου δίνει ζωνάρια.

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #114 στις: Μαρτίου 19, 2014, 11:05:04 μμ »
Ζωνάρια δεν ξέρω αν σου δίνει... αλλά για να το λες μάλλον έτσι θα 'ναι.
Όντως, σύμφωνα με τις οδηγίες σου λέει να βάλεις στην ίσαλο ένα σανιδάκι 1x1mm(αφού το τρίψεις από 1,5x1,5mm να γίνει 1x1mm).
Αλλά το σανιδάκι αυτό είναι η λευκή λωρίδα(που λέγαμε παραπάνω) που πρέπει να γίνει βαφτή(εφόσον η γάστρα είναι βαφτή)...αν τα λέω καλά.

Ερώτηση: Οι οδηγίες γράφουν για την περίπτωση της βαφτής γάστρας(με ένα πέτσωμα) ή δίνουν μόνο οδηγίες για την γάστρα με Α' και Β' πέτσωμα(φώτο του artbox);

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #115 στις: Μαρτίου 19, 2014, 11:12:14 μμ »
Ζωνάρια δεν ξέρω αν σου δίνει... αλλά για να το λες μάλλον έτσι θα 'ναι.
Όντως, σύμφωνα με τις οδηγίες σου λέει να βάλεις στην ίσαλο ένα σανιδάκι 1x1mm(αφού το τρίψεις από 1,5x1,5mm να γίνει 1x1mm).
Αλλά το σανιδάκι αυτό είναι η λευκή λωρίδα(που λέγαμε παραπάνω) που πρέπει να γίνει βαφτή(εφόσον η γάστρα είναι βαφτή)...αν τα λέω καλά.

Ερώτηση: Οι οδηγίες γράφουν για την περίπτωση της βαφτής γάστρας(με ένα πέτσωμα) ή δίνουν μόνο οδηγίες για την γάστρα με Α' και Β' πέτσωμα(φώτο του artbox);

Κατά αρχάς sorry σε έχω ζαλίσει.... ; Έχω διαβάσει τις οδηγίες 10 φορές lol , δεν δίνει ζωνάρια , και εγώ βαφτή θέλω να την κάνω. Οι οδηγίες είναι μόνο με A και Β πέτσωμα.Τώρα αν βάλω και ζωνάρια (που θέλω), θα έχω άλλο κατασκευαστικό πρόβλημα , αν δεις την 1η φωτό. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #116 στις: Μαρτίου 19, 2014, 11:17:26 μμ »
Το άλλο πρόβλημα αν βάλω ζωνάρια....Εκτός αν βρω αλλες βάσεις που πιάνουν έξω απο τα ζωνάρια.Επίσης τα λες πολύ καλά! Φώτο απο τις οδηγίες το ολοκληρωμένο μοντέλο.::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #117 στις: Μαρτίου 20, 2014, 12:17:39 πμ »
Κατάλαβα τι λες...αν βάλεις ζωνάρια θα σε ενοχλούν οι εξαρτόριζες.
Έχοντας εικόνα της κατασκευής του σκάφους μόνο από το περιοδικό "Κατασκευάζοντας Ξύλινα Ιστιοφόρα" διαπίστωσα ότι σ' αυτήν την κατασκευή οι εξαρτόριζες είναι διαφορετικά σχεδιασμένες σε σχέση με τις δικές σου, όπου επιτρέπουν να μπουν ζωνάρια.
Αν παρατηρήσεις το πραγματικό σκάφος, όμως, θα δεις ότι δεν υπάρχουν ζωνάρια και οι εξαρτόριζες είναι έτσι όπως σου τις δείχνει η Artesania Latina.
Το μόνο που παρατηρώ είναι μια πολύ λεπτή χρυσαφί λωρίδα λίγο πιο κάτω από την κουπαστή.
Οπότε...λέω εγώ τώρα...μήπως πρέπει να ξανασκεφτείς την άποψή σου για τα ζωνάρια;  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #118 στις: Μαρτίου 20, 2014, 07:37:12 πμ »
Καλημέρα Γιώργο, σε ευχαριστώ !! Έχεις δίκιο ,δεν θα βάλω ζωνάρια στο μοντέλο.Έψαξα και άλλο στο διαδίκτυο και είναι όπως τα λες ,οπότε θα ακολουθήσω το σχέδιο και αντί για πηχάκι για την ίσαλο θα χρησιμοποιήσω βαφή. Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο και για τα φώτα σου ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #119 στις: Μαρτίου 20, 2014, 03:30:39 μμ »
Καλησπέρα, εφάρμοσα τα όσα μου είπαν ο Βασίλης και ο Γιώργος. Το λάθος ήταν η μικρή πίεση του αερογράφου και η μη σωστή αραίωση του χρώματος...Σας ευχαριστώ πολύ ....Νομίζω το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο , χωρίς τα φτυσίματα του αερογράφου... lol ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #120 στις: Μαρτίου 21, 2014, 11:02:49 πμ »
Το ξεχάρτωσα απο το βάψιμο. Μερικές φωτογραφίες. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #121 στις: Μαρτίου 22, 2014, 09:05:09 πμ »
Η δουλειά σου φαίνεται πολύ όμορφη.
Το χρώμα ούτε πολύ γυαλιστερό, ούτε πολύ ματ.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #122 στις: Μαρτίου 22, 2014, 09:08:45 πμ »
Η δουλειά σου φαίνεται πολύ όμορφη.
Το χρώμα ούτε πολύ γυαλιστερό, ούτε πολύ ματ.

Καλημέρα Στέργιο, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #123 στις: Μαρτίου 22, 2014, 09:25:30 πμ »
Σήμερα λογικά θα βάψω την ίσαλο γραμμή  , να κρατήσω το 1 mm που λένε οι οδηγίες ; Η να την κάνω λίγο πιο παχιά π.χ. 1,5 mm
H θα είναι παράταιρο λόγω κλίμακας;

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #124 στις: Μαρτίου 22, 2014, 09:37:43 πμ »
Σήμερα λογικά θα βάψω την ίσαλο γραμμή  , να κρατήσω το 1 mm που λένε οι οδηγίες ; Η να την κάνω λίγο πιο παχιά π.χ. 1,5 mm
H θα είναι παράταιρο λόγω κλίμακας;
Σε τέτοιες μικροδιαφορές, πιστεύω πως μπορείς να επιλέξεις την προσωπική σου αισθητική.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: